Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ליסינג פרטי- avis express - האם כדאי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מעוניין להחליף את הרכב של אמי לרכב חדש וחשבתי ללכת על עסקת ליסינג פרטי. הכיוון כרגע הוא טויוטה קורולה.

המטרה בגדול היא להחליף רכב כל שנתיים וחצי-שלוש ולא להתעסק עם מכירה פרטית וירידת ערך לא פורפורציונית של הרכב.

ההצעה הכי טובה שקיבלתי עד עכשיו הינה:

-מקדמה של 8000 ש"ח ולאחר מכן 1450 שקל לחודש למשך 30 חודשים כאשר בתום העסקה הרכב מוחזר לחברת הליסינג (ניתן לרכוש בהנחה של 12%, מניח שלא אעשה זאת).

- חבילת ביטוח מקיף+חובה לנהג צעיר + טיפולים לפי הוראות יצרן + שינוע לטיפולים= 500 שקל בחודש.

-הרכב מגיע עם כל מיני תוספות כגון -GPS, מולטימדיה, חיישני רוורס, קודן וכיוצ"ב.

הסייגים:

1. עד 20K בשנה - לא מהווה בעיה מבחינת הרגלי הנסיעה.

2. ביטוח עם השתתפות עצמית של 1800 ש"ח (למיטב זכרוני זה די גבוה ביחס לביטוח הנוכחי).

3. הרכב צריך להיות מוחזר בתום העסקה במצב סביר (זה ביטוי נתון לפרשנות...)

אשמח אם תוכלו למקד אותי - האם העסקה כדאית ? האם יש סעיפים קריטיים שכדאי לשים אליהם לב בטרם החתימה?

תודה מראש (הודעה זהה פורסמה בפורום מכוניות בתפוז. אני מתנצל בפני מי שנאלץ לקרוא אותה פעמיים....)

פורסם

אישית אני לא אוהב את השיטה הנ'ל,אני מכיר אותה אבל לדעתי עדיף להחזיק רכבביד.

מה גם שהשוק של טויוטה הוא מעולה.

כמה שהרכב הזה נפוץ בחברות הליסינג והשכרה ומה לא ועדיין המחירון שלונשמר.

לכן ירידת הערך לא תהיה גבוהה.

בוא נראה :

1450X30

=43500

נוסיף 8000 ₪ = 51500

וכל חודש עוד 500 ש'ח בחודש..

לדעתי לא משתלם.

וגם לא ציינת איזה רכב יש ברשות אמא שלךשתוכל למכור אותו ולהוסיף אותו למכירה ולקנות קורולה 2009-2010.

שתספק אותך כהוגן.

אני לא נביא ואני לא יודע מה יהיה עוד שנתיים עם המחירון של הרכב הנ'ל.

אבל כרגע המחירון נשמר טוב.

עריכה:

חכה לעוד תגובות ,אני מאמין שיש כאן אנשים שמכירים את השיטה לעומקה ויוכלו לתת לך יותר פרטים והאם ההצעה שקיבלת משתלמת.

פורסם

ראשית תודה על תגובתך.

שנית באשר למספרים:

1. 500 ש"ח בחודש כולל טיפולים+שינוע זו הצעה לביטוח מקיף (לכל נהג) שלא הצלחתי לקבל בשום חברת ביטוח אחרת (כולל חבר שמעניקים הטבות לא רעות).

2. אם נעזוב רגע את חבילת הביטוח בצד ובהנחה שמעוניינים ברכב חדש (ברור לי שלרכישת רכב בן שנתיים שלוש יש יתרונות מבחינת ירידת הערך)- האם 50K זה מחיר סביר לירידת הערך הצפויה+ ההנחה שלא נצליח למכור במחירון?

כרגע לאמי סובארו B4 שנת 2005, יד 2 פרטית. כבר מספר חודשים מנסים למכור ללא הצלחה למרות שהרכב במצב מצוין, ק"מ ממוצע, עליה לכביש בדצמבר 2005 וללא פגיעות כלשהן.

שאלה נוספת:

להבנתי עברה תקנה שמאפשרת לסוכנות ליסינג למכור רכב חדש יד0 פרטית. מהי ההנחה הצפויה ממחיר המחירון?

פורסם
ראשית תודה על תגובתך.

שנית באשר למספרים:

1. 500 ש"ח בחודש כולל טיפולים+שינוע זו הצעה לביטוח מקיף (לכל נהג) שלא הצלחתי לקבל בשום חברת ביטוח אחרת (כולל חבר שמעניקים הטבות לא רעות).

2. אם נעזוב רגע את חבילת הביטוח בצד ובהנחה שמעוניינים ברכב חדש (ברור לי שלרכישת רכב בן שנתיים שלוש יש יתרונות מבחינת ירידת הערך)- האם 50K זה מחיר סביר לירידת הערך הצפויה+ ההנחה שלא נצליח למכור במחירון?

קצת הגזמת לדעת 50 K זה המון אבל כן תהיה ירידת ערך אבל כמו שאמרתי אנחנו לא נביאים אי אפשר לדעת אבל לא בצורה קיצונית כזאת. כעיקרון כמו שאמרתי לטויוטה יש שוק טוב אני משער ירידת ערך של 15-20% אחוז בשנה.

כרגע לאמי סובארו B4 שנת 2005, יד 2 פרטית. כבר מספר חודשים מנסים למכור ללא הצלחה למרות שהרכב במצב מצוין, ק"מ ממוצע, עליה לכביש בדצמבר 2005 וללא פגיעות כלשהן.

