Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מרצדס ML250 או BMW X5 3.0. נערך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אחרי שכל הג'יפים שלי היו מתצורת קוריאנית ,(סורנטו, סנטה פה וכו') החלטתי הפעם ללכת על הטופ- גרמני.

אז אחרי חישובים כלכליים ושיקולים שונים , נשארו במירוץ ה ML250 דיזל וה X5 30 דיזל.

חדש מהניילונים כמובן אבל שניהם בגרסה הפשוטה ביותר שנמכרת כאן.

חשבתי גם על יבוא אישי אבל לאחר שיחות עם כמה וכמה שעשו יבוא אישי- ירדתי מזה.

בקיצור- אני מודע לעלויות (טיפולים, ביטוחים ) אבל הייתי שמח לשמוע יתרונות/ חסרונות ממי שבאמת מכיר.

תודה.

פורסם

ה-ML שנמכרת פה היא חדשה דנדשה (דגם חדש) וה-X5 החדשה אמורה להגיע בעוד כמה חודשים, קח בחשבון.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
ה-ML שנמכרת פה היא חדשה דנדשה (דגם חדש) וה-X5 החדשה אמורה להגיע בעוד כמה חודשים, קח בחשבון.

המרצדס כבר בת שנה או אפילו יותר אם אני לא טועה .

אבל הבנתי מקריאה שגם הבי אמ וו לא תשתנה בצורה מהותית.

חיצונית היא די זהה .

פורסם

תתחיל מנסיעות מבחן על שני הדגמים ושתף אותנו בתחושות שלך, זה יעזור לנו לתת תשובות יותר ממוקדות כי כרגע השאלה שלך כללית מידי. ספר לנו מה אתה בדיוק מחפש, יכולת שטח, כמה אתה נוסע בחודש, מה השימוש העיקרי שתעשה עם הרכב וכו'.

פורסם
המרצדס כבר בת שנה או אפילו יותר אם אני לא טועה .

אבל הבנתי מקריאה שגם הבי אמ וו לא תשתנה בצורה מהותית.

חיצונית היא די זהה .

ה-X5 החדשה הרבה יותר יפה מהקודמת, לפי דעתי עשו שיפור משמעותי בחיצוניות.

ואם אפשר לדעת למה ירדת מהאופציה של יבוא האישי ?

פורסם

תומר, צר לי לאכזב אותך אבל:

1. ג'יפ לא היה לך. ג'יפ זה של קרייזלר. אומנם רכבי שטח אחרים גם זכו לשם חיבה ג'יפ, אבל גם כאן סורנטו וסנטה פה לא נכנסות לקטגוריה. מדובר על רכבים מסוג קרוסובר (רכבים טובים ויש יתרון של גובה על פריווט, אבל אין הילוך כוח ועוד כמה דברים שדרושים לשטח).

2. ML וX5 זה לא הטופ. רכבים טובים עם פוזה ונוכחות. מרצדס מסדרה G זה הטופ מבחינת יוקרה ושטח ביחד עם ריינג' רובר.

אני נהגתי על X5, הרכב הרגיש לי קשיח מאוד - לא אהבתי את ההרגשה. בבמוו מנועי בנזין עדיפים על דיזל, 3 ליטר בנזין זה מנוע טוב ואמין יחסית, למרות משקל הרכב הוא לא הרגיש לי חלש.

ML עם מנוע דיזל זה מענין כי מנועי דיזל של מרצדס מאוד מוצלחים. ML בדורות מסויימים חולקת פלטפורמה עם קרייזלר צ'ירוקי שזכאי לשם ג'יפ. לML לפחות בחלק מדגמים (אם לא בכל הדגמים - לא זוכר בדיוק) יש הילוך כוח. דגם הדיזל המדובר הוא ML270.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
תתחיל מנסיעות מבחן על שני הדגמים ושתף אותנו בתחושות שלך, זה יעזור לנו לתת תשובות יותר ממוקדות כי כרגע השאלה שלך כללית מידי. ספר לנו מה אתה בדיוק מחפש, יכולת שטח, כמה אתה נוסע בחודש, מה השימוש העיקרי שתעשה עם הרכב וכו'.

אז ככה,

מרצדס הסכימו לתת לי נסיעה "עם הסוכן" של 10 דקות.

אחרי משא ומתן הסכימו לתת לי חצי שעה.

כולנו יודעים שזה לא משקף כלום.

בדלק מוטורס אפילו לא טרחו לחזור אליי...

אני צריך רכב גבוה בגלל מגבלה פיזית שיש לי.

יכולת שטח פחות מעניינת אותי כי יש לי RZR.

