Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אני רוצה להעלות נושא שבטח עלה מספר פעמים:

השפעת כבלים על הסאונד. כאחד ששומע גם היי הנד בבית

(מגבר מנורות ) ונחשף לאודיו ביתי ידוע שישנו חוק ברור שחיווט של המערכת צריך להיות תואם את הרמה של המערכת

בבית ישנו חיווט של ואן דן הול. ואני מרוצה. השאלה שלי האם כדאי להשקיע גם בחיווט לרכב ברמה הזאת סדר גודל של 100 שקל למטר כבל רמקול! בחישוב מהיר צריך סביב השלושים מטר זה אומר 3000 שח רק כבלים לרמקולים

לא כולל כמובן כבל חשמל 0 שכבר קניתי. מפצלים קבל וכו.... מה דעתכם? יש לציין שהחיווט זה מבחינתי משהו שלא יישתנה בניגוד לאלמנטים ולמגברים שהתחלפו הרבה פעמים במהלך הדרך ....

אשמח לתגובה מכולם!

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה נוגע בנקודות רגישות שהיו מלחמות עליהן לא מעט פה.

זה שטח אפור, ותמיד יהיו שיסכימו איתך ומנגד כאלה שיגידו שזה וודו ושטויות, ובסביבה של רכב יהיה קשה מאוד גם להבדיל בהבדלים הקטנים האלו.

פורסם

ברכב כבלים לדוגמה כKimber PBJ מכסה את כל הצרכים,בתנאי שיש כאלה צרכים . תביא את רמת רכיבים שאתה הולך להרכיב ברכב, שיהיה ברור על מה מדובר,אחרת -זה סטם .....

פורסם

המליצו לי כבר כמה פעמים, ואף קיבלתי הדגמה, לחיווט מכסף רק לטוויטרים (בשביל לצמצם עלויות המגבר מוקם באיזה פינה חבויה מתחת לדש בורד).

ממה ששמעתי באמת שנהנתי (מהתוצאה הסופית, אבל אני נהנה מסטאפ דיי דומה אצלי ברכב ללא חיווט כזה, הבחור אמר לי שכשהוא העביר את המגבר קדימה עם חיווט מכסף הוא הרגיש הבדל), יש הבדל בהתנגדות של החוט בין אם הוא עשוי מכסף או מנחושת (זה עובדה), כמה זה משמעותי?, זה כבר נתון לויכוח.

אם יש לך בבית מערכת עם חיווט כסף אז תעשה ניסוי ותחבר את אחד האלמנטים עם חיווט פשוט יותר, נשמח לשמוע אם הרגשת בהבדל.

בכל אופן לדעתי השקעה של סכום כזה תתבטא יותר טוב אם הסכום יהיה מושקע ביחידת ראש או מגבר יותר איכותיים, וחיווט 2.5-4 מבית טוב (אך לא מכסף).

SCANSPEAK

פורסם

אין לי חיוווט כסף יש לי כבלים van den hull cs122 בבית נשמע מעולה שומע הבדל בין סוגי כבלים שונים כשכול כבל שהחלפתי שינה משהו מאוד מסויים בסאונד חלק כאילו סגרו את הסאונד חלק. פתחו את הסאונד חלק הדגישו יותר את הגבוהים בחלק לא הרגשתי הבדל. הבעיה היא שהשינוי בסאונד מורגש אם אתה מחליף כבל אחד אחרי השני אבל בטווח של זמן כאילו שוכחים מה הייתה ההשפעה על הסאונד מה גם שקורה לעיתים דבר מעניין אני יכול לאהוב כבל מסוים ופתאום בא לי שינוי כאילו לגוון ולקבל גוון אחר. עוד פעם אנחנו מדברים על סטריאו ביתי עם רמקולים עם תיבות שבדכ נבנו בצורה נכונה מגברים ברמה הרבה הרבה הרבה יותר טובה ממגברים של רכב. אני חושב שהשאלה שלי באה יותר מהפסיכולוגיה של הסאונד אני אומר לעצמי אנשים מגיעים להשקעות של 40 אלף שקל ומעלה על מערכת מורכבת שלא נחשב את רמת ההשקעה הכוללת של סך הציוד שהוחלף במשך השנים.....אני חושב שכולנו באותה סירה - אודיופיליםםם ואני הגעתי למסקנה שהחלק הכי יציב שלא עובר גילגולים זה החיווט אז משקיעים חד פעמי! את 5000 שח חיווט כולל קונקטורים אומנם זה סכום לא מבוטל אבל נשאר לנצח! יעבוד אם כול סטאפ ופותרים את החלק הזה של המשוואה .לא קיים בסטנדרט בינלאומי שמערכות של שלושים ארבעים חמישים אלף שקל לא ייקבלו כבלים ברמה של 3-4 אלף שקל

