Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכונאי שעובד בבית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתם שוב בוחרים לדבוק בנושא השחור/תחרות/איך זה משפיע על השוק, שהוא דיון שלא רלוונטי לעולם המכוניות בפרט אלא כללי ותקף לגבי כל סוג עבודה שהיא.

מי קבע שצריך להיות כאן תחרות לגיטימית?

למוסך מורשה יש יתרונות ברורים, על כך אין ויכוח ובהתאם הוא יגבה מחיר.

על הלקוח לעשות את החושבים שלו והשיקולים שלו מה הוא רוצה לקבל וכמה הוא מוכן לשלם על זה, אם בחר ללכת לאחד כזה, הוא צריך להיות מודע לחסרונות.

אני בדעה נחרצת שאפשר למצוא בעלי מקצוע מעולים שיתנו שירות אף יותר טוב ממוסך מורשה וכל זה בפתח ביתם.

אפשר להיות יפי נפש ולדבוק ב "חוקים", בהגדרה התקנית של "שוק חופשי" וכו', בפועל העולם מתנהל אחרת. יש שחור, תמיד היה שחור ותמיד יהיה שחור, לא אני ולא אתה ולא חצי מדינה נצליח לשנות את זה.

בחייאת, אתה רוצה להגיד לי שבחיים לא שילמת לבעל מקצוע בשחור? בחיים לא קיבלת 50 שקל על איזה ג'סטה שעשית למישהו? בואו נכנס קצת לפרופורציות.

אם במס עסקינו, למה כאשר אנחנו מתחברים לחברות הכבלים נאלצים אנו לשלם אגרת טלויזיה? לממן את ערוץ 11 הלא יוצלח?

בחיים לא ראיתי ערוץ 11 ועדיין אני נאלץ לשלם "מס נוסף" על כך שיש לי מקלט טלויזיה! אם היו עושים משאל עם על ערוץ 11, אני בטוח שהיו סוגרים אותו מזמן.

אגב, גם אם ניקח עולם אידיאלי בו כולם עובדים על פי החוק ואין שחור, נראה לכם באמת שמס הכנסה היה יורד בצורה כה דרסטית?

אולי היו עושים לנו טובה ומחזירים מעמ ל 15% ובזה היה נגמר הסיפור.

הסתכלתם פעם על הבזבזנות של המדינה? רק אתמול היה בחדשות על הביזיון של עובדי מדינה, הפנסיות התקציביות המנופחות של אנשים אשר פורשים בגיל 45!!! חוזרים למעגל העבודה ומקבלים שתי משכורות!

עוד היה שביקשו מהשרים בממשלה (שמרוויחים משכורות אסטרונומיות של 30-40K כל אחד מהמיסים שלנו) להקטין/להגביל את שכרם, האם נראה לכם שזה עבר ?

אני בטוח שאת הכסף העודף היו מוצאים דרך לבזבז, ולא על האזרחים.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מי קבע שצריך להיות כאן תחרות לגיטימית?

אם כך, אז אפשר פשוט לגנוב את החלקים מאיפשהו ולתקן עוד יותר בזול.

מדוע לגנוב מהמדינה זה "בסדר" ולגנוב מבן אדם זה "לא בסדר"?

אפשר להיות יפי נפש ולדבוק ב "חוקים", בהגדרה התקנית של "שוק חופשי" וכו', בפועל העולם מתנהל אחרת. יש שחור, תמיד היה שחור ותמיד יהיה שחור, לא אני ולא אתה ולא חצי מדינה נצליח לשנות את זה.

נכון, תמיד היה ותמיד יהיה. עדיין, זה משהו פסול ואם גם אתה חושב שזה פסול, מדוע לתת לזה יד ולהגדיל את התופעה?

בחייאת, אתה רוצה להגיד לי שבחיים לא שילמת לבעל מקצוע בשחור? בחיים לא קיבלת 50 שקל על איזה ג'סטה שעשית למישהו? בואו נכנס קצת לפרופורציות.

לא קיבלתי בחיים כסף על "ג'סטה" שעשיתי למישהו. בכל אופן, לא מצליח להיזכר במשהו כזה.

כן שילמתי כמה פעמים כסף לבעל מקצוע בשחור, אני עדיין לא חושב שזה נכון ומשתדל להמנע מזה עד כמה שאפשר.