חשוב לי שנסיעת הכביש תהיה חלקה כי אני עושה 2500- 3000 ק"מ בחודש. בגלל זה גם חשוב שיהיה דיזל

הרכב מיועד כמובן גם לנסיעות משפחתיות מרווחות(אנחנו חמישה) ועם זה לא נראה שתהיה בעיה.

הלכתי על סוג הרכבים האלו כי הרכב צריך להיות איכותי, מפנק, מרווח.

פורסם
תומר, צר לי לאכזב אותך אבל:

1. ג'יפ לא היה לך. ג'יפ זה של קרייזלר. אומנם רכבי שטח אחרים גם זכו לשם חיבה ג'יפ, אבל גם כאן סורנטו וסנטה פה לא נכנסות לקטגוריה. מדובר על רכבים מסוג קרוסובר (רכבים טובים ויש יתרון של גובה על פריווט, אבל אין הילוך כוח ועוד כמה דברים שדרושים לשטח).

2. ML וX5 זה לא הטופ. רכבים טובים עם פוזה ונוכחות. מרצדס מסדרה G זה הטופ מבחינת יוקרה ושטח ביחד עם ריינג' רובר.

אני נהגתי על X5, הרכב הרגיש לי קשיח מאוד - לא אהבתי את ההרגשה. בבמוו מנועי בנזין עדיפים על דיזל, 3 ליטר בנזין זה מנוע טוב ואמין יחסית, למרות משקל הרכב הוא לא הרגיש לי חלש.

ML עם מנוע דיזל זה מענין כי מנועי דיזל של מרצדס מאוד מוצלחים. ML בדורות מסויימים חולקת פלטפורמה עם קרייזלר צ'ירוקי שזכאי לשם ג'יפ. לML לפחות בחלק מדגמים (אם לא בכל הדגמים - לא זוכר בדיוק) יש הילוך כוח. דגם הדיזל המדובר הוא ML270.

צבי,

1. שנינו יודעים מה הכוונה כשאנחנו אומרים ג'יפ. אתה לא באמת רוצה להכנס למונחים טכניים. בסורנטו אגב כן היה הילוך כח והוא עבר שטחים טכניים באופן יוצא מהכלל.

2. אם היה לי את הכסף לרכוש סדרה G או ריינג' לא חושב שהייתי מתייעץ כאן בכלל כי לא היתה התלבטות.

3. שטח זה לא מה שאני מחפש ראה תגובה קודמת שלי.

תודה על התגובה בעניין המנועים. בנזין פחות מעניין אותי.

פורסם
ה-X5 החדשה הרבה יותר יפה מהקודמת, לפי דעתי עשו שיפור משמעותי בחיצוניות.

ואם אפשר לדעת למה ירדת מהאופציה של יבוא האישי ?

ירדתי מהאופציה של יבוא אישי מסיבה שהבנתי מבחור שמייבא שההפרשים לא כאלו גבוהים.

אם ככה, ואם הגעתי למחירים האלו אני מעדיף להוסיף עוד קצת ולקבל אחריות כאן.

הבנתי שיש מקרים שאפשר לקבל אחריות גם ביבוא אישי אבל אני בכלל לא רוצה להכנס לזה ואני יודע איזה יחס אני אקבל מנותני השירות כאן.

בכל מקרה אני לא מפחד מבירוקרטיה של יבוא אישי. עוד מעט אני בארה"ב ואבדוק את עניין העלויות באופן אישי.

מה עוד שאותו בחור אמר לי שבמכירה, ברכבים בסגמנט הזה , גם יבוא אישי וגם קנייה כאן מפחיתים המון אחוזים ככה שאין יתרון ממשי.

פורסם

הייתה לך סורנטו דור ראשון שהיא רכב שטח, דור שני זה קרוסובר.

בכל אופן יש גרנד צירוקי עם מנוע דיזל. הוא מאובזר למדי ויחסית לא יקר. יש הילוך כוח.

הבמוו כניראה מבין המתנהגות ביותר, ככה כותבים בביקורות. זה מסביר למה היא כל כך קשיחה.

יש טוארג וקיין שלא לקחת בחשבון.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
הייתה לך סורנטו דור ראשון שהיא רכב שטח, דור שני זה קרוסובר.

בכל אופן יש גרנד צירוקי עם מנוע דיזל. הוא מאובזר למדי ויחסית לא יקר. יש הילוך כוח.

הבמוו כניראה מבין המתנהגות ביותר, ככה כותבים בביקורות. זה מסביר למה היא כל כך קשיחה.

יש טוארג וקיין שלא לקחת בחשבון.

כן היתה לי הסורנטו דור ראשון.

