Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עד 10K לצעיר רצוי יפנית :]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אף אחד כאן לא יכול לתת לך תשובה נכונה, אתה יכול גם לקנות רכב חדש מהמפעל וליפול על אקזמפל דפוק.

אני רכשתי רכב בן 15 (היום כבר בן 19) במצב מושלם ועד היום לא סבלתי מתקלה אחת, לעומת זאת בחברה שלי יש רכבי ליסינג בני שנה-שנתיים שאני מרחם על מי שיקנה אותם.

ללכת למכון בדיקה עם רכב ששווה 10,000 מקביל להכניס 5 שטרות של 100 שקל למגרסה, אין בזה שום תועלת חוץ מזריקת כסף, הטופס יהיה רק ליקויים בכל תחום אפשרי למרות שזה לא יהיה המצב בפועל.

אני אישית לא נוגע ברכב שהוחלף בו מנוע וגיר משתי סיבות:

1. הזלזול שהביא להרס המנוע והגיר תקף גם לכל שאר מכלולי הרכב, אלו לא המערכות היחידות ברכבץ

2. לא סומך על איכות העבודה, אולי יש כמה כישרונות בארץ, אך רוב האנשים יפנו לאופציה הזולה ביותר וזה מקרין ישירות על איכות העבודה.

בקיצור, תמצא את הרכב השמור ביותר שאתה יכול ותבדוק אותו בעצמך, אם אין לך ידע בתחום, קח מישהו שיש לו.

כבר חתמתי...

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם כך מכוניות אספנות זוהי המצאה של חוסים?

זאת לא המצאה. זה אנשים שיש להם כסף לתחזק רכב שנימצא בשימוש פעם בשבוע ואין להם בעיה להמתין כמה שבועות לחלפים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אתה מנסה להתווכח בכוח עם ניסיון של אנשים, חלילה לא מזלזל בך ובניסיון שלך, אבל ניסיון העבר לימד אותי, ואני בטוח שעוד רבים אחרים, שרכב חדש עדיף מישן, על כול המשתמש בכך.

אישית - הייתי מחפש את הרכב המודרני ביותר והבטיחותי ביותר וכמובן השמור ביותר שהתקציב מהאפשר לי.

אספנות זה תחביב יקר, וזה ממש לא כזה קל ופשוט להחזיק ולתחזק רכב אספנות ברמה גבוהה על מנת לא להיתקע איתו כול שני וחמישי.

חפש רכב מודרני, עדיפות לידני - יחסוך צרות של שיפוץ גיר וגם יחסוך בדלק, מה גם שתוכל לקבל רכב עם שנתון חדש יותר.

פונטו/קליאו יהיו בחירה מצויינת.

מרכב שנת 94 הייתי בורח גם אם הוא עם 30 אלף קילומטר, זה לא שווה את זה.

פורסם

המנוע הוחלף למנוע zc vtec משמע לא נחסך מהרכב. העבודה בוצעה במוסך מורשה.

אין אף אחד החובב רכבים בפורום הזה? אני מדבר על סיוויק עם 130 כוח סוס, רכב מהנה לנהיגה מכל הבחינות, שמור היטב ומפנים אותי לקליאו? ;(

פורסם

ערב טוב!

אני יחלוק איתך מהניסיון שלי.

לפני כשנתיים וחצי חיפשנו לאחי רכב בתקציב מעט יותר גבוה אמנם,

אך הדגש העיקרי היה אמינות, רכב שנראה טוב וחזק הוא בכלל בונוס עצום.

כרגיל אנשי קארספורום המליצו לקנות פונטו, קליאו, וצרפתיות או ארופאיות שונות משנתונים חדשים הרבה יותר מסיוויק בתקציב המוגדר,

בטענה שהשנתון החדש הוא החשוב לאמינות.

שמעתי מלא מעט בעלי מכוניות כאלו על אינספור תקלות, מכוניות שחצי רכב הוחלף כי כל פעם משהו אחר התקלקל.

הם חושבים שהם ישקיעו על התיקון ואז הרכב יהיה אמין כי הרכיבים יהיו חדשים, אבל אין לזה סוף ובסוף משקיעים סכום שהוא לפחות זהה לסכום הקנייה.

אני לא אגיד שאין הונדות כאלה, כמובן שיש, אלה מכוניות שצעירים אוהבים לקרוע להם את הצורה ולא לטפל כראוי ואז למכור לצעיר הבא שיעשה את אותו הדבר וימכור שוב וחוזר חלילה.

רוב המכוניות האלה עם ידיים גבוהות ומצב חרא.

לא פשוט למצוא רכב כזה שמור.

