Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

2 שאלות בקשר לנסועה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. למה דיזל יכול לנסוע הרבה יותר קילומטרים מבנזין, ועמיד יותר בקילומטראז' גבוה?

2. עד כמה יכול לנסוע מנוע 1300 בנזין? יכול לעבור את ה300,000 או שזה בגדר נס?

Honda Civic 93' Manual Transmission

פורסם
1. למה דיזל יכול לנסוע הרבה יותר קילומטרים מבנזין, ועמיד יותר בקילומטראז' גבוה?

2. עד כמה יכול לנסוע מנוע 1300 בנזין? יכול לעבור את ה300,000 או שזה בגדר נס?

1. זה לא שדיזל יכול לנסוע יותר ק"מ, פשוט מנועי דיזל אמינים יותר ואולי פשוט פחות רגישים. המנועים הללו בנויים לעשות ק"מ גדול ועל כן הם מסוגלים לעמוד בכך. מאידך לא חסרים מנועי בנזין מאוד אמינים שעוברים ק"מ גבוה.

2. אין הגדרה, הכול תלוי באופי הנהיגה שלך ובאופי הטיפולים. סתם דוגמה: מנוע שעובד בסל"ד קבוע ולא "קורעים" אותו ונוסעים איתו לרוב מחוץ לעיר, יחזיק הרבה יותר טוב מאשר מנוע שעובד בסל"ד גבוה ומשתנה וקורעים אותו בתוך העיר.

ל-300 אלף ק"מ, אני מאמין שאתה תוכל להגיע עם תחזוקה נכונה (שוטפת ומונעת) ונהיגה רגועה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
1. זה לא שדיזל יכול לנסוע יותר ק"מ, פשוט מנועי דיזל אמינים יותר ואולי פשוט פחות רגישים. המנועים הללו בנויים לעשות ק"מ גדול ועל כן הם מסוגלים לעמוד בכך. מאידך לא חסרים מנועי בנזין מאוד אמינים שעוברים ק"מ גבוה.

2. אין הגדרה, הכול תלוי באופי הנהיגה שלך ובאופי הטיפולים. סתם דוגמה: מנוע שעובד בסל"ד קבוע ולא "קורעים" אותו ונוסעים איתו לרוב מחוץ לעיר, יחזיק הרבה יותר טוב מאשר מנוע שעובד בסל"ד גבוה ומשתנה וקורעים אותו בתוך העיר.

ל-300 אלף ק"מ, אני מאמין שאתה תוכל להגיע עם תחזוקה נכונה (שוטפת ומונעת) ונהיגה רגועה.

בבעלותי פורד פיאסטה 97 ידנית 1300 הזרקה, כעיקרון אין לי מד סל"ד (למרות שרציתי להתקין) לכן אני לא יודע באיזה טורים אני נמצא, אני מאמין שאני לא עובר את ה4000, והנסיעות שלי חצי בעיר חצי מחוץ.

Honda Civic 93' Manual Transmission

פורסם

אני מניח שאתה לא היד הראשונה של הרכב, נכון?

הדבר היחיד שאתה יכול לקוות לו זה שהבעלים הקודמים של הרכב טיפלו בו היטב, ועליך מוטלת האחריות לטפל בו כמו שצריך כשהוא בידיך כרגע.

אם אתה לא עובד בסל"ד גבוה, רוב הסיכויים שאין בעיה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

של עובד בסלד יותר נמוך מבנזין ולכן הבנאי יותר נמוך.

פחות חיכוך, פחות תנועה של המרכיבים - פחות בלאי.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

שלום רב,

אשמח לענות לך בתשובה קצת יותר מקצועית ע"מ שתוכל להבין אחת ולתמיד ( והשאר ) מדוע הדיזל "מחזיק" יותר ממנוע מונע בדלק.

1. הסיבה הראשונה והעיקרית ביותר היא: אופן בניית ותכנון המנוע וכמו כן, חוזק החומרים ועמידות.

מנוע דיזל הרבה יותר עמיד, בעל התנגדויות חומרים גבוהות בהרבה וכל המכלולים בנויים בצורה עמידה בפי כמה ממנוע בנזין ולמה?

(מנוע דיזל מתוכנן מראש לעבוד בעומסים גבוהים ותחת לחץ וכבד יותר מבחינת משקל לעומת מנוע בנזין, אך לא תמיד... תלוי בחומרים וחוזקם שהשתמשו לאותו מנוע, אבל הבנת את הרעיון).

סיבה אחת הינה מכיוון שלמנוע בנזין, ישנם מצתים בכדי להצית את אדי הדלק ולגרום לפיצוץ.

לעומת זאת, מנוע דיזל לדוגמא, חייב לבנות לחץ גבוה מאוד מאוד בכדי לגרום לפיצוץ ( מלבד התנעות בוקר שנעשות בעזרת חימום סליל אבל לאחר מכן הפעולה נעשית אוטומטית ללא הסליל )

לכן תתאר לעצמך איך אמור להיות מבנה הצלינדר, הבוכנה ועמידות המנוע בכדי לקיים את התנאי של הדיזל לעומת הבנזין.

2. סיבה שניה נוספת היא : הדיזל מסווג קודם כל בשמן, ממשפחת השמנים... לעומת הבנזין אשר מסווג כממיס ( מלשון להמיס )

לכן את בעצמך יכול להבין כיצד ינהגו הרכיבים כאשר הם במגע עם שמן רוב הזמן לעומת חומר ממיס לאורך הזמן.

3. סיבה נוספת ( למרות שיש עוד אבל לא נתעמק ) : היא הסיבה שמנועי דיזל, מתוכננים לעבוד גם עם חומרים אחרים ולכן, המזרקים, מכלולי המנוע וכל המערכות מותאמות לכך = עמידות גבוהה פי כמה לעומת בנזין שמאוד רגיש ובעייתי וחייב דלק נקי.

( בכדי לעבוד עם דלקים אחרים בדיזל או חומרים אחרים מן הסתם יש לבצע מספר פעולות לשם כך ).

וזהו זה, אלו הסיבות העיקריות שתדע להמשך החיים, מדוע הדיזל כל כך עמיד ו"סוחב" הרבה יותר.

*** לגבי הסל"ד הנמוך שרשמו לך, בכדי שתבין טוב יותר וגם לידע כללי, מנוע בנזין בדרך כלל מסווג עד לכ 0.9:1 של יחס מומנט לעומת דיזל ( משפחתי רגיל, לא מירוצים חבר'ה ), אשר מסווג כ 2.5:1 ואף גבוה מכך, לכן אינו צריך לעבוד בסל"ד גבוה מראש עקב תכונות מנוע הדיזל מראש.

פורסם

זה שמנוע דיזל עובד בלחץ גדול יותר מהווה דווקא סיבה לכך שאורך חייו יהיה קצר יותר...

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

ואת זה רשמת על סמך... מה בדיוק? בלי לפגוע, אבל... אנא ערוך חיפוש באינטרנט ועל מנועי דיזל בכללי.

זה שמוצר כלשהו עובד בלחץ גבוה יותר, אומר בהכרח שחיו יהיו קצרים יותר? הרי רשמתי לשם הבנה כי המכלולים , חוזק החומרים ושאר הרכיבים עמידים פי כמה ובנויים לעבודה קשה בהרבה.

אני מניח שלא קראת איך מסווג הדידל ( בתור שמן ) והדלק בתור ממיס וכו'. ערוך חיפוש, תמצא את התשובות.

• תוכן חדש...