לא נתפס שמערכות בסדר גודל כזה מקבלות חיווט של 20 שקל למטר! לגבי הטענה שעדיף להשקיע בציוד ,היא נכונה אבל מה לגבי אלה שהגיעו לטופ שבטופ עם ציודים .בעלי הטזיס למיניהם מקינטושים ברקס וכו.... אלוהים נמצא בפרטים הקטנים! מדיפדוף בשירשורים ניתן לראות שאנשים על סף מיצוי הציוד הקיים בשוק לדעתי צריך לעבור לרזולוציה אחרת רזולוציה של טרמינלים 24 קאראט חיווט ברמה בידוד רעשים מסיבי ובניית קרוסים אנאלוגים מהחלקים האיכותיים ביותר! שלא לדבר על בניית תיבות נכונה אם צריך .סתם סיפור על הדרך .הציעו לי כבל חשמל יחסית איכותי של. פורטק נראה לי למערכת הביתית חיברתי אותו עם פילטר של רעשי rf. בקיר איזה הבדל היה בסאונד! וואו כול הסאונד נפתח עד היום אני זוכר את ההבדל עלות הכבל הייתה 850 שקל והפילטר

נראה לי סביב ה- 1500. היה שווה כול שקל דרך אגב כול מי שרוצה מוזמן אליי לשמוע את המגבר בבית

פורסם

ברזולוציות גבוהות אכן יש (או צריכה להיות) התמקדות גם בפרטים הקטנים כגון חיווט נכון טרמינלים וכו', ביחד עם תיבות כיוונים וציוד.

הצעתי לך את הפתרון שראיתי, מגבר קטן (לטווטרים) מתחת לדש, מה שיצריך פחות חיווט יקר.

SCANSPEAK

פורסם

חשבתי על זה אבל לא מכיר מגבר קטן וחזק חוץ מהמגברים הדיגיטלים שהוזהרתי לא להשתמש בהם אמרו לי שנשמעים דיגיטאלים מידי טוב הגיוני! רוצה מגבר חזק כי ככול שהגיין יותר סגור פחות עיוות זה קריטי לי כי אני שובר את הראש איך אני בונה סופר טוייטר אני מתכוון להשתמש בשתי זוגות טוייטרים כדי לקבל נפח בתחום הגבוה צריך מגבר 4 ערוצים קטן וסופר איכותי לפחות ברמה של גנסיס וחבריו זה האתגר הכי קשה בסטאפ אבל זה יעבוד היו לי כבר 2 זוגות טוייטרים מחוברים כיוונים של ימים ולילות בהגברה אקטיבית התוצאה עומק ופירוט בכול הטווח העליון כרגע יש לי 2 מגברים של 4 ערוצים שניהם יחסית גדולים אחד של פוקל הסידרה הגבוה והשני מקינטוש.mc404 שעוד לא שמעתי המגבר הכי סקסי שראיתי עד היום מקווה שנשמע כמו שהוא נראה... את הרעיון לשתי זוגות טוויטרים קיבלתי מרמקולים ביתיים שנקראים אופרה לי יש בבית את הסידרה הנמוכה שלהם בסידרה הגבוה הם משתמשים בארבע זוגות טוייטרים הבמה הפירוט העומק פשוט מדהימים! והנפח בתחום הגבוה פשוט נשמע תלת מימדי!

פורסם

אתה מערבב את הצד הכלכלי של העניין והמעשי.

