Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שירות מילואים. נערך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני משרת בצבא שנתיים בתור לוחם (אך בפועל בתפקיד - מנהל רשת).

הודיעו לי שפוסלים לי מקצוע בקרוב ומורידים לי את הרמת פעילות, כלומר אהפוך לג׳ובניק מן השורה, אך אקבל תעודת לוחם עד שכל זה יקרה.

ככל הנראה שיוציאו אותי לקורס מחשוב בעתיד כדי שתהיה לי הסמכה כלשהי.

בכל אופן, בבית לא כ״כ אוהבים את הרעיון ולוחצים עליי לחזור לפלוגה המבצעית שבגדוד, כדי שכל התהליך הזה לא יתממש ואשאר לוחם.

אני מנגד לא בעד הרעיון הזה בכלל, יצאתי מאותה פלוגה ולחזור אליה נראה לי כמו סיוט.

החשש העיקרי הוא שבמילואים שלי יזמנו אותי לשמור בכל מיני חורים בארץ.

השאלה אם זה נכון - האם חיילים ללא מקצוע (או מקצועי מחשובי - במידה ואצא לקורס) עושים מילואים בתור שומרים?

אשמח לתשובות.

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם

אני אגלה לך סוד קטן, גם חיילים קרביים במילואים שומרים בכל מיני חורים נידחיים בארץ.

תפסול מקצוע, אחי הקטן היה ביחידה קרבית, נפצע, פסל מקצוע , לבסוף נקלט באחת מיחידות המחשוב של צהל (לא נפרט היכן), וכיום הוא עושה מילואים באותה יחידת מחשוב. אני לעומת זאת שירתתי ביחידה קרבית ואכן את המילואים שלי אני עושה ככלב שמירה בכל מיני חורים בארץ וכן גם קו שטחים וכו, זה כלבי שמירה.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

קח אותי לדוגמה, עשיתי קורס תכנות קדם צבאי, שירתתי שלוש שנים חובה, 7 וחצי חודשים קבע במקצוע שלי בגלל קיצוץ תקנים (היה אמור להיות שנתיים וחצי קבע).

ואני עושה מילואים בצפון בפלוגה מבצעית.

מה שכן לקח למג"ד בערך 5 דקות של שיחה להבין מה הידע שלי ואיזה שימושים יש לו אצלו בגדוד, והוא הפך אותי מאיש שזרוק בשטח לע. קצין טכני.

מה שאני מנסה להגיד זה שלא תמיד יש קשר בין המקצוע הצבאי שלך למה שתעשה במילואים, אם היו זורקים אותי קצת יותר רחוק מהמקצוע שלי זה כנראה טבח במילואים או משהו כזה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בכל אופן, בבית לא כ״כ אוהבים את הרעיון ולוחצים עליי לחזור לפלוגה המבצעית שבגדוד, כדי שכל התהליך הזה לא יתממש ואשאר לוחם.

אני מנגד לא בעד הרעיון הזה בכלל, יצאתי מאותה פלוגה ולחזור אליה נראה לי כמו סיוט.

מי עושה סדיר פה? אתה או הבית?

מה ז"א לא בעד הרעיון, את שלך עשית ונגמר, תעודת לוחם ולך תנוח

(בינינו מהרגע שאתה משתחרר היא יושבת באיזה ארון ואתה גם ככה לא משתמש בה או מתגאה בה, היא כמו הכרטיסי מועדון בחנויות שאתה כבר לא קונה)

זה לא שברחת מזה אלא קרה מכורח הנסיבות.

במילואים כולם שומרים במקומות שלא שמענו עליהם מעולם, ההבדל הוא שבקרבי אנחנו פשוט נטחנים שם יותר

תתרכז בהווה ולאחר פסילת המקצוע תתחיל לתכנן את העתיד שלך מחוץ למערכת - יש לך שנה פור לעשות זאת...

Confidence In Motion

פורסם

כול עוד עשית טירונות קרבית קיים סיכוי לא רע שתפקידך במילואים ישאר קרבי (ללא קשר לשירות הצבאי שעשית) , יותר מזה , יש כאלה שעוברים הסבה במיל' ל03 .