אבל לבסוף נמצאה הכלה מודל 97 (כבר בת 16) יד ראשונה עם ק"מ נמוך מאישה די מבוגרת.

הרכב התגלה כשמור ועד היום לאחר כמעט שלוש שנות בעלות לא אשקר ואומר שלא הייתה תקלה אחת.

לפני כחצי שנה קניתי לעצמי אחת מודל 99 גם כן שמורה וגם היא מפגינה אמינות נפלאה.

עם הניסיון שלי משני הרכבים אני יכול להגיד בשמחה שזה רכב אמין מאוד למרות שהוא ישן, יפה, חזק, נוח ומאובזר יחסית לפונטו וצעצועים למיניהם, שברגע שתשב בשניהם תגיש את ההבדל באיכות הרכב.

כבונוס זה רכב עם פוטנציאל גדול מאוד לשיפורים הן מכאניים והן קוסמטיים ויש חברות שמייצרות שיפורים לרכב הזה, אם אתה בקטע הזה.

מבחינתי אין שום רכב שיתן את התמורה הזאת במחיר זהה, המודל של הרכב מבחינתי הוא רק מספר על דף,

אני לא מרגיש את זה בשום צורה!

ההמלצה שלי אליך,

לחפש סיוויק כי היא התמורה הכי טובה למחיר,

לעלות את התקציב היא חובה, לאזור ה- 15 אלף, אם אתה עובד עם הכנסה קבועה תחסוך עוד חודש חודשיים זה לא בעיה.

לחפש טוב טוב ולעבור כמות של מכוניות עד שתמצא אחת שמורה, זה לא פשוט.

עדיף לא לקנות רכב שעבר החלפת מנוע כי הוא כנראה עבר הזנחה, שההשלכות שלה יבואו לידי ביטוי בכל מכלולי הרכב, ככה שלא משנה שהמנוע חדש.

המנועים האלה אמינים מאוד ושורדים מעל 300 אלף ק"מ!

אז אין סיבה להחליף אותם אלא אם כן הזניחו אותם ולא טיפלו או שהרכב עבר ק"מ אסטרונומי.

תחפש רק ידניות עדיף משנתון 96 ומעלה כי הישנות יותר פשוט עברו הזנחה כל כך גדולה שאני לא בטוח שנשארו כאלה שמורות (גם למרות שבמודעה הם נראות שמורות) אני אומר את זה מהניסיון שלי, ראיתי הרבה כאלו כשחיפשתי.

אל תיכנע לעגלות צרפתיות וארופאיות פחנועיות!

בהצלחה!

פורסם
המנוע הוחלף למנוע zc vtec משמע לא נחסך מהרכב. העבודה בוצעה במוסך מורשה.

אין אף אחד החובב רכבים בפורום הזה? אני מדבר על סיוויק עם 130 כוח סוס, רכב מהנה לנהיגה מכל הבחינות, שמור היטב ומפנים אותי לקליאו? ;(

130 כ"ס אולי כשהיא יצאה מהמפעל, הרי המנוע שהוחלף הוא לא חדש, ושאף אחד לא יספר לך סיפורים, זה תמיד מנוע משומש מפירוק או ייבוא עם "עד 50-60 אלף קילומטר" (כן בטח:roll: , גם סבתא שלי עוד חיה אבל בגן עדן)

שמע חבר, אף אחד לא מכריח אותך עם אקדח לרקה מה לקנות, אנשים מייעצים לך ומניסיון של לא רכב אחד או 2, ואתה בכוח מתנגח, חבל על המאמץ שלנו בקיצור, תרכוש לך הונדה לפי בחירתך ובהצלחה.

רק ככה כעצה לחיים - מומלץ כשבאים להתייעץ לא מתנגחים עם ראש בקיר עם כול מה שנוגד את דעתך, כי אם אתה כול כך נעול ומקובע אז למה ההתייעצות? לקבל חיזוק חיובי?

ולבחור עם ההונדה, תמיד יהיו כאלה שישמיצו ותמיד יהיו את אלה שייקנו רכב שחוט, לא יטפלו, ואז ייבכו לכול העולם ואמא שלו שהרכב גרוע והוא חרא, מנגד אני מכיר לא מעט אנשים עם פונטו וגם קליאו והם מבסוטים עד הגג, הרכב נוסע באמינות מוחלטת ועם צריכת דלק נמוכה, ויחסית שנתון חדיש ולא 94/95/96, שאני מצטער להגיד לכם, זה פשוט רכב קשיש עם מתכון לצרות.

רק ייסלח לי הבחור מעליי - מה בדיוק "מאובזר" בסיויק עתיקה? מה בדיוק? סאן רוף? אני חובב יפניות והייתה לי גם לאנטיס שהייתה מופת לאמינות, אבל יפניות בשנתונים האלה זה בערך הרכבים הכי ספרטניים שיש.

