Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סל"ד במהירות שיוט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי. יש כאן שרשור דומה אך הוא מדבר על רכבים ספציפיים ואני מעוניין לקבל תשובה כללית שתנחה אותי בהמשך.

אחד הדברים החשובים לי ברכב הוא נסיעה במהירות שיוט 100-120 בסלד נמוך. עד 3000. בפיאט פונטו הרכב ראה גם את ה4000 סל"ד ובמצבים כאלה עפ"י הידוע לי החסכון קצת מתבטל (תקנו אותי אם אני טועה) ורעשי הרכב לא נעימים. במגאן 2001 שברשותי המנוע כבר גדול יותר. יש הרבה יותר כ"ס וגם ההילוכים יותר ארוכים ועדיין הרכב מגיע לסלדים גבוהים יחסית ( 3200 או אפילו קצת יותר) באיזור ה110-120.

עפ"י הבנתי יחסי סל"ד - מהירות תלויים בתיבת ההילוכים והאם ההילוכים הם קצרים יותר או ארוכים.

איך אני כקונה פוטנציאלי של רכב יודע להחליט אם הרכב מתאים לי מבחינה זו ואם ההילוכים קצרים או ארוכים?

לשאלה שלי מצטרף משתנה נוסף. בתור מי שמעוניין ברכב דיזל אני מכיר שאחד היתרונות הוא כוח בסל"ד נמוך. מה זה אומר על מהירות השיוט? האם יש קשר לכוחות הסוס? שהרי רוב מנועי הדיזל ברכבים שאינם חדשים (נניח רכבים בני 4-8) הם בעלי 80-90 כ"ס (אוקטביה בדגם התור של המוניות, רנו מגאן 2 דיזל וכו').

תודה מראש על המענה

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה יודע אם המנוע שיש אצלך במגאן זהה למנוע של המגאן 2?

אני גם רוצה למצוא רכב שישייט על 120 ב3000 סל"ד. נראה לי קצת לא משהו ריאלי. אלא אם מדובר על מנוע גדול מאוד.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

הרכב של אבא שלי (לנסר 1.8 6 היל' אוט' ) משייט על 120 ב2700 סלד בערך או טיפה פחות. היונדאי אלנטרה 1400 של אמא בעלת מנוע עם נתונים זהים לשלי. הילוך פחות (4, אוט') מגיעה לאותם סלדים כמו שלי במהירות התלת ספרתית. אצלה יש הילוך פחות וההילוכים שם גם לא מי יודע מה ארוכים. אז אני קצת מאבד את הנוסחא פה

פורסם

הרכב שלך ידני ? יש הבדל בין גיר ידני לאוטומט. בגיר ידני הנטייה של היצרנים להילוכים קצרים וכתוצאה מכך סל"ד גבוה כבר ב110 קמ"ש לעומת גיר אוטומט שיש כאלה גם עם 4 הילוכים ואז ההילוכים ארוכים יותר והסל"ד בהתאם .

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

פות"ש, קרא את ההודעה הבאה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=4008025#post4008025

היא אומנם לא מתייחסת באופן ישיר לשאלתך אך עדיין ניתן להקיש ממנה את התשובה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

כנראה שזה לאו דווקא קשור לגודל/חוזק המנוע - אנחנו עם פנדה 07' אוטומטית עם מנוע 1250 חלש (60 כ"ס) ואני על 100 קמ"ש בסביבות 2500-2700 סל"ד ולדעתי ב-120 בסביבות 3000

פורסם

לכל מי ששכח, זוהי השאלה ששאל פות"ש:

איך אני כקונה פוטנציאלי של רכב יודע להחליט אם הרכב מתאים לי מבחינה זו ואם ההילוכים קצרים או ארוכים?

לשאלה שלי מצטרף משתנה נוסף. בתור מי שמעוניין ברכב דיזל אני מכיר שאחד היתרונות הוא כוח בסל"ד נמוך. מה זה אומר על מהירות השיוט? האם יש קשר לכוחות הסוס? שהרי רוב מנועי הדיזל ברכבים שאינם חדשים (נניח רכבים בני 4-8) הם בעלי 80-90 כ"ס (אוקטביה בדגם התור של המוניות, רנו מגאן 2 דיזל וכו').