חשבתי על הגרנד צ'ירוקי אבל אני לא כלכך מכיר אותו .והמחיר של המאובזר מגיע כבר לרמות של 400K ובמחירים האלו כבר...

בדתקי כל מיני רכבים כמו לקסוס וטוארג (לא באות לי טוב בעין) , קאיין (יקרה יותר מהיתר) Q7 (שעליה נסעתי ולא מעט ולדעתי היא יקרה מאד יחסית לתמורה שלה).

פורסם

כמו שכבר כתבו לך, ה-ML היא דגם חדש יחסית, וה-X5 תוחלף. גם אם השינוי לא מהותי,

שיוצא דגם חדש, הקודם הופך לפחות מבוקש, ככה שצפויה לך ירידת ערך גבוהה יותר.

לגבי ההבדלים בין הרכבים, ה-X5 יותר קשיחה, ותחושת הנהיגה היא יותר ספורטיבית,

עד כמה שזה ניתן להרגיש בג'יפ :-)

ה-ML יותר נוחה, והתחושה בה היא יותר של רכב שיוט. לא חסר לה כוח, אבל פחות "עושה חשק"

ללחוץ את דוושת הגז.

לגבי הדיזל של BMW, זה מנוע חזק מאוד, בהנחה שמדובר על ה-S40, ולא על הדגם החלש יותר.

(306 כ"ס לעומת 245 כ"ס). אני אישית לא אוהב דיזלים, אבל אין ספק שמדובר במנועים חזקים ומתקדמים.

מבחינת שוק יד שניה, לדעתי ל-X5 יש שוק יותר טוב, ויותר קל למכור אותו(באופן יחסי כמובן).

לגבי יבוא אישי, דווקא לפי מה שאני יודע יש הבדל דיי גדול במחיר, אולי שווה לך לעשות סקר חדש.

פורסם

תודה אושרי התגובה די ממצה.

הרושם שלי הוא שמרצדס היא יותר קלאסית גם במראה וגם במה שהיא משדרת לסביבה ואילו ה X5 יצא לה שם לא טוב כאן.

חזרתי עכשיו מגרמניה וזה רק עשה לי עוד יותר חשק לרכב כזה.

רק ששם ל BMW יש שם של עקרת בית גרמניה שנוסעת עם הסטיישן להביא את הילדים מהגן.

רק כאן זה הפך לרכב שלא נעים להתעסק עם האנשים שמתעסקים איתו.

כרגע עושה רושם שזה בכיוון ל X5 ורק בגלל הנהיגה הספורטיבית , המנוע דיזל החזק יותר ( 245 כ"ס זה חלש מדי בשבילך?) ועוד משהו שחשבתי עליו זה שאפשר לקחת את הרכב עם 7 מקומות שיהיה לילדים בנסיעות קצרות.

אבל אני אחשוב עם עצמי אם להמתין לדגם החדש או לחכות אולי למבצעי חיסול של הדגם היוצא (אם קיימים כאלה בכלל).

תודה.

פורסם

תומר, 245 כ"ס זה נחמד לרכב כזה, לא יותר. המנוע החזק יותר מרגיש אחרת לגמרי,

והרכב הרבה יותר "קרבי" בנהיגה שלו. דגם 7 מקומות זה יתרון גדול לדעתי, במיוחד שיש

ילדים קטנים, מה שמחייב כסאות בטיחות/סלקלים. קח בחשבון שהשורה השלישית פתוחה

אז אין כמעט בגאז'. אפשר שרק ילד אחד ישב מאחור, ואז יש לך עוד חצי תא מטען, שזה מספיק

בד"כ.

לגבי תדמית, אין מה לעשות, זה משהו שצריך לחיות איתו. אם תעשה כל דבר לפי מה שאנשים חושבים,

ולא לפי מה שאתה רוצה וחושב, זה יגביל אותך, וימנע ממך להנות ממה שאתה באמת רוצה.

לגבי מבצעי מכירות, אני מניח שככל שמועד שיווק הדגם החדש יתקרב, יהיו מבצעים כאלה, כמובן בהנחה

שיהיו להם רכבים במלאי. רק קח בחשבון שאתה קונה רכב שבתור יד שניה יהיה פחות מבוקש.

לגבי האנשים שמתעסקים עם X5, הם גם מתעסקים ב ML, אז "הסר" דאגה מליבך.

פורסם

מה עם הQ5? אמנם הוא לא בטופ אבל לדעתי הוא אופציה לא רעה.גם שוק היד השניה שלו חזק מאוד יחסית לשני אלו שהזכרת

חבר,אתה חופר

• תוכן חדש...