Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מד טמפר' חום בפיאט אונו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

96 1.4 אציתי לדעת אם ככה זה באונו או שיש בעיה

לרוב זה באמצע על 100 אבל הרבה פעמים זה עולה לכמה שניות עד דקה

ואפילו יותר ל 110 ואפילו 120 גם. כנראה שהמאוורר שוכח לפעול

אף פעם זה הגיע לאדום (130) אבל בכל זאת נראה לי מוזר

שהרבה זמן זה נשאר על 110 וגם 120 חום המנוע רותח!

ניקיתי את המים ושמתי מים חדשים גם את הרדיאטור ניקיתי

המאוורר בדרך כלל מתחיל לעבוד בחום 100

שוב, השאלה

מעניין אם ככה זה באונו או שיש אצלי באונו בעיה

ובנוסף אני מעוניין לדעת אם זה בסדר ככה או שזה עושה בעיות?

תודה מראש

פורסם

יש לי בדיוק אותה הבעייה!!!

יש לי אונו 93 1.4 ותמיד אבל תמיד חום המנוע לא היה עובר את האמצע.

פתאום לפני חודש מאז שהגבירו את הטורים של המנוע המחוג עובר בקו אחד את האמצע ורק אז המאוורר פועל במהירות איטית ל- 30 שניות בערך ומתכבה. חום המנוע ממשיך לעלות ומגיע כמעט לאדום והמאוורר בשלו- נדלק קצת ומתכבה. אף פעם המחוג לא הגיע לאדום.

שאני מפעיל את המזגן המאוורר פועל יותר חזק.

במוסך טוענים שצריך להחליף את הרדיאטור בחדש וזה עולה בערך 500-1000 ש"ח תלוי בסוג הרכב אז אולי זאת הבעייה גם אצלך.

פורסם

כל מה שהם רוצים זה כסף וכבר עוורים לא רואים כלום אפילו הם מאמינים לשקרים שלהם מרוב המחלה שלהם חולים על כסף אפילו שוכחים לתת את התמורה לפעמים ע"י טיפול טוב

מזל שיש לי חבר שיום אחד היה מוסכניק ושנינו הסכמנו כי הרדיאטור נקי וטוב ואין שום צורך להחליף אותו. גם היוניט בסדר מתוכנן כנראה להפעיל את המאוורר שהחום מגיע ל 100 זה בסדר

חבר שלי הציע שאלך לחשמלאי שירכיב לי כפתור שאוכל להפעיל את המאוורר ידנית (משהו פשוט)

אני לא מתכוון לעשות עבודות סתם אפילו את הרעיון האחרון לא ממש השתכנעתי

פורסם

צודק.. גם אני לא מאמין להם יותר ובגלל זה לא החלפתי את הרדיאטור..

אפילו שבאתי אל המוסכניק לפני שבוע ואמרתי לו שיבדוק כי המנוע קצת מתחמם בלי בכלל שהוא בדק את האוטו הוא הודיע לי שזה בטח הרדיאטור ושאין מה לבדוק ושהוא סתום בצורה כ"כ קשה שניקוי לא יעזור..

אמרתי לו תודה על הייעוץ וברחתי משם.

רק על חיזוק צינור מים בפעם קודמת (היתה נזילה בחיבורים) ועל נטרול יוניט סרק הוא לקח עבודה 140 ש"ח!!

דרך אגב מי שיודע איך אני מוריד לבד את הטורים של המנוע כדי שהוא לא יתחמם (אולי זאת הבעיה) מוזמן לרשום כאן או ב- ה"פ.

פורסם

enash שאלה טיפשית אבל, האם ניקזת אויר אחרי החלפת המים ?

האם בדקת שחיברת כמו שצריך את הבנדים ואין לך נזילה ?

אני מדבר מניסיון, הייתה לי אונו 93 1.1 ואף פעם החום לא היה עובר את החצי, אולי בקצת אבל בנסיעה מאומצת עם מזגן.

קרה לי שהחום עלה מאוד ברגע שהיום חסרים מעט מים.

המלצה שלי, לפני שאתה הולך לפתרונות יקרים כמו הונטילטור תבדוק שוב את הבנדים שהם באמת סגורים כמו שצריך ושאין נזילה, בדוק מים לפני כל נסיעה ותראה את מצב החום.

שאלה נוספת, איך בידיוק ניקית את הרדיאטור ?

שלפת אותו ממקומו ?

stio אפשר לכוון של הטורים ע"י משחק עם בורג שיושב מצב שמאל של הקרבורטור (במידה ומדובר בקרבורטר) זה יושב על משהו עגול פחוס כזה צבע זהב (מה קוראים אותו וואקום) וע"י סיבוב הבורג הטורים משתנים.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם
96 1.4 אציתי לדעת אם ככה זה באונו או שיש בעיה

לרוב זה באמצע על 100 אבל הרבה פעמים זה עולה לכמה שניות עד דקה

ואפילו יותר ל 110 ואפילו 120 גם. כנראה שהמאוורר שוכח לפעול

אף פעם זה הגיע לאדום (130) אבל בכל זאת נראה לי מוזר

שהרבה זמן זה נשאר על 110 וגם 120 חום המנוע רותח!

ניקיתי את המים ושמתי מים חדשים גם את הרדיאטור ניקיתי

המאוורר בדרך כלל מתחיל לעבוד בחום 100

שוב, השאלה

מעניין אם ככה זה באונו או שיש אצלי באונו בעיה

ובנוסף אני מעוניין לדעת אם זה בסדר ככה או שזה עושה בעיות?

תודה מראש

בתור התחלה לבצע שטיפת מערכת קירור עם זרם מים חזק (כשהמנוע קר) ע"מ להוציא משקעי חול/בוץ מהמערכת (רדיאטור + מנוע). ע"מ לבצע את השטיפה כדאי לפרק את הצינורות מים שמתחברים לרדיאטור.

כמו כן מומלץ לפרק את 2 הצינורות של החימום הפנימי ולבצע גם שם שטיפה יסודית (לא לשכוח להעביר את בורר החום בפנים הרכב למצב חום).

דבר חשוב נוסף שהוא מאוד בעייתי באונו (וגם בפונטו לעיתים) הוא החיבור ליוניט מאוורר ברדיאטור. קיימת נטיה שם לחוטים להישרף ולפתח קורוזיה בתוך המחבר עצמו - מה שמונע כניסה בזמן של המאוורר.

כמו כן חשוב להשתמש בנוזל קירור אנטי-פריז מאיכות טובה (ולא מאלו של 5 ליטר ב 20-30 שח).

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הוצאתי את כל המערכת שטפתי עם מים ומברשת והכל הוחזר למקום כמו שצריך

כן ניקזתי אוויר. החום לא קשור למאמץ אפשר לסוע מירושלים לאילת בלי שום בעיות

ואין שום נזילה המים כבר שבוע ירדו רק טיפה לא חסר לי מים

טוב.. הבעייה שתקלה כזו לא מומלץ ללכת למוסך כי רק ישדדו אותך סתם

ואני לא סומך על אף מוסך אז עד שאני אלמד את המקצוע.. בנתיים לא ממש מפריע

זה קורא רק לפעמים כאילו המאוורר שוכח לפעול וגם אז זה לא מעיג לאדום רק שזה עובר את החצי

רעיון חדש שקיבלתי בפורום כאן אבדוק בהזדמנות זה העניין של החוטים השרופים

רעיון נחמד אשמח אם זה יפתור לי את הבעייה

• תוכן חדש...