פורסם

אני לא מתנגח פשוט מגעילה אותי במחשבה שיכלתי לקנות סיוויק ואני נוהג על קליאו או כל דבר מזעזע אחר.. עדיף לרדת שש שנים בשנתון ולהביא רכב אמיתי,כזה שמכלה חיוך קטן בכל לחיצה.

גם אם כל כמה חודשים נאלץ לשלם 1000-2000 שקל על תיקון כזה או אחר.

פורסם

נהג חדש וצעיר לא אמור לחפש הרפתקאות מוטוריות (אלא אם כן יש לו כיס רכב), אלא רכב כמה שיותר אמין, פשוט לתחזוקה ובטיחותי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אם המחשבה לנהוג בקליאו או כול רכב דומה ״מגעילה״ אותך כי הוא ״לא רכב אמיתי״, אז עדיף שתקנה סיויק באמת.

בנאדם צריך ללכת עם הלב שלו.

בנוסף, גם ללמוד מהטעויות שלו.

פורסם

m.l,

אני מכבד כל דעה ותגובה ולא מתכוון להתווכח יותר מדי, רק להביע את הדעה שלי.

אני יסביר,

קודם כל סיוויק 99 למשל תקבל שתי כריות אוויר, ABS, כל הדברים הרגילים ח"ח, נ"מ וכו' ולפעמים גם סאנרוף וזה נחמד.

אבל זאת לא הייתה הכוונה וטעות שלי שהשתמשתי במילה אבזור.

אני רוצה להגיד שאני אישית מרגיש שברכב כמו פונטו או קליאו למשל הכל באינטיריור מרגיש זול והרכב מרגיש פחנועי ולא איכותי, כמו צעצוע. גם סיוויק זה לא שיא הפאר והאיכות אבל לי זה מרגיש יותר איכותי, ויותר מרווח ונעים לשבת בפנים.

כנ"ל לגבי עיצוב חיצוני, לטעמי אין מה להשוות וסיוויק נראית כמה רמות מעל,

עם השקעה בטעם טוב בחלקים איכותיים ולא זבל סיני הרכב הזה נראה מדהים.

ד"א גם לעומת רכבים יפניים אחרים כמו סוזוקי בלנו למשל המצב זהה.

עוד משהו שיש לקחת בחשבון הוא שסיוויק היא משפחתית ולא מיני כמו המכוניות האלה, אז היא גם יותר מרווחת.

בקשר לכ"ס אני יכול להבטיח לך שכבר עקפתי מכוניות משפחתיות חדשות לגמרי ומרגישים את הכוח טוב טוב.

בטח יחסית לכל המיני 1400 למיניהם.

וגם סיוויק 1400 יותר חזקה מהם.

אמינות,

בשני הצדדים אפשר ליפול על רכב במצב גרוע שלא יפסיק להתקלקל וידרוש ישור קו ענק.

השאלה על מי יותר סומכים במידה והרכב במצב טוב ושמור כמו שמנסים לקנות.

ויפה אמרת שצריך ללכת עם הלב,

אני לא הייתי נהנה עם שום רכב במחיר הזה כמו שאני נהנה עם הסיוויק.

והאמת? שגם לרכבים חדשים ויקרים בהרבה אני לא מתחבר ולא הייתי מחליף בעדם את הסיוויק.

אבל זה אני וכל אחד עם הטעם שלו.

עוד דבר קטן וסליחה על החפירה,

ספרטני זה הדבר האחרון שאפשר להגיד על סיוויק עם השיפורים הנכונים (קוילאוברים איכותיים, מוטות פיתול וייצוב, צמיגים אוחזים ומנוע משופר כהתחלה).

פורסם

כריות אוויר וABS זה לא הכול. יש תוצאות במבחני ריסוק, ובזה איך לומר, ההונדה לא יצאה כשידה על העליונה. 2.5/5 כוכבים זה לא שוס.

כתבת: "אני רוצה להגיד שאני אישית מרגיש שברכב כמו פונטו או קליאו למשל הכל באינטיריור מרגיש זול והרכב מרגיש פחנועי ולא איכותי, כמו צעצוע."

זה כל כך שטויות. פחנועי? נו באמת, כאילו אתה נוסע באיזה דייהו לאנוס או משהו. אלו רכבים בסדר גמור.

וואו, עקפת רכבים משפחתיים מודרניים. את זה אני עושה עם קליאו 1.2 שיש לה 75 כ"ס! SO? :roll:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בוקר טוב.

מס' דברים יצאו מהקשרם, ואשמח להסביר.