לרוב מגיעים לפלוגת חי"ר קל...

מצד שני לאור הקיצוצים הקשים בצה"ל יכול להיות שלא "יבזבז" את ההסכמה והעברתך לגדוד לוחם.

לא כול כך הבנתי איך הגעת למצב הזה - אם אתה מקבל תעודת לוחם היית X חודשים (אני חושב שבין שנה ו8 לשנתיים) ברמת הגדוד.

איפה אתה נמצא עכשיו? (חטיבה , אוגדה?).

איך בדיוק יחזירו אותך לפלוגה , אני מאמין שיש סיבה שבגללה יצאת , לא כול כך מהר מחזירים לוחמים שיצאו מהפלוגות.

פורסם
קח אותי לדוגמה, עשיתי קורס תכנות קדם צבאי, שירתתי שלוש שנים חובה, 7 וחצי חודשים קבע במקצוע שלי בגלל קיצוץ תקנים (היה אמור להיות שנתיים וחצי קבע).

ואני עושה מילואים בצפון בפלוגה מבצעית.

מה שכן לקח למג"ד בערך 5 דקות של שיחה להבין מה הידע שלי ואיזה שימושים יש לו אצלו בגדוד, והוא הפך אותי מאיש שזרוק בשטח לע. קצין טכני.

מה שאני מנסה להגיד זה שלא תמיד יש קשר בין המקצוע הצבאי שלך למה שתעשה במילואים, אם היו זורקים אותי קצת יותר רחוק מהמקצוע שלי זה כנראה טבח במילואים או משהו כזה.

חיל תקשוב?

אני השתחררתי אחרי שעשיתי את המסלול המלא ואין שום תסריט בעולם שאני עושה מילואים מחוץ ליחידה (חה"א)

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

במילואים לא כולם שומרים בחורים.

אני למשל שוחחתי עם מילואימניקים ששייכים לבסיס שאני משרת בו, הם לא עושים שמירות או דברים כאלו. רק באים למילואים בשביל לסייע בעבודה או בתרגילים, לא יותר מזה.

ואני לא מדבר על קצינים אלא על חיילי סדיר.

כן צריך לציין שהם שייכים לגדוד התקשוב של הבסיס, לא יודע מה יהיה עם מי שנמצא בחימוש, לוגיסטיקה או בכל אגף אפשרי אחר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
חיל תקשוב?

אני השתחררתי אחרי שעשיתי את המסלול המלא ואין שום תסריט בעולם שאני עושה מילואים מחוץ ליחידה (חה"א)

כן תקשוב, והתשובה שאני קיבלתי זה "אין לנו יותר תקנים למילואים ביחידה".

וזה היה אחרי שאת הענף שלי מיזגו לתוך ענף אחר ביחידה אחרת.

תוכניתן שסיים שירות מלא (כולל הקבע) ביחידה הקודמת והשתחרר כמה חודשים לפניי קיבל את אותה תשובה ושובץ בגדוד צנחנים למילואים.

יחסית אליו באמת נפלתי קרוב, אני לפחות עוד בגדוד קשר.

וניסו להילחם עליו, אבל זה היה קצת חסר סיכוי כי התחילו את המלחמה רק אחרי השיבוץ.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אפשר לדעת באיזה גדוד תקשוב נפלת?

אגב, גדוד תקשוב לדעתי זה עדיף מפלחי"ק או ממחלקת קשר. אמנם יש יותר עבודה אבל היא מתחלקת בין הרבה יותר אנשים ויותר קל לפתור בעיה כשיש איתך עוד כמה טכנאים למשל, מאשר מצב כשאתה לבד וצריך לשבור את הראש.

אצלנו אם אין תקנים לתפקיד שלי (טכנאי תקשוב), אני אגיע למקום אחר אבל עדיין אתעסק במקצוע שלי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

נפלתי בגדוד הקשר של אוגדת מילואים (עוצבת עמוד האש).

