Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חום במנוע מרצדס 300 W126

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

רכשתי מרצדס 300 שנת 90 , ואני רואה שמד חום לא עומד על 80c גם בנסיעה ארוכה

מגיע לקו בין 80 ל 120 והמאורר הראשי לא עובד. זה שאפשר לעצור אותו, זאת אומרת שעוד לא פעל הקלצ

מה יכולה להיות הבעיה בכלל

פורסם

אני לא יודע איך זה בדגמים אחרים אבל אצלי ברכב חום המנוע גם אינו יציב ונע על הסקאלה שבין 80-110 מעלות.

בהתחלה זה היה נראה לי לא תקין אבל עיון בספר הרכב גילה לי שזה תקין לראות תנודתיות בין 80-120 מעלות.

הייתי ממליץ לך לבדוק בספר הרכב (אם יש בנמצא).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

שלום לך

בדגמי מרצדס מהשנתונים הללו יש מאוורר עם קלאץ ויסקוזי שבמידה והוא לא פועל זה משפיע על חום המנוע.

מה חום המנוע בנסיעה רגועה בין עירונית?

sl500 r129 1998

e240 w210 1998

פורסם

בנסיעה איטית ועמידה 110 מעלות תקין לרכב הזה בימים חמים כמו עכשיו (קו לפני 120 בשעון החום).

יחד עם זאת תבדוק קלאץ ויסקוזי של המאוורר.

תתחדש - קנית רכב מדהים. תפנק אותנו בתמונות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צר לי אך אם אתה רואה 110 משהו לא תקין אצלך במערכת הקירור

בשני הרכבים שלי בעמידה בחום המחוג לא עובר את ה100

sl500 r129 1998

e240 w210 1998

פורסם

ב W123 שלי מד החום עומד על 80C בנסיעה רגילה, ואילו בעמידה בפקק ארוך עם מזגן פועל, הוא מטפס מעט, ומגיע ל 90C לערך.

בדוק אם המאוורר הויסקוזי נכנס לפעולה, והאם מאוורר המזגן פועל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן, במנועים מרובי צילינדרים טמפרטורה גבוהה יותר.

אבל בטמפרטורה 100+ מאווררים כבר אמורים לעבוד במלוא העוצמה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
שלום לך

בדגמי מרצדס מהשנתונים הללו יש מאוורר עם קלאץ ויסקוזי שבמידה והוא לא פועל זה משפיע על חום המנוע.

מה חום המנוע בנסיעה רגועה בין עירונית?

תודה לכל על הכל

בקשר לחום בנסיעה רגועה בין עירונית עומד לרגעים בתחום ה 90 וכל עצירה משפיעה כלפי מעלה

מה שאני מבין שהקלאץ ויסקוזי לא פועל. זה שאפשר לתפוס אותו ביד גם עם מד חום גבוה

רציתי להיות יותר בטוח האם יש תלות ליונט ולטרמוסטט בזה שהקלאץ ויסקוזי לא פועל .

ואיך שלושתם מקושרים בטמפרטורה שאני רואה בלוח שעונים

לירוי היא בסדר אחי

פורסם

http://www.rmeuropean.com/mercedes-parts.aspx#Category

זה החלק אותו אתה צריך

ובלינק הבא אתה יכול למצןא כיצד להחליף משאבת מים ובין השאר איך להחליף את הקלאץ

http://www.peachparts.com/Wikka/M103WaterPump

תעשה לעצמך טובה וקנה חלק מאיכות גרמנית או oem

אל תקנה סיני - חבל שתצטרך להחליף שוב תוך שנה,,,,

בהצלחה ותשוב לעדכן

sl500 r129 1998

e240 w210 1998

פורסם
צר לי אך אם אתה רואה 110 משהו לא תקין אצלך במערכת הקירור

בשני הרכבים שלי בעמידה בחום המחוג לא עובר את ה100

הקו בין 80 ל120 זה לא 110? זה 100? בחום של הקו הזה נכנסים לפעולה מאווררי עזר. לפי פורומים בחול זה תקין, גם לפי מה שעידן רושם לגבי טווח טמפרטורות. לצורך העינן ראיתי חץ של חום מנוע על אותו קו גם לרכב חדש.

פורסם
הקו בין 80 ל120 זה לא 110? זה 100? בחום של הקו הזה נכנסים לפעולה מאווררי עזר. לפי פורומים בחול זה תקין, גם לפי מה שעידן רושם לגבי טווח טמפרטורות. לצורך העינן ראיתי חץ של חום מנוע על אותו קו גם לרכב חדש.[/quote

ברכב של עידן מותקן מנוע הרבה יותר מתקדם ואין לו מאורר ויסקוזי .

המאורר הזה ידוע בכך שכל כמה שנים צריך להחליפו ולכן אם הוא רואה חום כזה ב300se זה אינו תקין.

בשני המרצדסים שיש לי אני לא רואה את המספרים הללו לאחר החלפת המאורר -ראיתי אותם לפני- שהמאוררים היו לא תקינים.

מאוררי העזר לא אמורים להכנס לפעולה בשגרה תקינה של פעילות , אם הם נכנסים באופן יומיומי משהו לא תקין במערכת.

sl500 r129 1998

e240 w210 1998

פורסם

קלאץ של המאוורר בסטוק מתחבר באופן מלא על 100 מעלות, על 105 נכנסים לפעולה מאווררי עזר.

כניראה שמת ויסקוזי תחליפי שעובד על טמפרטורה נמוכה יותר.

105 מעלות למאווררים חשמליים זה נורמאלי: ככה זה בכל רכב מצוי. במרצדס מד חום מראה טמפרטורה אמיתית ויש אנשים שזה מלחיץ אותם. אגב 80 במד חום זה משהו כמו 90 אמיתי: רואים את זה בקריאת חיישנים מהמחשב.

מאיפה קיבלת מידע ש100-110 מעלות זה לא תקין למנועים האלו? זה לא משנה שלעידן אין מאוורר ויסקוזי, יש לו חשמלי שעושה את אותה העבודה בדיוק.

אגב דיזליות ומנועי 4 צילינדרים עובדים בחום מעט נמוך יותר ממה שאני יודע. ברור שמנוע מרובה צילינדרים פולט יותר חום שקשה לסלק במהירות נמוכה. אם במהירות נסיעה ןש בעיה זה סימן לתקלה.

יחד עם זאת אשמח לקבל סימוכין שחום של 100-110 זה תקלה. כי לפי כל מקור מידע שמצאתי עד עכשיו כותבים שזה תקין.

פורסם

tzvipper

שוב אני אומר זה לא תקלה כי התחום האדום מגיע רק ב120

אך זה לא צריך להיות שם ורצוי שיהא בין 80 ל100

יש לי שמונה צילינדרים ב500

ו6 ב240 ובשניהם אני לא עובר את ה100 בחום מנוע

אינני מבין בדיזלים כך שאני לא יכול לחוות דעה

sl500 r129 1998

e240 w210 1998

• תוכן חדש...