Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4688 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פגעתי ברכב מאחור ברמזור ונראה ששרטתי לו את החלק האחורי - מצורפת תמונה (בודאות אין כיפופי פח והשריטות בצדדים לא קשורות אלי)

הצעתי לנהג 400 ש"ח לתיקון השריטה אך הוא התעקש שהוא מעוניין לבדוק קודם במוסך.

כעבור מספר ימים הוא חזר אלי אם הצעה של 700 ש"ח

ביקשתי הצעת מחיר מהמוסך אך הוא סרב בטענה הזויה שהצעה כתובה תעלה את המחיר ל 1500 ש"ח כי הוא סגר עם המוסכניק בע"פ (מהשיחה הבנתי שהוא הולך לצבוע את החלק האחורי ועל ידי כך לעבור גם על שריטות קודמות ברכב שלא קשורות אלי. מצד שני אני לא יודע אם אפשר לתקן שריטה בודדת בצורה טובה בלי לצבוע הכל)

במידה ולא אשלם לו 700 ש"ח הנהג מאיים שיתבע את הביטוח והוסיף שהוא אפילו מעדיף לעשות הכל דרך הביטוח כי זה יותר פשוט בשבילו.

לפי התמונה האם לדעתכם 700 ש"ח הוא פיצוי מוצדק לשריטה שבתמונה - במילים אחרות האם הוא מנסה לעשוק אותי?

לא הבנתי, האם הוא בתור תובע לא יצטרך לשלם השתתפות עצמית במידה ויתבע את הביטוח?

מה עושים?

2013-07-30 18.07.32.jpg

פורסם

אם הוא לא אשם בתאונה למה שהוא ישלם השתתפות עצמית?

ויכול מאוד להיות שהוא סגר עם המוסכניק 700 ש"ח "שחור" ללא קבלה, והצעת מחיר כתובה קצת דופקת את האופציה ל"שחור".

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אם הוא לא אשם בתאונה למה שהוא ישלם השתתפות עצמית?

כדי שאנשים לא יתחילו לתבוע סכומים מגוחכים על כל שריטה.

ולשפץ את כל הרכב על הדרך.

פורסם

מה זה משנה לך?

חברת הביטוח שלך תשלם, ואתה תשלם את ההשתתפות העצמית (כיוון שאתה האשם בתאונה), ואת עליית הפרמיה עקב איבוד "היעדר תביעות" אם היה לך סעיף כזה.

אגב כמובן שהתובע לא יכול לתבוע במקרה הזה למשל תיקון של פגוש קדמי או דלת צד, רק נזקים שהיו יכולים להיגרם באותה תאונה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

צביעה עולה 700 ש"ח, אז תשלם לו. רק תחתים אותו על טופס ויתור תביעות, שבקצרה אומר שהוא קיבל ממך סכום X, והוא מוותר על תביעה. הטופס קיים בגוגל. החסרונות מבחינתך היא תחושת ה"עשה עליך קומבינה", כי יכול להיות שהוא בכלל לא יתקן וישים את הכסף בכיס, אבל מה אכפת לך? כי ללכת בערוצים של ביטוח רק ישתלם לך פחות. בסוף, בגלל שאתה הפוגע, כל שקל שהוא ידרוש ויהיה מלווה בקבלות (גם אם זה 2000 שקל, כי זה מרצדס), אתה תשלם. לכן, המלצתי היא לשלם לו. אם בכל זאת אתה מתעקש שהוא יתקן את הרכב, גש איתו למוסך, שיוציא לך קבלה, ותשלם במקומו את הסכום הגבוה יותר.

לא כדאי לך לתבוע את הביטוח, בטח שלא בשביל 1500 שקלים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
מה זה משנה לך?

חברת הביטוח שלך תשלם, ואתה תשלם את ההשתתפות העצמית (כיוון שאתה האשם בתאונה), ואת עליית הפרמיה עקב איבוד "היעדר תביעות" אם היה לך סעיף כזה.

אגב כמובן שהתובע לא יכול לתבוע במקרה הזה למשל תיקון של פגוש קדמי או דלת צד, רק נזקים שהיו יכולים להיגרם באותה תאונה.

זה משנה מכיוון שאם יש לו השלכות לתביעה הוא יעדיף לקבל את ה 400. או שלפחות יוציא לי הצעת מחיר כמו שצריך. כרגע אני כמו שבוי לכל הדרישות שלו כי הוא כביכול עושה לי טובה שהוא סוגר את העניין איתי ולא מפעיל את הביטוח.

