Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נזילות שמן, פורשה 911

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפורשה נוסעת מדהים אבל נוזלת כמו ברז...וזה מתחיל להיות לא לענין כשהשמן נוזל על האגזוזים ( מנוע מאחורה). פניתי לשני למוסכים המתמחים בפורשה, שניהם טענו שעל נזילות שמן של 911 אי אפשר להתגבר. התשובה נראית לי קצת משונה, לא נראה לי שאוטו, ובטח גרמני (!!) אמור לנסוע ככה. פניתי למוסך שאני מאוד מעריך, הוא טען שניתן להגיע לתוצאה טובה אם עובדים נכון ומדוייק, אבל ביקש סכום אסטרונומי. קניתי סט מקיף של ריינץ, בדקתי קצת בפורומים, לפי מה שהבנתי צריך לעבוד לפי הספר, לסגור את כל הברגים לפי טורק ובסדר נכון, וזה אמור לפתור את הבעיה.

אם יש כאן בעלי 911 או מי שמכיר את העבודה הזו אשמח לשמוע רשמים, התנסויות, ואולי גם המלצות. לא פוסל לעשות את זה בעצמי אבל צריך עצות ממי שמכיר ספציפית.

תודה :-)

איתן 

פורסם

כנראה נפלת על מכונאי עצלן,אין דבר כזה תמיד אפשר להתגבר על נזילות.

הכי חשוב זה להצטייד בסט אטמים מקורי או שווה ערך למקורי.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

לא מבין בפורשה כלום, אבל היום יש סדרה של חומרי אטימה שיאטמו גם את הסוררים שבאטמים.

מפתיעה אותי התשובה הזאת

פורסם
לא מבין בפורשה כלום, אבל היום יש סדרה של חומרי אטימה שיאטמו גם את הסוררים שבאטמים.

מפתיעה אותי התשובה הזאת

אני לא ממליץ למרוח חומרי אטימה למיניהם במיוחד אם מדובר על פורשה.

אם מצב המנוע טוב אין סיבה שתהיה נזילת שמן במיוחד לאחר החלפת כל האטמים ומחזירי השמן לחדשים ומקוריים.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

אני מאמין שאם פנית לשתי מוסכים מתמחים פיזית והם נתנו לך את אותה ההבחנה יכולות להיות שתי אפשריות או שהם מתואמים בינהם או שיש איזשהי אמת בדבריהם.

מה שאני מציע תפרסם בפורום תמונות איפה בדיוק הנזילה ולאיזה מוסכים פנית ואני בטוח שתקבל תשובות מדויקות יותר או שתפנה לפורומים אחרים בעולם שמתמחים בפורשה 911 .

מחכים לעדכונים.

מיני מיינור נגנבה כל היודע דבר ליצור קשר בבקשה

פורסם
אני לא ממליץ למרוח חומרי אטימה למיניהם במיוחד אם מדובר על פורשה.

אם מצב המנוע טוב אין סיבה שתהיה נזילת שמן במיוחד לאחר החלפת כל האטמים ומחזירי השמן לחדשים ומקוריים.

בד"כ הצדק כמובן איתך, אבל מנסיוני יש דגמים מסויימים שהתכנון המקורי של אטם זה או אחר בהם פשוט לקוי ולכן יש בהם נטיה לנזילות כרוניות. בדגמים כאלו הפתרון שהצעתי הוא המקובל ובד"כ פותר יפה את הבעיה בלי שום תופעות לוואי ולכן אם אין ברירה ראוי לשקול אותו.

פורסם

מנסיון במנועי אלומיניום אסור למרוח חומרים !!! רק האטם מהגומי אם זה גומי שם או אטם מקורי !

נשרף לשכן שלי רכב אוסטין מונטגו פעם בגלל אטם של מכסה שסתומים עם חומר שהוסיפו לאטם גומי .

השמן נזל והצית את המנוע.

יש מכונאי מעולה שנמצא איפה שהיה פעם מפעל תו לשיפוץ מנועים שאני כרגע לא זוכר את שמו , הוא נמצא ליד הכניסה האחורית של מיכאל שיפוץ ראשים ברחוב יצחק שדה ,

הכניסה האחורית זה מרחוב מאחורי יצחק שדה ,

הרבה מכירים אותו ושמו הולך לפניו ( נחשב למכונאי הכי טוב בארץ !)