יש השפעה על צליל של כבל -זה דבר אחד, כמה זה עולה הוא אחר.

הרכב זה לא בית, ברכב חשוב התקנה אלמנטים, תדרי יתוך ושיפוע, תיקון זמן, בבית ביחס לרכב -אין צורך כמעט.

חוץ "ממקינטוש.mc404 סקסי " -

אני לא רואה מה יכול להיקרא "מערכת"

2 זוגות טוייטרים

עם זוג אחד לא קל לבנות מערכת ברמה TOP

השתקפות גלי קול-בעיה לא קטנה עם זוג אחד

פורסם

אכן כן הצד הכלכלי ברוב המקרים מצטרף לצד המעשי אם לא הייתה בעיה של כסף ההייתי שולח את האוטו למוסקבה אני בטוח ששמה היו מעריכים חיווט טוב! אבל בדכ יש בעיה של כסף...או סדר עדיפויות. אני מסכים אם כול מה שאתה אומר לגבי התמודדות עם סביבת הרכב ובחירת אלמנטים ברור שזה קודם לחיווט אבל אני שואל שאלה שהתשובה עליה ברורה כמה כסף הולך לפח על החלפת ציודים? ברור לכלום שהציוד הישן בדכ טוב יותר! אני מוצא את עצמי מחפש יחידת ראש מיפן שיוצרה בשנות התשעיםזה בסדר אבל קצת בעייתי היו לי אולי 6 סטאפים שונים ומשונים וכנראה יימשיכו להיות הבעיה של כולנו היא בראש ולא בציוד הרדיפה אחר הסאונד המושלם אז יש לי חידוש אני מבטיח לך שעוד לא הרבה זמן תוכל לראות טזיסים יד שנייה כי מיצו את הסטאפ הקיים אז אני אומר הדבר אולי היחיד שישאר במערכת לנצח זה חיווט אז למה לא להשקיע פעם אחת וזהו דרך אגב אני שואל לא מנסה לשכנע אני בעצמי מתלבט .לגבי 2 זוגות טוייטרים בעייתי בהחלט! אני אוהב אתגרים עוד לא מצאתי טוויטר בודד שסיפק אותי הבעיה שלי שאני שומע הרבה סגנונות וגם אוהב לשמוע בעוצמות גבוהות. באוטו ייותקנו מורל פיקולו שאני מאוד אוהב אם בעתיד אחליט להתקין טוייטרים מורל סופרימו אז יש לי גם בבית! מצטיינים בתחום הנמוך יחסית מתקשים בתחום הגבוה זה בסדר ככה הם תוכננו לתת סאונד עגול אמיתי כמו שאומרים הבעיה היא שאני לא שומע רק ג'ז גם אלקטרוני ושם חסר לי פתיחות פירוט ועומק בתחום הגבוה לכן הפתרון שלי כרגע פלוס העובדה שאני שומע חזק הוא 2 זוגות טוויטרים שלתחום הגבוה חייב מבחינתי להיות טוויטר לא משי שיתן קצת סאונד מתכתי לא על טהרת ה-sq.אבל זה בסדר אני מחפש סאונד קצת אולפני וכוחני ממזמן ויתרתי על sq אמיתי מהסיבה שהגעתי למסקנה. שצריך לבנות תיבות ולא יכול לבנות תיבות כול פעם שאני מחליף אוטו אם ההייתי מחפש את זה ההייתי מפעיל רמקול כמעט על פול ריינג' בתיבה גדולה ושומע מתוק מדבש עם אלמנטים בינוניים אפילו בונה איזה קרוס איכותי לצערי מצאתי את זה בלתי אפשרי מבחינתי אני חושב שזה הכיוון שלך ההייתי מהמר שאתה לכיוון סאונד פול אנלוגי אפילו אפשר להגיד יפני אני טועה? לצערי אני לא שם החלטתי שאת ה sq האמיתי אני ישאיר לבית שם מקומו הטבעי לגבי רמקולים אני אשתמש בפוקל אנילא מתביש להגיד לרגע אני חושב שפוקל מייצרים רמקולים ורסביליטים מדהימים שמותאמים לסביבת רכב כמו גם הטזיסים בנויים מנידניום עוצמתיים מאוד בפוקל אודיסון. בוסטון כולם הגיעו למסקנה שסאונד ברכב הוא לא על טהרת הsq אז מי אנחנו שנערער עליהם הם מוכיחים את זה שהם בונים טוייטרים מנידניום ומשתמשים באריגות מאוד חזקות זה בא לידי ביטוי בפגיעה מסויימת בהגדרה של סאונד אמיתי אבל הם יודעים מה שהם עושים סט בייתי ברמות הגבוהות מבית פוקל יכול להגיע ליותר ממאה אלף שקל