פורסם

הוא באמת עושה לך טובה. הוא לא יכול להפעיל ביטוח על 1500 שקל, כי זה בערך המחיר של ההשתתפות העצמית שלו. מה שכן הוא יכול לעשות זה ללכת למוסך, לקבל מהם הצעת מחיר שכוללת מע"מ והכל (יותר מ700 שקל), ואז אתה תשלם לו כל שקל. אז מה עשית בזה?

תגיד לו שאתה מוכן לבוא איתו למוסך, לתת במזומן למוסכניק 700 שקל ביד, ותמורה לקבל ממנו חתימה על ויתור תביעות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם
זה משנה מכיוון שאם יש לו השלכות לתביעה הוא יעדיף לקבל את ה 400. או שלפחות יוציא לי הצעת מחיר כמו שצריך. כרגע אני כמו שבוי לכל הדרישות שלו כי הוא כביכול עושה לי טובה שהוא סוגר את העניין איתי ולא מפעיל את הביטוח.

אבל אין לו השלכות לתביעה.

התאונה באשמתך לא באשמתו, הוא יתבע את הביטוח שלו, ילך למוסך הסדר, שם הוא יתקן את האוטו, הביטוח שלו ישלם למוסך ההסדר על התיקון, ואז הביטוח שלו יתבע את הביטוח שלך, אין כאן אפילו שאלה באשמה, ולכן הביטוח שלך ישלם ואתה תצטרך לשלם השתתפות עצמית + עליית פרמיה, שזה יהיה הרבה יותר מ-700 שקל.

וזה בלי קשר שצביעה ב-700 שקל זה נשמע לי סביר לחלוטין.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מרצדס בצבע לבן, זאת בוודאי מונית.

נהג מונית יעשה הכל כד לא לתבוע את חברת הביטוח שלו, הפרמיה שלו גם ככה בשמים מעצם המקצוע, הוא מעורב בהרבה יותר תאונות מנהג רגיל מעצם הקילומטרז הרב ואופי הנסיעה והוא לא יקח סיכון שאתה תתכחש לתאונה ואז הוא ישלם השתתפות עצמית ותוספת לפרמיה בשנה לאחר מכן ואם יש לו רקורד של תאונות חברות הביטוח הרגילות לא יסכימו לבטח אותו.

בנוסף לנ״ל אתה בעצמך לא יכול בטוח שגרמת לו פגיעה, ייתכן שפגעת בו ולא נגמרה כל פגיעה, כלומר ייתכן שגם השריטה שאתה חושב שגרמת לו נובעת מפגיעה קודמת.

אתה יכול לומר לו את הנ״ל ולהציע למען ״הזהירות והסדר הטוב״ להשתתף בסכום של 400 ש״ח נניח.

דרך אגב ברכב קודם שלי, רכב אחר פגע בפגוש וגרם לו שריטות. כשהגעתי לרכב ראיתי את השריטות ולמזלי אישה שעמדה בתחנת אוטובוס אמרה לי שמדובר ברכב שיצא מחניה של אחד הבתים ליד ופגע ברכבי. היא תיארה לי את הרכב.

ביום המחרת הגעתי לשם וראיתי את הרכב חונה, שמתי לו פתק על החלון שיש עדה שראתה אותו פוגע ברכב שלי ושיצור עמי קשר. הוא יצר עמי קשר והסכמתי שישלם לי 400 ש״ח במזומן. כמובן שלא תיקנתי את הפגוש שגם כך היה שרוט במקומות אחרים.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• ספונסר פורום
פורסם
פגעתי ברכב מאחור ברמזור ונראה ששרטתי לו את החלק האחורי - מצורפת תמונה (בודאות אין כיפופי פח והשריטות בצדדים לא קשורות אלי)

הצעתי לנהג 400 ש"ח לתיקון השריטה אך הוא התעקש שהוא מעוניין לבדוק קודם במוסך.

כעבור מספר ימים הוא חזר אלי אם הצעה של 700 ש"ח

ביקשתי הצעת מחיר מהמוסך אך הוא סרב בטענה הזויה שהצעה כתובה תעלה את המחיר ל 1500 ש"ח כי הוא סגר עם המוסכניק בע"פ (מהשיחה הבנתי שהוא הולך לצבוע את החלק האחורי ועל ידי כך לעבור גם על שריטות קודמות ברכב שלא קשורות אלי. מצד שני אני לא יודע אם אפשר לתקן שריטה בודדת בצורה טובה בלי לצבוע הכל)

במידה ולא אשלם לו 700 ש"ח הנהג מאיים שיתבע את הביטוח והוסיף שהוא אפילו מעדיף לעשות הכל דרך הביטוח כי זה יותר פשוט בשבילו.

