Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ספורט עד 50K - קיים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה הכוונה המנוע מצלצל?

הלב אומר איביזה רק בגלל שהיא גודשת אבל אני רגיל ל206 שלא צורכת הרבה דלק ופתאום לעבור לאוטו שצורך פחות מ10 קילומטר לליטר זה נראה לי קצת מפחיד.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמה אני נוהג בשנה? לא הרבה בכלל.. ה-206 אצלי שנה ו-9 חודשים ועשיתי בערך 10,000 ק"מ פלוס מינוס.

ממה שאני יודע, זה לא הרבה.

פורסם

נו באמת זה ממש כלום. אם נעשה חישוב קל לפי 5K ק"מ בשנה נקבל שהאיביזה תעלה לך 50-100 ש"ח יותר פר חודש, זה עוד בהנחה שיש באזור מגורייך תחנה המוכרת אוקטן 98 מוזל(לא טריוויאלי).

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מבחינת שנתונים קיימת עדיפות לסיאט, אבל תבדוק מבחינת ביטוח את העלויות..

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

הבעיה שגם הסיאט אין ברגע זה אחת שכדאי אפילו לבדוק אותה.

או שהק"מ בשמיים, או שהיד גבוהה. אלה 2 דברים שאני לא מוכן להתפשר עליהן.

אני קונה גג יד 2, זאת אומרת שאני יד 3 ועם ק"מ שפוי לשנת הרכב.

אם כבר יש אחת שכדאי לבדוק, אז היא משופרת, ואני לא מבין בכלל בשיפורים אז אני אפילו לא רוצה לנסות להיכנס לדבר כזה לקנות רכב משופר.

פורסם

יש שיפורים ויש שיפורים.. ראשית אין לך מה לפחד אלא אם כן בוצע פרויקט של טורבו גדול בשטחים :wink:

לרוב החלקים המשופרים טובים יותר מהמקוריים. גם בגלל בלאי ובגלל שחלקים מתבלים עדיף לשים חלק משופר שיהיה עמיד יותר לאורך זמן ויעשה את העבודה טוב יותר מחלק מקורי.

אם מצאת רכב שהוא משופר פשוט תרשום בפורום את ה"רשימת" שיפורים ויגידו לך אם יש מה לפחד.

רוב בעלי ה1.8T מתחילים מתוכנה, אינלט, פורק לחץ ופילטר אוויר (אינבוקס/פתוח). אח"כ תוכל למצוא משאבת דלק מחוזקת וצנרת פליטה גדולה יותר (עם/בלי ממיר) ולפעמים גם קולר חזית או קולר חזית אפטרמרקט. עד כאן כל השיפורים מוגדרים בטווח הנורמה.

מעבר לזה יש כאלה שמרכיבים הזרקת מתאנול שמשפרת את הטמפ' יניקה, ומעלה את האוקטן. עם המערכת הזאת אפשר לתדלק 95 אגב.

חוץ מזה יש כאלו גם שמשפרים את ההתנהגות ומתקינים קויילאוברים (בולמים מתכווננים).

מה שכן, במנועים האלו יש כמה דברים שצריך לבדוק וזה קלאץ' וטיימינג וכמובן כל המסביב.

ב50K תוכל לחפש גם לאון טורבו 02-04 שלטעמי עדיפה בהרבה מהאיביזה.

כך או כך אני ממליץ לך לשים סכום כסף בצד בשביל יישור קו ותיקונים עתידיים.

פורסם
הבעיה שגם הסיאט אין ברגע זה אחת שכדאי אפילו לבדוק אותה.

או שהק"מ בשמיים, או שהיד גבוהה. אלה 2 דברים שאני לא מוכן להתפשר עליהן.

אני קונה גג יד 2, זאת אומרת שאני יד 3 ועם ק"מ שפוי לשנת הרכב.

אם כבר יש אחת שכדאי לבדוק, אז היא משופרת, ואני לא מבין בכלל בשיפורים אז אני אפילו לא רוצה לנסות להיכנס לדבר כזה לקנות רכב משופר.

אתה חייב להבין דבר פשוט, התקציב שלך מאוד מוגבל, משמע הרכבים יהיו משנתונים ישנים. רכבים מהסגמנט הזה עוברים לא מעט ידיים ומה לעשות לרוב הם גם נוסעים על הכביש ולכן צוברים קילומטרז'. עכשיו אני לא יודע מה זה בעיניך קילומטרז' או יד גבוהה אבל אם אתה מוצא רכב שמור עם היסטורית טיפולים מתועדת, אל תתן לשני הנקודות הללו להיות דיל ברייקר.

אתה חייב להתפשר איפשהו.

כפי שנאמר, יש שיפורים ויש שיפורים, תתחיל לקרוא בפורום ותנסה להבין במה מדובר, כל עוד מדובר בשיפורי התנהגות או תוכנה, אין לך מה להלחץ.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
בתקציב הנל יד 5-7 ו160 קמ +/- לא אמור להיות מילה גסה

מדובר ברכבים בני 10+

וואו יוני בשבילי זה הלכת רחוק.

