Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עד 70K - איביזה\230C\מאליבו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה ,עוד מעט אני סוגר שנתיים עם הקוואליר שלי - מרוצה עד הגג מהגרוטאה הזאת שעשתה ועדיין עושה את העבודה שלה בנאמנות .

הגיע הזמן להשתדג - ופה עולות לי כמה שאלות אז באתי להתייעץ ;) .

ההתלבטות הן :

שברולט מאליבו 2008 - הצורה החדשה .

סיאט איביזה 2010 - ידנית 1.6 .

מרצדס C230 קומפרסור שנת 2005 .

עכשיו סתם מכרים שלי שאני מדבר איתם על זה ישר תוקפים אותי :

"מה אתה צריך מאליבו , מה אתה צריך מרצדס"

על האיביזה הם פחות כי זה יותר סבבה .

אולי הם מגיבים ככה בגלל הגיל שלי - 21 . אבל לא משנה .

עכשיו המרצדס היא בראש הרשימה - אני כן רוצה את האוטו הזה הכי הרבה מכל השלושה .

השאלה היא מה יהיו העלויות של צריכת הדלק - ביטוחים - חלקים - אמינות וכו' .

שברולט כבר ישלי נסיון - צריכת דלק לא מעניינת אותי כי אני בטוח שהמאליבו אוכלת בדיוק כמו הקוואליר .

רוב הנסיעות שלי הן בן עירוניות - ירושלים => תל אביב . או ירושלים => אשקלון .

אז אני בסדר עם הצריכת דלק - השאלה איך הרכב מבחינת חלקים וכו' .

וסיאט איביזה יש מלא על הרכב הזה בפורום - גם לטובה וגם לרעה .

כמובן שהרצתי חיפושים בפורום - קראתי על כל הרכבים ,

אבל רציתי לראות מה עדיף מבין 3 הרכבים .

אני רווק ,מדי שבוע נסיעה עם סבתא לעזור לה בקניות אולי עוד סיבוב בעיר ,ונסיעה פעם בשבוע לתל אביב \אשקלון ,וזהו .

תודה ,ומצטער על החפירה .

סופ'ש נעים :)

CHEVY CAVALLIER 98'

פורסם

מאליבו זה זבל של אוטו,

לא חסכונית בדלק,הביצועים לא טובים,הניהוג של המאזדה והסובארו המקבילות טוב יותר,האיכות חומרי פנים לא טובה,היא טוחנת דלק עם מנוע 3.5 ליטר.

את המרצדס יקר להחזיק-זה דגם בן 8 עם טורבו.

האיביזה רכב של צעירים ולרוב יש אותו,הוא לא נעים מבפנים ויחסית חלש בגרסת ה1.4.

מה אתה חושב על סובארו B4 שנת 2007-2008?-היא עם מנוע לא רע,ניהוג טוב,אמינה ויחסית זולה לקנייה.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

מה אתה חושב על סובארו B4 שנת 2007-2008?-היא עם מנוע לא רע,ניהוג טוב,אמינה ויחסית זולה לקנייה.

אופציה טובה , אני אברר עליו קצת .

מצידי גם גולף 2006-8 נכנסת בתקציב - אבל כמובן 1.6 ומעבר .

אז גם עליה אשמח לחוות דעת .

CHEVY CAVALLIER 98'

פורסם

סובארו יש לך עם מנוע 2.5,אמנם פחות חסכונית אבל חזקה יותר.

אופציה נוספת היא אלפא מיטו.

משלבת יוקרה ספורט ומיני.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
סובארו יש לך עם מנוע 2.5,אמנם פחות חסכונית אבל חזקה יותר.

משלבת יוקרה ספורט ומיני.

יש אותה לחבר טוב שלי ,אוטו חיה ללא ספק - אבל היא לא חסכונית בעליל .

אבל ! ה2.0 נשמעת סבבה לגמרי - יש כמה דברים ביד 2 גם .

המיטו לא באה בחשבון - היא קטנה מדי . ג'ולייטה מעולה ! אבל היא כבר חלום רטוב אחר .

למה לא ללכת על המרצדס - בגלל שיש בה טורבו וזה יכול להוות לי תקלה עתידית ?

