Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי I30 2010, צריכת דלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4688 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההורים שלי קנו לאחרונה I30 שנת 2010 (אני לא יודע אם זה דגם הסטיישן או לא)

האוטו מאוד נוח, נראה טוב, מגיב טוב, והכי חשוב אחלה של פוזה..

הבעיה היא צריכת הדלק

האם זו בעיה ידועה ברכב מסוג זה? הוא שותה את הדלק!!!

פורסם

צמאון זה דבר יחסי, אם תתן יותר פרטים המומחים יוכלו להביע דעה. כמה בדיוק צורך הרכב בעיר בחוץ או משולב ומה הם הציפיות שלך , יכול להיות וכנראה שהצריכה לא חריגה ואין שום בעיה.

פורסם

תלוי למה אתה משווה אותו.

ברצינות צריך לבדוק מהי צריכת הדלק במספרים ואז נוכל להגיד לך האם הרכב צורך יותר דלק מהממוצע.

בכל אופן זה משתנה בסיגנון הנהיגה , עומס על הרכב , סוג הדרך וכו'

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

היית לנו טויוטה קורולה 2008 גיר רובוטי, להערכתי היא עשתה 11-12:1 בתוך העיר, ובבין עירוני 15:1..

עכשיו ביונדאי אני נוסע בבין עירוני (נסיעה של פחות מ10 ק"מ לכל כיוון) ובאמת רואים הבדל גדול בצריכת הדלק, כרגע אני לא יודע הפרש של ק"מ וליטר כי הרכב חדש בנסיעה הבאה שלי בבין עירוני אני יתדלק את הרכב כשהמחוג על הרבע או על החצי ויבדוק מה הצריכת דלק עד ששוב המחוג יגיע לאיפה שהוא היה ואז נחלק את הק"מ בכמות הליטרים ששמתי.. (ככה עושים את זה נכון? חח בטויוטה אחי עשה את הבדיקה הזו)

פורסם

אצל ההורים שלי בI30CW, מד הדלק די זייף.

הראה 1/4 טנק כשבפועל במיכל היה בסביבות 18-20 ליטרים. (רבע מיכל זה משהו כמו 14 ליטר, זה מה שאמור להיות), ככה שקשה להסתמך על המד הזה.

מודדים בין תדלוק לתדלוק.

גם בגטס שהייתה לי לא היה יותר טוב, רבע טנק ובפועל נכנסו במיכל פחות דלק ממה שאמור להכנס.

חוץ מזה 1:10 בבינעירוני נשמע מאוד גבוה לרכב הזה. אצל ההורים שלי צריכה כזאת הייתה מושגת בלי בעיות בתוך העיר עם מזגן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לא ככה מחשבים. תזוזה של מ"מ במחוג יכולה להיות המון ליטרים בחלק מהרכבים

אבל אם המחוג על החצי ואני שם לדוגמה 10 ליטר והוא זז קצת ימינה, שהמחוג יחזור לחצי בזבזתי את ה10 ליטר האלו לא?

אצל ההורים שלי בI30CW, מד הדלק די זייף.

הראה 1/4 טנק כשבפועל במיכל היה בסביבות 18-20 ליטרים. (רבע מיכל זה משהו כמו 14 ליטר, זה מה שאמור להיות), ככה שקשה להסתמך על המד הזה.

מודדים בין תדלוק לתדלוק.

גם בגטס שהייתה לי לא היה יותר טוב, רבע טנק ובפועל נכנסו במיכל פחות דלק ממה שאמור להכנס.

חוץ מזה 1:10 בבינעירוני נשמע מאוד גבוה לרכב הזה. אצל ההורים שלי צריכה כזאת הייתה מושגת בלי בעיות בתוך העיר עם מזגן.

מה הכוונה בין תדלוק לתדלוק? איך אפשר למדוד ככה?

פורסם
היית לנו טויוטה קורולה 2008 גיר רובוטי, להערכתי היא עשתה 11-12:1 בתוך העיר, ובבין עירוני 15:1..

עכשיו ביונדאי אני נוסע בבין עירוני (נסיעה של פחות מ10 ק"מ לכל כיוון) ובאמת רואים הבדל גדול בצריכת הדלק, כרגע אני לא יודע הפרש של ק"מ וליטר כי הרכב חדש בנסיעה הבאה שלי בבין עירוני אני יתדלק את הרכב כשהמחוג על הרבע או על החצי ויבדוק מה הצריכת דלק עד ששוב המחוג יגיע לאיפה שהוא היה ואז נחלק את הק"מ בכמות הליטרים ששמתי.. (ככה עושים את זה נכון? חח בטויוטה אחי עשה את הבדיקה הזו)

אתה לא יכול להשוות טויוטה ליונדאי... גם לא בדלק.

ברור וידוע שהטויוטה יותר חסכונית מהיונדאי. ומה גם שהקורולה הייתה רובוטית

בקיצור תתדלק מיכל מלא עד הסוף (תסחט את הידית מילוי בכדי שבאמת יהיה מלא) תאפס את המד-אוץ'. ותיסע...בפעם הבאה שתצטרך לתדלק תמלא כנ"ל ואז תראה כמה ליטרים ל-קילומטרים

כל סוף הוא התחלה חדשה, העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה...

פורסם

אין לך מחשב דרך?

יש לי רכב כמעט זהה לשלך (קיה פורטה) והוא עושה בערך 1/11 משולב. בתוך העיר 1/10 מחוץ לעיר 1/12 (אצלי),אבא שלי מגיע ל 1/15 מחוץ לעיר ואין לי מושג איך.

כנראה אתה טועה בחישוב או שאתה נוהג לא רגוע מספיק...אני שיניתי את סגנון הנהיגה שלי למען חסכון בדלק :lol:

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

הוא שותה דלק אחרת מה ישתה,קולה,וודקה לימון,קוניאק ?

במוסך יונדאי הצפון (לב המפרץ) טענו,שצריכת הדלק ברכב הזה היא 1:10 בממוצע.

בפועל לא ממש נכון: 1:12 ואפילו טוב יותר בבינעירוני,בעיר זללנית יותר.

מנסיון וכמה בדיקות בפועל:חשוב לא להתגרזן עם הרכב הזה,נהיגה במהירות העולה על 100 קמ"ש תאכל הרבה יותר דלק מאשר מהירות 90 קמ"ש מקסימום מסיבה פשוטה- הרכב ב-100 קמ"ש כבר נמצא קרוב ל3,000 סל"ד ומתחיל להרעיש.

כמו כן,הפעלת מזגן בעונה הזו "תורמת" לעלייה בצריכת הדלק בהפרש לא קטן.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

דווקא אצלי ההבדל עם המזגן לא ממש משמעותי.

נסיעה משולבת, אולי יותר עירונית לאחרונה, 12 ק״מ לליטר בממוצע, בחורף זה כמעט תמיד מעל 12.5, בודק בכל תדלוק.

מציע לך בעיקר להימנע מתאוצות חזקות, הגיר ברכב הזה בעל הילוכים ראשונים קצרים וגם בתאוצה עדינה הוא דיי זריז, תן להילוכים לעבור ב-2500 סיבובי מנוע.

מסכים עם קולאוטי בנוגע למהירויות גבוהות, ההילוך הרביעי קצר מדי והסל״ד במהירות שיוט בכביש 6 די גבוה.

• תוכן חדש...