פורסם

רק כדי לסכם אשכול מתארך בואו נסכם כמה דברים:

1. זו בעיה להעלים מס

2. המס בארץ גבוה מאוד

3. יש מוסכים מורשים חאפרים, יש מוסכים מורשים מעולים. המחירים במוסכים גבוהים כתוצאה מעלויות עסק אך גם לא תמיד בצדק. בעיקר במצבים שבהם המכונאים לא אמינים.

4. יש מכונאים שעובדים בחצר בתיהם, הם מכונאים מעולים ומקצועיים וזו בחירה שלהם אם לעבור על החוק או לא, כנ"ל בחירה של אדם ללכת אליהם או לא.

5. יש מכונאים שעובדים בחצר והם מכונאים לא מקצועיים וזו בחירה שלהם עם לעבור על החוק או לא, כנ"ל בחירה של אדם ללכת אליהם או לא.

פורסם

ולמעט הסיכום שהוא דיי ברור ולדעתי מיותר, למה לא נתת את דעתך?

כן שילמתי כמה פעמים כסף לבעל מקצוע בשחור, אני עדיין לא חושב שזה נכון ומשתדל להמנע מזה עד כמה שאפשר.

ולמה עשית זאת? מה הכוונה "משתדל להמנע עד כמה שאפשר" ? מה זאת אומרת? תמיד ניתן להמנע - פשוט צריכים לשלם יותר. אתה אומר דבר והיפוכו והמשפט אינו הגיוני. אני סמוך ובטוח שאם תצטרך לשלם עוד כמה שקלים (ואני לא מדבר על 10 שקל), אתה תעדיף לחסוך ולשלם בשחור, עם כל הגיון ורצון טוב שיהיה לך, MONEY TALKS.

פורסם

משתדל להמנע=משתדל לא לפנות לנותן שרות שעובד אך ורק בשחור ואין לן בכלל אפשרות להוציא חשבונית.

עם כל הכבוד, אתה לא תחליט בשבילי אם אני אעדיף לחסוך כסף ולקבל שרות בשחור או לא.

לגבי המקרים שהיו - כמו שכתבו כאן חלק מהחברים, קשה להמנע מזה ב 100%. לפעמים פשוט אין בררה.

אני לא פנאט שהולך עם העקרון עד הסוף ולא רואה כלום מסביב.

משתדל עד כמה שניתן לעשות את מה שנראה לי נכון לעשות. לפעמים זה לא אפשרי ונאלצים לוותר, אז מה?

איפה יש כאן דבר והיפוכו?

פורסם
החוק אכן אוסר זאת אבל זה לא אומר שהחוק נכון. יש מספיק חובבנים בפורום (גם אני לדוגמא) שישימו בכיס הקטן שלהם כול מכונאי במוסך שאתה עובד בו מבחינת הידע והמקצועיות ואיכות העבודה.

רק היום היתה לי שיחה עם אבא שלי, שלקח את מכוניתו למוסך אחרי טיפול שלי. המוסכניק הראה לו בורג שלא היה מהודק חזק, הדגים לו בכמה קלות פותחים אותו, ונתן לו הרצאה שלמה על כמה ולמה לא כדאי לטפל ברכב לבד, באופן חובבני, אלא רק במקום מקצועי וכולי.

והמכונאי צודק: אני באמת לא סגרתי את אותו בורג בכל הכוח, אלא רק במידה שכתב היצרן, שבמקרה הנ"ל זה באמת די חלש. אין ספק שאני מסוכן לציבור, והמכונאי המדופלם והמורשה יודע יותר טוב.

למי שחושב שהתגובה שלי היא סתם קנטרנית, אני מציע לחפש חיפוש קצרצר כאן בפורום ולראות כמה מקרים יש של מוסכים מורשים שמטפלים לא כל כך טוב במכוניות. הדבר כל כך נפוץ שאין כמעט מי שלא נתקל בתופעה, ולכן האמירה הכללית של "מי שמטפל בבית זה לא בסדר" היא פשוט ללא קשר למציאות.

דני

פורסם
ולמעט הסיכום שהוא דיי ברור ולדעתי מיותר, למה לא נתת את דעתך?

ולמה עשית זאת? מה הכוונה "משתדל להמנע עד כמה שאפשר" ? מה זאת אומרת? תמיד ניתן להמנע - פשוט צריכים לשלם יותר. אתה אומר דבר והיפוכו והמשפט אינו הגיוני. אני סמוך ובטוח שאם תצטרך לשלם עוד כמה שקלים (ואני לא מדבר על 10 שקל), אתה תעדיף לחסוך ולשלם בשחור, עם כל הגיון ורצון טוב שיהיה לך, MONEY TALKS.

