Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כרמל - הדוכסית שלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4579 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 257
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היא לא פולניה, נקודה, אין לך מה להוסיף בנידון.

כל הכבוד על ההתמדה וקצב ההתקדמות, ממש רואים את הטסט באופק.

פורסם
היא לא פולניה, נקודה, אין לך מה להוסיף בנידון.

כל הכבוד על ההתמדה וקצב ההתקדמות, ממש רואים את הטסט באופק.

ראשית, תודה.

שנית, בוודאי שהיא לא פולניה. היא ישראלית בכל ארבעת גלגליה ובכל גופה. זה הרי ידוע שאין לפולנים דוכסיות.

חוצמזה, אני נראה כמו מישהו שהיה משפץ אוטו פולני?

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

פורסם
ראשית, תודה.

שנית, בוודאי שהיא לא פולניה. היא ישראלית בכל ארבעת גלגליה ובכל גופה. זה הרי ידוע שאין לפולנים דוכסיות.

חוצמזה, אני נראה כמו מישהו שהיה משפץ אוטו פולני?

שנינו יודעים על מה אני מדבר .

פורסם

טו באב... יום האהבה...

מה קונים לדוכסית ליום האהבה??

עציץ - ממש לא, הרי היא היתה כזאת במשך 17 שנה..

עץ - היא עמדה בצילו מספיק זמן...

ובכלל, זהו טו באב, לא טו בשבט, אם כי ההבדל בין שני הימים הללו הוא המקום בו אתה משאיר את הזרע שלך...

מרוב שהתלבטתי והתלבטתי, כבר נגמר יום האהבה... אז באיחור אופנתי של יום, קניתי לה אוטו...

כןכן... קניתי לה אוטו.

ואיזה אוטו? כרמל דוכס כמובן.... :) שיהיה לה לחלקי חילוף.

אומנם יש בעלים רשום, אומנם יש רישיון רכב, אבל אי אפשר לעשות העברת בעלות במשרד הרישוי, וגם לא יהיה אפשרי לעשות את הפעולה הזאת בעתיד, אז הרכב הזה מובל כצאן לשחיטה. שחיטה כשרה למהדרין כמובן, וזאת ע"מ שכל אחד ואחת יוכלו להשתמש בחלקים מהרכב הזה.

היות ואני לא משקיען גדול בדוכסית שלי, לא קניתי את האוטו לבד.

קניתי אותו ביחד עם יוחאי, שמשפץ גלבוע וחסרים לו כמה חלקים זניחים המשותפים לגלבוע ולדוכס, כגון, דלתות קידמיות, פרונט, שמשה קידמית, שמשה אחורית ובודי.

החלקים שהוא לא יצטרך, כמו גם החלקים שאני לא אצטרך, יילכו למחסן של פיברקלאב, שם הם ישמשו בעתיד או כחלקי חילוף לנו, או למשפצים אחרים - העיקר שגדולים מהחיים יהנו.

לאחר שהרכב הובל למקומו החדש ונפרק, התחלתי לפרק את החלק הגדול ביותר שחסר לי - מיכל הדלק.

עשיתי זאת בזריזות, עוד לפני שיוחאי ישים לב, הרי גם לו חסר מיכל דלק, והוא הוכנס אחר כבוד ליפנית שלי.

תמונות של לפני הנקיון של מיכל הדלק, וגם לאחריו, יופיעו בהודעה הבאה.

לאחר שמתוך סקרנות בדקתי אם המנוע מסתובב (והוא מסתובב), ראיתי שיש מיכל מים לשפריצר של החלון הקדמי, והוא אפילו מחובר בצינורית המגיעה אל מתחת לשמשה הקדימית. מיד שלפתי אותו, ביחד עם הצינורית, ומצאתי כי זהו פריט מאוד מעניין מבחינה היסטורית, ודי נדיר במחוזותינו.

לו הייתי יודע איך שמים תמונה באמצע הטקסט, התמונה של מיכל המים האמור היתה מופיעה כאן, אך היות ואיני יודע איך עושים כן, ששת קוראיי ייאלצו לרדת לתחתית ההודעה ע"מ לראות את התמונה באם הם חפצים בכך.

בנוסף, פירקתי את החלונות הנמצאים מאחורי דלת הנהג. החלונות הללו נפתחים הצידה, בדומה לחלונות של רנו 4, בעוד שבדוכסית החלונות הללו קבועים, ואין אפשרות לפתוח אותם.