אני אצלי יד 3 זה המקסימום, עכשיו אולי אני אתפשר יד 4.

מבחינת ק"מ, אני מחפש בכיוון 120-130, נראה לכם הגיוני למצוא שנתון כזה עם ק"מ כזה או שאני צריך לחפש גבוה יותר?

אני מפחד שכשאני יבוא למכור אני יתקע בגלל היד והק"מ הגבוה, זה הפחד העיקרי שלי.

אין לי בעיה אם הרכב שמור והכל אז שתיהיה יד או ק"מ גבוה, אני מפחד רק מהמכירה בבוא היום.

לגבי השיפורים, כל השיפורים האלה גורמים לכך שהרכב יצרוך הרבה יותר דלק לא?

הרי אני לא זוכר כמה הספק יש לאיביזה מקורית אבל אני רואה משופרות שעומדות על 200 ו-220 כ"ס וזה אומר צריכת דלק גבוהה יותר לא?

פורסם
וואו יוני בשבילי זה הלכת רחוק.

אני אצלי יד 3 זה המקסימום, עכשיו אולי אני אתפשר יד 4.

מבחינת ק"מ, אני מחפש בכיוון 120-130, נראה לכם הגיוני למצוא שנתון כזה עם ק"מ כזה או שאני צריך לחפש גבוה יותר?קשה יהייה למצוא רכב בנתונים שאתה מחפש, אבל זה אפשרי, קח בחשבון שזה יקח זמן ולפעמים גם לא מעט

אני מפחד שכשאני יבוא למכור אני יתקע בגלל היד והק"מ הגבוה, זה הפחד העיקרי שלי.

אין לי בעיה אם הרכב שמור והכל אז שתיהיה יד או ק"מ גבוה, אני מפחד רק מהמכירה בבוא היום.מדובר ברכבי נישה עם שוק שונה ממה שאתה מכיר, זה לא מאזדה 3 שיש בלוחות כמוה כמו זבל, כל עוד הקמ והיד סבירים לשנתון אין מה לחשוש

נק' למחשבה כשחיפשתי בלוחות קליאו ספורט היתה אחת עם 60 קמ יד 2, בעוד כל השאר היו כבר יד 3-4 עם מעל 100K קמ, אותה אחת עם מעט קמ נלקחת לבדיקה והסתבר שהרכב נרקב ככ הרבה זמן בחניה שכל מה שקשור בצינורות מגומי ורצועות התייבש והאוטו דרש יישור קו כאילו מדובר בM3

לגבי השיפורים, כל השיפורים האלה גורמים לכך שהרכב יצרוך הרבה יותר דלק לא?

הרי אני לא זוכר כמה הספק יש לאיביזה מקורית אבל אני רואה משופרות שעומדות על 200 ו-220 כ"ס וזה אומר צריכת דלק גבוהה יותר לא? אם צריכת הדלק מפחידה אותך אז חבר אתה לא בסגמנט הנכון, צמיגים ודלק זה הדבר שאתה אמור להנות לשרוף ולא לחשוש מהם, מה שכן הייתי מחפש מקורית וסטנדרטית ככל הניתן, אבל לא הייתי מפחד ממשופרת בגבולות הטעם הטוב

תגובתי באדום

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

לא יודע איך זה במנועים אחרים אבל ב1.8T כל עוד הטורבו מקורי אז הצריכת דלק תשתפר בנסיעה רגועה.

תחשוב שחלק מהשיפורים מייעלים את ביצועי המנוע ובכך תורמים לצריכת הדלק.

גם אם תמצא אחת עם 120-130 אלף ק"מ תצפה ליישור קו, ככל שתהיה יותר פדנט ככה היישור קו יהיה יותר גדול :)

פורסם

פיאט בראבו 1.4 ידנית

רכב אמין מפנק גודש חסכוני בקיצור בול מה שאתה צריך גם תוכל להרכיב לו ציפ ולהעלות אותו ל150 כ"ס ולקנות אחד משנתון חדש יחסית (2009+)

הבעיה היחידה שיש מעט ידניות כאלו ככה שיקח לך זמן למצוא אחת במחיר הרצוי

פורסם

בקיצור, שב עם מישהו בקליאו, שב עם מישהו באיביזה, תבין מה מתאים לך, ותתחיל לחרוש את הלוחות, עם הרבה סבלנות.

אני מסכים איתך בעניין הידיים (3-4), כשאני חיפשתי וחיפשתי וחיפשתי.. ואז כשכמעט התייאשתי - מצאתי קליאו ספורט יד1 (!). הסבלנות משתלמת! לקח איזה חודש וחצי (בינתיים "קניתי" ג'אסטי), אבל בסוף מצאתי.

• תוכן חדש...