CHEVY CAVALLIER 98'

פורסם
יש אותה לחבר טוב שלי ,אוטו חיה ללא ספק - אבל היא לא חסכונית בעליל .

אבל ! ה2.0 נשמעת סבבה לגמרי - יש כמה דברים ביד 2 גם .

המיטו לא באה בחשבון - היא קטנה מדי . ג'ולייטה מעולה ! אבל היא כבר חלום רטוב אחר .

למה לא ללכת על המרצדס - בגלל שיש בה טורבו וזה יכול להוות לי תקלה עתידית ?

בגלל שזו מרצדס דיי ישנה עם מנוע טורבו,

זה עלול לגרור עלויות אחזקה גבוהות ואתה בן 21,זה לא יהיה לך קל.

על הג'ולייטה תמשיך לחלום היא עולה 100(אבל יום יבוא תקנה).

ראיתי ביד 2 אלפא 146 צורה חדשה ב35אלף-רכב חמוד ביותר וישאיר לך חצי מהכסף בכיס.

פורסם
מאליבו זה זבל של אוטו,

לא חסכונית בדלק,הביצועים לא טובים,הניהוג של המאזדה והסובארו המקבילות טוב יותר,האיכות חומרי פנים לא טובה,היא טוחנת דלק עם מנוע 3.5 ליטר.

את המרצדס יקר להחזיק-זה דגם בן 8 עם טורבו.

האיביזה רכב של צעירים ולרוב יש אותו,הוא לא נעים מבפנים ויחסית חלש בגרסת ה1.4.

להגיד על המאליבו שזה זבל של אוטו זה שטויות.

לא חסכונית? היא לא בהרבה יותר בזבזנית בעיר משאר המתחרות שלה אשר "מתהדרות" במנוע 2 ליטר שמרגיש כמו מכונת תפירה על רכב משפחתי גדול. מחוץ לעיר היא בכלל מיישרת קו עם מרביתן מהבחינה הזו ופותח השרשור רשם במפורש שעיקר נסיעותיו הן מחוץ לעיר.

ביצועים לא טובים? ביחס למי מהמתחרות בדיוק? הרכב מרגיש חזק ומושך בכל מצב, ממש אין שם בעיה של מחסור בכוח ודווקא כוח זאת אחת הנקודות החזקות של הרכב הזה. היא משאירה אבק לרוב מוחלט של המתחרות שלה בקטגוריית המשפחתיות הגדולות.

הניהוג אולי לא ב"טופ" של הקבוצה אבל בהחלט לא נוראי כמו שניתן לחשוב. לא ברמה של המאזדה (על הסובארו אין לי ניסיון מעבר לסיבוב קצת יחסית) אבל עדיין הניהוג מהווה שיפור עצום מהדגמים הקודמים ובטח שמהקוואליר. ממש לא אמריקאית טיפוסית כמו שהרוב חושבים.

איכות החומרים שוב לא ברמה הגבוהה ביותר אבל בהחלט ברמה טובה. המאזדה 6 לדוגמא לא מרגישה איכותית יותר לדעתי. מעוצבת יותר אולי, אבל איכות חומרים לא וואו. דווקא בגרמניות מבית וואג שכל כך אוהבים לשבח את איכות החומרים בהן ניתן למצוא לא מעט ידיות מתקלפות, כפתורים מחוקים, משענות יד אשר מתבלות במהירות וכו'.

אז בוא נראה מה בעצם את מקבל ב60K+ שקלים - רכב חזק, מאובזר מאוד, משנתון גבוהה 08-09, מעוצב ונוח.

לעומת זאת אתה ממליץ לו על B4 שהיא אחת הבזבזניות יותר בדלק (כבדה+4X4). אתה אומר שהביצועים במאליבו לא משהו אז איך אתה קורא "לביצועים" של הB4? עם המנוע 2 ליטר שטוחן דלק ומספק ביצועים שכל משפחתומטית 1600 נותנת להם פייט.

בקיצור, לא שאני חושב שמאליבו היא רכב מושלם אבל היא בהחלט חבילה שנותנת המון תמורה לעלות הקניה המצחיקה שלה. כאשר משווים אותה למתחרות מיפן שעולות יותר ממנה,משנתון נמוך יותר,עם מנוע חלוש ופחות איבזור, האטרקטיביות שלה רק מתחזקת.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

1. מאליבו עם מנוע 3.5 ליטר, 210 כ"ס בערך ו 31 קג"מ צורכת דלק בדיוק כמו או לפעמים אפילו יותר טוב מרכבים מודרניים יותר עם מנועי 2 ליטר + (לדוגמא מאזדה 6, מונדיאו, אקורד, B4).