אם לא הבנת, למרות שכתבת בעצמך - "די ברור ומיותר" - כי האשכול הזה נראה שהולך למצב כזה

פורסם
תגיד מרק, אם יבוא למעסיק שלך בן אדם, ויגיד שהוא מוכן לעשות בדיוק את אותה העבודה שאתה עושה רק בשחור ומהבית, ללא תנאים וללא כלום תמורת 50% שכר, והמעסיק יקלוט אותו במקומך, תרגיש טוב עם זה?

בהחלט שאני לא הרגיש טוב עם זה.

איזה כייף לי :)

פורסם
רק היום היתה לי שיחה עם אבא שלי, שלקח את מכוניתו למוסך אחרי טיפול שלי. המוסכניק הראה לו בורג שלא היה מהודק חזק, הדגים לו בכמה קלות פותחים אותו, ונתן לו הרצאה שלמה על כמה ולמה לא כדאי לטפל ברכב לבד, באופן חובבני, אלא רק במקום מקצועי וכולי.

והמכונאי צודק: אני באמת לא סגרתי את אותו בורג בכל הכוח, אלא רק במידה שכתב היצרן, שבמקרה הנ"ל זה באמת די חלש. אין ספק שאני מסוכן לציבור, והמכונאי המדופלם והמורשה יודע יותר טוב.

למי שחושב שהתגובה שלי היא סתם קנטרנית, אני מציע לחפש חיפוש קצרצר כאן בפורום ולראות כמה מקרים יש של מוסכים מורשים שמטפלים לא כל כך טוב במכוניות. הדבר כל כך נפוץ שאין כמעט מי שלא נתקל בתופעה, ולכן האמירה הכללית של "מי שמטפל בבית זה לא בסדר" היא פשוט ללא קשר למציאות.

דני

הידית מומנט שלך אני לא יודע עד כמה היא מקצועית אבל האם עברה כיול במעבדה מוסמכת ?

פורסם
לכל אחד את דעותיו, אבל קודם כל בוא נעמיד דברים על דיוקם, לעניין המדובר יש כמה נושאים

א. עבודה בשחור ונגזרותיו - לא התייחסתי לכך כלל, לצורך הדיון מבחינתי אותו אדם שמטפל בביתו אולי מוציא חשבוניות, כנראה שלא אבל בכל מקרה זה נושא אחר לגמרי שלדעתי אינו קשור לשרשור הנ"ל, הרבה אנשים עובדים בשחור וזאת (אם תסכים ואם לא) כורח המציאות.

ב. בטיחות המוסכניק (ללא ליפט וכו') - זאת בחירתו שלו וזה לא ענייני או עניינך איך הוא בוחר לסכן את עצמו, לצורך העניין אם יקרה לו משהו אז גם ביטוח לאומי לא יכסה אותו כי לא היה במקום עבודתו.

ג. איכות החלפים - כנראה שיספק חלפים סוג ז, אבל אם מטרת הלקוח להיות קמצן ולא היה מגיע לאותו בעל מקצוע בביתו, הלקוח היה מוצא דרך אחרת לחסוך, כנראה שבמוסך מדרכה כזה או אחר. את החלפים סוג ז הוא ירכוש בכל מקרה כי הוא רוצה לחסוך כסף. וכאן זה שיקול הלקוח, אני סמוך ובטוח שאם הוא יבקש חלק אורגינלי זה מה שיקבל וכמובן שישלם יותר. להוציא גנבים שיגידו ששמו חלק X ושמו בעצם חלק Y (כאן נכנס השיקול של למצוא בעל מקצוע טוב ואמין) וכאן לדעתי אין הבדל בין מוסך חאפר למוסכניק חאפר שעובד בבית.

ד. בדיקות בטיחותיות ואחריות מקצועית - זה החסרון היחידי שאני מוצא כאן, אך אם מצאת מישהו טוב ואמין, אין סיבה שתקבל עבודה פחות טובה מאשר אם היית במוסך. בכל מקרה זה השיקול של הלקוח.

ה. לוקחים לבעלי מוסכים פרנסה??? תגיד אתה רציני? זה כמו שתגיד שאם הלכתי לקנות ירקות ופירות ישירות מהפרדס אני לוקח לירקנים ולסופרים פרנסה. זה פשוט נתיב נוסף אפשרי ללקוח לקבל את השירות שהוא רוצה.

