Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אימפלה 2005 בעיה במזגן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4672 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול עשיתי נסיעה מב"ש לאזור המרכז בבוקר וחזרתי בערב והמזגן הרגיש בסדר, היום בבוקר עשיתי נסיעה של 40 ק"מ לעבודה ובדרך הרגשתי שהמזגן לא מקרר כמו תמיד. מהנסיעה הזו אשתי חזרה עם הרכב ואח"כ סיפרה לי שבצהריים המזגן היה ממש על הפנים ולא מורגש. בערב שוב נסעתי עם הרכב נסיעה מחוץ לעיר ויש 2 בעיות:

- רק הפתחים בצד של הנוסע מוציאים אויר קר, בצד הנהג האויר שיוצא חם יחסית, כמו אוורור רגיל בלי שהמדחס פועל

- גם האויר שיוצא מצד הנוסע לא קר מספיק כמו שבד"כ - המזגן הזה אמור להקפיא כבר כשהוא בחצי כוח וגם כשבחוץ מאוד חם.

אם כל המזגן לא היה מקרר הייתי מנחש שאולי יש דליפת גז איפשהו, אבל זה שרק חצי מהפתחים מוציאים אויר קר רומז אולי על בעיה חשמלית כלשהי. האם יש משהו שאני מפספס?

מחר או יום שישי אני אגש לחשמלאי בכל מקרה אבל אם יש מישהו שנתקל בבעיה דומה אולי זה יעזור.

תודה!

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

כנראה שזה חוסר גז.

בכל מקרה אם קיים מסנן מזגן תבדוק גם אותו-בנוסף.

כל סוף הוא התחלה חדשה, העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה...

פורסם

באימפלה מזגן מפוצל ימין-שמאל.

יש שני מנועים חשמליים ששולטים על מדפים בתוך תעלות המיזוג, שקובעים איזה כמות יחסית מהאויר תעבור דרך רדיאטור החימום הפנימי ואיזה כמות תעקוף אותו (בנפרד לצד הנוסע ולצד הנהג).

יכול להיות שיש תקלה במנגנון הזה, אם בזמן פעולת המזגן צינור הגז בתא המנוע מגיע לטמפרטורה תקינה קרובה לקפאון (ניתן לבדוק בנגיעה) אז זאת האפשרות הסבירה.

אם אני זוכר נכון אפשר להגיע אל המנועים האלה ע"י פירוק הפנל מתחת לאיזור תא הכפפות, אבל אני לא בטוח ב-100%.

מציע לשחק קצת (להעביר למקס חום ואז מקס קור מספר פעמים) עם בוררי הטמפ' של שני הצדדים, אולי זה יעזור לשחרר שם משהו או לאבחן את העניין.

מקווה שעזרתי ושייפתר במהרה :)

פורסם

כן שכחתי להגיד שכבר אתמול כששמתי לב לענין פעם ראשונה שיחקתי עם המנגנון של הקירור\חימום בצד הנהג, העברתי פעמיים בערך לחימום ואכן צד הנהג התחיל להוציא חום בכל פעם.

האם הפיצול ימין\שמאל יכול להיות קשור לבריחת גז? ז"א האם יכול להיות מצב שכביכול ברח גז רק מצד אחד?

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

חוסר גז. מה שקורה זה ששסתום ההתפשטות ממוקם באיזהשהוא צד, ימין או שמאל, וברגע שחסר גז אין מספיק לחץ כדי שזה יגיע לצד שרחוק ממנו....

לבדוק אם חסר גז או לא לוקח בדיוק שנייה למי שיש שעונים. הבעייה היא אחרת, השאלה מאיפה הדליפה...

פורסם

אוקיי תודה. אני מחר לוקח אותו לחשמלאי\מזגניסט ונבדוק שם כל מה שצריך, כמו שאני מכיר את המוסך שם, הם ימצאו את הבעיה. רק אני מקווה באמת שזה חוסר גז או אפילו מדחס עייף ולא איזו בעיה חשמלית.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

הייתי היום אצל חשמלאי\מזגניסט שאני מכיר. ברכב היה 100 גרם גז, הוא חיפש דליפה (בעזרת בדיקת לחץ והזלפה של נוזל כלשהו על הצינורות) אבל לא מצא שום דבר, אז פשוט מילא לי גז עם זרחן (נכנס 900 גרם) ואמר שאעקוב אחרי הענין. כרגע הרכב מקרר מצויין, אני רק מקווה שאין איזו בריחת גז ממקום שיהיה קשה למצוא.

נניח והמדחס עייף\תקול, האם יכול לברוח ממנו גז, או שהוא פשוט לא היה מקרר או מקרר חלש? כי כרגע המזגן מקרר מצויין.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

ברגע של דליפה הביצועים יורדים כפי שהרגשת. תתכן בעית דליפה מהמדחס ו/או מהציר שלו ומעוד מקומות רבים.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אוקיי תודה אני אמשיך לעקוב אחרי איכות הקירור.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

• תוכן חדש...