2. יש לה יותר כוח מרכבי 2 ליטר +, הגם שהמנוע ענתיקה יחסית ולא מספק מספרים כמו של מנועי 3.5 ליטר מודרניים, גם צריכת הדלק בהתאם. ז"א במילים אחרות, רכבים עם מנועים 3.5 ליטר מודרניים יותר גם טוחנים יותר דלק.

3. איכות הנסיעה (לא הנהיגה! למי שמחפש רכב כדי להנות מנהיגה, בטח שספינה אמריקאית אינה הכתובת) גבוהה מאוד, בטח שיותר מרכבי "מנהלים" אחרים במחיר דומה. אני לא משווה למרצדס אבל המחירים בהתאם.

בקיצור לפותח השרשור, אם אתה לוקח את המרצדס אז תהנה. אם אתה לוקח את האיביזה גם תהנה, אבל אם אתה מחפש רכב "מנהלים" אחר ואתה אוהב את המאליבו, לך עליה בלי שום הרהור. אני רק מזהיר אותך, אחרי שאתה מתרגל לספינה אמריקאית, אין דרך חזרה :)

בהצלחה!

עריכה - לאדון שונא האמריקאיות מלמעלה, שים לב שקיבלת 2 תגובות באותו זמן מאנשים שונים בקשר לטענות ההזויות שלך שאין להן שום בסיס. אתה יכול לשנוא אמריקאיות עד מחר, אולי הם קצת יותר איטיים בפיתוח, אבל בסוף כשהמוצר מוכן אתה מקבל מוצר איכותי, אמין, חזק, מרשים ונוח במחיר הגיוני (כחדשה, מחיר בדיחה כמשומשת בארץ...)

אני זוכר שפעם ירדת על האמריקאיות בטענה שהם מפגרים בטכנולוגיה, שים לב שמנוע ה 3600 של הלה-קרוס והאימפלה החדשות מייצרים כ"ס וקג"מ לא רחוק בהרבה מה 370Z שלך (ויש הפרש של 100 סמ"ק נפח לטובת הניסן), ושים לב שהמאליבו החדשה עם מנוע 2000 טורבו מייצרת 40 קג"מ שזה משהו שעוד לא הגיע עם רכבים מהסגמנט הזה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

הפוסט שלך קצת מוזר.. מה אתה מחפש ברכב ?

שלושת הרכבים שציינת באים מסגמנט שונה.

המרצדס עם עלויות אחזקה גבוהות,המאליבו עם צריכת דלק לא משהו,והאיביזה לדעתי הרכב "השפוי" בוא נגיד שיכול להיות מתאים.

אבל,שוב פעם אתה צריך לרשום מה הדרישות שלך ? צריכת דלק ? מרחב ? יוקרה ? פוזה ? נוחות נסיעה ?

לדוגמא אופציה אמנם שרואים יותר מדי על הכביש אבל יכולה להיות טובה: מאזדה 3 2010 ספיריט מנוע 2000.

תספק לך התנהגות לא רעה וביצועים נחמדים וצריכת דלק סבירה אבל יותר שפויה מהמאליבו...

פורסם
1. מאליבו עם מנוע 3.5 ליטר, 210 כ"ס בערך ו 31 קג"מ צורכת דלק בדיוק כמו או לפעמים אפילו יותר טוב מרכבים מודרניים יותר עם מנועי 2 ליטר + (לדוגמא מאזדה 6, מונדיאו, אקורד, B4).

2. יש לה יותר כוח מרכבי 2 ליטר +, הגם שהמנוע ענתיקה יחסית ולא מספק מספרים כמו של מנועי 3.5 ליטר מודרניים, גם צריכת הדלק בהתאם. ז"א במילים אחרות, רכבים עם מנועים 3.5 ליטר מודרניים יותר גם טוחנים יותר דלק.

