Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט איביזה 13 1.4 ידני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,אני בחור צעיר מעוניין לרכוש רכב,

לא צריך בגאז' גדול אין ילדים.

ראיתי את האיביזה 2013 מנוע 1.4 (לא TS.I) ידני.

האוטו אמין? יש תקלות כרוניות? מחלות ילדות?

אשמח לדעה או כל התייחסות לרכב הנ"ל.

תודה

פורסם

בתור בעלים של רכב דומה בגרסת ה3 דלתות, אני יכול לומר לך שהרכב הוא רכב מאוד אמין , נח בעל תוספות טובות , מושבים מעולים לפחות בגירסת ה״ספורט״

שווה לבדוק אופציה יד שניה כמו שאמרו לך .. יש שנתונים של 2010 2011 ב60 וקצת אלף ...

פורסם

האוטו נחשב לאמין, יש כאן מנוע 1.4 ישן ואמין וגיר ידני - אין הרבה מה שיתקלקל.

מצד שני כשאתה מסתכל עליו מול המתחרות, הוא לא מי יודע מה. רק שנתיים אחריות, תחזוקה יקרה יחסית, בטיחות נמוכה (4/5 כוכבים במבחני הריסוק כשלרוב המתחרות בקטגורייה יש 5/5 כוכבים).

לא יודע, אני לא מתלהב מהאוטו הזה. השוק גם רווי במכוניות כאלו ויהיה כנראה קשה למכור אותן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אכן, מדובר על הדגם מבצע של 71 אלף.

קשה לי לראות איך 2010 2011 במחיר של 60 וקצת הם מציאה שהרכב לאחר אחריות בהפרש של 10 אלף, מחדש לחלוטין.

לרכב אכן יש רק שנתיים אחריות ומדובר על הדגם 5 דלתות.

הרכב מיועד לנסיעה בין עירונית בעיקר, איך המנוע 1.4 יתמודד עם המשימה? בשיוט סביב 70-100.

תודה על העזרה והתגובות.

פורסם

אכן בזמנו כשעמדתי לפני קנית סופר מיני חדשה בדקתי גם את האיביזה, שנמכרה באותה התקופה ב 79K - ללא מבצע. בנסיעת המבחן התרשמתי מאוד לטובה אך המכונית נפסלה ע"י זוגתי בשל העיצוב החיצוני. במידה וכעת ניתן להשיג את המכונית (עדיין) ב- 71K, מדובר במציאה.

בשיטוט ביד 2 תגלה מכוניות זהות עם עשרות אלפי קילומטרים במחיר דומה / גבוה יותר ממחיר מכונית חדשה בניילונים....

פורסם

היום טיילתי ברגל בבאר שבע,

ראיתי בדרך כמה סיאט איביזה למכירה ממודלים 2012. זה מחשיד יותר מדי הסיפור הזה.

השוק מוצף, אחר כך יהיה קשה למכור. אותי באופן אישי היה מפחיד לקנות אוטו כזה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יש כרגע בלוח יד 2 , 139 מכוניות סיאט איביזה ידניות למכירה, בנפח מנוע 1400, מהן 82 עם ציון מחיר.

טווח המחירים נע בין 82K ל- 56K , כשהממוצע עומד על 66K.

תובנות:

1. גם אם קיימת הצפה של השוק - לא בולטת ירידת ערך דרסטית.

2. במידה ותקנה במחיר המבצע, תוכל למכור את הרכב כמעט במחיר שקנית (71K) לאחר שנה ועשרות אלפי קילומטרים . (יש אפילו מוכר שמתגאה בכך שמדובר ב"מחיר עלות" ).

אישית, הייתי מעדיף להוסיף 5K ולקנות רכב חדש מהיבואן.....

פורסם

יש עוד אנשים עם ניסיון בדגם הזה, גם בצורה הקודמת תופס,

מנוע וגיר לא עברו שינוי עד כמה שאני יודע.

ושוב אני שואל, איך הסחיבה בבין עירוני?

ואם אפשר כל חוות דעת מבעלי ניסיון, תודה.

פורסם

שלום, מקפיץ לאחר נסיעה על הרכב.

הרכב נוסע יפה רק משהו היה מוזר לי בכיסא.

יש כיוון גובה למטה\ למעלה לכיסא, יש קדימה אחורה,

אבל, לא מצאתי ידית לכיוון משענת גב.

האם אי אפשר להטות את המשענת גב? שיהיה לי זווית אחורה, או שפשוט לא ראיתי את הידית?

אשמח לתגובה מניסיון מבעל רכב כזה.

