Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה המזגן שלי מקצר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת שכן.

בחור בשם דורון, טלפון: 0546649534

לא זוכר את שם החברה שהוא עובד בה, אבל הם ממוקמים ברח' התעשייה 7 בנשר, קומה שנייה.

אני השתמשתי בו בעצמי בממוצע אחת לשנה עם מזגן ישן ומעפן, שמתפגר אחת לשנה בעת ההפעלה הראשונה של הקיץ (:roll::cry::shock::x ). מרוצה מאד מהבחור ומהשירות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

טוף, בינתיים מזגניסטים עסוקים.

היום הפעלתי ופועל כרגיל אך היום אין עומס חום. קשור? מקרי?

האם אני גורם נזק כשאני מפעיל כרגע?[לא לכיס של המתקן, למזגן]

תודה.

פורסם
שלום, אני איציק :lol:

תקלות מהסוג הזה נגרמות, בד"כ, כתוצאה מלחצים גבוהים שמקשים על המדחס את עבודתו - עד הקפצת ה"פקק" בלוח.

לחצים גבוהים לרוב נגרמים כתוצאה מפינוי חום לא תקין במעבה. בעברית פשוטה: או שהקבל של המאוורר מנוע הלך לעולמו (תקלה מאוד שכיחה), או שמשהו אחר מפריע למעבה לפלוט חום (מניפה שבורה, מנוע מאוורר שלא מסתובב טוב, צואת יונים שסותמת את המעבה וכו').

הרעש של המדחס (כתוצאה ממאמץ יתר) שאתה מתאר רק מחזק את הכיוון הנ"ל שאני חושד בו.

איציק

קודם כל צריך להתחבר עם סט שעונים לראות לחצים יניקה ודחיסה.כל עוד לא מילאו או יותר נכון הוסיפו גז במהלך שנותיו של המזגן לא אמור להיות בעיה של לחצים גם במידה ויש חוסר פינוי חום מיחידת העיבוי והלחצים עוליםכיוון שהיצרן ממלא גז ברמה שהמזגן יודע להתמודד עם סטיות של גם עד 15 אחוז בלחצים.

אם היה לחצים גבוהים בעיקבות עומס חום או אי תקינות הוונטה על המעבה -המדחס פשוט היה יוצא מעבודה בעזרת פיקוד אלקטרוני ורגש אויר על יחידת המעבה[או פרסוסטט במידה ומדובר באינוורטר ושסתום התפשטות טרמי.ואם הלחצים היו גבוהים מה שהיה קורא שסלילי המדחס היו מתחממים עד לרמה שהאובר לאוד של המדחס היה מנתק את המדחס מעבודה עד לירידת הלחצים והתקררות סלילי המדחס.במצב של עודף גז/לחצים גבוהים רק במצב מאד קיצוני כאשר מילאו עודף גז[טכנאים שחושבים שפותרים ככה בעיות] במצב קיצוני כזה יכול להיות שהפחת היה קופץ.\

לי זה יותר נישמע כמו קצר גוף של המדחס כתוצאה מהישחקות ציפוי סלילי העבודה במדחס ונגיעה בגוף כתוצאה מהתחמצנות השמן ככל הנראה ממכת נוזל בקו הדחיסה[עודף גז/איוד נמוך במאייד]או לחילופין לחות במערכת.

כמו שכבר אמרו מהקל לכבד:לחצי דחיסה/יניקה:R22-70/270 או אם המזגן על R410A-120/450 בדוק פיקוד לוונטה במעבה,קבל, ובדוק קצר גוף בעזרת מכשיר מגר.

לגבי הרעש שבא מכיוון המדחס יכול להגרם מתושבות פנימיות של המנוע הפנימי במדחס או מצנרת דחיסה רופפת מעט.או חוסר שמן ביחידת הדחיסה.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם
אם הלחצים היו גבוהים מה שהיה קורא שסלילי המדחס היו מתחממים עד לרמה שהאובר לאוד של המדחס היה מנתק את המדחס מעבודה עד לירידת הלחצים והתקררות סלילי המדחס. במצב קיצוני כזה יכול להיות שהפחת היה קופץ.

