Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי פורד פיאסטה שנת 97, אחלה אוטו שבעולם!

עשיתי לו טיפול 10,000 לפני 3 חודש, מאז לא אכל בשמן ב-כ-ל-ל!, אני בודק שמן ומים על בסיס שבועי, עכשיו, שמתי לב שמפלס המים ירד, אני חושב. מיכל העיבוי דיי בעייתי ולא רואים הרבה, אבל עשיתי פלאש וקלטתי פתאום שהמים קצת חומים כאלה.

מנגד, החום מנוע אצלי עולה דיי מהר, אני זוכר שאחד הדברים שהכי "אהבתי" ברכב זה שהוא לא מתחמם, בסקאלה של הNORM הוא לא היה עובר את הM בנסיעה, עכשיו אני רואה שהוא מטפס דיי מהר לO, ואז הונטה מתחילה לעבוד, והוא נמצא בערך באמצע, בין הR לO.

אתם שואלים למה אני מודאג? מהסיבה הפשוטה שאמנם אולי זה "סביר" וכל עוד זה לא הקו האדום הכל בסדר, אבל השינוי הקיצוני הזה התחיל לא מזמן.

ואם כבר, אני מאוד אוהב להשקיע, ומזמן כבר רציתי להחליף מים, איך עושים את זה, איזה מים?

Honda Civic 93' Manual Transmission

פורסם

נתחיל מזה שזה חום, זה או מים או נוזל מאוד לא איכותי,

לא יודע מזה O או R אצלך, כל עוד לא עובר את ה90 משמעותית הכל בסדר,

תשים נוזל קירור איכותי והכל יהיה בסדר, עושים ניקוז של כל הנוזל הקיים,

ממלאים חדש, ואז עושים ניקוז אוויר.

אם לא מקורי, אני מאוד אוהב את הZEREX של VALVOLINE.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם

מצידי לקנות את הנוזל "הכי יקר", העיקר משהו טוב, גם ככה נוזל קירור לא עולה הון, פעם ב.. מותר.

עכשיו, הידע שלי ברכב שואף ל-0, רק לפני שנה התחלתי ללמוד ולקרוא, אז איך בדיוק מבצעים את כל הפרוצדורה הזאת?

ואני מדבר על השעון שבצד ימין,

מה זה 90 מעלות? באמצע?

300j_240_kmh.jpg

פורסם

יכול להיות שיש לך בעיה במערכת הקירור והמנוע היה קר מדי. מים (צבע חום) הם סימן מובהק לבעיות במערכת.

אם אכפת לך מהרכב, אני מציע לך:

1. בדוק אם יש נזילות.
  2. בדוק את צינורות המים והחלף אם יש צורך.
  3. החלף טרמוסטט.
  4. מלא במים וסע כמה ימים. אם עדיין אין נזילות - החלף לנוזל קירור טוב.

בלי להכיר את הדגם הזה, לפי התמונה של מד החום מיקום שבין R ל- O הוא תקין. כמו כן באופן תקין, המאוורר פועל לסירוגין בזמן עמידה ביום חם.

דני

פורסם

אני לא חושב שיש נזילות, הרכב נוסע מעולה ואין איבוד מים מאסיבי, פשוט גם ככה בקושי רואים את מפלס המים, אבל אין איבוד מים מטורף, אם בכלל.

איך אני עושה את הדברים שהצעתם לי?

פורסם

קודם כל, מתוך סקרנות. האם יש לך את הדינאמיק או את ה YOUTH? אם הלוח שעונים שלמעלה הוא הלוח שלך אז יש לך את הדינאמיק.

דבר ראשון בדוק שאין לך סדקים סביב הפקק של המיכל עיבוי על מנת לוודא שמים או נוזל קירור לא בורחים לך משם. זוהי מחלה שלהם לפוצץ מיכלי עיבוי לאחר שנים. האדים פורצים בלחץ מהסדקים וככה יש איבוד של נוזל. בדרך כלל רוב הבעלים עושים קומבינות ומעטים מחליפים את המיכל עיבוי.

עוד דבר, יכול להיות שהתרמוסטאט שלך על מצב חצי פתוח לכן המנוע מתחמם. ייתכן, הם נתקעים מדי פעם.

הגיע הזמן שתחליף נוזל קירור או מה שיש לך שם. ועל הדרך תחליף גם טרמוסטאט. קנה נוזל יעודי לניקוי מערכת הקירור ונקה אותה מהג'יפה לפני שאתה מחליף נוזל.

אם אתה רוצה עזרה בכל הסיפור שלח לי הודעה ואשמח לסייע ככל יכולתי.

אגב, לא צריך להשתולל עם נוזלי קירור. הפרסטון הירוק נמצא אצלי במערכת ברכב כבר למעלה משנה והוא עושה עבודה די טובה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לא, מדובר בYOUTH, פשוט לא מצאתי תמונה של לוח השעונים שיש אצלי (אותו דבר, רק בלי שעון סל"ד).

אין סדקים, מיכל העיבוי אטום עם פקק מקורי ועושה אחלה עבודה.

איך אני מנקה, איך אני עושה הכל, תסבירו בבקשה חח

פורסם

לפי מה שאני מבין יש לך נזלה כלשהיא שכדי לנסות לאתר אותה לפני שהכשל יקרה לך בזמן הסיעה רדיאטור חלש צינור סדוק או משהו אחר. בקשר לחום מנוע אם זה כמו בפיאסטות משנת 2000 החום בדרך כלל לאחר שהמנוע מתחמם עומד על חצי שזה ביו הO ל R.

הייתי ממליץ כמו שדני המליץ להחליף טרמוסטט ונוזל .ובלנסות לאתר מהיכן הנזילה

פורסם

ווגאס, אם אתה רוצה אז יש לי את הספר טיפולים לרכב של היינס בקובץ. אני יכול לשלוח לך אותו לאימייל. ככה תראה בדיוק איך מחליפים טרמוסטאט ונוזל קירור. אני ממליץ לך מאוד לקנות נייר שממנו מכינים אטמים כי אם אתה לא תשים אטם תהיה לך נזילה מבית הטרמוסטאט.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

איזה שנתונים מכיל הספר טיפולים שאתה מציע פה ? האם זה כולל גם את הדגם של 2002? אם כן אשמח מאוד לקבל אותו גם כן.

[email protected]

תודה מראש .

לגבי הבעיה- אם הבנתי נכון מה שמדאיג אותך זה שפתאום החום מנוע עולה יותר מהר? אם כן זה דווקא הגיוני. גם אצלי בפיאסטה בחורף לוקח לו מעט יותר זמן להגיד לטמפרטורת עבודה, וסרמה שדי רואים את זה, זאת אומרת לוקח כמה דקות יותר,

לגבי המים החומים מומלץ להחליף, איך בדיוק ומה לעשות אני מקווה שחברה אחרים פה יוכלו לעדכון אותך בפרטים יותר מדוייקים אני לא סגור על התהליך ב100%.

פורסם

הספר שיש לי מתאים לדגמי ה YOUTH משנים 89-97 ולמנועי ZETEC שלחתי לך בכל מקרה, תבדוק אם יש לך בזה תועלת.

ווגאס, אצלי הוונטה מתחילה לעבוד כאשר מד החום נמצא בין O ל R במילה NORM במד חום מנוע. אם אתה גר בצפון או בא לך לקפוץ לצפון אני אשמח לעזור לך עם התהליך. או, לפעמים אני קופץ לחבר במרכז אז אני אשמח להגיע ולעזור לך שם.

פורסם

איזה מנוע יש לך?

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

• תוכן חדש...