תגובות לא רלבנטיות נמחקו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לפי מה שראיתי ברוב רכבי דיזל, בגלל שהמומנט מושג כבר בסל"ד נמוך, הוא משייט מעל 100 קמ"ש בסלד נמוך (באיזור ה-2200/2600) זה לקוח מהמוניות שמסיעות אותי לעבודה (אוקטביה גם ישנה וגם חדשה, ומגוון מרצדסים, וגם פלואנס).

אצלי ברכב, מנוע 2.0 בעל 5 הילוכים אוטומטיים, ב-3000 סלד אני נמצא במהירות 133 קמ"ש.

ברכבים שיצא לי לנהוג עליהם (וגם להיות בתור נוסע) עם מנועים גדולים (החל מ-2.5L ועד ל-3.8L) המהירות שיוט מושגת בסל"ד נמוך ככל שנפח המנוע עולה.

אני גם יודע שבטויוטה קורולה 08' הרובוטית במהירות של כ-100 קמ"ש הסל"ד עולה מעל ל-3100, וזה לאמרות המנוע החזק יחסית והחסכוני עם 126 כ"ס.

פורסם

ולשאלה תכל'ס - איך אתה בתור קונה פוטנציאלי יודע זאת? כמה אפשרויות :

במידה וזה רכבים יחסית חדשים מהשנים האחרונות, יכול מאוד להיות שיש מבחן דרכים לאותו רכב ובחלקם נוהגים לציין סל"ד במהירות שיוט של 100 קמ"ש.

אם מדובר ברכב ישן יותר או סתם כזה שלא עשו לו מבחן דרכים - או לשאול את המוכר, יכול להיות שידע, או כפי שעשית עכשיו - לשאול פה בפורום. סביר כי לאנשי הפורום מגוון רכב מאוד של מכוניות והם יוכלו לענות לך מנסיון אישי נוכחי או מניסיון עבר עם אותו רכב.

דור

פורסם

באשר למנועי הדיזל שדובר עליהם כאן. מדובר בתיבות ידניות או אוטומטיות?

פורסם

לא דובר על מנועי דיזל מלבד הדוגמא לעיל שדיברה על ניסיון שלו עם מוניות דיזל שמסיעות אותו לעבודה - סביר כי הן ידניות רובן.

מלבד זה לא דובר על רכב דיזל קונקרטי כזה או אחר

פורסם
באשר למנועי הדיזל שדובר עליהם כאן. מדובר בתיבות ידניות או אוטומטיות?

גם בתיבה ידנית וגם בתיבה אוטומטית סל"ד עבודה בדיזל יהיה נמוך יותר לעומת מנוע בנזין מקביל.

ברוב מנועי הדיזל סל"ד מקסימלי (קו אדום) נמצא בערך ב 4500 סל"ד. והספק מקסימלי מתקבל סביב 4000 סל"ד. במנועי בנזין מקובל לראות קו אדום באיזור 6000-6500 סל"ד.

סל"ד עבודה רגיל בנסיעה יומיומית מנהלתי בדיזל הוא בין 1500-2500 סל"ד. 3000 זה כבר יחסית גבוה.

יצרנים בוחרים יחסי העברה בתיבת הילוכים בהתאם.

הן בגיר ידני והן בגיר אוטומטי סל"ד סל"ד שיוט ב 100 קמ"ש במכונית משפחתית דיזל ממוצעת יהיה כ 2000-2200 סל"ד. במכוניות עם מנועים גדולים יחסית גם למטה מזה.

פורסם

אין שום פונטו שמשייטת בהילוך הגבוהה 100KMH@4000RPM

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אם אתה רוצה סלד נמוך במהירות תלת ספרתית אני ממליץ על יונדאי גטס 1600 אוטומטית - 100 קמ"ש בסביבות ה 2100 סלד

מה שמוביל אותי לכך שאין נוסחה קבועה ותאלץ כקונה פוטנציאלי לקחת את הרכב לנסיעת מבחן בכביש מהיר.

2017 Citroen C3 Shine

• תוכן חדש...