פורסם

מה שעובר לי בראש עכשיו זה איך אני נותן כאן את התגובה שלי מבלי לפתוח מלחמת עולם

:wink:

ותוך כדי זה לא לסתור את עצמי (למרות שאני בהחלט הולך לעשות זאת) ותוך כדי לשמור על היושרה (אינטגריטי) של התשובה שלי.

וואו!

מבחינה מדעית - לא צריך להיות הבדל בין סוג המוליך להשפעה שלו על הצליל.

כסף או זהב או נחושת לא גורמים לצליל להיות "קריספי" יותר או גבוה יותר או נמוך או יותר או עמוק יותר וכל דבר שתבחרו.

החומר ממנו מורכב החלק המוליך של החוט בסה"כ מוליך אלקטרונים ותו לא.

איפה כן מגיעים ההבדלים - ההבדלים מגיעים ברגע שמתייחסים לנתונים כמו עובי המוליך והתכונות של החומר ממנו הוא עשוי בנוגע להתנגדות.

לכסף וזהב יש התנגדות נמוכה יותר מנחושת ולכן כבל דק יותר יוכל להעביר את אותה כמות זרם שכבל נחושת עבה יותר יוכל להעביר.

יש המייחסים השפעה על גוון הצליל, אפילו בחלק מסויים של הספקטרום - למשל חוטי כסף מעבירים טוב יותר צליל גבוה - לסוג המוליך אבל בפועל זה לא אמור להגרם מהעובדה שמדובר במוליך כזה או אחר אלא משינויים שנגרמים באופן עקיף בעקבות שינוי המוליך.

מבחינה מעשית - למרות שלא אמור להיות שום הבדל מבחינה מדעית, בהרבה מצבים כין יהיו הבדלים שמיעים וזה נגרם בגלל שלא לוקחים בחשבון הרבה מאוד גורמים שמושפעים משינוי אחד קטן כמו למשל:

1. שינית את החיווט שלך מנחושת לכסף - זה שווה ערך מיידי לשינוי התנגדות החיווט

במידה ויש לך סט קומפוננט שנחתך על קרוס פסיבי - באופן מיידי השפעת על נקודת החיתוך היות ושינית את ההתנגדות הכוללת מהמגבר עד הרמקול וההתנגדות ירדה שווה ערך מיידי לעליה בהספק.

במקום שבו העליה המינורית בהספק לא משפיעה מהומה על המידבאס - הטוויטר לעומת זאת, סיפור אחר לגמרי - שינוי שמיע.

2. פסיכואקוסטיקה - נושא מאוד רחב שכבר הוכח מדעית בהמון דוגמאות - עצם ביצוע השינוי יכול לגרום למאזין לחשוב שהוא שומע הבדלים - בין אם הם קיימים או לא - זה לא משנה - כי הוא שומע הבדלים, לכן, הם קיימים.

3. לפעמים השינוי הכי קטן בגיין יכול באופן מיידי ליצור הבדל שמיע - שינוי החיווט וההתנגדות שלו, העובי שלו וההולכה שלו הם שווי ערך במקרים מסויימים לשינוי מינורי בגיין - בסופו של דבר מקבלים שינוי שמיע.

מדוע אם כך אומרים שהשינוי שמיע בעיקר במערכות מאוד יקרות?

בעיניי זו אמירה שגויה והאמת בה לא אמור להיות קשור לעלות המערכת אלא לטיב ההתקנה והכוונים הרבה מעבר לאיכות הרכיבים שגם כן, כמובן מאוד תורמים להרגשת ההבדלים.