בנוסף, עלתה במוחי המחשבה שבמידה ויהיה לי חם בדרך חזרה לירושלים, אוכל לפתוח חלון.

יוחאי לא זקוק להם, הרי בגלבוע ישנן ארבע דלתות, כלומר החלונות האחוריים עולים ויורדים (או לפחות אמורים לעשות כן).

מה שלא בדקתי, האם החלונות הללו נפתחים - והם לא... לפחות בינתיים...

כך יצא שגם עליתי עם משקל עודף לירושלים וגם לא יכולתי לפתוח חלון בדרך.

בנוסף פורקה משאבת הדלק החשמלית וניתנה לרענן, וכן פורקו ארבעת ה"טאסות" והוכנסו אחר כבוד ליפנית שלי.

כמו כן, פורקו ארבעת גומיות הפגושים, ע"מ שיעברו לדוכסית. מיותר לציין שהגומיות הללו היו כה יבשות, עד שאולי אחת וחצי נותרו שלמות, ולגבי השאר, אבדוק מול חן מה ניתן יהיה לעשות.

977626_10151740081144522_1451958555_o.jpg

1002330_10151740081804522_1191197475_n.jpg

457375_10151740082444522_1617969387_o.jpg

470580_10151740084134522_2026639824_o.jpg

15039_10151740083224522_1659568077_n.jpg

פורסם

מיכל הדלק...

מזל שיש לי רק שישה קוראים ויוחאי לא נמנה עליהם...

תמונה ראשונה היא מבט על המיכל מלמעלה, לפני הנקיון.

תמונה שניה היא מבט על המיכל מלמטה, לפני הנקיון.

התמונות השלישית והרביעית הן של המיכל מלמטה - לאחר הנקיון.

אם בטעות יוחאי קורא כאן - תאכל את הלב, תראה איזה יופי של מיכל גנבתי לך מתחת לידיים!!

1082441_10151740084669522_678655064_o.jpg

1071634_10151740085439522_27655440_o.jpg

1074149_10151740085909522_724500244_o.jpg

1072418_10151740086594522_940500987_o.jpg

פורסם
מיכל הדלק...

מזל שיש לי רק שישה קוראים ויוחאי לא נמנה עליהם...

אם בטעות יוחאי קורא כאן - תאכל את הלב, תראה איזה יופי של מיכל גנבתי לך מתחת לידיים!!

שבעה כבר מזמן. אני בכלל טוען להיותי מס' 3 (;

אכן, פאר היצירה.

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

פורסם

יוני מה הבעיה ניקוי חול קטן

מוציאים רתכתCO כמה פיקים וזהו באמת לא סיפור

אין עוד מלבדו חבר צוות פיברקאלב יעוץ בשיקום רכב אספנות

יצור צינורות ברקס ממתכת במחיר לכול כיס ניקוי חול עד גודל גנט

פורסם
שבעה כבר מזמן. אני בכלל טוען להיותי מס' 3 (;

אכן, פאר היצירה.

יוני ידידי, יש לך כבר 8 קוראים

שיהיה בהצלחה בהמשך :wink:

עדי גולדנברג 13399

פורסם
השאלה שמסקרנת אותי היא האם אני נכלל בין ששת הקוראים או שמא אני בכלל ה-9 ? :wink:

יוני סתם צנוע. יש לו לפחות אחד עשרה קוראים...

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם
פחות, אני הפסקתי לקרוא....

יששששששש!!!

חלילה לי מלעבור שישה...

=]

חוצמזה, מי שטבע את המונח הזה אצלי בראש הוא אמנון בירמן, באחד מטוריו בעיתון כלהעיר הירושלמי, עת הייתי נער רזה ושעיר...

אם אינני טועה, גם דן בן אמוץ היה משתמש במונח הזה, אם כי את הגיגיו פחות קראתי באותה העת...

פורסם

כרגיל ביום שבת, בשבועות האחרונים, אני קם מוקדם. יהיה מי שייטען (ובצדק), כי אני קם מוקדם מידי, אך לא זאת הסוגיה כאן.

בעודי נהנה מרגעים אחרונים של חסד של קרירות של בוקר, ואויר הרים צלול, הפלגתי גם השבת לכיוון מישור החוף, כבר בואכה עמדת בידוק הדרכונים בשער הגיא, ניתן להרגיש בלחות המאיימת של האיזור, ובכך שעומד אני להגיר זיעה.