3. איכות הנסיעה (לא הנהיגה! למי שמחפש רכב כדי להנות מנהיגה, בטח שספינה אמריקאית אינה הכתובת) גבוהה מאוד, בטח שיותר מרכבי "מנהלים" אחרים במחיר דומה. אני לא משווה למרצדס אבל המחירים בהתאם.

בקיצור לפותח השרשור, אם אתה לוקח את המרצדס אז תהנה. אם אתה לוקח את האיביזה גם תהנה, אבל אם אתה מחפש רכב "מנהלים" אחר ואתה אוהב את המאליבו, לך עליה בלי שום הרהור. אני רק מזהיר אותך, אחרי שאתה מתרגל לספינה אמריקאית, אין דרך חזרה :)

בהצלחה!

עריכה - לאדון שונא האמריקאיות מלמעלה, שים לב שקיבלת 2 תגובות באותו זמן מאנשים שונים בקשר לטענות ההזויות שלך שאין להן שום בסיס. אתה יכול לשנוא אמריקאיות עד מחר, אולי הם קצת יותר איטיים בפיתוח, אבל בסוף כשהמוצר מוכן אתה מקבל מוצר איכותי, אמין, חזק, מרשים ונוח במחיר הגיוני (כחדשה, מחיר בדיחה כמשומשת בארץ...)

אני זוכר שפעם ירדת על האמריקאיות בטענה שהם מפגרים בטכנולוגיה, שים לב שמנוע ה 3600 של הלה-קרוס והאימפלה החדשות מייצרים כ"ס וקג"מ לא רחוק בהרבה מה 370Z שלך (ויש הפרש של 100 סמ"ק נפח לטובת הניסן), ושים לב שהמאליבו החדשה עם מנוע 2000 טורבו מייצרת 40 קג"מ שזה משהו שעוד לא הגיע עם רכבים מהסגמנט הזה.

אני לא התרשמתי מהמאליבו כמוצר איכותי.

זה שהשם "שברולט" או "קדילאק" עושה לך את זה זו גישה שלך.

היפניות והאירופאיות עברו כבר מזמן מזמן את התעשייה הכושלת הזו-ולראיה,היא הייתה על סף פשיטת רגל.

פורסם
הפוסט שלך קצת מוזר.. מה אתה מחפש ברכב ?

שלושת הרכבים שציינת באים מסגמנט שונה.

המרצדס עם עלויות אחזקה גבוהות,המאליבו עם צריכת דלק לא משהו,והאיביזה לדעתי הרכב "השפוי" בוא נגיד שיכול להיות מתאים.

אבל,שוב פעם אתה צריך לרשום מה הדרישות שלך ? צריכת דלק ? מרחב ? יוקרה ? פוזה ? נוחות נסיעה ?

לדוגמא אופציה אמנם שרואים יותר מדי על הכביש אבל יכולה להיות טובה: מאזדה 3 2010 ספיריט מנוע 2000.

תספק לך התנהגות לא רעה וביצועים נחמדים וצריכת דלק סבירה אבל יותר שפויה מהמאליבו...

מה אני מחפש ,שיהיה מרחב - כי אני רגיל לקוואליר שהיא מאוד נוחה לי מבחינת ישיבה .

צריכת דלק - התרגלתי כבר לקוואליר - אז זה לא משהו שישפיע על זה .

שיהיה רכב פוזה|יוקרה|נוח לנסיעה .

אחרי הכל אני בן 21 ,אני לא מנהל ולא בטיח .. בגלל זה מלא אומרים לי ללכת על האיביזה . כי זה רכב לגילאים שלי "צעיר" , או על המרצדס שהיא 2 דלתות וגם נראית צעירה - ומאליבו כולם אומרים לי להתרחק כי כמו שכתבתי "מה אתה צריך רכב הזה ?" . למרות שזה הרבה אוטו בקצת כסף כמו השברולט שיש לי כרגע גם ,נקנתה בזול ,ועושה עבודה מעולה כמעט שנתיים - רק טיפולים בזמן וזהו .

הלב עם המאליבו וגם המרצדס .. גם כי אני כבר עם שברולט - ומרוצה מאוד !

מרצדס - כי זה מרצדס .

לצערי המאזדה לא נוחה לי בכלל ,אני עובד בהשכרה רכב .. נסעתי עם הרכב כמה וכמה פעמים והוא פשוט לא נוח .. המושבים או לא יודע מה , לא נוח !

