Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כרמל - הדוכסית שלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4579 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד יום עבר, וההכנות לנסיעה לחדרה בעיצומן.

הוחלט על יציאה כבר מחר, גם ע"מ להגיע מוקדם ביום שישי וגם ע"מ לנסות לסדר עוד אי אלו דברים בדוכסית.

אי לכך, קפצתי הבוקר אל החשמלאי, הוא פירק, נגע, משך, התניע, ניפח ולבסוף קבע - הדינמו תקין - הווסת לא!

לשאלתי כמה יעלה ווסת חדש, קיבלתי תשובה, שרק מתוך נימוס אשמיט אותה...

חזרתי הביתה, וניסיתי לסדר את החשמל בכוחות עצמי, עד שרמי נחלץ (שוב) לעזרתי.

יחדיו פתרנו את כל בעיות החשמל של הדוכסית, כולל הפעלה מחדש של שעוני החום והדלק, למעט הטעינה.

קצת חבל שלא פתרנו את בעית הטעינה של הדוכסית, כי לעת ערב, בדרך חזרה הביתה היא החליטה שדי לה, וכבתה, עד שנעזרתי בעוברי אורח ע"מ להתניע אותה מחדש ולהמשיך בדרכי הביתה.

אני מקוה כי מחר ניסים סוסיתא הגדול ייפתור לי את בעית הטעינה, כמו עוד אי אלו דברים קטנטנים אחרים, ואז ניתן יהיה לסמן V ענק על הכל, והדוכסית תוכל להתקדם לשלבים הבאים בחזרתה לכבישי ישראל.

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

• תגובות 257
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יוני אלטרנטור אתה מכיר?

ממליץ עליו בחום

אין עוד מלבדו חבר צוות פיברקאלב יעוץ בשיקום רכב אספנות

יצור צינורות ברקס ממתכת במחיר לכול כיס ניקוי חול עד גודל גנט

פורסם
יוני אלטרנטור אתה מכיר?

ממליץ עליו בחום

אל טרנטור, דינמו תקין וטוב יעשה את העבודה מצוין. לדוכסית אין צרכני משנה

הזקוקים ליותר מדי...רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

כמה עדכונים יש לי לעדכן...

כמה תמונות יש לי להעלות...

מרוב ידיים ורגליים, כבר איבדתי את רצף האירועים...

השלושה מתוך ששת קוראיי שטרחו ובאו לאירוע בחדרה ביום שישי האחרון (השלושה האחרים - תזהרו לכם) בוודאי ראו את הדוכסית עומדת לה בכניסה למשטח החניה של רכבי האספנות. הם גם ראו את הגרר שחברת אלדן תרמו לטובת הגרירה לאירוע, אך אני מניח שלא היה להם ברור האם יש קשר בין הדברים...

אז זהו.... שלא...

ביום חמישי השכם בבוקר (09:00) נכנסתי לדוכסית, ונסעתי צפונה, אל טירת הכרמל (דוכס). ישירות אל המוסך של ניסים סוסיתא הגדול, עם עצירה קצרה בדרך לטובת תדלוק של הדוכסית בתחנת הדלק של כביש 6.

הנסיעה עברה בצורה חלקה, ללא כל ציוץ או בעיה בדוכסית, וכך מצאתי לה חניה ליד הכרמל דוכס של ניסים.

היות ודיברתי עם ניסים כבר ביום רביעי, והסברתי לו את מהות הבעיות בדוכסית, הוא היה די מוכן אליי, ולאחר שיחת נימוסין ארוכה ביותר, הוא אמר לי שהוא שכח את הרגולטור שלי אצלו בבית, והוא צריך לקפוץ להביא אותו, אך בטרם הוא יעשה זאת, הוא רוצה לבדוק אם אכן הבעיה היא ברגולטור. לאחר שהוא עשה את כל הבדיקות שעשו אלו לפניו, הוא פירק את הרגולטור של הדוכס שלו והרכיב אותו בדוכסית. התנעה, והופ - יש טעינה!!

עוד מבט בקרביה של הדוכסית, והנה אנו מזהים כי צינור המים התחתון עומד על קרעי תרנגולת, למרות שהוא חדש והוחלף במהלך השיפוץ.

