Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כרמל - הדוכסית שלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4579 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלא לומר - איך ידחפו בשעת צורך?

אהמ אהמ.....

זאת דוכסית!!!!

לא צריך לדחוף אותה (בירידות), או כמו שנאמר: "דחוף אותי בעליות, אפנק אותך בירידות".

רק כאשר אני קורא את המשפט הזה כעת, אני לא בטוח שאני רוצה לדעת למה התכוונה המשוררת.... או אולי דווקא כן?

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תגובות 257
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נחמד היה לראות שהדוכסית שלך השתתפה בארוע בסוכות,היום אוציא את הלארק סוף סוף לסיבוב אחרי השיפוץ ראש,צפה לביקור :)

עופר בן צבי

פורסם

אני לא בסדר!

מודה באשמה, ואף מתנצל.

משאיר שישה קוראים, ככה סתם, בלי סיפור לחג, בלי להגיד מה קורה, איך הולך (או נוסע) עם הדוכסית.

אז אני מתנצל.

ביג טיים!

אז לא רק שאני מתנצל, הנה גם סיפור לחג שיהיה, על החג שהיה....

למעלה מאלף קילומטרים גמעה הדוכסית בחייה החדשים.

באותם אלף הקילומטרים הראשונים, היא גרמה לי לגלות תושיה, גרמה לי הנאה מרובה וגאווה גדולה מעצם ההישג של הבאת הדוכסית למצב בו היא נמצאת, גרמה לי לכאבי גב וברכיים, לימדה אותי שיש לי שרירים בגוף שלא ידעתי על קיומם, שיש מקומות שעדיף לא להכנס אליהם, שיש עדיין מה שגורם לפרצוף שלנו, הישראלים בכביש, להיות יפה (וגם מכוער), שאין לנו במה להתבייש במכונית תוצרת הארץ, והכי חשוב, שיש לנו לאן לשאוף.

במהלך אותם אלף קילומטר, תוקנו למעשה רוב רובן של התקלות המכאניות (תיקון תוך כדי תנועה), וכעת הדוכסית עומדת בפני השלבים המכריעים, אשר ישפיעו על חייה החדשים - בחירת הצבעים החדשים של הדוכסית ושל הריפוד, וכן היכן לעשות זאת.

ועכשיו אפרט... או יותר נכון, אחפור...

אז אם אין לך חשק להמשיך ולקרוא, זה בסדר, לא אעלב.

=]

תנוחת הישיבה בדוכסית, מזכירה במשהו את תנוחת הישיבה בכסא חשמלי. המזל הגדול הוא שהדוכסית עשויה פיברגלאס, אשר כידוע אינו מעביר חשמל. אני חושב שבזכות העובדה הזאת ניצלו חיי לא מעט קצינים בצהל.

גם כאשר כסא הנהג הוא עד הסוף אחורה, הברך לא מתיישרת, והיות ודוושת התאוצה נמצאת צמוד ל"ארון", ע"מ ללחוץ עליה יש להעמיד את הרגל בתנועה לא טיבעית בעליל. בנהיגה ממושכת זה עלול ליצור דפורמציות בברך ימין של הנהג, וזה מקרין לגב התחתון, לגב העליון, לגב האמצעי, לרגל שמאל וללבלב.

נהיגה בדוכסית, אינה דבר של מה בכך.

היא שונה מכל רכב מודרני (מעניין לה, באמת) וכן מרכב קלאסי אחר בו אני נוהג מידי פעם בפעם (מעט מידי לטעמי).

הדוכסית מסוגלת להאיץ (בסופו של דבר) למהירות סבירה בהחלט, ולשייט לה בין המכוניות החדישות, בעוד הנהגים מסביב מביטים בה בתדהמה.

לא פעם ולא פעמיים, מגיע רכב, נוסע במקביל לדוכסית, ואז נשלף הפלא' / מצלמה / ילד ומצלם את הדוכסית. העניין הוא שלעיתים זה לוקח זמן רב מידי, והרכב במסלול השמאלי נוסע במקביל לדוכסית זמן ממושך, דבר אשר גורר צפירות מנהגים אחרים, ע"מ שיפנה את הנתיב, ואז הנהג הצופר נוסע במקביל לדוכסית, מוציא מצלמה וחוזר חלילה.

העניין הוא שאף אחד לא נותן לדוכסית לעבור למסלול השמאלי ולעקוף מכוניות.... מרמור...

