Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תעודת זהות ביומטרית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל הנ"ל ידוע. אני שאלתי שאלה רצינית: מה באמת - לא בססמאות - אמור להיות היתרון של הדבר הזה?

דני

• תגובות 98
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לכאורה? יוכלו לבדוק במשרד הפנים בעת הוצאת תעודת זהות, שהפרטים הביומטריים לא שימשו בעבר להוצאת תעודת זהות על שם אחר.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

משרד הפנים רוצה שתתבלבלו. שני עניינים נכרכו פה: תעודת זהות חכמה ומאגר ביומטרי. לצערנו, המדינה מתנה אחד בשני (למרות שאינם תלויים).

תעודת זהות חכמה באופן מעשי בלתי ניתנת לזיוף (או נסתפק ונגדיר: הרבה יותר שקה לזיוף מהבזיון שיש לרובנו בכיס).

מאגר ביומטרי: לא צריך להרחיב. התועלת לאזרח מועטה - לרשויות, עצומה.

אני רוצה ת.ז. חכמה אבל לא מוכן להשתתף במאגר הביומטרי.

:turn-l:
פורסם

אני לא מצליח להבין איך המדינה בעצמה לא רואה את הבעייתיות של המאגר.

הנה תרחיש.

יוסי בגיל 16 מוציא תעודה ביומטרית ופרטיו נרשמים במאגר.

שנה-שנתיים אחר כך המאגר דולף וזמין לכל דיכפין באינטרנט.

יוסי מתגייס ליחידה מובחרת וכמה שנים אח"כ מתחיל לעבוד במוסד.

המוסד שולח אותו למשימה כזו או אחרת, נניח בדובאי. כמובן שמפיקים לו דרכון אוסטרלי או קנדי או הולנדי עם שם אחר. נניח ג'ורג'.

בביקורת הדרכונים בדובאי הפקיד מבקש מיוסי (סליחה, מ"ג'ורג'"...) לסרוק את טביעת האצבע.

הטביעה נמצאת במאגר שדלף לפני מספר שנים וכמובן שתימצא התאמה. כלומר עכשיו הפקיד בשדה התעופה בדובאי יודע שמולו ניצב אזרח ישראלי שנולד בתאריך כזה וכזה ושמו בכלל יוסי.

התרחיש הזה לא מופרך בכלל. אני לא מבין איך מערכת הביטחון לא מטילה ווטו על המאגר הזה ולו בגלל הסיבה הזו.

הרי לא ניתן לדעת מראש איזה נער בן 16 יהיה סוכן מוסד בעתיד. ולא ניתן לשנות טביעות אצבעות...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
לכאורה? יוכלו לבדוק במשרד הפנים בעת הוצאת תעודת זהות, שהפרטים הביומטריים לא שימשו בעבר להוצאת תעודת זהות על שם אחר.

בשביל זה לא צריך את הפרטים - מספיק קידוד ("hash") של הפרטים.

תעודת זהות חכמה באופן מעשי בלתי ניתנת לזיוף (או נסתפק ונגדיר: הרבה יותר שקה לזיוף מהבזיון שיש לרובנו בכיס).

הבנתי.

מאגר ביומטרי: לא צריך להרחיב. התועלת לאזרח מועטה - לרשויות, עצומה.

מה היא התועלת המעטה לאזרח?

דני

פורסם

למשל, אם יפרוץ אליך מישהו וישאיר טביעות אצבעות, המשטרה תגיע אליו במהירות ובקלות (כי כל הפושעים והפושעים לעתיד במאגר) ותחזיר לך את רכושך הגנוב.

כמובן, רק בחלומות. הגנבים ישתמשו בכפפות, והמשטרה תמשיך למלא טפסים במקום להלחם בפשע.

:turn-l:
פורסם
בשביל זה לא צריך את הפרטים - מספיק קידוד ("hash") של הפרטים.

דני

ש... אל תספר את זה למשרד הפנים, הם בטוחים שהם יודעים הכל בתחום הביומטריה ואבטחת המידע

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הבחור שהפיץ את תוכנת אגרון בסיטונות נתפס אחרי כמה שנים טובות. הנזק לפי דברי המע׳ המשפטית הוא בלתי נתפס,

ויש על מימדיו צו חיסיון. וזה שמדובר בנתונים בסיסיים בהרבה מאלה אשר אמורים להיות במאגר הביומטרי.

אנחנו מדינה שההנהגה שלה עד כדי כך מטומטמת? אין אחד שיכול לקום שם ולהבין שאסור בשום אופן לתת יד למהלך

הנפשע הזה?

קישור לכתבה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4493062,00.html

פורסם (נערך)

אנחנו מדינה שההנהגה שלה עד כדי כך מטומטמת? אין אחד שיכול לקום שם ולהבין שאסור בשום אופן לתת יד למהלך

הנפשע הזה?

you must be new here.

בכל אופן, מהכתבה לא נראה שההאקר עצמו הוא הפושע, אלא דווקא

שלום בן יוסף ביליק שהעביר את המאגר לאנשים שניהל איתם עסקים.

עריכה אחרונה על ידי Keyser

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

שמע, אני בד"כ לא מופתע כבר מכלום, אבל המקרה הזה צועק לשמיים, ואני לא מצליח להבין,

גם אם בשביל קופה גדולה שמישהו גוזר, איך מוכנים ללכת למהלך כזה. במידה ומאגר כזה

דולף, הנזק הוא בלתי הפיך והרסני ברמות שלא ניתן לתאר, ואין אפשרות לתקן.

לגבי המקרה של האגרון, אותו ביליק הוא אכן פושע, אבל אותו האקר הלך והפך את הנושא

לפומבי, ואף פרסם בכל מקום כדי שכמה שיותר אנשים יורידו את המאגר.

את שניהם צריכים לשלוח לתקופת מאסר יפה, שיחשבו קצת על הנזק שגרמו לכל אחד ואחד מאיתנו,

שכל הפרטים שלנו זרוקים ברחבי הרשת.

פורסם

המאגר הזה היה נפרץ בשלב כזה או אחר, ככה שאני לא מייחס חשיבות לאדם שפרץ אותו, הפושעים האמיתיים כאן הם האנשים שברשלנותם הקימו מאגר בסדר גודל כזה בגישת "ואחרי המבול".

פורסם
המאגר הזה היה נפרץ בשלב כזה או אחר, ככה שאני לא מייחס חשיבות לאדם שפרץ אותו, הפושעים האמיתיים כאן הם האנשים שברשלנותם הקימו מאגר בסדר גודל כזה בגישת "ואחרי המבול".

זו הגישה השולטת כמעט בכל דבר שמתבצע בארץ.

מאגר סופו להפרץ, כשהוא יפרץ ויהיה אפשר לדגום ממנו זהות של אדם אחר הוא כבר לא יהיה רלוונטי.

זה לא כמו שיגנבו לכם כרטיס אשראי, לא נורא נבטל נוציא חדש עם מספר אחר.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תוכן חדש...