Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תעודת זהות ביומטרית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי הכתבה הזו רוב האזרחים שהתבקשו למסור נתונים ביומטרים לצורך הנפקת תעודת זהות מהסוג החדש - סרבו לכך.

מצד אחד - תעודת הזהות החדשה תקטין את היכולת של גורמים עבריינים לגנוב זהויות.

מצד שני - פריצה למאגר הביומטרי תחשוף את האזרחים שבמאגר לסכנות חדשות שונות ומשונות.

מה דעתכם?

• תגובות 98
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לי שאלה בעניין, האם כל הפרטים הביומטרים שלקחו ממני בצבא חשופים לשאר הרשויות(משטרה, משרד הפנים וכדומה) או שזה נשאר אצל הצבא ואז מה השימוש בהם חוץ מזיהוי בן אדם במקרה של פציעה/מוות?

פורסם

אני הייתי שם כותרת הפוכה, 40% הסכימו.

אני חושב שלאור מה שכתבו, אם יפרץ המאגר וכו' וכל בשורות האיוב, למרות זאת 40% הסכימו להיות שפני ניסיון.

זאת הצלחה גדולה למיזם.

אם היו מציעים כוס קפה ועוגה לכל מי שמסכים להצטרף, לדעתי האחוזים היו אף מתהפכים והיינו מקבלים 60% שרוצים תעודה ביומטרית.

פורסם

מה לעשות שמאיר שטרית אדיוט ומנסה להרוג זבוב עם תותח?

כן, תעודת הזהות הנוכחית היא חרטא. אז למה לא להשתמש בפתרון קיים - כמו בצורה שמנפיקים רשיונות נהיגה חדשים? למה ללכת ישר למאגר דרקוני כזה :|

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לדעתי זו תהיה בכיה לדורות. השאלה היא לא אם ייפרץ המאגר, אלא מתי הוא ייפרץ/יודלף.

ואז אנשים פה יהיו בבעיה קשה. אני לפחות לא מכיר עוד מדינה שיש מאגר ביומטרי לכלל האוכ׳.

אפשר להפיק תעודה ביומטרית ללא כל קשר למאגר, אלא פשוט שיהיה עליה מידע שמאמת את

זהות המחזיק בה, וקשה מאוד לזייף אותה. אבל למה לעזאזל צריך מאגר?!

פורסם

הגיוני להנפיק תעודות ביומטריות - בלי מאגר מרכזי. בדיוק כמו שמקובל באירופה המערבית.

לגבי זיוף תעודות ביומטריות - לפני שנה-שנתיים קראתי שאיזה מומחה הולנדי הצליח לזייף תעודות ביומטריות עם ציוד שניתן לרכוש בלי שום בקרה תמורת $2000, כך שגם הן לא בטוחות כמו שהן מוצגות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לדעתי זו תהיה בכיה לדורות. השאלה היא לא אם ייפרץ המאגר, אלא מתי הוא ייפרץ/יודלף.

ואז אנשים פה יהיו בבעיה קשה. אני לפחות לא מכיר עוד מדינה שיש מאגר ביומטרי לכלל האוכ׳.

אפשר להפיק תעודה ביומטרית ללא כל קשר למאגר, אלא פשוט שיהיה עליה מידע שמאמת את

זהות המחזיק בה, וקשה מאוד לזייף אותה. אבל למה לעזאזל צריך מאגר?!

לא מכיר עוד מדינה (לא מוסלמית) שנתונה לאיומי טרור מבחוץ ומבפנים כמו ישראל.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

ובמה יסייע המאגר להתמודדות עם איומי טרור? לאור הנסיון המר עם ה"אגרון" כל מאגר נתונים מרכזי בעייתי, ואם מישהו הצליח להחדיר את ה-stuxnet ליעדו יוכלו לגנוב גם את המאגר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אנשי מקצוע יודעי דבר מהדרגים הבכירים ביותר באבטחת מידע אמרו לי בערך את אותו הדבר "הרעיון טוב, הביצוע פחות, המאגר חשוף לפריצות".