אקדים ואודה שאני בעל סיוויק האצ'בק 97.

ובכן, מאיפה להתחיל?

כשחיפשתי רכב בתקציב דומה לשל פותח השרשור, נברתי בין גרוטאות ורכבי סטודנטים מוזנחים... חיפשתי רכב בכיוון של שרייד או פיאסטה. בשנייה שפזלתי ליכוון סיוויק, מצאתי את הכלה, ובמבט לאחור, עשיתי את אחד הצעדים החכמים בחיי.

מדוע?

כיצב משפחתית משנות ה90 היא הצעד החכם בחיי?

אז ככה:

קודם כל יש להבין כמה אמירות שנאמרות מנסיון ולא על סמך תיאוריה ושמועות:

* כל רכב סופר מיני או מיני מכל שנה עד אולי המחצית השניה של שנות ה2000, ירגיש זול ופחנועי יותר. למה? כי אלה רכבים שמיועדים מההתחלה לקביצת יעד של אנשים דלי תקציב, והיצרן גורם לך להרגיש את זה טוב טוב.

מי פה ישב בפונטו פעם? ובפיאסטה? גטס? אקסנט? בפולו ישבתם? אני זוכר שהסיעו אותי פעם בפונטו 2003. ומה אומר? פלסייקים זולים, דקים ובהירים מכל עבר, נסיעה רועשת וקופצנית, אין חלונות חשמל בשום מקום, מושבים זולים מבד זול, פח דק ודהוי (תמיד) והרשימה עוד ארוכה. הרכב מיועד להיות זול, ולכן מרגיש כזה בכל רומח איבריו. אני לא אתבייש להגיד שסיוויק 92 תרגיש הרבה יותר מוצקה ובנויה היטב מפונטו 2002, גטס 2002, אקסנט 2002 והרשימה עוד ארוכה. איכות הבניה והגימור ברכבים מהקטגוריה הזאת פשוט מזעזע, וזה בכוונה.

יש להבין שסיוויק נבנתה כרכב משפחתי, והייתה נפוצה מאוד בשוק האמריקאי חובב האבזור. גרסאות 92 באו מהמפעל עם abs, חלונות חשמל בכל הדלתות, נ''מ, סאנרוף, משענת יד, קרוז קונטרול ועוד.

איכות הבניה והגימור של הפלסטיקה בסיוויק, מנסיון ובדיקה מוקפדת, מרגישים טוב יותר משמעותית משל לאנטיס מודל 2002, בלנו מכל שנה, יונדאי מתחילת ה2000 ועוד.

* עשר אלף לא יספיקו לכלום. תגדיל את התקציב ל20 שישאר לך ליישור קו וביטוחים. ההבדל בהיצע גדול יותר משמעותית בתקציבים האלה, והסיכוי למצוא רכב שמור גדול יותר, כי לרכב עדיין יש ערך.

* מי שאומר שקשה למצוא סיוויק שמורה צודק. כמה פעמים ראיתי מודעות של רכב יד ראשונה עם 160 אלף ק''מ בלי תאונות וטסט לשנה, אך כשהייתי מגיע הייתי מגלה שהרכב בקושי מצליח לצאת מהחניה, ואת המזגן מדליקים בקומבינה מאחד הצינורות, בעוד שכל הרחוב מלא בעשן שחור. רכבים אחרים אחרי מנוע נשמעו מושקעים במודעה, נסעתי עד למרכז במיוחד והייתי מוצא ערימת פח מצופה במעטה שפכטל כבד בכל אחד מחלקי הרכב.

אבל מה. לפני שבוע הייתי במוסך מורשה לקנות חלק לטיפול, ומה אני רואה? מודל 94 שעדיין מטופלת במורשה... לפני חצי שנה קפצתי למוסך להרכיב כמה שיפורי מתלים, ומה אני רואה? האצ'בק 93 יד ראשונה... אמנם עברה מעל ל350 אלף ק''מ ולא קצת תאונות, אך טופלה אצל המוסכניק שלי מיומה הראשונה באחריות ועד היום, מנוע וגיר אוטומט מקוריים, תא מנוע נקי ומתוחצח ללא טיפת נזילה משום מקום. מדוגם. רכב מטוס. אז גם זה יש לפעמים.

* רכב ישן= יותר סיכויים לתאונות והזנחה. יותר שנים על הכביש, יותר ידיים וכו'. אין מה לעשות חלקי פח מוחלפים כל הזמן. סטטיסטית לא הגיוני למצוא רכב מעל גיל עשר? בלי כמה חלקי פח מוחלפים.