הסיכום כזה - אני (עם הרגולטור מהדוכס של ניסים) נוסע אל קאלוש לקנות חלקי חילוף (מחזיר שמן קדמי, אטם מכסה טיימינג וצינור מים תחתון), ניסים הגדול נוסע הביתה להביא את הרגולטור.

יצאנו לדרך.

לאחר זמן מה, התקבצנו שוב במוסך של ניסים, כאשר הפעם הצטרף אלינו גם יניב רז, אשר בידו הופקד התפקיד החשוב של צילום התמונות (הן יעלו מחר, ככל הנראה).

הרגולטור החדש (מקורי של לוקאס) הורכב בדוכסית, ואילו זה של הדוכס של ניסים חזר למקומו.

אז ניסים התפנה להחליף את מחזיר השמן הקידמי.

כאשר ניסים הסביר לי איך עושים את זה, הסתבר כי בהרכבת מכסה הטיימינג ישנו קפיץ שצריך לתפוס עם חוט ורק לאחר שהמכסה מורכב במקומו יש לשחרר את החוט ולהדק את המכסה, וזאת ע"מ שהקפיץ המותח את רצועת הטיימניג יישב במקומו. עקב כך שלא הייתי סגור בדיוק על מה מדובר, העדפתי כי ניסים יעשה את העבודה, וכך הוא גם יחפש ליקויים שונים בדוכסית - כאלו שעדיין לא עליתי עליהם בכוחות עצמי, ומסתבר שיש כאלו...

לאחר העבודה, ניסים שוב האזין למנוע של הדוכסית, ואמר שהוא נשמע מצויין, והוא פשוט לא מאמין שהמנוע הזה לא עבד כל כך הרבה שנים. היה לי הרבה יותר כייף לשמוע אותו, מאשר את המנוע של הדוכסית....

אבל... לא הכל מושלם... כי אם הכל יהיה מושלם, מה עשינו בזה?

מסתבר שמשאבת המים, זאת ששופצה אי שם, מעט חורקת, וככל הנראה החרט ששיפץ אותה, לא עשה את עבודתו נאמנה, אז מוטב להחליף את המשאבה, למרות שכרגע היא עובדת כשורה. ניסים הבטיח שהוא ידאג לי למשאבת מים משופצת - אני רגוע!

על הדרך כבר נצבע מכסה הטיימינג, וכן פירקתי בית של משאבת מים לטובת חבר בעל סוסיתא...

משם המשכתי למקום הלינה לפני היום הגדול של אירוע סוף הקיץ, כאשר הכל עובד כשורה בדוכסית.

אה... והמחיר...

עבור כל העבודה שתיארתי לעיל, כולל הרגולטור, ניסים לקח את אותו הסכום אשר ביקשו ממני בירושלים רק עבור הרגולטור....

עד שיהיו לי הוכחות, ששת קוראיי ייאלצו להמתין לי, והם יכולים לזקוף את זה לחובת שלושת הקוראים שלא הגיעו לאירוע של סוף הקיץ... ולא, אני מסכסך. חלילה!

=]

שיהיה שבוע נפלא!!

פורסם

קצת תמונות ממעלליו של ניסים סוסיתא הגדול.

הצילום, ככתוב, באדיבותו של יניב רז, אשר הצטרף אלינו ליום הזה במוסך של ניסים.

1238854_10151825350344522_809421827_n.jpg

1234333_10151825350379522_1664090923_n.jpg

1238169_10151825351244522_414487369_n.jpg

1236532_10151825351084522_803096541_n.jpg

1150247_10151825351419522_1170178314_n.jpg

1208644_10151825351534522_147381184_n.jpg

1186757_10151825350069522_1903713215_n.jpg

545645_10151825351604522_980909279_n.jpg

פורסם

הי יוני,

פשוט כיף לפתוח שבוע עם חדשות מהשרשור שלך!

ראיתי את הדוכסית באירוע והיא פשוט מחייכת מאושר.

אני הייתי משאיר אותה בדיוק איך שהיא - יש משהו בצביעה שלה (או באי הצביעה שלה) שמעיד עד כמה זה מדהים שהיא קמה לתחיה.