מה גם שכאשר כבר הדוכסית עוקפת רכב כזה או אחר, מייד גואה הגוואה האומרת - מה? סוסיתא עקפה אותי??? ואז ישנו שלב בו לא נותנים לדוכסית לחזור למסלול הימני.... עוד מרמור....

בשורה התחתונה, הדוכסית עונה על כל הציפיות שהיו לי, ומעבר לכך.

אומנם חוסר הנוחות בנסיעות ארוכות הוא בלתי נסבל (בעיקר עבור הלבלב), אך ההנאה משמעותית יותר גדולה מאשר הסבל.

לאן לשאוף....

לטייל עם הדוכסית בכל רחבי הארץ (ומעבר לכך), לסיים את השיפוץ שלה (כעת היא כמעט מוכנה לפחחות, צבע וריפוד), לאו דווקא בסדר הזה.

התקלות אשר התגלו בדוכסית תוך כדי תנועה, תוקנו בצורה טובה בהחלט, בצורה העונה על הדרישות שלי ממנה, וכעת יש לאסוף חלקים ע"מ להמשיך בשיפוץ - הכוונה היא לחלקי גומי (גומיות לחלונות, לדלתות ולעוד כלמיני מקומות בהם יש גומיות), ניקלים, סמלים ועוד כהנה וכהנה דברים שמוטב כי יהיו לפני שהרכב נוסע לפחחות, צבע וריפוד.

לגבי בחירת הצבעים. כאן חלוקות הדיעות.

יש את האסכולה הטוענת כי על הדוכסית להישאר כפי שהיא - כעוף החול אשר התעורר זה עתה, ומנגד לה, יש את האסכולה הטוענת כי יש לתקן את הדרוש תיקון (ומסתבר שזה לא מעט כלל וכלל), לצבוע ולרפד.

סביר כי בקרוב אפגש עם האסכולה השניה, או אז יוחלט על הצבעים (הן של הריפוד והן של הפיבר).

פורסם

ראיתי את הדוקסית במפגש ברמת גן, אם היתה שלי הייתי צובע אותה בלכה כמה שפחות מבריקה בכדיי לשמר את מה שיש ומשאיר אותה מדהימה ומחוספסת.

נדב.

פורסם

אני הייתי צובע אותה בלבן קרם,ריפודים בהתאם,או בשניי גוונים צבע הגג קרם וצבע הגוף כחול בהיר,ריפודים כחול לבן,רכב כחול לבן.

עופר בן צבי

פורסם

כיף לקרוא שאתה נהנה מחווית הנהיגה ולשאר הנהגים נותרה רק האפשרות לפרגן , מי יותר ומי פחות.

בזמנו אנשים שיפרו במקצת את תנוחת הישיבה על ידי הגבהת החלק האחורי של המושב באמצעות הוספת קרש בין חלקו האחורי של המושב למסילות ההזזה העליונות וקיבועו עם שני ברגים. מידת ההגבהה תהיה לפי הנוחות שלך. אפשר גם להרכיב בולמי גומי במקום העץ.

בברכה אריק

פורסם
כיף לקרוא שאתה נהנה מחווית הנהיגה ולשאר הנהגים נותרה רק האפשרות לפרגן , מי יותר ומי פחות.

בזמנו אנשים שיפרו במקצת את תנוחת הישיבה על ידי הגבהת החלק האחורי של המושב באמצעות הוספת קרש בין חלקו האחורי של המושב למסילות ההזזה העליונות וקיבועו עם שני ברגים. מידת ההגבהה תהיה לפי הנוחות שלך. אפשר גם להרכיב בולמי גומי במקום העץ.

בברכה אריק

אכן הקרשים המדוברים היו מתחת למושב, עת קניתי את הדוכסית (עוד בטרם היתה דוכסית).

אך אם אסדר לעצמי הגבהה למושב, אצטרך בד בבד לסדר גם גג נפתח...

פורסם
אכן הקרשים המדוברים היו מתחת למושב, עת קניתי את הדוכסית (עוד בטרם היתה דוכסית).

אך אם אסדר לעצמי הגבהה למושב, אצטרך בד בבד לסדר גם גג נפתח...

במקום להגביה את האחורי, הנמך את הקדמי......:wink::wink::wink::wink:

פורסם

געגוע....

אתמול, יצאה מכונית (פח) של אחד מחברי פיברקלאב מהפחח.