מעבר לזה שאת המרכז אני לא ממש אוהב, הגרת הזיעה היא חלק חשוב בהחלטה לא להגר למרכז.

היתה התלבטות לאן לנסוע... האם לדוכסית, או למתנה שנקנתה לה.

היות וידעתי כי יוחאי אמור להגיע ולפרק את החלקים הנחוצים לו, תהיתי ביני לבין עצמי האם לעזור ליוחאי, או לנסות ולהתקדם, ולו במעט עם הדוכסית.

דיון קצר עם רענן הכריע לטובת הדוכסית, כאשר רענן, ישראל ויוסי נסעו לעזור ליוחאי לפתוח את המתנה של הדוכסית. והם פירקו לה את הצורה, וטוב שכך.

הגעתי אל הדוכסית, כאשר המטרה המוצהרת היא לסדר את דלת הנוסע שאינה נסגרת, לבדוק מה קורה עם החלונות (האם הם עולים וגם יורדים, האם בכלל המנגנון שלהם תקין), לנסות לסיים עם החשמל באופן מוחלט, ובמידה ויישאר זמן, לשחק עם הריפוד, רק ע"מ שיעבור טסט, כך אפשר יהיה להוציא אותו מהמחסן, ולפנות את המקום לטנדר של רענן, שעומד וממתין בסבלנות לתורו בשיפוץ.

בנוסף, אם תוותר עדיין שהות, אולי גם לקפוץ ולתת יד ורגל בפירוק המתנה של הדוכסית.

התחלתי עם החשמל....

מסובב את המפתח בסוויץ', והנה, לא יאומן, שום דבר לא עובד... פשוט כלום...

האם יתכן כי כל העבודה משבוע שעבר ירדה לתוהו?

לאלא... פשוט המצבר ריק ככל הנראה....

אם כך, נעבור למשהו אחר...

דלת הנהג.

נסגרת ונפתחת ללא כל בעיה. בבדיקה של החלון מתגלה כי הכל תקין (חוץ מהחלון המשולש שאינו נפתח, ייבדק לאחר היציאה של הדוכסית מהמחסן). ניתן לסמן V.

דלת הנוסע.

הדלת הערמומית הזאת ממאנת להיסגר, וכל טריקה שלה גוררת אחריה קפיצה של הדלת חזרה לפנים של מי שטרק אותה. אומנם אני בעד להחזיר כפליים למי שמרים עליך יד, אבל עם דלת פתוחה, יהיה בלתי אפשרי לעבור טסט (גם אם נניח לרגע את הצד הבטיחותי, הרי תמיד אפשר לקשור את הילדים בבגאז').

לפיכך פורק ריפוד הדלת מהדלת. ריפוד עאלק... חתיכה של איזה חומר פלסטי אשר בעבר היתה מודבקת על דיקט. צריך להזהר לא לשבור את הדיקט הזה, כי את החלפת הריפוד אני שומר למועד מאוחר הרבה יותר.

לאחר שפורק הריפוד, עדיין לא ניתן היה לשלוח יד פנימה, ולנסות למשש היכן התקלה בגינה הדלת לא נסגרת, וזאת מפני שהחלון היה למטה, ולכן יש צורך בסגירת החלון. סיבוב של ידית החלון גורם לתנועה של מנגנון החלון ולעליה שלו, אך כל קשר בינו לבין התזוזה של החלון מקרי בהחלט. למעשה, המנגנון אומנם עולה ויורד, אך החלון לא.

חיפוש אחר החלק המקשר בין המנגנון לחלון מסתיים במציאת מסילת החלון זרוקה בתחתית הדלת. יש מצב שזאת הסיבה לכך שהחלון לא עולה ויורד בהתאם לסיבוב הידית.

המסילה אומנם חלודה למדי, אך זה לא מנע ממני לנקות אותה מהחלודה (ולהשאיר בערך חצי מהמסילה הרקובה ליד המלטשת), לצבוע אותה ולתלות לייבוש. בינתיים, העלאתי את החלון מעלה באופן ידני, כך שאוכל לבדוק מה קורה עם סגירת הדלת.

מסתבר (ולצערי לא צילמתי את זה) כי החלק שבדלת לא מוכן להסתובב, ורק בהפעלת לחץ לא חוקי בעליל, הוא מוכן לשקול לעשות זאת (כמובן לאחר שבכל השבועות האחרונים הותזו לשם כשלושה עד חמישה מיכלי ריסוס שמן).

