Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שימוש במנוע בוקסר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סוברו זה הרכב הכי חזק ואמין שיש לדעתי מכל היפניות

ובקרוב תראה הרבה סוברו חדשים על כביש עם חזרתה של האימפרזה

אתה פה מהחופש הגדול הקודם?,תגובה החלטית ובעלת בסיס ויסוד...

אם היית בודק היית נוכח לדעת כי אין מדובר בדגם או בממוצע של החברה המחזיקה בתואר הנכסף כחזק ביותר,אמין ביותר מבין היפניות.

לא חסרות חברות יפניות אמינות או חזקות יותר (ביצועים,בטיחות...)

על ניסאן,הונדה או טויוטה שמעת פעם?

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שכחתם . אבל גם בחיפושית יש מנוע בוקסר. הוא גם נחשב אמין

גם אופנועי bmw.

הוא גם נחשב אמין ?

לדעתי הוא הוכיח את אמינותו מעל ומעבר לכל מנוע אחר ביצור סדרתי

פורסם
הוא גם נחשב אמין ?

לדעתי הוא הוכיח את אמינותו מעל ומעבר לכל מנוע אחר ביצור סדרתי

בציניות !:-o

חשוב להיות בשמחה!!!:-D:lol:

אך אין להיות עצוב- אם לא מצליחים.

יש הרבה אנשים בעולם- אבל, בני אדם הרבה פחות.

פורסם

האלפא סוד נסעה עם מנוע בוקסר. ונסעה נהדר!

שום בעיות אמינות, שום ויברציות. רכב מצויין והלוואי שהיום יהיה משהו מקביל בהנאה והעיצוב וכמובן תמורה מצויינת לעלות.

לפעמים הייתי נוסע עם סובארו ליאונה (מה לעשות, זה מה שניפקו) - לא זכורות לי טראומות של ויברציות, ואת המוניטין של אמינות לא יקחו ממנו (גם הרבה יתרונות וחסרונות אחרים).

אכן שאלה מעניינת למה לא מייצרים כיום במכוניות עממיות.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
אני מניח שגם נושא התחזוקה של מנוע בוקסר, מעבר לשמן או פילטר, הוא מורכב יותר בשל מבנה המנוע.

ממש לא

פורסם
ממש לא

האמת שיש בעיתיות מסויים מעבר לשמן/פילטרים.

כיוון שסתומים-חייבים להוציא את המנוע.

להחליף פלאגים-חייבים להסיט טיפה את המנוע על התושבת שלו.

אז אכן יש ניואנסים בטיפול במנוע בוקסר.

Subaru Legacy 2006,1994cm^3,AWD,L.P.G Lovato

פורסם

בהתייחס לאלפא 33 שהיתה לי:

האמת שיש בעיתיות מסויים מעבר לשמן/פילטרים. לא היתה שום בעיה בתחום הזה.

כיוון שסתומים-חייבים להוציא את המנוע. יש מרימים הידראולים, אין צורך לכוון את השסתומים.

להחליף פלאגים-חייבים להסיט טיפה את המנוע על התושבת שלו. לא היה ולא נברא.

אז אכן יש ניואנסים בטיפול במנוע בוקסר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני משוחד כי היה לי ליונה DL במהלך 10 שנים... ועכשיו יש לי ניו אייג אימפרזה....

לדעתי, שמדברים על סובארו, מדברים על המכוניות הכי אמינות וטובות שיש, ובמחיר שפוי.

כמה מכוניות משנת 90-92 רואים בכביש עם 400 אלף ק"מ, ואף יותר, שהם עוד בשימוש כ - DAILY DRIVER? גם עלות האחזקה שלהם בגבול הסביר בכל קנה מידה.

מה שכן, הרבה לא אוהבים סובארו מכל מיני סיבות (הרעש של המנוע, הסתמיות שלהם, העובדה שזה היה רכב יפני נפוץ בשנים הקודמות בשל החרם הערבי, ועכשיו יש אופציות אחרות) אבל לפעמים פשוט זה טוב, ומי שמחפש NO THRILL לרכב משפחתי זה זה.

פורסם

כמה מכוניות משנת 90-92 רואים בכביש עם 400 אלף ק"מ, ואף יותר, שהם עוד בשימוש כ - DAILY DRIVER? גם עלות האחזקה שלהם בגבול הסביר בכל קנה מידה.

מה שכן, הרבה לא אוהבים סובארו מכל מיני סיבות (הרעש של המנוע, הסתמיות שלהם, העובדה שזה היה רכב יפני נפוץ בשנים הקודמות בשל החרם הערבי, ועכשיו יש אופציות אחרות) אבל לפעמים פשוט זה טוב, ומי שמחפש NO THRILL לרכב משפחתי זה זה.

תרשה לי לא להסכים איתך פעמיים.