תפנה אליו ,

ראיתי אצלו בעבר פורשים ישנות בתיקון וגם לו יש כמה רכבי אספנות .

דרך אגב אצלי בפורשה אין טיפת נזילת שמן מהמנוע , יבש כמו הנגב , אבל אני צריך לסדר נזילה במיכל של השמן מאחורה ליד המנוע ,

בדקת אולי זה מהמיכל נוזל לכוון המנוע ואז על האגזוז או על היחידות חימום חורף שמחוברות לאגזוז (זה מה שקורה אצלי ועושה לי ריח של שמן שרוף בכל הרכב?

תנקה את המנוע טוב ותראה מאיפה נוזל לך.

בהצלחה

הכל באהבה :agrue:

מוזמנים להציץ בשירשור על שיפוץ הטריומף ספיטפייר קבריולט שלי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=254662

פורסם

איתן שלום,

הבעיה שציינת היא בעיה ידועה, מוכרת וכאובה בפורשה 911. למרות שמדובר ברכב מתוצרת תעשיית הרכב הגרמנית המפוארת, לא תמצא כמעט פורשה 911, במיוחד מהשנים המוקדמות, שאינו סובל או סבל, בשלב כלשהו, מנזילות שמן מהמנוע.

חריפותה של הבעיה משתנה מדגם לדגם, כאשר למיטב ידיעתי הבעיה חריפה במיוחד בדגם המצויד במנוע 2.7 ליטר (כמדומני זה הרכב שלך), וזאת לאור התרכובת ממנה עשוי בלוק המנוע וכתוצאה מהפרשי חום/קור. מנועי ה-3.0 ליטר וה- 3.2 במיוחד מהווים שיפור ניכר בנושא זה, אולם גם שם תוכל למצוא נזילות לא פעם.

בכל הנוגע לפתרון הבעיה - גם כאן יש מדרג של אפשרויות. זה מתחיל מאטם לא תקין של פקק זניח או ממכסי השסתומים ועד לגרוע מכל - נזילה בין שני חלקי הבלוק, המחייבת הוצאה (יקרה) של המנוע, פירוק הבלוק ואטימתו מחדש. ראשית חשוב לזהות את מקור הנזילה, שכן, כאמור, היא יכולה להתברר כנזילה זניחה הניתנת לפתרון בקלות ובזול. בעניין זה אני ממליץ לך לרכוש את הספר המפורסם (שאני מניח שמוכר לך) "101 פרויקטים לפורשה 911" (תרגום חופשי), המייחד פרק נפרד לנושא זה. בעזרתו תוכל לעבור שלב אחר שלב, לאתר את התקלה ואף אולי לתקנה בעצמך.

אם יתברר כי אין ברירה וכי יש להוציא את המנוע ולאטום מחדש את שני חלקי הבלוק - אין הרבה בעלי מקצוע בארץ שיודעים לבצע את המלאכה כמו שצריך. אני ממליץ לך לפנות לאיתן פוזיילוב בת"א. הוא לא זול אבל התנסה בכך ויש ברשותו חומרי אטימה מתקדמים וייעודיים המסוגלים להבטיח אטימה טובה לטווח ארוך.

בהצלחה !

ירון

פורסם
איתן שלום,

הבעיה שציינת היא בעיה ידועה, מוכרת וכאובה בפורשה 911. למרות שמדובר ברכב מתוצרת תעשיית הרכב הגרמנית המפוארת, לא תמצא כמעט פורשה 911, במיוחד מהשנים המוקדמות, שאינו סובל או סבל, בשלב כלשהו, מנזילות שמן מהמנוע.

חריפותה של הבעיה משתנה מדגם לדגם, כאשר למיטב ידיעתי הבעיה חריפה במיוחד בדגם המצויד במנוע 2.7 ליטר (כמדומני זה הרכב שלך), וזאת לאור התרכובת ממנה עשוי בלוק המנוע וכתוצאה מהפרשי חום/קור. מנועי ה-3.0 ליטר וה- 3.2 במיוחד מהווים שיפור ניכר בנושא זה, אולם גם שם תוכל למצוא נזילות לא פעם.