יפה מאוד אז יש לכם רכב שבמצב לא רע,לדעתי אל תתייאש תפרסם ותנסה להוציא את המירב מהמכירה הנ'ל.

שאלה נוספת:

להבנתי עברה תקנה שמאפשרת לסוכנות ליסינג למכור רכב חדש יד0 פרטית. מהי ההנחה הצפויה ממחיר המחירון?

נכון מאוד,ההנחה לפחות של 10-15%.

פורסם

יפה כתבת. עברה תקנה שמאפשרת, לא מחייבת.

נכון להיום יש מעט מאוד הצעות של רכבי "יד 0 אפס קילומטר" בחברות הליסינג וגם אז מדובר במחירים שהם גבוהים משמעותית מהמחירים ב"יד 1 אפס קילומטרים".

לגבי העסקה הספציפית שציינת - בסך הכל מדובר בעסקה טובה. יוצא שאתה משלם רק קצת יותר מירידת הערך שבכל מקרה היית סופג אם היית קונה רכב כזה חדש. אולי עוד כמה אלפי שקלים יותר, אבל זה בא לידי ביטוי בעובדה שאתה לא צריך לשבור את הראש עם מכירה עתידית של הרכב.

אם מצבך הכלכלי טוב אני באופן אישי הייתי מעדיף לקחת הלוואה מהבנק ולקנות את הרכב ישירות מהיבואן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שני הדברים המכריעים בהחלטה אם לרכוש את הרכב במסגרת העסקה הנ"ל או במסגרת פרטית הם:

1) עלות הכסף.

2) עלות הביטוח והטיפולים (במקרה שלנו נהג צעיר)

עלות הכסף לאורך התקופה (לפי ריבית הפריים הנוכחית בהנחה של אשראי בריבית פריים 2.75) כ-7200 ש"ח.

עלות הביטוח לנהג חדש לשנה במחיר שוק 9000 ש"ח לשנה.

עלות הטיפולים לשנה כ-1500 ש"ח.

העלות (כולל הביטוח והטיפולים לכל אורך התקופה) 66500 ש"ח.

מהסכום הזה נוריד את עלות הכסף וההנחה בביטוח שהם כ-18500 ש"ח

נקבל עלות של 48000 ש"ח ל-30 חודש לרכב בלבד שהינה עלות של 1600 ש"ח בחודש.

שהינה עלות סבירה בהחלט ומגלמת למעשה את ירידת הערך הצפויה של הרכב, ואולי אף פחות מכך.

נכון להיום מחיר המחירון של קורולה שעלתה על הכביש בינואר 2011 הנו 83200 ₪ מה שאומר שמחיר הרכישה יהיה 73200 ש"ח

ז"א שבסה"כ אם רוכשים בסוף הרכב עולה למעשה 121200 ₪. לא חסכון עצום, אבל שווה בעיקר אם מחזירים את הרכב בסוף התקופה וקונים חדש.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה על התגובות.

wheel for life- לא ברור לי היכן הפרזתי:

עלות רכב חדש 127K. נוריד 17.5% כל שנה ונקבל כ80K לאחר שנתיים וחצי.

כלומר- אובדן של 47K. נוסיף לזה את העובדה שקרוב לוודאי אמכור מעט מתחת למחירון ונגיע לכ50K איבוד ערך.

אגב, אם ההנחה היא באיזור 15% כאשר רוכשים מליסינג יד0 פרטית- החשבון הנ"ל מבוטל היות והמחיר ההתחלתי הינו נמוך ממחיר המחירון. האם עדיין העסקה תיהיה כדאית?

צביקה- איפה בכל זאת ניתן לקבל את ההנחה הנ"ל על ליסינג יד0 פרטית?

לגבי הרכב שברשותנו- מה אפשר לעשות מעבר לפרסום ביד2? הרכב באמת במצב מעולה, אפס תקלות, שמור . אנחנו מעוניינים להחליף רק מטעמי נוחות וחידוש.

תרגישו חופשי לתקן אותי, יכול להיות שאני מפספס משהו.

פורסם

למה להחליף קורולה כל 3 שנים? כדי לספג שוב ירידת ערך של רכב חדש?

בנסועה שאתה מתאר אין שום סיבה להחליף את הרכב לאחר פחות מ-6-8 שנים ואולי אף יותר. בתנאים כאלה התחשיב משתנה לגמרי כיון שירידת הערך לשנה (חלוקה של ירידת הערך הכוללת חלקי מספר שנות האחזקה) מתחלקת על יותר שנים. נכון שעלויות הטיפולים יהיו קצת יותר גבוהות אחרי 3 שנים אבל אם לא תיפול על לימון או תקרע את הרכב סה"כ ירידת הערך בתוספת עלויות הטיפול יהיו פחותות מהפסדי ירידת הערך בהחלפת הרכב מדי 3 שנים.

ומעבר לכך יש לעסקה עוד בעיה - היא די כובלת אותך לסוכנות מסויימת, ובהחלפה בעוד 3 שנים תהיה תלוי בתנאים שאותה סוכנות תציע לך - גם אם באותו זמן לא יהיה לך הסכום הדרוש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה לכולם על העצות.

אחרי בדיקה מעמיקה גילינו שאם מחליפים רכב כל שנתיים וחצי או שלוש העסקה די משתלמת (כשמתחשבים בכל הפרמטרים הנלווים).

עם זאת לאור הצרכים שלנו - לגיטימי להחליף את הרכב לאחר פרק זמן ארוך יותר (6-7 שנים) ולכן מכרנו את הרכב באופן פרטי ועכשיו מחפשים יאריס יד2 (בת שנה ופחות).

• תוכן חדש...