Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה טובה. החלטתי לעבור לרכב בעל 7 מקומות בתקציב של כ 15 אש״ח. ההתלבטות שלי היא כנ״ל, ולמעשה האופציות הן קיה קרניבל או מיניוואן בנזין המונע בגז שזה פחות או יותר קרייזלר וויאג׳ר, הונדה שאטל, mpv, ספייס וואגן ופריוויה. נראה לי שהאחרונה פחות מסתדרת עם גז, אגב. ספארי לדעתי תהיה יקרה מדי לאחזקה, אפילו בגז. אני נוטה יותר לכיוון הגז כיוון שהקרניבל מוכרת כזללנית ויקרה לאחזקהאפילו בדיזל, מצד שני יש הרבה יותר מבחר.

בקיצור, אשמח לשמוע את דעתכם, בעיקר ממי שהחזיק אחד מהרכבים הנ״ל. תודה ושבת שלום. 

פורסם

קרניבל ב 15 אלף ש״ח זאת כנראה קרניבל מהשנתונים הראשונים שלה אשר עברה המון קילומטרים.

משיחה עם מכונאי קיה נאמר לי שהקרניבל בשנתונים הראשונים שלה סובלת מבעיות אמינות קשות.

לכן אני חושב שכדאי להתרחק מהאופציה או להרחיב את התקציב אל כיוון קרניבל משנת 2003+.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

פרויה הייתה בזמנו מאוד אמינה וטובה, אבל זה רכב בן 20 שנה.

ספארי צעירה יותר במעט, בתור בנזין זוללת דלק כאילו אין מחר והיום קשה מאוד למצוא אחת כזאת במצב סביר - יש אותן מעט מאוד.

מיצובישי ספייס וואגן ומזדה MPV אופציות טובות מאוד לדעתי - בדוק איך הן מסתדרות עם גז.

הונדה שאטל גם מעולה אבל נדירה מאוד.

יש פיאט מולטיפלה דיזל שהיא אומנם 6 מקומות, אבל אולי זה מספיק?

אתה מצפה לקנות דיזל או בנזין שכבר מוסב לגז? לעשות הסבה בנזין לגז בעצמך?

בתקציב מוגבל קשה למצוא רכב שמור. יש מעט רכבים כאלה שמתוחזקים ברמה טובה.

אני ממליץ לשקול וולבו 940 סטיישין דגם ללא טורבו - יש גירסאות עם 7 מושבים. כמה שאני יודע וולבו ידידותיות מאוד להסבה לגז.

אם יש אפשרות לעלות תקציב משמעותית, רנו לוגאן MCV שנת 2009 עושה כ45K. עם גיר ידני ומנוע בנזין היא תתן צריכת דלק סבירה לממדים שלה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

Mpv מסתדרת מצויין עם גז, מנסיון של 5 שנים לא שלי. הרכב הוא מהדגם המחודש (96), אני לא יודע לגבי הדגם הקודם. המולטיפלה לא אוטומטית. אני חושב לקנות רכב מוסב כבר. לגבי הוולוו, חשבתי על האופציה הזאת אבל ראיתי אחת כזו והבעלים אמר לי אחרי שהיא נמכרה למישהו שהיו לו בעיות איתה. מה שכן, דווקא לטורבו יש צריכת דלק סבירה - מדדתי פעם בעצמי 10.6, ולא הייתי נכנס איתה לסיפור של גז. אתה חושב שהלא טורבו חסכונית יותר? 

לוגאן היא מצויינת אבל זה הכפלה ויותר של התקציב, ואני גם לא מחבב אותה משום מה.

פורסם

התקציב שלך בעייתי.

אתה מקבל רכבים בני 20+- שגם בצעירותם לא היו ידועים באמינות מופלגת.

(המזדה, הקרניבל וכל השאר) כשהקיא היא הגרועה מכולם בפער גדול.