וכמו שאמרתי אני עכשיו בתפקיד של ע. קצין טכני ככה שכל העבודה שיש (ויש לא מעט) מתחלקת ביני ובינו.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כל מי שהיה לוחם בסדיר לא משנה אם דקה או שנה נמנה אח"כ ברוב המקרים עם המערך הלוחם במילואים של צה"ל. רבים הסיכויים שתשובץ בגד' חי"ר קל, או כנספח ליחידה שצריכה לוחמים.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

אז ככה, אני משרת בחייל התקשוב ביחידה שנחשבת קרבית, בפועל לא עושה יותר מדי. (גדוד הל"א למי שמכיר)

עשיתי טירונות רובאי 03, וכיום אני מוכשר כלוחם לכל דבר. אלא שעכשיו רוצים להוריד לי את הרמת פעילות ולפסול לי מקצוע.

מעשה שכזה יהפוך אותי לעובד כללי - משמע ג'ובניק. השאיפה היא שאצא לקורס מחשוב כלשהו, למרות שסיכוי נמוך

שדבר כזה יקרה כי יש לי יתרת שירות של שנה.

מה שכן, אולי אעבור מבחן שמסמיך אותי כמנהל רשת בתור מקצוע, ללא הקורס יסוד.

ואז השאלה היא - האם אשובץ במילואים בתפקיד של מנהל רשת או שימצאו לי תעסוקה אחרת.

לא כול כך הבנתי איך הגעת למצב הזה - אם אתה מקבל תעודת לוחם היית X חודשים (אני חושב שבין שנה ו8 לשנתיים) ברמת הגדוד.

איפה אתה נמצא עכשיו? (חטיבה , אוגדה?).

איך בדיוק יחזירו אותך לפלוגה , אני מאמין שיש סיבה שבגללה יצאת , לא כול כך מהר מחזירים לוחמים שיצאו מהפלוגות.

סיימתי מסלול של לוחם בגדוד, שירתתי בפל' המבצעית כחצי שנה. לא התאים לי שם, לכן עשיתי בעיות ועברתי למחלקת המחשוב בבסיס.

נשארתי תקופה ארוכה (כמעט שנה) על תקן לוחם, כולל המשכורת והמקצוע, והיום הוחלט לפסול לי את המקצוע.

אני נמצא תחת הגדוד עדיין. ואגב, הציעו לי לחזור לפלוגה, אבל אני אסרב בכל תוקף.

כן צריך לציין שהם שייכים לגדוד התקשוב של הבסיס, לא יודע מה יהיה עם מי שנמצא בחימוש, לוגיסטיקה או בכל אגף אפשרי אחר.

למזלי הבסיס שלי שייך לחיל התקשוב.

כל מי שהיה לוחם בסדיר לא משנה אם דקה או שנה נמנה אח"כ ברוב המקרים עם המערך הלוחם במילואים של צה"ל. רבים הסיכויים שתשובץ בגד' חי"ר קל, או כנספח ליחידה שצריכה לוחמים.

ומה במידה והגדוד שלי נחשב לוחם? האם ישאפו להשאיר אותי בו במילואים או לשבץ ביחידה אחרת?

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם

מהיכרות עם היחידה המדוברת, לא דואגים יותר מדי להשאיר אנשים במילואים שם.

זה מנסיון של חבר שהשתחרר ונזרק לגדוד צנחנים במילואים, למרות שהיה לו ידע ייחודי עם ציוד ותוכנות שמשתמשים ביחידה.

אגב הסיבה שהגדוד לא עושה יותר מדי זה כי הרבה אנשים בפלוגה המבצעית לא טורחים ללמוד על מערכות חדשות, ואז כשצריך להפעיל מערכות ורוצים מערכת של שנות ה-2010 וקדימה ולא 2000 ואחורה, הידע היחיד היה נמצא בכלל ביחידת האם במדורים הטכניים. מעניין מה עושים שם עכשיו כשהמדורים הנ"ל עברו ליחידה אחרת, הם עדיין את מלווים את הפלוגה המבצעית כמעט בכל פעילות?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...