אולי גם תגיד שאם חובב רכב מטפל ברכב בעצמו אז הוא לוקח למוסך פרנסה? אז בוא נסגור את הפורום ולא ניתן עזרה כי המוסכים צריכים להרוויח...

אה, וכמובן ללקוח אסור לקנות מחנות החלפים או מ EBAY כי גם שם הוא חותך למוסך את הקופון שהוא גוזר.

ועוד משהו, בוא גם נשלם לקבלנים הון תועפות על בתים ונאסור קבוצות רכישה, כי הקבלנים צריכים להרוויח..

זאת קביעה פשוט הזויה, עד כמה שידוע לי, אנחנו בשוק חופשי.

ו. מפגע סביבתי - מי אמר לך? אתה מכיר את כל המוסכניקים האלו שעובדים בביתם ויודע בוודאות שהם שופכים שמן לביוב?

ז. נטל לחברה...באמת שאין לי מה להגיב על זה

כל מי שלא משלם מיסים כחוק באופן שיטתי הוא נטל חברתי זה לא רק מס הכנסה אלא גם עריה רישיונות ומיסים אחרים שכל בעל עסק לרבות מוסך מחוייב בהם

מפגע סבבתי - אני מכיר מקרוב את סביבת העבודה של האנשים שעובדים בבית אין להם את המודעות או הכלים כדי לשמור על הסביבה כמו שיש במוסך הציוד והנהלים שאליו מוסכים נדרשים אחרת לא היה להם רשיון עסק אז השמן הולך לביוב במקרה הטוב או נשפך לאיזה בור בחצר או לפח הזבל במיקרה הרע

המכונאים האלו גונבים לקוחות מאותו מוסך שהם עובדים בו נגשים בשקט ולוחשים אני יעשה לך יותר בזול בהרבה מקרים גם גונבים חלפים וכלי עבודה מהמוסך בו הם עובדים כדי לבצע עבודות אם זה לא נקרה לגנוב פרנסה אז אני לא יודע איך לקרוא לזה בנוסף לדברים של בוקי בעניין

אתה תקבל עבודה פחות מקצועית כי הם עובדים שתנאים לא נאותים על החול ועל חצץ מנקים חלקים עם תרסיס ומייבשים אם איזה נייר טאולט וכל זה אחר כך מגיע לתוך המנוע שלך ויש את נושא הכלים שלא ממש מתאימים ואין כלים ספציפיין אז מאלתרים כל מיני פתרונות חובבנייים והניסויים האלו חביבי על חשבונך

ויש את אלו שעובדים בבית באופן קבוע אלו ממש מפגע כי כל החצר הופכת להיות שחורה משחור רכבים עם מנוע פתוח בכל מקום והכול זוהמה ורעש ועד שלא תגור ליד אחד כזה לא תבין עד כמה זה נורא

לצערי אני מכיר מקרוב את האנשים האלו כי הם עבדו אית כתף ליד כתף במוסכים בהם עבדתי לאורך השנים אז אני ממציא שום דבר

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קודם כל מה שעשית זו הכללה. כל מי שעובד בבית על הרכב הוא מפגע סביבתי? מה פתאום.

אני חושב שאם זה מישהו שעושה את זה בצורה סידרתית, כלומר יש לו "עסק" נוסף שעובד בשחור בלי קבלות - לא כדאי לתת יד לכזה דבר.

אבל אם מדובר במוסכניק חבר שלך שמוכן לקבל אותך בזמנו הפרטי מחוץ לשעות העבודה כטובה אישית זה בסדר גמור. ממי בדיוק הוא גונב לקוחות אם אתה כבר לקוח קבוע שלו?

כשגרנו בבנין משותף, אבא שלי פתח סתימה בצנרת לשכנה כדי לחסוך לה את הכסף של האינסטלטור, אז הוא גם פושע?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
הידית מומנט שלך אני לא יודע עד כמה היא מקצועית אבל האם עברה כיול במעבדה מוסמכת ?

והידיות מומנט שכל חובב רכב מחזיק בבית ובטוח שהוא יודע יותר טוב מכל מכונאי במוסך מורשה כן עוברות כיול ובדיקת מעבדה?

לכל חובב רכב שבטוח שהוא יודע יותר טוב יש את כל הכלים?, זה שקוראים את הספר לא אומר שבאמת יודעים מה עושים ויודעים לאבחן יותר טוב מתי חלק צריך החלפה לעומת מכונאי שעוסק בזה למחייתו ועשה את העבודה עשרות פעמים...