* אמינות וטיפולים- זמן שבירת המיתוסים. לא חשוב איך תהפוך את זה, מה יגידו לך, וכמה ינסו לקטול, המנועים של הונדה פשוט חזקים ואמינים יותר. מנוע 1600 אטמוספרי שמוציא 125 כ''ס? רק אחרי עשרים שנה היצרנים האחרים משלימים - עם רכבים כבדים יותר פי 2.

ה1400 נחשב עגלתי, אך מהיר יותר מ1400 אחרים. בין הרכבים שנשארו מאחור מול סיוויק 1400 ידנית- קרוז 1600 אוטומט, קורולה 1600 אוטומט 2003, גטס, אקסנט, איביזה 2006 1400, ועוד.

חפש את ה1600, הוא משמעותית חזק יותר.

דוגמא לאמינות? גדישה עם מנוע סגור ולא מחוזק אפשרית באמינות טובה מאוד.

טיפולים... חח... פילטר דלק 20 שח, פילטר אויר 20 שח, שמן 100 שח,פילטר שמן מקורי הונדה 50 שח. טמבון קדמי חדש 350 שח, מנוע 1400 באזור ה1500 שח, מנוע 1600 באזור ה4000 שח? הסבה מאוטומט לידני באזור ה2500 שח כולל הכל, טיימניג אחת ל90 אלף ק''מ בניגוד לאירופאיות עם אחת ל60. חלפים יש כמו זבל בכל מקום, החל מכנפיים ודלתות ועד סאנרופים שלמים.

עבודה לא עולה הרבה, הכל נגיש ופשוט, טיפולים פשוטים אפשר אפילו לבד.

* שיפורים. הסיוויק פותחת דלת לעולם שלם של שיפורים בצורה ששום רכב עד 30k או אימפרזה טורבו לא יתן. שוק האפטרמאקרט עצום עד היום, הכל פשוט וניתן להחלפה. ההתאמה בין דגמי הונשה השונים מאפשרת החלפת מנועים פשוטה יחסית. האפשרות לגדוש על מנוע מקורי או מחוזק. ולהגיע להספקים כמו 250 כ''ס אפשרי יותר מבכל רכב אחר.

שיפורי שלדה והתנהגות בדמות מוטות פיתול, קוילאוברים מכל יצרן שמכבד את עצמו ומבחר עצום, מאפשרים להפוך אותה גם למתנהגת ומהנה בפיתולים.

* אל תקנה רכב מילדים. אל תקנה רכב כשהקונה קודם כל מתפאר מהתוספות ולא מהמצב המכני. או שתקנה רכב שמור ומקורי, או שמור ומשופר אך ורק בטוב טעם עם חלקי איכות מיצרנים ידועים ויקרים.. 90% מבעלי ההונדות בארץ ש''משקיעים'' שמים תוספות זבל מסין ומאיביי בשקל תשעים. עדיף לברוח כמו מאש.

אז באה השאלה, למה להתפשר על רכב סטודנטים כמו שרייד, פיאסטה פונטו או כל פחנוע אחר? מי אמר שהם בהכרח יהיו שמורים יותר? האם סטודנט חסר פרוטה שחוסך ללימודים שכר דירה ובילויים ישקיע בטיימינג נורמאלי לרכב שלו? האם בהכרח הזקן בן 80 שהוא יד ראשונה עם 80k ק''מ זוכר לטפל בה בזמן ובודק כל ציקצוק וקרקוש?

אז פשוט תזכור. כל רכב שלעצמו. לבדוק עשרים פעם עם אדם שאפשר לסמוך עליו, לפני שאתה מוציא את הכסף. אל תקנה רכב גמור כי אתה לחוץ. קח קצת זמן, תחסוך ל20 אש''ח ותוך כדי חפש משהו שמור, שישור הקו שלו לא מוגזם.

.

זה רכב שתהנה ממנו. כבר הפסקתי לספור את כל הפעמים ששאלו אותי אם אני מוכר.

מה שכתבתי אלה דברים שרק בעלי סיוויק 92-99 יוכלו להעיד עליהם. אנשים שבאים מבחוץ יסתכלו בפליאה ויחשבו שאני משוחד ומגזים בקיצוניות. כבר הכנתי קסדה.

אני מתייחס לדגמים הידניים בלבד, למרות שגם האוטומט די בסדר.

דור, אני גם לא מאמין שפונטו בת עשר או שרייד יהיו בטיחותיות יותר.

זה שאתה עוקף עם קליאו חדשה זה יפה מאוד, קבל מחיאת כף. ההמחשה הייתה כדי שתבין שגם אחרי 200 אלף ק''מ על הכביש, הרכב חזק יחסית לקטגוריה בה נמצא.

