Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי קירור בפיקנטו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אתמול שמתי לב שגובה מי הקירור במיכל נמצא על כ 1-2 ס"מ מעל קו המינימום. כשקיבלתי את הרכב הוא היה במקסימום (עד כמה שאני זוכר). היום נסעתי למוסך מורשה יבואן ועשיתי כבר טיפול ראשון באותה הזדמנות. לדברי המוסך זה תקין עבור רכב שנמצא כמעט שנה על הכביש. לי הטענה הזאת לא נראית אמינה. בטיפול מי הקירור מולאו עד מקסימום. לפני כן הייתה לי סוזוקי 14 שנה ואני לא זוכר שאי פעם הוספתי מים. רק בסוף כשהתחילה הבעיה עם המנוע.

מה דעתכם?

תודה.

פורסם

צהריים טובים,

מה שנאמר לך במוסך זה נכון וזה נורמאלי במיוחד במזג האוויר העכשיו (חם נורא), שהרכב מתחמם ומגיע לטמפרטורת עבודה ויש עודף מים ברדיאטור המים מוזרמים למיכל עודפים במידה ומיכל עודפים מלא אז טבעי שהמים ישפכו החוצה וכשהרכב מתקרר מפלס המים שוב יורד וכך הלאה יש סירקולציה של המים בין הרדיאטור למיכל עודפים. (ברגע שחסר מים ברדיאטור מוזרמים מים ממיכל עודפים וכשיש מלא מים ברדיאטור אז המים מוזרמים למיכל עודפים).

המים נשפכים החוצה ממיכל עודפים לא בגלל תקלה אלא בגלל שאין מקום במיכל ונוצר לחץ גבוהה במיכל וגם ברדיאטור.

מקווה שעזרתי :)

יום טוב..

Feel.Think.Drive

My BimBa B4

פורסם

דימה, אני יודע משהו אחר: מערכת קירור תקינה לא מאבדת מילימטר של מים גם בימי הקיץ הלוהטים. במערכת סגורה המים לא נעלמים. כאשר הרכב מתחם יתר על המידה נוצר לחץ במערכת קירור ופקק משחרר אותו: במקרה כהזה המים נעלמים.

אני לא יודע אם בפיקנטו מערכת פתוחה או סגורה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מעבר לכך יש רכבים בהם בזמן הרצת המנוע הראשונית יש איבוד של שמן ו/או נוזל קירור של רדיאטור. זה דבר תקין.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

tzvipper במידה ורדיאטור מלא מים ובמיכל עודפים גם אין מקום להכיל את העודפים של המים מהרדיאטור אז מתבצע "ריקון"

זה תקין.

אתה צודק שמערכת תקינה אינה מאבדת מים אבל כשיש לך עודף מים גם ברדיאטור וגם במיכל אז היכן העודפים יזרמו?

Feel.Think.Drive

My BimBa B4

פורסם

אם יש עודף - אתה צודק. אבל במקרה של פותח השרשור אין עודף, אלא מחסור.

מעבר לזה, איך רכב בא עם עודף נוזל קירור מבית חרושת - לא הגיוני.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אין שום סיבה שבעולם שיחסר נוזל קירור כאשר מערכת הקירור תקינה. מה שאני ממליץ למען הסר ספק זה למלאות נוזל קירור במיכל העיבוי עד קו המקסימום או עד קו האמצע שהרכב קר לחלוטין ופשוט שוב להתחיל לעקוב.

פורסם

ייתכן שבדקת את גובה הנוזל כאשר הרכב היה חם והנוזל התפשט.

בדיוק למטרה זו קיים מיכל העודפים. עקוב אחרי גובה הנוזל בתנאים זהים (למשל בבוקר לפני נסיעה כשהרכב בחנייה במישור). כלל זה נכון גם לגבי מדידת גובה שמן.

פורסם
ייתכן שבדקת את גובה הנוזל כאשר הרכב היה חם והנוזל התפשט.

בדיוק למטרה זו קיים מיכל העודפים. עקוב אחרי גובה הנוזל בתנאים זהים (למשל בבוקר לפני נסיעה כשהרכב בחנייה במישור). כלל זה נכון גם לגבי מדידת גובה שמן.

שכחתי לציין שבדקתי כשהמנוע קר. כשמנוע היה חם גובה הנוזל עלה בעוד כ 3 ס"מ. כמובן שאני אמשיך לעקוב.

תודה לכולם.

• תוכן חדש...