Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עם הגעתו של הרכב לגיל שיבה טובה של 26 החלטתי לפנק אותו בשעונים נוספים כדי לדעת יותר טוב איך הוא מרגיש.

מד טעינה פשוט של VDO ומד לחץ / טמפרטורת שמן משולב של Innovate motorsports על מנת לחסוך במקום התקנה.

נתקלתי בשתי בעיות: מד הטעינה מראה כ1-2 וולט פחות ממולטימטר דיגיטלי שמחובר לאותו קו מתח. המולטימטר מראה 14 וולט כשמנוע בסל"ד בינוני ומד המתח של VDO לא עובר את ה 12 וולט. מי צודק?

הבעיה השנייה: על מנת לחבר את חיישן לחץ השמן, שהוא גדול מדי, נהוג לחבר מפצל במקום יוניט לחץ השמן המקורי שמחובר למנורת הביקורת בלוח השעונים. קניתי מפצל http://www.ebay.com/itm/121143671210?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

אולם אין מספיק מקום להתקין אותו, הוא פוגע בממברנת הווקום של המפלג על המנוע שלי (M10 מוזרק). מעבר לכך, החיישן מתברג רק שני סיבובים לתוך הפתח שלו, אני מבין שיש בעצם שני סוגים של הברגה 1/8 NPT.

הפתרונות היחידים שמצאתי ברשת יקרים להחריד: http://www.ebay.com/itm/271208368126?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

וכאן: http://store.bimmerworld.com/oil-distributionsending-block-p1250.aspx

ההברגה של חיישן לחץ השמן המקורי היא M12, וההברגה של החיישן של השעון היא 1/8 NPT.

נראה לי די מעצבן להוציא כל כך הרבה כסף על מפצל פשוט.

עצות ורעיונות יתקבלו בברכה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

נמצא פתרון להתקנת החיישנים של מד לחץ וטמפרטורת שמן.

הרכיב http://www.ebay.com/itm/370829497809?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 שיושב מתחת לפילטר שמן מאפשר התקנה נקייה ויפה ותומך ב-3 חיישנים שונים.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
עמוס, לצערי בנושאים האלה, אתה היחידי שיכול לעזור לעצמך ;-)

:mm_wink::mm_yeah:

ד.א חבר'ה אתם מגיעים למפגש?

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

כשהמפגש יהיה ביום חול, בשמחה.

עמוס

פורסם

המאה ה 21 במקום שעונים תחבר טבלט עם חיבור שן כחולה לOBD ותראה עם מסך מלא את הכל דיגיטלי סך הכל 400 שקל

פורסם

יש לי OBD ברכב השני, עולה הרבה פחות מ400 ש"ח. אבל ברוב המכוניות אין חישן לחץ וטמפרטורת שמן, כך שOBD לא יראה לך את זה.

שלא לדבר על מראה, כאן השעונים יושבים בתוך תושבת שמחליפה את המאפרה (תמונות בהמשך).

עמוס

פורסם

נתקלתי בשתי בעיות: מד הטעינה מראה כ1-2 וולט פחות ממולטימטר דיגיטלי שמחובר לאותו קו מתח. המולטימטר מראה 14 וולט כשמנוע בסל"ד בינוני ומד המתח של VDO לא עובר את ה 12 וולט. מי צודק?

בשביל לקבל מתח מדוייק אל תתעלק על קו מתח, תריץ כבל ישירות מהשעון למצבר.

פורסם
המאה ה 21 במקום שעונים תחבר טבלט עם חיבור שן כחולה לOBD ותראה עם מסך מלא את הכל דיגיטלי סך הכל 400 שקל

ב E30 אפילו OBD1 בקושי היה...

אפילו ב E46, שכבר יש להן OBDII, הפרוטוקול תקשורת הוא ISO 9141, הכי איטי שיש (10.4K). זה אומר שתקבל 8-12 עדכונים לשניה לפרמטר אחד, בהנחה שיש לך מחבר יקר (שעולה 120 דולר). אם אתה רוצה 2 פרמטרים , תקבל 4-6 עדכונים לשני וכו' וכו'.

מה עם מחיר הטאבלט והעבודה של לחבר אותו באופן קבוע בצורה איכותית?

עלק 400 ש"ח.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

תמונה לא איכותית מהטלפון בנתיים.

לפי מה שהבנתי, עבור כל מד לחץ וטמפ' רצוי להשתמש בחיישנים שמגיעים מאותו יצרן כמו השעון, על מנת שהטווחים יתאימו. אפילו קונים מאותו יצרן צריך לשים לב שהטווח מתאים. השעון שאני קניתי מגיע עם שני החיישנים בתוך האריזה.

http://www.innovatemotorsports.com/xcart/product.php?productid=16336&cat=0&page=1

אני לא ממש אוהב את התצוגה הדיגיטלית, אני מעדיף אנלוגית. אבל הלכתי על המכשיר הזה כי הוא נותן לי קריאה של שני נתונים ותופס מקום אחד. אם הייתי שם שני מכשירים נפרדים הייתי מאבד את השקע מצית.

בשביל לקבל מתח מדוייק אל תתעלק על קו מתח, תריץ כבל ישירות מהשעון למצבר.
חשבתי על זה, הבעיה היא שאני לא רוצה שמד הטעינה יעבוד כשהרכב מכובה, לכן אני צריך מתח דרך סוויצ'. היכן יש מתח שעובר דרך סוויצ' והוא בכל זאת נקי?

gauges.jpg

עמוס

פורסם

הי עמוס, אתה יכול לשים ממסר שיקבל פיקוד ממתח הסוויץ ולחבר את התשתית ישירות למצבר, עם הממסר באמצע.

אני מקווה שאם תשקיע בממסר איכותי, אז ההתנגדות שלו לזרימה תיהיה מינורית.

או לחילופין חבר את השעון באופן חד פעמי לכבל ה+ עם חוט קצר ככל הניתן על מנת לבדוק את תקינותו.

ד.א מה המדידה העכשווית של השעון, כאשר הרכב לא דלוק?

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

מצטער על ההקפצה הפראית, הזנחתי את העניין יותר משנה. עברה עלי שנה לא רגילה.

רציתי לעדכן לטובת חברי הפורום. מסתבר שבמד המתח של VDO בצד יש בורג כיול. בעבר אנשים היו קודחים בקופסת השעון על מנת שתהיה להם גישה.

בדגמים החדישים יותר, כמו שלי, החור קיים מראש וניתן לסובב את הבורג בעזרת מברג שענים.

כל שנותר לעשות הוא לחבר מולטימטר דיגיטילי במקביל ולסובב את הבורג עד שמד המתח מראה את הערך הנכון. שלי הראה כ2 וולט מעט מידי.

עכשיו הקריאה הגיונית ומועילה.

עמוס

• תוכן חדש...