בהתקנה לא טובה של מערכת שזה אומר רכב לא מבודד מספיק, בחירת זוויות לא נכונות ומיקומים לא נכונים, נקודות חיתוך לא נכונות - שינוי חיווט לא יעזור בדבר היות וגם ככה כל מה שאתם שומעים, לא נכון מלחתכילה שלא לדבר על זה שכנראה רוב הסאונד שאתם שומעים בכלל לא מגיע מהרמקולים עצמם אלא מהדהוד של הרכב, החזרים, וויברציות ושאר מחלות סביבתיות.

תיקחו גם בחשבון שאתם שומעים בתוך חלל קטן שמלווה ברעשים סביבתיים ואתם מצפים לשמוע הבדל מהחיווט שבחרתם להשתמש בו? אולי אם ההבדל בעובי יהיה משמעותי או בהתנגדות - יתכן ותשמעו משהו מינורי - נגיעה אחת בכפתור הווליום או בגיין ואתם תחשבו כבר אחרת רוב הסיכויים.

עכשיו תיקחו מערכת שבוצע בה בידוד כהלכה, כוונים כהלכה - ציוד שמוציא אות מאוד נקייה על רמקולים מאוד מפורטים ולצורך העניין קרוסים פסיביים מאוד איכותיים (יש הרבה יותר השפעה מחיווט על קרוס פסיבי מאשר על אקטיבי עצם העובדה שהחיתוך מתבצע לפני הרמקול ולא לפני המגבר)

ותשנו שם ולו את הדבר הכי קטן כמו חיווט, למשל - וכן, יתכן מאוד ואתם תשמעו הבדלים אבל זה לא בגלל שהחיווט משפיע באופן ישיר על הסאונד - זה בגלל שהחיווט משפיע באופן ישיר על המערכת!

וזה מה שחשוב להבין.

ככה אני רואה את הדברים, לא מתכוון לפתוח וויכוח נוסף בנושא, שכל אחד יתן את הראות שלו בנושא ושפותח השרשיר יבחר לנכון מה מתיישב לו טוב יותר מבחינה הגיונית.

זה לא משנה גם ככה - אם מבחינה של פסיכואקוסטיקה הוא ישכנע את עצמו שיש הבדל, בין אם יש או אין בפועל - זה לא משנה.

אתה רוצה להוציא מאות שקלים על חיווט - שיבושם לך, אתה שומע הבדל - עד רבה, כנראה שזה היה שווה את זה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מסכים עם אדי, וכמו שאמרתי, יש כלכך הרבה משתנים ברכב (ובוא ניזכר שרוב הזמן אנחנו לא במפגש עומדים עם הרכב ושומעים אלא בנסיעה עם רעשי רוח וחיכוך הצמיגים בכביש + המנוע) בקיצור אולי בבית תהיה הרגשה (גם עם קטנה ביותר) אבל ברכב זה כבר ממש הגזמה.

בני אני מאוד אהבתי את הרכב שאתה מדבר עליו (אני מדגיש שאין פה שום נסיון עקיצה) העניין שלא שמעת את התוצאה לפני ואז אחרי החיווט ככה שאין פה איזושהי נקודת ייחוס.

הhu שונה המגבר שונה (נכון זה גם ג׳נסיס אבל עדיין זה לא אותו אחד) וגם השפעת שאר האלמנטים על הסאונד יכולה לשנות הרבה ממה ששמעת אצל אדי ואצלך למרות שגם אצלך יש פיקולו, אז קח את זה בחשבון.

גם סאב משפיע המון! על איך המידבאס יישמע בתצורה הסופית כשם שהמידבאס והתחום העליון שלו ישפיעו על איך הטוויטר יישמע.

(תזכור בפעמים הראשונות אצלי איך זה היה נשמע לך כאילו כל הבאס מגיע מהמידבאס וכשכיביתי את הסאב הבנת).

פורסם

אני אוסיף את זה.

אני לא מאמין בנושא שלחיווט יש השפעה ישירה על הצליל - גם לעולם לא אהיה.