הוא כל כך התלהב מהצביעה ומהעבודה, כך שמייד נוצר "תור" אצל הפחח.

נדחפתי לראש התור בעודי אומר "אני רק שאלה", "אבל יש לי רק דוכסית אחת", "אתה לא רואה - הנה אשתי שמרה לי תור אצלו מלפני שבועיים", והנה היום השכם בבוקר, הדוכסית הגיעה אל הפחח האמור.

לגלות איזה צבע היא תהיה, אני לא יכול, וששת קוראיי יאלצו להמתין עם תמונות מהצביעה, לפחות עד שזה ייצא מהפחח, ולו בשביל לא להוריד לי את המצברוח, מה גם שאם זה לא ייצא יפה, אוכל להחליף את הצבע ואף אחד לא יידע...

כן... אני מודע ליופי שבכיעור שיש לדוכסית. אני מודע לזה שבהחלט היתה אפשרות להשאיר אותה ככה, וזה לא היה מוריד מערכה, אולי אפילו מעלה, ואני כמעט מתקשר לפחח ואומר לו, "עזוב, אל תיגע לי בדוכסית, רק שים עליה לכה שקופה וזהו", אבל אז אני נזכר בזה שאני חייב, פשוט חייב לעשות בה מספר תיקוני פיבר, ואם כבר עושים תיקונים, אז אי אפשר שלא לצבוע את התיקונים, ואם כבר צובעים את התיקונים, אז אי אפשר שלא לצבוע את כולה.

על הדרך, יהיה גם ריפוד (אני מקוה), והכל יבוא על מקומו בשלום.

להערכתי, כשבועיים עד שלושה שבועות אהיה נטול דוכסית, ואני יודע שכבר עכשיו אני מתגעגע אליה...

מצורפות תמונות אחרונות בתצורתה הנוכחית....

1385533_10151891576064522_562729257_n.jpg

537254_10151891575539522_439536404_n.jpg

פורסם

אח... הגעגוע....

הגעגוע הזה הוביל אותי אל הדוכסית, לראות מה קורה איתה, ואיך מתקדמים העניינים אצל ה"פחח".

לפיכך, נכנסתי אל הצעצוע היפני שלי, ונסעתי לבקר את הדוכסית.

מעט תיקוני הפיבר כבר בוצעו, אך היות ועדיין זה רק חצי עבודה, אז איני יודע עדיין אם אני מרוצה מהם, אבל עושה רושם שזה יהיה בסדר גמור.

החלונות עדיין לא פורקו, והמתח ממשיך להיות עצום ורב, עד שאדע איך לעזאזל יוצא הצבע שבחרתי על הדוכסית.

מרוב מתח, כאשר ביקרתי אצל הפחח החלפתי את הצבע של הדוכסית... שוב...

אני חושב שאני די משגע את הפחח, אבל מכפת לי, כזה אני - משוגע.

ככל הנראה, מחר שוב אסע אליו, אז יש סיכוי ששוב אשנה את החלטתי לגבי הצבע, אלא אם הוא כבר התחיל לצבוע אותה (להערכתי הוא יתחיל לצבוע אותה מחר או מחרתיים לכל היאוחר), כך שעדיין נותר זמן להחליט באופן סופי על צבע.

האפשרויות הן כאלו, ואני פתוח להצעות מששת קוראיי:

צבע אחד, או שילוב של שני צבעים - חלק תחתון עד גובה החלונות, חלק עליון מגובה החלונות ומעלה.

אני ממש לא יודע באיזה צבע לצבוע את הדוכסית, ובהחלט אני לא יכול להגיד שאני שלם עם מה שאמרתי לפחח, וזה לכשלעצמו סיבה מספיק טובה לנסוע אליו שוב...

על הדרך, סגרתי כבר גם עם רפד שיעשה את הריפוד, אם כי כאן אני סגור לגבי הצבעים, הן של הגג, הן של הדפנות והן של המושבים - זה היה הרבה יותר קל מאשר לבחור צבע לאוטו.

יש כאלו שמגרד להם כאשר הם נוגעים בפיברגלאס, לי מגרד כאשר הפיבר שלי רחוקה ממני...

901197_10151904038424522_1781622320_o.jpg

1264503_10151904037989522_919784422_o.jpg

1266468_10151904039674522_1523773383_o.jpg

1276205_10151904040214522_290920660_o.jpg

1376566_10151904037524522_2007416521_n.jpg

פורסם

תודה על השיתוף, פשוט מקסים.