כן, דיהו לאנוס לא רחוקה מפונטו בהרגשה.

Honda civic EJ6

פורסם

אני חושב שאתה צריך לשאול את עצמך קודם כל מה אתה רוצה מהרכב.

בתקציב של 10K אין שום טעם לנסות חפש רכב מירוצים.

אתה צריך רכב שיביא אותך ממקום למקום עם מינימום תקלות וסיכוי הכי נמוך שאפשר להיתקע בדרך, במיוחד עם אתה עושה נסיעות ארוכות.

עזוב אותך מאורות מנצנצים וגג נפתח או כל שטות אחרת.

בתקציב שיש לך אתה יכול למצוא גם כלי רכב בשנים 2000 + אז אני לא רואה שום סיבה לחפש משהו מהמאה הקודמת. אם אתה רוצה רכב בטוח מהמאה הקודמת תקנה משאית או רכב אמריקאי ישן. מבחני הבטיחות ואמצעי הבטיחות אשר היו קיימים אז ממש לא דומים לאלו שיש היום.

אני מחזיק דייהו לנוס 99 (5 דלתות). אני מחזיק אותו כבר 9 שנים ! בסה"כ אוטו מצוין, אבל כמו כל רכב ישן גם הוא מתחיל להתיישן. הרכב עשה 190K ולאחרונה החלפתי רדיאטור שהתפוצץ ועשיתי ראש מנוע, הבולמים כבר לא טובים כמו שהיו לפני 9 שנים, הרדיאטור של החימום נוזל (כרגע מנותק) ואני מניח שגם מערכות אחרות כבר מתחילות להתיישן. הפלסטיקים גם הם מתחילים להראות סימני עייפות וכו'... במהלך השנים האחרונות גם החלפתי מדחס מזגן. עד לפני 3-4 שנים פרט לטיפולים שוטפים לא נגעתי ברכב.

צבע עדיין מקורי. יש כמה מכות בקטנה, אבל אין תאונות רציניות.

הרכב שווה היום גג 5K. אני משאיר אותו לילדים :-)

אז כן, אני מציע לך לנסות למצוא רכב כמה שיותר חדש.

ברכב ישן גם אין אם אין תאונות הצבע מתחיל להתקלף, הפלסטיקים מתחילים להישבר והמערכות מתחילות להתעייף גם אם הוא עשה רק 200K

לגבי בדיקה - נראה לי מיותר לקחת רכב ישן לבדיקה. קח אותו למוסך שאתה סומך עליו - במילא תזדקק לאחד כזה :lol:

לפני הבדיקה תסתכל טוב על הרכב מבחוץ ומבפנים. תסתכל על הרכב מבחוץ תמיד בצל!!! באור שמש חזק הרבה יותר קשה לראות הבדלי צבע (שמעידים על צביעה).

עדיף רכב עם מכות קטנות שלא מתוקנות על רכב שצבעו את כל הצד "כי היו מכות קטנות".

רכב בן 13-14 בהחלט יכול להיות עם צבע מקורי ושמור. אין סיבה לצביעה מלאה.

כשאתה קונה רכב ישן אין שום טעם לחשוב על מה יהיה כשתרצה למכור אותו. זה ממש לא ישנה לך אם תמכור אותו בעוד שנתיים-שלוש ב 5K או ב 4K או שתמכור אותו לפירוק לחלקים או למדינה לגריטה ב 3.5K.

קח בחשבון שמאחר ואתה נהג חדש/צעיר מחיר הביטוח יקר (חובה + צד ג' - אין מה לדבר על מקיף ברכב ישן)

פורסם

אני אציע לך הצעה טובה:

שברולט קוואליר . רכב אמין, חזק,בטיחותי,יפה,מרווח ותוכל להשיג שנתון יחסית גבוה ב10000

החזקתי 5 שנים אחד משנת 99 עם עבר של השכרה. היה רכב מצוין, נהננו ממנו מאוד. ב5 שנים למעט טיפולים סטרטר ומחשב התנעה

האוטו הפגין אמינות יוצאת מן הכלל.

בו בטח ליבי ונעזרתי

פורסם
בוקר טוב.

מס' דברים יצאו מהקשרם, ואשמח להסביר.

אקדים ואודה שאני בעל סיוויק האצ'בק 97.

ובכן, מאיפה להתחיל?

כשחיפשתי רכב בתקציב דומה לשל פותח השרשור, נברתי בין גרוטאות ורכבי סטודנטים מוזנחים... חיפשתי רכב בכיוון של שרייד או פיאסטה. בשנייה שפזלתי ליכוון סיוויק, מצאתי את הכלה, ובמבט לאחור, עשיתי את אחד הצעדים החכמים בחיי.