אבל אני בהחלט השתכנעתי שלחיווט או לרכיבים פסיביים כמו קבלים, נגדים וכו' וכו' יכולה להיות השפעה ישירה על המערכת.

זה הבדל מאוד קטן על פניו - השפעה ישירה על צליל לעומת השפעה ישירה על מערכת אבל ברגע שמבינים אותו - אפשר לחיות עם הקונפליקט הזה שלחיווט אין כל קשר לצליל אבל יש הבדלים שמיעים למרות הכל.

ההוכחה הכי מטמטמת שקיבלתי בנושא הזה היא המערכת הנוכחית של לאון

HU אלקיפס סאונד מוניטור וזה גם הDSP שלו (עושה רק TC בעצם ושולט בסאב)

סט קדמי - האורכסטרה המפורסמת של אודיסון תסיסס

סאב - באסו 10 אינטש בתיבת פורטד

מגבר לסט קדמי - HV VENTI במילים אחרות ספינת הדגל של אודיסון

מגבר לסאב THESIS UNO עד כמה שזכור לי

וגולת הכותרת - קרוס אובר פסיבי בבניה אישית מהרכיבים הטובים ביותר שניתן להשיג - תכנון והשקעה מפלצתיים!

ההתקנה - הרכב מבודד כמו אולפן, זוויות הרמקולים נמדדו בצורה קנאית וגם המיקומים שלהם

לאון הדגמים לי מעבר על אותו השיר בין נגן אופטי אחד שהוא DEAD HEAD לבין האקליפס שלו - אני לא בן אדם שמאמין כלל וכלל בהבדלים בין מקורות אופטיים ובהחלט הצלחתי להרגיש בהבדל זניח, מזערי בשיר במעבר בין הנגנים ולא זה לא היה פסיכו אקוסטי, זניח מאוד אבל קיים.

לאון טוען שהוא ניסה חיווט ושמע הבדלים וגם טוען שהחליף מנגד אחד לנגד מסוג אחר ושמע הבדלים ואני מאמין לו - אני באמת מאמין לו.

אבל לא בגלל שהנגד או החיווט שינו את הצליל, ממש לא.

בגלל שהם השפיעו על התגובה הסופית של המערכת.

אז אם אתם שואלים אותי עם הכבלים משפיעים על הסאונד - לא, הם משפיעים על המערכת, באופן עקיף זה משפיע מן הסתם על הצליל - במקרים קיצוניים שבהם ניתן להרגיש הבדלים ברזולוציות שכאלו - זה יהיה מורגש.

מפה ועד לרמת המערכות שרואים כאן בארץ - ניתן לספור את האנשים שמגיעים לרזולוציות האלה על פחות מכף יד אחת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מור אמרתי שהבחור דיווח על הבדל, לא אני, אני לא קונה את זה שבגלל חוט כסף הטוויטרים יתנהגו אחרת בצורה שאכן תהיה שווה את ההשקעה הזו, ממה שאני מכיר, ורשמתי את זה גם בתגובה הראשונה שלי, ההבדל הוא רק בהתנגדות, וזו מינורית לחלוטין , בייחוד בכבל קצר (6מטר נחשב קצר).

מצד שני גם לא הייתי ממליץ להשאר עם חיווט מקורי של רכב בן 10, אבל זה בגלל התחמצנות, ועובי, וכמו שאתה ואדי רשמתם, בסופו של דבר נקודת הפתיחה ברכב רחוקה מאופטימאלית מבחינה אקוסטית ככה שגם אם יש הבדל קשה לי להאמין שהוא יהיה שווה את ההשקעה.

א-ב-ל תחשבו לרגע קט מה הייתם עושים לגבי חיווט ברגע שהייתם מגשימים את כל הפנטזיות שלכם לגבי המערכת (מקור, הגברה, אלמנטים), ובהנחה שלא הייתה בעיה כספית, לא הייתם שוקלים חיווט כסף? אדי אמר פסיכואקוסטיקה, מסכים לגמרי.

לדעתי, ובדיוק כמו בכל תחביב, אין לזה סוף וכמה שמתקדמים מבחינת עלויות השיפור קטן יותר, אם בכלל.

SCANSPEAK

• תוכן חדש...