לי זה יותר נישמע כמו קצר גוף של המדחס כתוצאה מהישחקות ציפוי סלילי העבודה במדחס ונגיעה בגוף כתוצאה מהתחמצנות השמן ככל הנראה ממכת נוזל בקו הדחיסה[עודף גז/איוד נמוך במאייד]או לחילופין לחות במערכת.

מתנצל מראש על התגובה הבוטה שלי.

התגובה שהגבת היא כדי להפגין שליטה ברזי טרמינולוגית המיזוג או כדי לסייע לבחור המתלבט?

איציק הגיב לקונית ועניינית וגם דייק, אז למה להכביר מילים ולזהם את השרשור במושגים לא נכונים?

ממתי האוברלואד רגיש לטמפרטורת סלילי המדחס? הוא רגיש לזרם יתר, נקודה.

ממתי ממסר זרם הפחת קופץ בזרם יתר מתון? הוא מגיב לזליגה, לא לעוצמת הזרם.

פותח השרשור ציין במפורש בתגובה לשאלה שאלו אותו וציין שהממא"ט הוא שקופץ, אז איזה קשר יש לזה ולמה שתארת באריכות ככקצר גוף - זליגה מסלילי הסטטור לגוף המדחס - ולתקלה שתאר????

היות וכשפחות חם המזגן מתפקד, הכי סביר שיש בעייה של לכלוך המפריע לזרימת האוויר במעבה כלומר בראדייאטור החיצוני. יתכן, בסבירות פחות גבוהה, ששינוי בערך קבל העבודה במאוורר החיצוני גורם לו להסתובב יותר לאט.

סיבות נוספות כבר תיאר איציק.

חם, חם, יוסי

פורסם

אגב, מאחר ואסף הזכיר, אכן נוסף גז בשנה שעברה. תוהה מה משמעות באשר לבעייה.

אכן יוסי, לי לא מאוד מועיל הדיון המקצועי שכן אני צריך פתרון ענייני. מאידך דרכם של שרשורים ללכת לכיוונים שונים.

פורסם
קודם כל צריך להתחבר עם סט שעונים לראות לחצים יניקה ודחיסה.כל עוד לא מילאו או יותר נכון הוסיפו גז במהלך שנותיו של המזגן לא אמור להיות בעיה של לחצים גם במידה ויש חוסר פינוי חום מיחידת העיבוי והלחצים עוליםכיוון שהיצרן ממלא גז ברמה שהמזגן יודע להתמודד עם סטיות של גם עד 15 אחוז בלחצים.

אם היה לחצים גבוהים בעיקבות עומס חום או אי תקינות הוונטה על המעבה -המדחס פשוט היה יוצא מעבודה בעזרת פיקוד אלקטרוני ורגש אויר על יחידת המעבה[או פרסוסטט במידה ומדובר באינוורטר ושסתום התפשטות טרמי.ואם הלחצים היו גבוהים מה שהיה קורא שסלילי המדחס היו מתחממים עד לרמה שהאובר לאוד של המדחס היה מנתק את המדחס מעבודה עד לירידת הלחצים והתקררות סלילי המדחס.במצב של עודף גז/לחצים גבוהים רק במצב מאד קיצוני כאשר מילאו עודף גז[טכנאים שחושבים שפותרים ככה בעיות] במצב קיצוני כזה יכול להיות שהפחת היה קופץ.\

כמו שכבר אמרו מהקל לכבד:לחצי דחיסה/יניקה:R22-70/270 או אם המזגן על R410A-120/450 בדוק פיקוד לוונטה במעבה,קבל, ובדוק קצר גוף בעזרת מכשיר מגר.