בכל הרכבים האלו צריכת הדלק מטורפת, במיוחד במזדה ובקרייזלר.

הספארי/אסטרו (אותו הרכב בדיוק) לא שרדה את מבחן הזמן. האקזמפלרים הבודדים שישנם מלאים חלודה, מתפרקים וצריכת דלק של 1 ל 4 בעיר זה לא משהו נדיר.

אל תשכח שהסבה לגז גוררת עליה של לפחות 10 אחוז בצריכה, כלומר לא בטוח שזה פתרון.

הייתי מציע לך לשנות כיוון וללכת על סיטרואן ג'מפי. דיזל, 12 קילומטר לליטר בעיר ו18 מחוץ. וזה לרכבים מ 2001 ומעלה עם מנוע HDI.

פורסם

קודם כל, תמיד ידעתי שהתקציב שלי בעייתי. אבל אי אפשר לפתור תשבץ ע״ שינוי ההגדרות ומספר המשבצות, זה התשבץ וצריך למצוא את ההגדרה הנכונה בתנאים הקיימים.

ברור לי שהג׳מפי חסכונית יותר מכולן ובהפרש, אבל ככבר בכותרת ציינתי אוטומט כתנאי. חוץ מזה, אני לא מחפש 15 קמ״ל אלא פשוט צריכה שפויה כמו במשפחתית ממוצעת. אני מאמין שוויאג׳ר על גז לדוגמה תעלה כמו 1/10-12 בבנזין. אגב, הפריוויה, ה-mpv השאטל והספייס וואגון גם בזקנותם ידועים באמינות מופלגת. 

פורסם

שכחתי להציע לך את הטויוטה האייס מקודם,בתקציב שלך תוכל למצוא שנת 1997-1998.

הרכב הוא 8+1/7+1,דיזל,אוטומטי,ומה יותר אמין מטויוטה בשנים ההן?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
קודם כל, תמיד ידעתי שהתקציב שלי בעייתי. אבל אי אפשר לפתור תשבץ ע״ שינוי ההגדרות ומספר המשבצות, זה התשבץ וצריך למצוא את ההגדרה הנכונה בתנאים הקיימים.

ברור לי שהג׳מפי חסכונית יותר מכולן ובהפרש, אבל ככבר בכותרת ציינתי אוטומט כתנאי. חוץ מזה, אני לא מחפש 15 קמ״ל אלא פשוט צריכה שפויה כמו במשפחתית ממוצעת. אני מאמין שוויאג׳ר על גז לדוגמה תעלה כמו 1/10-12 בבנזין. אגב, הפריוויה, ה-mpv השאטל והספייס וואגון גם בזקנותם ידועים באמינות מופלגת. 

מאמין שוויאג׳ר על גז - בתקציב שלך תמצא אחת מוסבת שחוטה עם 350K ק"מ+ שבמקרה הטוב תעשה 1-8 לאחר החישוב של גז (1-5 לפני)עם הוצאות על תיקונים בעוד 15K בשקט.

פרוויה אמינה ביותר אבל שוב בתקציבך אחת עם 300K ק"מ (גיר בפרוויה בערך 10K ש"ח והוא שובק באיזור ה300K בערך)וצריכת דלק של 1-7 הסבה לגז פחות מומלצת אם בכלל.

שוב אפשר לעבור על כל דגם ולהסביר למה בתקציב שלך אתה דורש את הכמעט בלתי אפשרי

לדעתי תחפש ספיסוואגן שתיתן לך 1-9+ בדלק ללא הסבה ותתפלל שלא ילך לך הגיר בשלב ראשון (5K לערך) וראש (5.5K לערך).

פורסם

בקיצור לך על הרכב שתמצא ושהוא במצב הטוב ביותר, לדעתי בתקציב שלך כל מה שתמצא זה רכבים שחוטים והמחיר הזול בקניה יכול להיות רק ההתחלה בבור ללא תחתית שיכול להיפער שם...

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...