פורסם
קודם כל מה שעשית זו הכללה. כל מי שעובד בבית על הרכב הוא מפגע סביבתי? מה פתאום.

אני חושב שאם זה מישהו שעושה את זה בצורה סידרתית, כלומר יש לו "עסק" נוסף שעובד בשחור בלי קבלות - לא כדאי לתת יד לכזה דבר.

אבל אם מדובר במוסכניק חבר שלך שמוכן לקבל אותך בזמנו הפרטי מחוץ לשעות העבודה כטובה אישית זה בסדר גמור. ממי בדיוק הוא גונב לקוחות אם אתה כבר לקוח קבוע שלו?

כשגרנו בבנין משותף, אבא שלי פתח סתימה בצנרת לשכנה כדי לחסוך לה את הכסף של האינסטלטור, אז הוא גם פושע?

מי שעושה זאת פעם ב נגיד מחליף לחבר איזה פלג או מנורה ואללה לא נורא וזה לא נקרא מכונאי "שעובד בבית" אבל כאלו יש מעט אלו שכן "עובדים בבית" זה עניין שיטתי אצלם והם עושים כמעט כל תיקון במדרכה ליד הבית או בחצר

אגב יש לי חבר שהיה עובד בית כמו פרטזן אבל הבין שזה לא עסק ופתח מוסך מוסמך שמשגשג יופי

הוא מרוויח פחות פר עבודה אבל עושה זאת בכבוד ועם לישון בלילה בשקט ומפרנס מספר מכונאים (משפחות)

פורסם

עד כאן...

ראיתי הרבה מוסכים, והיו לי חברים שאבדו במוסכים גדולים, רמת המיקצועית שואפת ברוב המקומות ל.....

כמעט ולא תיתקל במוסכניק שסוגר ברגים לפי מיפרטי יצרן- בטח שלא עם ידית מומנט, ואני קצת למדתי חישובי ברגים בהנדסה, ממש בקטנה, חס וחלילה לא ברמה של דוקטורט כמו שהמוסכניקים המקצועיים שלנו יודעים וראיתי את הסיבות למפרטי היצרן- אבל הם כניראה סתם כי שום מוסכניק לא צריך את זה- הוא הרי מבין יותר מכל מהנדסי הרכב.

ועוד משהו- עוד לא קרה לי שהמוסכניק שם כמות נכונה את הנוזלים בלי חריגה של כ20% בעודף, הם לא צריכים כלי מדידה- יש להם עין חדה...

אם חס וחלילה תעיר לו על זה הוא יגיד לך שהיצרן טעה, הוא יודע טוב יותר.

לכן את הדיון הזה תפרידו בין שני נושאים:

א)אדם פרטי שמבין עניין ורצה לתת את הטיפול הטוב ביותר לרכב שלו (עדיפות להימנע מטיפולים הקשורים לבטיחות כמו בלמים וכו'- תלוי ברמת הידע של האדם)

ב) אנשים העובדים בשחור ובאופן חאפרי ומסוכן באופן קבוע

ג)אותו אדם מ-א' שחבר טוב/אח/שכן קרוב ביקש עזרה קטנה וזה קורה פעם ב...- ממש לא מדובר בכסף שתיקנה בו פלאזמה בסוף שנה...

בקיצור- אם יש דברים קטנים שאדם שמבין יכול לעשות בעצמו ולהעניק תשומת לב לריכבו בזמנו הפנוי כתחביב כל עוד לא מסכן עצמו ואת הרכב (והנוסעים בכביש) אין בו לדעתי שום פסול ובמדינה חופשית יש לנו הזכות המלאה לעשות כן...הסיבה היחידה שבארץ יש כל מיני חוקים נגד- ראה ערך "טעינת רכב חשמלי בבית ללא עמדת טעינה של BP".

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
עד כאן...

ראיתי הרבה מוסכים, והיו לי חברים שאבדו במוסכים גדולים, רמת המיקצועית שואפת ברוב המקומות ל.....

כמעט ולא תיתקל במוסכניק שסוגר ברגים לפי מיפרטי יצרן- בטח שלא עם ידית מומנט, ואני קצת למדתי חישובי ברגים בהנדסה, ".

ואללה סכמת את העניין

הרי ברור לי ולכולם שבדקת את רוב המקומות ואת רוב המכונאים ודעתך מבוססת מאוד

• תוכן חדש...