לפי התמונה האם לדעתכם 700 ש"ח הוא פיצוי מוצדק לשריטה שבתמונה - במילים אחרות האם הוא מנסה לעשוק אותי?

לא הבנתי, האם הוא בתור תובע לא יצטרך לשלם השתתפות עצמית במידה ויתבע את הביטוח?

מה עושים?

פגעת בו.

סגור את הסיפור ב 700 שח זה בסדר, רק תחתים אותו שאין לו תביעות, אתה יוצא בזול לדעתי אם יערב ביטוח ושמאי תשלם יותר, מניסיון סגור.

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

פורסם

באמת מדובר בנהג מונית..

בכל מקרה זה או לשלם או להתחיל להתכחש ולקוות שהוא ירד מהעניין, ואין לי כאן ממש טענה כי פגעתי בו מאחור ואני אשם.

אני באמת חושב שהפיצוי שהצעתי לו היה הוגן אבל אני לא רואה אותו מקבל פחות מ 700 כי אין לו ממש מה להפסיד, אז אני אשלם לו. קצת עצוב כי כל אחד יכול להנפיץ מחיר ולקבל אותו כל עוד זה יוצא פחות מההשתתפות העצמית + פרמיה. ובאמת מדובר בשריטה מאוד קטנה ובאמת לא בטוח שהיא בכלל קשורה אלי כי נכנסתי בו באיטיות בפקק.

פורסם

כל אחד יכול להנפיץ מחיר כל עוד מדובר בפחות מתיקון במוסך עם קבלות. נכון, זה קצת מכעיס, אבל זה עדיף לך. שלם לו את ה700 שקלים וסגור סיפור.

ואני שוב מזכיר לך, תחתים אותו על ויתור תביעות!

פורסם

להערכתי אין לו שום כוונה לתקן את הפגיעה, הוא רק רוצה לקבל ממך כסף.

זו נראית לי שריטה שטחית שאפשר להעלים עם מעט ווקס ופוליש ואולי נגיעת מכחול של צבע.

אם אתה חושב שהסכום מופרז, אתה יכול להציע לו לעשות את התיקון על חשבונך.

בכל מקרה אל תתכחש לפגיעה.

פורסם

הוא לא ממש מעוניין לבזבז זמן וללכת איתי לתקן, לתקן קוסמטית עם מכחול או להוציא הצעת מחיר מסודרת. זה או 700 או תביעה.

אין ברירה, אני אשלם 700

יש למישהו לינק לטופס ויתור תביעות?

פורסם

יש כאן ניסוח יפה של נהגת שודים

בתאריך________ ביום_____ במקום___________

נהגתי ברכב מספר________ מסוג_________ הרשום על שם_________

ופגעתי ברכב מספר________ מסוג_______ רשום על שם_________

כאשר ברכב הנ"ל בזמן הפגיעה נהג_________ בעל ת"ז מספר_________ מספר רשיון נהיגה________

וגר ב________.

כתוצאה מהפגיעה רכבי נפגע בצורה/במקום (תיאור הפגיעה ברכב שלכם)

הרכב שפגעתי בו נפגע במקום________(תיאור מפורט ביותר של הפגיעה ברכב שפגעתם בו).

הוחלט על ידי שני הצדדים, לאחר שהרכב נבדק במוסך כי ישולם סכום חד פעמים על סך 1400 ש"ח במזומן, ולא תופעל פוליסת הביטוח לתיקון/תשלום הנזק.

על ידי תשלום סכום זה אנו מגיעים להחלטה/הסכמה בין שני הצדדים, כי בעל הרכב שנפגע____________ ת"ז________

אין לו כל טענות תביעות או תשלומים נוספים אשר ידרשו מרגע זה ואילך.

חתימת בעל הרכב הפוגע__________ת"ז__________

חתימת בעל הרכב הנפגע__________ת"ז_________

עדים בזמן החתימה והתשלום:

א.

ב.

(המלצה שלי להביא שני עדים נוספים שיהיו במעמד התשלום ויחתמו על המסמך הזה).

ל'

*ניסוח זה הוא המלצה בלבד, ואין לראות בו כסיוע משפטי, וכל האחריות היא על המשתמש בו לפי שיקול דעתו בלבד.

רק שנה את הסכום...

• תוכן חדש...