בכל הנוגע לפתרון הבעיה - גם כאן יש מדרג של אפשרויות. זה מתחיל מאטם לא תקין של פקק זניח או ממכסי השסתומים ועד לגרוע מכל - נזילה בין שני חלקי הבלוק, המחייבת הוצאה (יקרה) של המנוע, פירוק הבלוק ואטימתו מחדש. ראשית חשוב לזהות את מקור הנזילה, שכן, כאמור, היא יכולה להתברר כנזילה זניחה הניתנת לפתרון בקלות ובזול. בעניין זה אני ממליץ לך לרכוש את הספר המפורסם (שאני מניח שמוכר לך) "101 פרויקטים לפורשה 911" (תרגום חופשי), המייחד פרק נפרד לנושא זה. בעזרתו תוכל לעבור שלב אחר שלב, לאתר את התקלה ואף אולי לתקנה בעצמך.

אם יתברר כי אין ברירה וכי יש להוציא את המנוע ולאטום מחדש את שני חלקי הבלוק - אין הרבה בעלי מקצוע בארץ שיודעים לבצע את המלאכה כמו שצריך. אני ממליץ לך לפנות לאיתן פוזיילוב בת"א. הוא לא זול אבל התנסה בכך ויש ברשותו חומרי אטימה מתקדמים וייעודיים המסוגלים להבטיח אטימה טובה לטווח ארוך.

בהצלחה !

ירון

איתן פוזיילוב זה הבחור שדיברתי עליו , מספר אחד בארץ!!!

הכל באהבה :agrue:

מוזמנים להציץ בשירשור על שיפוץ הטריומף ספיטפייר קבריולט שלי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=254662

פורסם

תודה לכל העונים על התשובות המחכימות!

המנוע הוא אכן 2.7, והוא עם מעט קילומטראז׳ מה שאומר שלא מפתיע שהאטמים יבשים...המנוע נוזל פחות או יותר מכל מקום...מהמיכסים העליונים, התחתונים, הקדמיים (שרשרת) מחזירי השמן, ורק לא בין שני חלקי הבלוק. יש שם הזעה קלילה מאוד שנעלמת לחלוטין כשנותנים הידוק טוב לברגים.

למיטב ידיעתי, אין שום דרך להחליף אטמים, אפילו לא את התחתונים בלי להוציא מנוע. אפילו אם יהיה אפשר להחליף את התחתונים בלי להוציא מנוע, יהיה קשה לעשות את זה מדויק. מצד שני, להוציא מנוע ב 911 זה הדבר הכי קל בעולם, לא סתם זו חיפושית שאכלה תרד...

אני מכיר את כל המוסכים והמכונאים הידועים לפורשה, מחלקם קיבלתי את התשובה המשונה, ובכוונה לא ציינתי שמות כי את חלקם אני מאוד מעריך ולא רציתי לפגוע באף אחד. בגלל זה אשמח לשמוע ממישהו שעשה והצליח כי להוציא מנוע, להכניס, ולבזבז סט אטמים יקר וכסף ממש לא בא לי.

מישהו אמר בני ל.?...אותו אני לא מכיר אבל איך שמהללים אותו כאן...מבין בפורשה? יש דעה?  

פורסם

היה לי אותו סיפור שהיה לי צורך לעשות שיפוץ לגיר של הSL .גיר פשוט שפשוט אף אחד לא רצה לגעת וכל מי שרצה לגעת נתן מחיר מטורף ,אחרי הכול רכב אספנות זה של אנשים שיכולים.

לבסוף בהמלצת חבר פורום הגעתי למישהו לא מוכר שעשה את זה בצורה אמינה ובמחיר משתלם,תחפש.

יש בשכונת עמל בכפ"ס מוסך עמל,הבחור אלוף העולם בחיפושית ,שווה לנסות לשאול אותו.

פורסם

איתן שלום,

ברשותי רכב בדיוק כמו שלך עם בעיות נזילה בדיוק כמו שלך

עדיין לא ביצעתי מחקר מעמיק מספיק בנושא

אבל אכן בעיית הנזילות ברכב היא מחלה

אבל אני מסכים אם טענתך כי ניתן לשפר זאת משמעותית

אשמח אם תיצור קשר ואולי ננסה להתמודד ביחד

גם אותי הריח של השמן שנוזל על האגזוז מטריףףףף

גלעד

• תוכן חדש...