CHEVY CAVALLIER 98'

פורסם

טוב לא מפליא אותי אתה בא מאמריקאית...

הייתי ממליץ לך בעיניים עצומות על אקורד 2.4 אבל המחירון פשוט הזוי.

רכב מומלץ מאוד עונה לך על כל הדרישות ויותר.

פורסם
טוב לא מפליא אותי אתה בא מאמריקאית...

הייתי ממליץ לך בעיניים עצומות על אקורד 2.4 אבל המחירון פשוט הזוי.

רכב מומלץ מאוד עונה לך על כל הדרישות ויותר.

אין כל כך קשר בין המחירון למחיר המכירה בפועל.

פורסם

מי שנוטה לקנות מליבו, יודע מה הוא מחפש. להציע מזדה או סובארו זה פשוט לא באותו קנה מידה. רכבים טובים לכשעצמם אבל לא בשבילנו...

בקיצור יש מושג שנקרא value for muny, אם תמצא משהו טוב יותר ב70K תקנה. בא לך יפנית? לא תקבל מה שתקבל מהשברולט ב 70K.

ולהגיד שהמליבו זה זבל, נשמע כמו אינטרס או מניע כלשהו, בטח לא רכב לכל אחד, אבל בטח שלא זבל.

פורסם
אני לא התרשמתי מהמאליבו כמוצר איכותי.

איכותי בהשוואה למה בדיוק??

כמשומשת בארץ, אמריקאית זה הרבה אוטו בכלום כסף, איך שלא תסובב את זה. אני אומר לך שאת האימפלה החבוטה שלי בת ה 8 אני לא מחליף בשום רכב "מנהלים" ממודל 2014, וזה אוטו שלא שווה היום יותר מ 20K ש"ח.

אבא שלי שרוב חייו נהג רק על משפחתיות יפניות\קוראניות, והיום מחזיק בניסן אלמרה 2006, כל פעם שהוא נוהג על הרכב שלי הוא יורד עם חיוך, למה? כי בסוף ל 90% מהאנשים רכב זה משהו שלוקח אותם מנקודה A לנקודה B, אז למה לא לעשות את זה בכיף? :)

זה שהשם "שברולט" או "קדילאק" עושה לך את זה זו גישה שלך.

שם לא עושה לי כלום, רכב איכותי כן עושה משהו. יש לי אותה 3 שנים ואני עד היום מברך על זה שלא קניתי במקומה איזו יפנית. הכורסא שעושה לך מסאז' כל נסיעה, הגיהוץ של הכביש, המנוע שצובר תנופה של בהמה עם כל חצי לחיצה על הדוושה, הגיר החלק, תא המטען הענק (למרות הבלון גז שיש לי שם), המרווח בספסל האחורי שיכול להכיל 3 מבוגרים גדולים או 3 כסאות תינוק בלי שום בעיה, הדש-בורד הענק שנותן לך תחושה של מרווח, חיישני האורות ובקרת שיוט שבאים כסטנדרט באמריקאיות מלפני 2000 שנה וכו' וכו'.

היפניות והאירופאיות עברו כבר מזמן מזמן את התעשייה הכושלת הזו-ולראיה,היא הייתה על סף פשיטת רגל.

תעשייה כושלת יכולה להיות מהרבה סיבות, כל הכלכלה האמריקאית לא משהו, עובדה שהיום GM בעלייה ואפילו הדייהולטים הגועליים כבר לא כל-כך גרועים כמו פעם. ועובדה שלמשל המנוע של המאליבו החדשה כמו שכבר ציינתי למעלה, הוא החזק ביותר בקטגוריה. ודרך אגב אם כבר דיברנו על תחרות, שים לב שבארה"ב המתחרות היפניות מתמחרות את הרכבים בצורה יותר אגרסיבית, טויוטה קאמרי למשל אולי הרכב הכי פופולרי שם, אבל זה רק בגלל שהוא מתומחר שם כמו אימפלה מקומית, שנתפסת ע"י אמריקאים רבים, ובצדק, כרכב עממי ביותר שמשרת בתור מונית או ניידת משטרה, מבטיח לך שאם הקאמרי הייתה עולה שם כמו אצלנו באופן יחסי, היא הייתה נופלת במכירות שם.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...