פעם אחת בהקשר האמינות. מעולם לא היה המבחן שהוכיח שסובארו אמינה יותר. נוצרה לה תדמית אמינה אולי בשל הפשטות המכנית של המכוניות הראשונות, החלפים הזולים, ואולי פשוט משום שהמתחרים היו גרועים באמת.

נכון להיום, אני בספק אם לסובארו יש איזה יתרון שהוא ע"פ כל יצרן רכב אחר.

אתה יודע מה, אני משוכנע שאין לו. סובארו לא אמינה יותר. אולי במקרים מסוימים (בעיקר במכוניות "רגישות" כמו הפורסטר טורבו) היא אמינה פחות.

דבר שני, NO THRILL זה הדבר האחרון שאפשר להגיד על מכוניות סובארו. זה היה נכון בשנות ה80 כשסובארו הציגו הנעה כפולה במכונית תת-עממית לצד הXT, בה היה נכון בשנות ה90 כשסובארו מכרו את הSVX לצד הלגאסי טורבו, זה היה נכון בהמשך עם אליפויות הראלי וטירוף האימפרזה טורבו, וזה נכון היום עם ה XV, הBRZ או הפורסטר טורבו.

פורסם

דבר שני, NO THRILL זה הדבר האחרון שאפשר להגיד על מכוניות סובארו. זה היה נכון בשנות ה80 כשסובארו הציגו הנעה כפולה במכונית תת-עממית לצד הXT, בה היה נכון בשנות ה90 כשסובארו מכרו את הSVX לצד הלגאסי טורבו, זה היה נכון בהמשך עם אליפויות הראלי וטירוף האימפרזה טורבו, וזה נכון היום עם ה XV, הBRZ או הפורסטר טורבו.

הוא התכוון למכוניות משפחתיות כדוגמת ה-B3 הסטנדרתית. ולדעתי היא נופלת ממרבית מתחרותיה ב- 2 אספקטים מהותיים. תצרוכת דלק וביצועים.

דרך אגב סובארו שידכו הנעה לכל הגלגלים כבר בשנות ה-70, וכבר אז הסתובבו בארץ טנדרים וסטיישנים בעלי הנעה לכל הגלגלים.

החיסרון הגדול במנועי הבוקסר של סובארו נעוץ (כפי שכתבתי לעיל) בתצרוכת דלק גבוהה ביחס לנפח/הספק ו-הספק נחות.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
אוקיי, אז אני חוזר לשאלה המקורית שלי: אם אחרי כ"כ הרבה שנים של פיתוח והשקעה כספית סובארו שיכללו את מנוע הבוקסר שלהם, ולמנוע הזה יש כ"כ הרבה יתרונות-למה לא משתמשים בו יותר? (בתעשיית הרכב)

אולי כי מנוע בתוצרת בוקסר דורש יותר נפח איחסון בתא מנוע מ-4 טורי?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
הוא התכוון למכוניות משפחתיות כדוגמת ה-B3 הסטנדרתית. ולדעתי היא נופלת ממרבית מתחרותיה ב- 2 אספקטים מהותיים. תצרוכת דלק וביצועים.

דרך אגב סובארו שידכו הנעה לכל הגלגלים כבר בשנות ה-70, וכבר אז הסתובבו בארץ טנדרים וסטיישנים בעלי הנעה לכל הגלגלים.

החיסרון הגדול במנועי הבוקסר של סובארו נעוץ (כפי שכתבתי לעיל) בתצרוכת דלק גבוהה ביחס לנפח/הספק ו-הספק נחות.

אני בהחלט מסכים שהB3 הגיעה לישראל בתצורה מאוד נחותה לעומת המתחרות.

סובארו בכלל והאימפרזה בפרט, אלו מכוניות מאוד יקרות ליבואן, וכדי להישאר תחרותי מבחינת מחיר הוא נאלץ לייבא את המכונית במפרט חסר. התוצאה הייתה מנוע חלש, תיבת הילוכים מיושנת, מע' ניהול מנוע לא חסכונית ואבזור דל.

ההספק הנחות לא מהווה בעיה. ראשית כי הוא לא באמת נחות (הB4 שווקה כאן בעבר עם מנועי 165 כ"ס . זה היה יותר מהאקורד והמאזדה 6) ושנית כי הוא לא הבעיה.

הבעיה הייתה נעוצה בתיבת הילוכים 4 הילוכים מיושנת ואיטית.

פורסם

דווקא בבוקסר יוצר קל לעשות טיימינג - מורידים גריל והכל נגיש מולך.

אם לא מדובר ברכב שדורש הנעה כפולה או אחורית, והיום רוב המכוניות אינן כאלה, אין לו יתרון מיוחד ולכן רוב היצרניות נשארות עם l4 רגיל. סובארו היא יצרנית נישה קטנה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...