Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

יש לי עוד כמה שבועות להשתמש בזכויות שלי. אני משתדל לקנות גולף או פוקוס, חושב ששניהם אכלה רכבים. קבלתי כבר שתי הצעות , ומשהו לא נראה הגיוני. למרות המבטא שלי, אני לא רוצה להיות פרייר אז אני מנסה לחשב את ההנחה לעצמי. שני שאלות:

1) האם אני מחשב נכון?

2) עם לא אז מה אני מפספס או עם כן, וואט תא פאק היבואנים עושים.

בואו נקח דוגמה. פוקוס 1.6 טרנד. מחיר מלא 128000. התקשרתי למוסך והוא אמר שמס קניה 42000 ומע"מ 19525.

אז 128000 - 42000 - 19525 = מחיר בסיסי 66475

אמרו (וקשה למצוא מידע על הנושא) שאני צריך לשלם 50% מס קניה במקום 92%.

אז 66475 * 0.5 = מס קניה 33238

שמעתי שיש הפתחה קצובה של 10500 בגלל דרגת זיום (5).

33238 - 10500 = מס קניה 22738

אז מחיר הבסיסי 66475 + מס קניה 22738 = 89213

נוסיף מע"מ ב18% ונגיה לסך הכל 105271 ש"ח

אבל הוא אמר לי שהמחיר לעולה חדש הוא 119500 ש"ח!

למה יש הבדל של כ15000 ש"ח? טעיתי או מה?

פורסם

אולי משהו קרא את הפוסט הראשון שלי בנושא מס קניה לעולה חדש.

אני רוצה להבין איך המחיר המלא מחולק, זה אומר כמה אחוז מס קניה. התקשרתי לשני סניפים צ'מפיון מוטורס וקבלתי אותה תשובה.

"אנחנו לא יודעים, יש לנו מחירון ונגמר הסיפור"

אני לא מאמין שזה חוקי, או שהם באמת לא יודעים. אי אפשר למכור מוצר בלי לדעת מידע כזה. אני חושב שהם עושים משהו לא טוב. אני חושד שהם לא נותנים הזכות המלאה, ולכן לעולים חדשים המחיר הבסיסי הראלי גבוה מדי. אני רק רוצה לבדוק ולהבין מה באמת קורה. למשהו יש עצה?

פורסם

אתה אמיתי או רציני?! ראשית לא נראה לי שאנשי מכירות בסוכנות רכב יודעים או אמורים לדעת ממה מורכב המחיר ומה אחוז המיסים השונים בו. זה לא מידע שהוא רלוונטי עבורם ויש לכל יבואן מחירון לגבי מחיר עם ובלי מע"מ, לדיפלומטים, עולים חדשים וכו'.

הם לא יכולים לקחת את ההטבה לעולים או לנכים ו"להתחלק" בה עם הלקוח או לא להעביר את כולה לזכאי. זאת עבירה פלילית שעלולה לעלות ליבואן בהרבה כסף ככה שלא נשמע הגיוני מה שאתה טוען.

פורסם

לפי דעתי אין סיבה לאנשי מכירות לא לדעת את המידע הזה. כשהתקשרתי לפורד, לא היתה לי בעיה בכלל להבין בחלוקת המחיר. הוא הסביר לי את הכל, בצורה ידידותית. זה זכות לכולם, לפני שנותנים סכום כסף ענק, להבין כמה מהסכום מס, וכו'. לא אכפת לך לדעת, סבבה, אבל אכפת לי.

ואם אתה טוען שאין אפשרות שהם יכולים לעשות משהו לא כשר, אני לא יודע מה להגיד לך. אני רק שלוש שנים בארץ ואני אוהב להיות פה, אבל אני לא יכול להגיד שאין שום פעילות בלתי חוקית. במיוחד באיזורים צרים כמו זכויות לעולים. לדאבוני לפעמים אנו נתפסים כפריירים, אנחנו פגיעים.

בכל אופן, אני עדיין לא יודע איך לחשב על אחוז המס, ולא יודע אם הם מתנהגים בסדר בכך שסרבו לתת לי את הפרטים על החלוקה.

פורסם

תודה, ראיתי את זה בעבר, אבל חשבתי שזה רק לגבי יבוא אישי. לא הייתי צודק, כתוב "או רוכש אותו בארץ ממחסן-רשוי של יבואני".

דרך אגב, זה היה אומר שהחישוב שלי היה נכון, אבל ההוספה של 50% מס קניה, זה למעשה מכס.

אני אתקשר להם מחר.

• שנה מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...