מדוע?

כיצב משפחתית משנות ה90 היא הצעד החכם בחיי?

אז ככה:

קודם כל יש להבין כמה אמירות שנאמרות מנסיון ולא על סמך תיאוריה ושמועות:

* כל רכב סופר מיני או מיני מכל שנה עד אולי המחצית השניה של שנות ה2000, ירגיש זול ופחנועי יותר. למה? כי אלה רכבים שמיועדים מההתחלה לקביצת יעד של אנשים דלי תקציב, והיצרן גורם לך להרגיש את זה טוב טוב.

מי פה ישב בפונטו פעם? ובפיאסטה? גטס? אקסנט? בפולו ישבתם? אני זוכר שהסיעו אותי פעם בפונטו 2003. ומה אומר? פלסייקים זולים, דקים ובהירים מכל עבר, נסיעה רועשת וקופצנית, אין חלונות חשמל בשום מקום, מושבים זולים מבד זול, פח דק ודהוי (תמיד) והרשימה עוד ארוכה. הרכב מיועד להיות זול, ולכן מרגיש כזה בכל רומח איבריו. אני לא אתבייש להגיד שסיוויק 92 תרגיש הרבה יותר מוצקה ובנויה היטב מפונטו 2002, גטס 2002, אקסנט 2002 והרשימה עוד ארוכה. איכות הבניה והגימור ברכבים מהקטגוריה הזאת פשוט מזעזע, וזה בכוונה.

יש להבין שסיוויק נבנתה כרכב משפחתי, והייתה נפוצה מאוד בשוק האמריקאי חובב האבזור. גרסאות 92 באו מהמפעל עם abs, חלונות חשמל בכל הדלתות, נ''מ, סאנרוף, משענת יד, קרוז קונטרול ועוד.

איכות הבניה והגימור של הפלסטיקה בסיוויק, מנסיון ובדיקה מוקפדת, מרגישים טוב יותר משמעותית משל לאנטיס מודל 2002, בלנו מכל שנה, יונדאי מתחילת ה2000 ועוד.

* עשר אלף לא יספיקו לכלום. תגדיל את התקציב ל20 שישאר לך ליישור קו וביטוחים. ההבדל בהיצע גדול יותר משמעותית בתקציבים האלה, והסיכוי למצוא רכב שמור גדול יותר, כי לרכב עדיין יש ערך.

* מי שאומר שקשה למצוא סיוויק שמורה צודק. כמה פעמים ראיתי מודעות של רכב יד ראשונה עם 160 אלף ק''מ בלי תאונות וטסט לשנה, אך כשהייתי מגיע הייתי מגלה שהרכב בקושי מצליח לצאת מהחניה, ואת המזגן מדליקים בקומבינה מאחד הצינורות, בעוד שכל הרחוב מלא בעשן שחור. רכבים אחרים אחרי מנוע נשמעו מושקעים במודעה, נסעתי עד למרכז במיוחד והייתי מוצא ערימת פח מצופה במעטה שפכטל כבד בכל אחד מחלקי הרכב.

אבל מה. לפני שבוע הייתי במוסך מורשה לקנות חלק לטיפול, ומה אני רואה? מודל 94 שעדיין מטופלת במורשה... לפני חצי שנה קפצתי למוסך להרכיב כמה שיפורי מתלים, ומה אני רואה? האצ'בק 93 יד ראשונה... אמנם עברה מעל ל350 אלף ק''מ ולא קצת תאונות, אך טופלה אצל המוסכניק שלי מיומה הראשונה באחריות ועד היום, מנוע וגיר אוטומט מקוריים, תא מנוע נקי ומתוחצח ללא טיפת נזילה משום מקום. מדוגם. רכב מטוס. אז גם זה יש לפעמים.

* רכב ישן= יותר סיכויים לתאונות והזנחה. יותר שנים על הכביש, יותר ידיים וכו'. אין מה לעשות חלקי פח מוחלפים כל הזמן. סטטיסטית לא הגיוני למצוא רכב מעל גיל עשר? בלי כמה חלקי פח מוחלפים.

* אמינות וטיפולים- זמן שבירת המיתוסים. לא חשוב איך תהפוך את זה, מה יגידו לך, וכמה ינסו לקטול, המנועים של הונדה פשוט חזקים ואמינים יותר. מנוע 1600 אטמוספרי שמוציא 125 כ''ס? רק אחרי עשרים שנה היצרנים האחרים משלימים - עם רכבים כבדים יותר פי 2.

ה1400 נחשב עגלתי, אך מהיר יותר מ1400 אחרים. בין הרכבים שנשארו מאחור מול סיוויק 1400 ידנית- קרוז 1600 אוטומט, קורולה 1600 אוטומט 2003, גטס, אקסנט, איביזה 2006 1400, ועוד.