בנושא הצבע לא איש בשורות אני מאחר ואני דוגל במקוריות, אז תכלת/כחול נולדה שתשאר זה יהייה היפה ביותר בשבילה.

דבר נוסף, לא יודע מה הסיכום בינך לבין הפחח אבל פירוק בסיס אנטנה, פנסים, מגבים, ידיות, פגושים וכו' הוא Mast לא הרבה עבודה אבל זה יוצא אחרת.

בהצלחה בכל שתבחר, אני בטוח שהנסיעה תגרום הנאה רבה.

=================================

גם אני מגיע קבוע למפגש שישי הצפוני של מועדון ה-5, Outlet חוצות המפרץ קפה Greg :lol:

Classic car parts hunter

פורסם
תודה על השיתוף, פשוט מקסים.

בנושא הצבע לא איש בשורות אני מאחר ואני דוגל במקוריות, אז תכלת/כחול נולדה שתשאר זה יהייה היפה ביותר בשבילה.

דבר נוסף, לא יודע מה הסיכום בינך לבין הפחח אבל פירוק בסיס אנטנה, פנסים, מגבים, ידיות, פגושים וכו' הוא Mast לא הרבה עבודה אבל זה יוצא אחרת.

בהצלחה בכל שתבחר, אני בטוח שהנסיעה תגרום הנאה רבה.

ראשית, תודה!

שנית, היא נולדה לבן צבאי ולא תכלת / כחול / ירוק / או מה שהיה לה לפני שפשוף הצבע...

לבן צבאי זה צבע משעמם, ולא מדגיש את הכיעור הכל כך יפה של הדוכסית...

פורסם

שיגעתי אותו...

מגיע לו!!!

הוא בחר לצבוע את הדוכסית, אני בוחר לשגע אותו כמה שאני רוצה...

שוב, בפעם החמישית (וכנראה האחרונה) החלפתי את הצבע העתידי של הדוכסית.

שלוש פעמים הייתי אצלו (כולל היום), חמש פעמים החלפתי את הצבע.... הספק לא רע...

בסה"כ הוא מתקדם בהחלט יפה, אם כי אני לא מרוצה מזה שהוא עדיין לא פירק את הפגושים והידיות, כמו גם את החלונות הקידמי והאחורי.

הפחח השלים את החתיכה החסרה של החצאית מתחת לפגוש הקידמי, אם כי עדיין דרוש שם סיום תיקון, כך שהמבט המשונה שהיה לה נעלם.

הדוכסית חסרה לי עד מאוד... אני באמת ובתמים מתגעגע לדבר המכוער והיפה הזה כאן אצלי בחניה...

באלי כבר להכנס, להתניע אותה, משופצת או לא, צבועה בצבע יסוד או בצבע אחר, עם או בלי ריפוד, עם או בלי חשמל, ופשוט להתדרדר איתה אל עבר השקיעה....

כאשר חזרתי מהביקור אצלה, נכנסתי למגרש החניה, המקום של הדוכסית נותר ריק, והמחשבה הראשונה אשר עברה לי בראש היתה - "מי לעזאזל מכין מרק בצל, נכון שזה איכס?"

רגע... זה לא קשור לסיפור... הגעגועים אל הדוכסית קצת מחרפנים אותי, והרצון לראות אותה מוכנה עצום ורב, למרות שאני יודע שיש לי עוד לא מעט עבודה לעשות עד אשר אוכל להציגה בפני ששת קוראיי בצורה אשר תכבד אותה ואותי.

המתח של בחירת הצבע נותן בי את אותותיו, האם החלטתי נכון, האם עליי לשגע את הפחח גם בפעם השישית? האם הצבע של הדוכסית יתאים לצבע של הריפוד, או שמא תהיה לי התאמת צבעים כמו של גבר ממוצע מהמאדים? האם גם את הרפד אני עוד אשגע?

בסדר... בסדר... נראה לי ששגיעתי מספיק את ששתכם... סורי...

כפיצוי אשים כאן כעת מספר תמונות מועט של הדוכסית, כפי שהיא נראתה היום בצהריים.

980961_10151905950889522_1161295224_o.jpg

1264527_10151905950584522_1071926026_o.jpg

1266556_10151905949609522_974834039_o.jpg

1273122_10151905950079522_226858695_o.jpg

1378573_10151905949179522_84001613_n.jpg

• תוכן חדש...