פורסם
שלום, מקפיץ לאחר נסיעה על הרכב.

הרכב נוסע יפה רק משהו היה מוזר לי בכיסא.

יש כיוון גובה למטה\ למעלה לכיסא, יש קדימה אחורה,

אבל, לא מצאתי ידית לכיוון משענת גב.

האם אי אפשר להטות את המשענת גב? שיהיה לי זווית אחורה, או שפשוט לא ראיתי את הידית?

אשמח לתגובה מניסיון מבעל רכב כזה.

יש לך גלגלת בשביל זה

HU: Alpine iDA-X305 Processor: IMPRINT AUDIO PXA-H100 Comp: Hertz MLK165 Amp: Audison LRx 4.5 Amp: Hertz EP4X Sub: Hertz ES250

פורסם

קשה לי לראות איך 2010 2011 במחיר של 60 וקצת הם מציאה שהרכב לאחר אחריות בהפרש של 10 אלף, מחדש לחלוטין.

הרכב מיועד לנסיעה בין עירונית בעיקר, איך המנוע 1.4 יתמודד עם המשימה? בשיוט סביב 70-100.

תודה על העזרה והתגובות.

האחריות לא צריכה להדאיג אותך הם מעניקים שנה שלישית אחריות של רצון טוב.

מניסיון שלי הרצון הטוב הוא באמת רצון טוב והם בהחלט מתחשבים, כמובן אם אתה בא אליהם בצורה טובה.

לגבי מכירה עתידית השוק כיום קשה ואנשים לא ממהרים להוציא כסף זה לא משנה באיזה רכב מדובר וכמה הוא סחיר או לא, הסיבות הם דבר ראשון שחברות הליסינג דואגות לפמפם בערוץ 2 ו10 כמעט כל כמה ימים כמה אנשים לא מוכרים ודואגים ליצור תחושה של שוק של קונים וכמה כדאי לקנות דווקא מהם ולא מלקוח פרטי שעומד על המחיר.

סיבה שניה אנשים מודעים לכך שרכב חדש הוא זול יותר היום ולכן מעדיפים חדש על פני משומש בן 1 או בן 2 ובכלל קשה היום לאנשים להוציא כסף שההוצאות רק גדלות מיום ליום.

רכב שנמצא בליסינג יהיה הכי קשה למכירה עתידית מיכון שתמיד לקוח יוכל לקנות את אותו רכב בליסינג עם 60 תשלומים ואחריות ובצורה הרבה יותר פשוטה.

יתכן שבאוגוסט המחירים יעלו וזה ישפיע כנראה גם על המשומשות ככה שיש סיכוי סביר ש71 זה המחיר עד סוף החודש ולאחר מכן יעלה ובנוסף שהערך של היד שניה יעלה בהתאם.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

רכב שנפוץ מאוד על הכביש, לצד החסרונות (ביטוח למשל), יש לו יתרונות, יש לו שוק יד שניה ער, ויותר חשוב, יש לו שפע של חלקי חילוף זולים מפירוקיות, שיקול מאוד חשוב לרכב משומש ללא אחריות.

תעשו לעצמכם טובה ולעולם אל תנסו לנחש מה יקרה כשתירצו למכור. בעוד שנתיים שלוש ובטח אם יותר, השוק, המבחר, המבצעים ואולי כל השיטה (מנועים חשמליים?) ישתנו. גם מצבכם האישי והכלכלי ישתנה. תשאירו את התחזיות לטיפשים. אין שום סיכוי שתצליחו לחזות מה יקרה. מעולם לא עשיתי את השיקול הזה, נהנתי מהבעלות על הרכב ותמיד בסופו של דבר מכרתי לפי הממוצע בשוק, כמו רבים אחרים כשמוכרים מתאכזבים (הפוך משקונים) כי תמיד מצפים לתמורה גבוהה יותר, אבל אם מוכנים לזה נפשית אז זה "כואב אבל פחות".

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

תודה על העזרה והתגובות.

1.4? 70-100? גם 1.0 יסתדר. ה1.25 שלי שגילו כבר מעל 10 שני וצפונה מ-200 אלף ק"מ על המד מתמודד יפה מאוד עם 150-160 (על פי פרסומים זרים). אז אני חושב ש100 תסגור על הסיאט בזריזות. במיוחד שאני נוהג גם על איביזה 2001 לפעמים והיא אמנם לא זריזה אבל מאיצה יפה, לא כל שכן, דגם חדש.

המושבים נוקשים, זה מה יש, זה סיאט לא פיאט\פיג'ו.

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

• תוכן חדש...