הייתי מגדיר אתה כך : "יש לה קטע!"

אורן

פורסם
הי יוני,

אני הייתי משאיר אותה בדיוק איך שהיא - יש משהו בצביעה שלה (או באי הצביעה שלה) שמעיד עד כמה זה מדהים שהיא קמה לתחיה.

אורן

:mm_yeah:

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
הי יוני,

אורן

:mm_yeah:

ראשית, תודה!

גם אני חושב שהיא מקסימה כך, והנטיה הראשונית שלי לאחר השפשוף שלה עם האקונומיקה היה להשאיר אותה בדיוק כפי שהיא.

אבל.... ואבל גדול....

היא חייבת תיקוני פיבר. נכנסים מים לדוכסית כמעט מכל חלון (גם כאשר הוא סגור), יש לה חור קטן המוביל לסדק יותר גדול, מתחת לחלון האחורי שמאלי, במקום בו הוא לא היה בתכנון של אוטוקרס...

הריפודים כבר בלתי אפשריים בעליל, ובמהירות לא חוקית בעליל, הריפוד נכנס לעיניים (ארחיב על כך בסיפור החזרה לירושלים מחדרה) והיא חייבת לעבור ריפוד מקיף, כך שזה ייראה קצת מוזר אוטו שנראה מבחוץ "זוועה", אך מבפנים הוא צח כשלג.

אני עדיין לא יודע מה אעשה איתה... עדיין לא החלטתי אם להשאיר אותה כך, או לעשות צבע.

הנטיה כרגע היא לעשות צבע. ולאחר מכן לעשות ריפוד, אבל כפי שניתן להבין ממה שכתבתי, אני עדיין לא סגור על כלום ופתוח להצעות.

החל מלהשאיר אותה כפי שהיא היום, רק עם תיקונים פה ושם, וכלה בלצבוע אותה בצבע כתום זועק, כפי שהציע לי רענן.

פורסם
ראשית, תודה!

גם אני חושב שהיא מקסימה כך, והנטיה הראשונית שלי לאחר השפשוף שלה עם האקונומיקה היה להשאיר אותה בדיוק כפי שהיא.

וכלה בלצבוע אותה בצבע כתום זועק, כפי שהציע לי רענן.

אין אופציה שלישית לדעתי :wink:

חבר צוות פיברקלאב

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

"אני מעריץ אותך," אמר הנסיך הקטן ומשך קלות בכתפיו "אבל מה יוצא לך מזה?"

פורסם

:wink:

ראשית, תודה!

אבל.... ואבל גדול....

היא חייבת תיקוני פיבר. נכנסים מים לדוכסית כמעט מכל חלון (גם כאשר הוא סגור), יש לה חור קטן המוביל לסדק יותר גדול, מתחת לחלון האחורי שמאלי, במקום בו הוא לא היה בתכנון של אוטוקרס...

הריפודים כבר בלתי אפשריים בעליל, ובמהירות לא חוקית בעליל, הריפוד נכנס לעיניים (ארחיב על כך בסיפור החזרה לירושלים מחדרה) והיא חייבת לעבור ריפוד מקיף, כך שזה ייראה קצת מוזר אוטו שנראה מבחוץ "זוועה", אך מבפנים הוא צח כשלג.

אני עדיין לא יודע מה אעשה איתה... עדיין לא החלטתי אם להשאיר אותה כך, או לעשות צבע.

הנטיה כרגע היא לעשות צבע. ולאחר מכן לעשות ריפוד, אבל כפי שניתן להבין ממה שכתבתי, אני עדיין לא סגור על כלום ופתוח להצעות.

החל מלהשאיר אותה כפי שהיא היום, רק עם תיקונים פה ושם, וכלה בלצבוע אותה בצבע כתום זועק, כפי שהציע לי רענן.

יוני, זה לא כזה פשוט ומצד שני מאוד פשוט...

הדברים קשורים האחד לשני: קצוות ריפודים נכנסים מתחת לגומיות החלון; בכדי לפתור את בעיית נזילת המים צריך להחליף את גומיות האטימה היבשות; בכדי לצבוע את הבודי כפי שצריך - יש להסיר חלונות.