לגבי הרעש שבא מכיוון המדחס יכול להגרם מתושבות פנימיות של המנוע הפנימי במדחס או מצנרת דחיסה רופפת מעט.או חוסר שמן ביחידת הדחיסה.

אומנם אתה טכנאי של אלקטרה ועברת אצלם קורס, אבל גם אני עברתי קורס טכנאים למיזוג אויר וקירור (וגם יש לי תעודה עם ציונים של 98 ו-100 במקצועות אלו) ויש לי אפילו קצת ניסיון (בין היתר אני עובד גם בזה).

לפעמים, בחיים, תאוריה לחוד - ומציאות לחוד.

בשבועיים האחרונים טיפלתי ב-2 תקלות כאלה בדיוק, ובשתיהן הלך קבל מאוורר (או, בעברית פשוטה: לא היה פינוי חום מהמעבה).

OL לא הפסיק את המדחס (אלו מזגנים ישנים מאוד, גם אין פיקוד אלקטרוני שיקדים תרופה למכה).

מי ש"מתמוטט" קודם זה בד"כ המאמ"ת בלוח, הוא מרגיש את צריכת הזרם הגבוהה למשך זמן הרבה לפני ה OL.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
OL לא הפסיק את המדחס (אלו מזגנים ישנים מאוד, גם אין פיקוד אלקטרוני שיקדים תרופה למכה).

מי ש"מתמוטט" קודם זה בד"כ המאמ"ת בלוח, הוא מרגיש את צריכת הזרם הגבוהה למשך זמן הרבה לפני ה OL.איציק

פנדוב, מכבד את מה שכתבת שאתה לא מתחבר לבבל"ת הטכני, אז קבל פטור מקריאת המלל הבא.

לא בהכרח קשור למזגן עתיק או לא. הברייקר בלוח חשוף לחום מבריקרים הצמודים אליו, מחיבור חוטים שלא מהודקים עד הסוף ומעומס גבולי, שכולם גורמים לו לחימום. היות ובבריקר יש 2 מעגלי ניתוק (לעומס יתר מתון ולעומס יתר חריג), זה מצב אפשרי בהחלט שמעגל עומס היתר המתון יגרום לניתוק.

יתכן מצב גבולי שבו צריכת יתר מתונה תקפיץ אותו עוד לפני שהבימטל ינתק את המדחס.

יוסי

פורסם

ובכן, מאז הפעלתי עוד הפעם[כאמור] ועבד כשורה, אך לא היה עומס חום.

האם מזיק לו לעבוד? נזק נוסף?

האם עלות תקון גבוהה?

מי פנוי באלנבי? כלומר מי נותן טלפון ובא לתקן?

אגב יוסי, בהחלט הבנתי למה התכוונת בפוסט הקודם. יש מידע שעוזר לשואל, יש מידע שהוא הפגנת ידע, כך בתחומים רבים ובשרשורים רבים. יש מי שעוזר, יש מי שיודע.

חם

פורסם
אגב, מאחר ואסף הזכיר, אכן נוסף גז בשנה שעברה. תוהה מה משמעות באשר לבעייה.

אכן יוסי, לי לא מאוד מועיל הדיון המקצועי שכן אני צריך פתרון ענייני. מאידך דרכם של שרשורים ללכת לכיוונים שונים.

נורא פשוט.

אל תתעצל.

קודם כל, הורד את הפקק של המזגן.

אח"כ נקה פילטרים.

בדוק שאין שום דבר שחוסם לא את כניסת האוויר למזגן ולא את יציאת האוויר ממנו.

נקה את סביבתו.

הורד את כיסוי הפלסטיק ונקה בפנים.

בדוק שהניקוז של המים (נוצרים מעיבוי בשל הקור) לא חסום.

אח"כ תראה איך עובד.

לא עוזר, קרא לטכנאי.

(בתנאי שלא שכחת להעלות את הפקק...).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...