חפש את ה1600, הוא משמעותית חזק יותר.

דוגמא לאמינות? גדישה עם מנוע סגור ולא מחוזק אפשרית באמינות טובה מאוד.

טיפולים... חח... פילטר דלק 20 שח, פילטר אויר 20 שח, שמן 100 שח,פילטר שמן מקורי הונדה 50 שח. טמבון קדמי חדש 350 שח, מנוע 1400 באזור ה1500 שח, מנוע 1600 באזור ה4000 שח? הסבה מאוטומט לידני באזור ה2500 שח כולל הכל, טיימניג אחת ל90 אלף ק''מ בניגוד לאירופאיות עם אחת ל60. חלפים יש כמו זבל בכל מקום, החל מכנפיים ודלתות ועד סאנרופים שלמים.

עבודה לא עולה הרבה, הכל נגיש ופשוט, טיפולים פשוטים אפשר אפילו לבד.

* שיפורים. הסיוויק פותחת דלת לעולם שלם של שיפורים בצורה ששום רכב עד 30k או אימפרזה טורבו לא יתן. שוק האפטרמאקרט עצום עד היום, הכל פשוט וניתן להחלפה. ההתאמה בין דגמי הונשה השונים מאפשרת החלפת מנועים פשוטה יחסית. האפשרות לגדוש על מנוע מקורי או מחוזק. ולהגיע להספקים כמו 250 כ''ס אפשרי יותר מבכל רכב אחר.

שיפורי שלדה והתנהגות בדמות מוטות פיתול, קוילאוברים מכל יצרן שמכבד את עצמו ומבחר עצום, מאפשרים להפוך אותה גם למתנהגת ומהנה בפיתולים.

* אל תקנה רכב מילדים. אל תקנה רכב כשהקונה קודם כל מתפאר מהתוספות ולא מהמצב המכני. או שתקנה רכב שמור ומקורי, או שמור ומשופר אך ורק בטוב טעם עם חלקי איכות מיצרנים ידועים ויקרים.. 90% מבעלי ההונדות בארץ ש''משקיעים'' שמים תוספות זבל מסין ומאיביי בשקל תשעים. עדיף לברוח כמו מאש.

אז באה השאלה, למה להתפשר על רכב סטודנטים כמו שרייד, פיאסטה פונטו או כל פחנוע אחר? מי אמר שהם בהכרח יהיו שמורים יותר? האם סטודנט חסר פרוטה שחוסך ללימודים שכר דירה ובילויים ישקיע בטיימינג נורמאלי לרכב שלו? האם בהכרח הזקן בן 80 שהוא יד ראשונה עם 80k ק''מ זוכר לטפל בה בזמן ובודק כל ציקצוק וקרקוש?

אז פשוט תזכור. כל רכב שלעצמו. לבדוק עשרים פעם עם אדם שאפשר לסמוך עליו, לפני שאתה מוציא את הכסף. אל תקנה רכב גמור כי אתה לחוץ. קח קצת זמן, תחסוך ל20 אש''ח ותוך כדי חפש משהו שמור, שישור הקו שלו לא מוגזם.

.

זה רכב שתהנה ממנו. כבר הפסקתי לספור את כל הפעמים ששאלו אותי אם אני מוכר.

מה שכתבתי אלה דברים שרק בעלי סיוויק 92-99 יוכלו להעיד עליהם. אנשים שבאים מבחוץ יסתכלו בפליאה ויחשבו שאני משוחד ומגזים בקיצוניות. כבר הכנתי קסדה.

אני מתייחס לדגמים הידניים בלבד, למרות שגם האוטומט די בסדר.

דור, אני גם לא מאמין שפונטו בת עשר או שרייד יהיו בטיחותיות יותר.

זה שאתה עוקף עם קליאו חדשה זה יפה מאוד, קבל מחיאת כף. ההמחשה הייתה כדי שתבין שגם אחרי 200 אלף ק''מ על הכביש, הרכב חזק יחסית לקטגוריה בה נמצא.

כן, דיהו לאנוס לא רחוקה מפונטו בהרגשה.

סוף סוף אחד שמבין עניין,

ההרגשה זה שלב די חשוב בבחירת רכב. אני אישית פשוט לא התחברתי לרכבים כמו פונטו וגטס. אלה פחנועים לעומת הסיוויק.

לפני הקנייה אני ממליץ לכל אחד לשבת בכמה רכבים לעשות סיבוב ורק ככה להחליט.

כי חבל שתקנה פונטו ואחרי שבוע תתחרט.

• תוכן חדש...