Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[אונו 1.4 IES] קרטועים מוזרים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נסיעה דרומה, 4 אנשים + ציוד ברכב , אוטו עמוס יחסית. 110 קמ"ש לערך, מזגן מופעל.

מתקרבים לעליה מאוד חדה, אני מחליט לכבות את המזגן למספר דקות, גם כי כבר נעים, וגם כדי לא לאמץ את האוטו יותר מידי ולזחול את העלייה. מכבה מזגן, 85 קמ"ש הילוך 5(3/4 דוושה) , קצה העלייה, המנוע מתחיל לקרטע, כאילו שאני עוזב את הגז במכה ולוחץ חזרה, כמו מכות שמזעזעות את האוטו, סוג של השתנקות.

כאמור, אני בהילוך הנכון. מוריד לרביעי בכל מקרה - לא, האוטו ממשיך לקפץ לו. מרפה מהגז קלות והאוטו חוזר לעצמו, לחיצה עדינה ומתונה על דוושת האוץ - מביאה להאצה, לחיצה "מאסיבית" והאוטו מקפץ. כעבור 2 דקות התופעה נעלמת, האוטו חוזר לעצמו, לא קירטועים ולא שום דבר.

הסבר לתופעה ?:>

פורסם

שלום.

נתחיל מהקל קודם כול תחליף מסנן דלק. לתשומת לבך בפיאט פונטו יש לנתק קודם את צינור הדלק

מהמיכל (הצינור מפלסטיק) אם לא תנתק מהמיכל קודם בטוח שתישבור את הפיה בכניסה למיכל,

ואז שברתה את המשאבה (יקרה וחבל)

בברכה בני ל

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

נתחיל מהקל קודם כול תחליף מסנן דלק. לתשומת לבך בפיאט פונטו יש לנתק קודם את צינור הדלק

מהמיכל (הצינור מפלסטיק) אם לא תנתק מהמיכל קודם בטוח שתישבור את הפיה בכניסה למיכל,

ואז שברתה את המשאבה (יקרה וחבל)

בברכה בני ל

בני הוא דיבר על אונו...

Honda hornet 600

פורסם

לא הייתי שולל מסנן דלק סתום לחץ דלק חלש...

בברכה

צביקה( שנפגע מאד בשם הנסיך)

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אם התופעה נעלמה אז יהיה קשה לאתר את הסיבה לקרטוע. ראשית יש לבדוק את הדברים הבסיסיים ביותר, פריצת ניצוץ מחוטי מתח גבוה, סדק במכסה מפלג, מצתים, מסנן דלק סתום.

יש לבדוק את הארקת מחשב ההצתה הנקרא "דיג'יפלקס".

בברכת חג שמח - רפי לין :-D

פורסם

לא הייתי שולל מסנן דלק סתום לחץ דלק חלש...

בברכה

צביקה( שנפגע מאד בשם הנסיך)

כמה הבהרות. לעלייה לא נכנסתי ב 85 קמ"ש. אלא בהרבה יותר, הייתה הצדקה נהדרת להילוך 5. המהירות כמובן פחתה, מצאתי את עצמי מסיים את העלייה ב85 קמ"ש - שמבחינתי זה בסדר. לא ציפיתי לעלות אותה ב120, כי גם בפול גז בהילוך 4 לא הייתי מסיים אותה במהירות הזו.

כמו שכבר אמרתי והבהרתי. גם בהילוך רביעי האוטו קירטע, ב85 קמ"ש, אם הייתי מוריד ל3, הוא גם היה מקרטע וסתם רועש הרבה יותר. גם לאחר העלייה הוא קירטע מספר דקות. לחיצה "בשרנית" על דוושת הדלק - והוא גמגם והשתנק. אין טעם להתווכח על הרגלי הנהיגה שלי במקרה הזה, לא מדובר בשום בעיית בחירת הילוך. אני נוהג 3 שנים על האוטו הזה, וזו לא פעם ראשונה/שנייה שאני עולה את העלייה הזו - ולכן זו לא בחירת הילוך שגוי.

משאבת הדלק ברכב חדשה, בת 3 חודשים, הפילטר גם חדש.

באוטו אין מד סל"ד ואני בטוח שבהילוך 2 ב85 קמ"ש - הייתי נשאר עם טלטל או שניים ביד.

פורסם

אני אחליף תפילטר דלק בכל מקרה. למרות שהדבר קרה פעם אחת בינתיים. אם היה מדובר בפילטר דלק, הייתי סובל מהתופעה לעיתים הרבה יותר קרובות, ואולי באופן קבוע.

פורסם
בני הוא דיבר על אונו...

שלום.

נכון הוא דיבר על אונו "הזרקה" לא בכולם המסנן מורכב בבית המנוע ליד קיר האש והבולם הימני.

בברכה בני ל

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

נכון הוא דיבר על אונו "הזרקה" לא בכולם המסנן מורכב בבית המנוע ליד קיר האש והבולם הימני.

בברכה בני ל

הוא לא ציין שהאונו שלו הזרקה,אבל אם אתה אומר אז אני משאר שאתה תדע את התשובה לשאלתי...

ידוע לך מאיזה שנים פיאט התחילו ההזרקה??

Honda hornet 600

פורסם
הוא לא ציין שהאונו שלו הזרקה,אבל אם אתה אומר אז אני משאר שאתה תדע את התשובה לשאלתי...

ידוע לך מאיזה שנים פיאט התחילו ההזרקה??

הוא ציין שהיא דגם IES=הזרקה,בדגם שיש את האות "I" בשם אז זה הזרקה.

הנה למדת עוד משהו.

איציק.

פורסם
נסיעה דרומה, 4 אנשים + ציוד ברכב , אוטו עמוס יחסית. 110 קמ"ש לערך, מזגן מופעל.

מתקרבים לעליה מאוד חדה, אני מחליט לכבות את המזגן למספר דקות, גם כי כבר נעים, וגם כדי לא לאמץ את האוטו יותר מידי ולזחול את העלייה. מכבה מזגן, 85 קמ"ש הילוך 5(3/4 דוושה) , קצה העלייה, המנוע מתחיל לקרטע, כאילו שאני עוזב את הגז במכה ולוחץ חזרה, כמו מכות שמזעזעות את האוטו, סוג של השתנקות.

כאמור, אני בהילוך הנכון. מוריד לרביעי בכל מקרה - לא, האוטו ממשיך לקפץ לו. מרפה מהגז קלות והאוטו חוזר לעצמו, לחיצה עדינה ומתונה על דוושת האוץ - מביאה להאצה, לחיצה "מאסיבית" והאוטו מקפץ. כעבור 2 דקות התופעה נעלמת, האוטו חוזר לעצמו, לא קירטועים ולא שום דבר.

הסבר לתופעה ?:>

אני הייתי הולך בכיוון חוטי הצתה ומכסה מפלג במקביל להחלפת מסנן הדלק.

שווה לבדוק שהארקה מהמצבר לגוף הרכב והדיג'יפלקס תקינה.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...