למען האמת הם גם הפצירו לא להיות חלק מהניסוי ולדחות את המעבר כמה שאפשר.

הרעיון טוב וכנראה בלתי נמנע, אך המידע במתכונתו הנוכחית זמין לפצחנים הרעבים.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
ובמה יסייע המאגר להתמודדות עם איומי טרור? לאור הנסיון המר עם ה"אגרון" כל מאגר נתונים מרכזי בעייתי, ואם מישהו הצליח להחדיר את ה-stuxnet ליעדו יוכלו לגנוב גם את המאגר.

במיוחד אם שושנה, הפקידה הרווקה ממשרד הפנים תמצא פתאום מחזר נאה ושרמנטי, שמצהיר לאור הירח על אהבתו הרבה לה, שולח לה זרי פרחים וגם ממתקים, ואחרי היכרות די ארוכה גם דיסק און קי תמים עם תמונות משפחתו (כדי שהיא תכיר אותם במפגש הקרוב) ותולעת מחשבים מוצפנת. :evil:

פורסם

לשושנה הפקידה במשרד הפנים אין גישה שתאפשר הורדת כל המאגר.

אבל לחיים, איש התשתיות שאחראי על ה-DB של המאגר - יש.

כמה "חיים" כאלו קיימים? כנראה לא כל כך מעט.

ומספיק שאחד מהם יהיה אידיוט או לחלופין ימכור את המאגר תמורת $$$.

ולדעתי לא ממש היו צריכים לעשות תעודה ביומטרית בכלל.

מה רע בתעודה שמכילה באופן אלקטרוני את:

1. אותם פרטי המידע שכרגע יש בתעודת זהות (כולל תמונה רגילה)

2. מספר סידורי נוסף (כמו שיש מספר דרכון שמשתנה בכל פעם שמנפיקים תעודה חדשה)

3. חתימה קריפטוגרפית של משרד הפנים שמאמתת את העובדה שהמידע הנ"ל הינו המידע שנכתב בתעודה כאשר הונפקה (ולא זויפו פרטים בתעודה).

ובנוסף לנהל במאגר מרכזי את רשימת המספרים הסידוריים של התעודות שהופקו וסטטוס (revocation list של התעודות שדווחו שאבדו/נגנבו),

ואפילו להפיץ באופן חופשי את רשימת המספרים הסידוריים של התעודות שנגנבו על מנת שכל גורם שמעוניין לוודא שלא משתמשים בתעודה גנובה מולו - יוכל לעשות זאת.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

בקצרה כי כבר הגבתי על זה מספיק בכל פורום אפשרי:

תעודה חכמה זה טוב ואף נחוץ לאור עליבות התעודות הנוכחיות.

מאגר ביומטרי זה רוע. לא סתם רע. רוע.

מאוחר מדי, 1984 כאן מזמן.

כדי לסמא את עיני הציבור, הממשל חיבר באופן גס בין התעודה החדשה למאגר,

כאילו שיש קשר בין השניים. לא שממש היה צורך בהסוואה או תעמולה,

אחוז מכריע של הציבור מטומטם ובעל נטיות פשיסטיות כבר ככה...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לשושנה הפקידה במשרד הפנים אין גישה שתאפשר הורדת כל המאגר.

אבל לחיים, איש התשתיות שאחראי על ה-DB של המאגר - יש.

כמה "חיים" כאלו קיימים? כנראה לא כל כך מעט.

ומספיק שאחד מהם יהיה אידיוט או לחלופין ימכור את המאגר תמורת $$$.

סביר להניח ש'חיים' די מתוסכל מינית וכשיד המקרה תשלח אליו את גב' חלומותיו שתדע לבשל וגם לעשות לו 'נעים בגב' - הוא יאבד במהירות את שיקול הדעת שלו.

והשאר ייכתב בין דפי ההיסטוריה.

• תוכן חדש...