הלחץ הפיזי הבלתי מתון, בתוספת כמות נכבדה של שמן גם מתוך הדלת, גרמו לחלק הזה לזוז כל סוף סוף, ואז ניתן היה לסגור את הדלת. למזלי, לקחתי בחשבון שעשויה להיות אפשרות שלא אוכל לפתוח את הדלת מבחוץ, וזאת היות והלחצן נלחץ על ריק. אז אין בעיה, נכניס יד מהחלון, ונפתח אותה מבפנים. אבל היי, החלון סגור והמסילה מתייבשת...

בדקתי מדוע הלחצן שעל הידית הולך על ריק, וגיליתי שישנו איזה חלק שאינו במקום, הזזתי אותו למקומו, וכעת עשה רושם כי הדלת עשויה להיפתח באמצעות הכפתור מיועד לכך.

הורדתי את החלון באופן ידני (כלומר, בשתי ידיים ללא שימוש כלשהו במנגנון), וסגרתי את הדלת תוך כדי שאני מרחיק את הפנים ע"מ לא לספוג את הריבאונד. הדלת נסגרת. לחיצה על כפתור הפתיחה - הדלת נפתחת. כמו תינוק שמגלה משהו חדש, טרקתי שוב את הדלת נסגרת. לחיצה על הכפתור - נפתחת.

תפסתי אומץ. טרקתי את הדלת מבלי להזיז את הפנים, כאומר - הפעם לא יהיה ריבאונד. מסתבר שמרפי לקח היום יום חופש. הדלת נסגרת...

כעת ניתן לחזור לבדוק מה קורה עם החלון. הורכבה המסילה במקומה, הורכבה הגומיה, אך מרוב ריקבון של המסילה, היא לא הצליחה לתפוס את החלון, וכל פעם החלון היה נשאר למעלה, ולא יורד בעת סיבוב הידית.

חיפוש קצרצר במחסן העלה מסילת חלון תקינה (כמה טוב שעשינו שם סדר), והיא הורכבה במקומה, גורזה קלות והנה החלון עולה ויורד כשורה.

המשכתי אל הריפוד.

ריפוד אשר היה קרוע בחלקו הורד. כנראה כאשר עשו את הריפוד בדוכסית, היה באותו יום מבצע על ניטים, כך שעשרות ניטים פוזרו ברחבי הריפוד. מצד שני, יכול להיות שהניטים זאת אמירה אופנתית משנות השבעים. לי זכור שהיו אנשים שהיו מסתובבים עם צמידי ניטים על הידיים בשנים ההם. היות ואני לא בעדם, הם הוסרו, ואז גם חלק מהריפוד יצא. לא שזה נורא בעיני, אבל אם אני צריך לבחור בין המראה עם הניטים לבין המראה הזרוק, אלך על המראה הזרוק.

נשרו עדיין חלקים מריפוד הגג קרועים ונופלים על ראשי היושבים במושב האחורי, וככל הנראה חלקים אלו יודבקו בדבק מגע אל התקרה, רק ע"מ שזה לא ייראה חשוד מידי בשביל לעבור טסט, עד שיהיה ריפוד חדש לדוכסית.

חזרתי אל החשמל.

המצבר הוטען, לפחות באופן חלקי, האורות דולקים, קופסת הפיוזים במקומה יושבת והכל נראה לא רע בכלל.

העפתי מבט בשעון...

11 ורבע.

עד שאסדר את הבאלגן שעשיתי, אחזיר את הדוכסית למקומה ואנקה אחריי, יהיה כבר כמעט חצות היום, עד שאסע אל המתנה של הדוכסית יהיה 12, מה שיותיר לי כמחצית השעה לתת יד ולעזור לארבעת העמלים בפירוק. לפיכך, עזבתי הכל, סידרתי, ניקיתי ונסעתי אל המתנה.

בהגיעי לשם, אני רואה כי כבר אין דלתות, אין חלונות קידמי ואחורי, אין מכסה מנוע, אין מכסה בגאז' ואין אף אחד לידה. טלפון בהול לרענן מסביר לי כי הם בדיוק סיימו לפרק את הדברים הדחופים, ונסעו לשתות משהו קר. הצטרפתי.

סיום מהנה ליום חביב וקליל.

אה... ויש גם תמונה אחת, של הדוכסית עם אורות דולקים.

חדי העין יוכלו לשים לב כי החלון בדלת הנוסע סגור (ולא, אין לי תמונה עם חלון פתוח).

1001895_10151747869369522_400348359_n.jpg

• תוכן חדש...