במילים אחרות: על מנת לא לעשות פירוקי חלונות פעמיים או שלוש, הסדר הוא כזה:

1. תיקוני פיבר.

2. פירוק שמשות, פגושים ידיות דלתות וכדומה.

3. שיוף, מילוי והכנת הבודי לצבע.

4. צביעה על כל שלביה.

5. הרכבת פגושים, ידיות וכל מה שפורק מהבודי, למעט שמשות.

6. ריפודים.

7. זגגות.

8. השקה...:wink:

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם
:wink:

יוני, זה לא כזה פשוט ומצד שני מאוד פשוט...

הדברים קשורים האחד לשני: קצוות ריפודים נכנסים מתחת לגומיות החלון; בכדי לפתור את בעיית נזילת המים צריך להחליף את גומיות האטימה היבשות; בכדי לצבוע את הבודי כפי שצריך - יש להסיר חלונות.

במילים אחרות: על מנת לא לעשות פירוקי חלונות פעמיים או שלוש, הסדר הוא כזה:

1. תיקוני פיבר.

2. פירוק שמשות, פגושים ידיות דלתות וכדומה.

3. שיוף, מילוי והכנת הבודי לצבע.

4. צביעה על כל שלביה.

5. הרכבת פגושים, ידיות וכל מה שפורק מהבודי, למעט שמשות.

6. ריפודים.

7. זגגות.

8. השקה...:wink:

הכל נכון, אבל עדיין ישנה דילמה לא פשוטה...

האם בכלל לצבוע את הדוכסית, ואם כן, אז באיזה צבע?

אל לנו לשכוח כי הצבע של הדוכסית צריך להתאים לזה של הריפוד והצבע של הריפוד צריך להיות תואם לצבע של ההשקה.

כרגע הצבע של הדוכסית מתאים באופן מוחלט לצבע של הריפודים - שניהם בלויים לחלוטין, ואין לי ספק כי הצבע הזה לא מתאים לצבע של ההשקה...

אפשר אומנם לוותר על ההשקה (עדיף שלא), אבל לא יהיה ניתן לוותר על החלפת כל הריפוד, לא רק המושבים, כי אם גם דלתות, קירות וגג.

ניתן למשוך את הריפוד עוד קצת. כתבו כאן "יש משהו בצביעה שלה (או באי הצביעה שלה) שמעיד עד כמה זה מדהים שהיא קמה לתחיה.

הייתי מגדיר אתה כך : "יש לה קטע!""

ה"קטע" הזה יילך לאיבוד עם השלמת השיפוץ, ולמען האמת, די חבל לי על כך.

פורסם
הכל נכון, אבל עדיין ישנה דילמה לא פשוטה...

האם בכלל לצבוע את הדוכסית, ואם כן, אז באיזה צבע?

אל לנו לשכוח כי הצבע של הדוכסית צריך להתאים לזה של הריפוד והצבע של הריפוד צריך להיות תואם לצבע של ההשקה.

כרגע הצבע של הדוכסית מתאים באופן מוחלט לצבע של הריפודים - שניהם בלויים לחלוטין, ואין לי ספק כי הצבע הזה לא מתאים לצבע של ההשקה...

אפשר אומנם לוותר על ההשקה (עדיף שלא), אבל לא יהיה ניתן לוותר על החלפת כל הריפוד, לא רק המושבים, כי אם גם דלתות, קירות וגג.

ניתן למשוך את הריפוד עוד קצת. כתבו כאן "יש משהו בצביעה שלה (או באי הצביעה שלה) שמעיד עד כמה זה מדהים שהיא קמה לתחיה.

הייתי מגדיר אתה כך : "יש לה קטע!""

ה"קטע" הזה יילך לאיבוד עם השלמת השיפוץ, ולמען האמת, די חבל לי על כך.

כל תוכנית היא בסיס טוב לשינויים:

1

2

6

7

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

יוני, אני ממליץ לך לצבוע את הרכב כדי שהוא ישמר ויקום לחיים חדשים כמו שצריך.

אפשר לתקן את הפיבר ולצבוע אותו בצבע מט וכך הרכב לא יראה כל כך ״חדיש״ אבל לפחות הוא יראה טוב.

בהצלחה. 

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

• תוכן חדש...