Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם הקסם נעלם עם השנים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברי אוהבי התחום המוטורי,נכון אני מחזיק ברשיון בדיוק שנתיים אבל בשנתיים האלו הספקתי לנהוג בהרבה סוגי מכוניות,ועוברת לי הרבה המחשבה בראש שכל שאני נוהג במכונית חדשה יותר, אני מרגיש פחות שולט ופחות כיף אם גם את מרגישים כך או שלדעתכם זה תלוי ברכב כי עשיתי השוואה בראש בין שלושה מכוניות, סתם השוואה של בחירה מקרית בין יונדאי I25 1.4 אוטומטית,רנו מגאן ידנית 07,ופורד פיאסטה 96 ידנית,והכי היה כיף לנהוג בפיאסטה הרגשתי יותר חופשי ושאני פוקד את האוטו ולא הוא אותי, ברנו גם נחמד אבל יש קצת מקרים שמרגישים שרכב מכתיב לי וביונדאי I25 מצאתי את עצמי משתעמם באוטו גם בגלל הגה זוועתי שרציתי לתלוש ממקום וגם משעמם כאילו אוטו צפוי מידי, מצטער שחפרתי מקווה שתבינו ותביעו את דעתכם בנושא.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תקנה רכב ספורט\יוקרה אני מבטיח לך שלא תשתעמם :roll:

המכוניות שהזכרת פה הם מכוניות פשוטות יחסית וחסרות עניין שיגרום לך להתרגשות או משהו כזה

זו דעתי בנושא בכל אופן..

Alfa Romeo 159ti 3.2 Manual 2008

Arcticat DVX400 2008

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה צודק, במכוניות הסטנדרטיות המודרניות הנהג מרגיש פחות "מחובר" לרכב, וזה בגלל הגאים חשמליים, מערכות בטיחותיות, מחשבים ועוד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני מרגיש בדיוק כמוך ואף גרוע יותר, פיתחתי פוביה מרכבים מודרניים ובכל פעם שאבי רוצה להתחדש נפתח הוויכוח מחדש

כבר חתמתי...

פורסם

ההגה ביונדאי באמת מת,נורא קל.

לדעתי אתה נהנה יותר בפיאסטה כי היא ידנית,קלה יותר ויש משהו ברכבים ישנים שעושה את זה,למשל ריח של רכב ישן.אני מת על זה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
היי חברי אוהבי התחום המוטורי,נכון אני מחזיק ברשיון בדיוק שנתיים אבל בשנתיים האלו הספקתי לנהוג בהרבה סוגי מכוניות,ועוברת לי הרבה המחשבה בראש שכל שאני נוהג במכונית חדשה יותר, אני מרגיש פחות שולט ופחות כיף אם גם את מרגישים כך או שלדעתכם זה תלוי ברכב כי עשיתי השוואה בראש בין שלושה מכוניות, סתם השוואה של בחירה מקרית בין יונדאי I25 1.4 אוטומטית,רנו מגאן ידנית 07,ופורד פיאסטה 96 ידנית,והכי היה כיף לנהוג בפיאסטה הרגשתי יותר חופשי ושאני פוקד את האוטו ולא הוא אותי, ברנו גם נחמד אבל יש קצת מקרים שמרגישים שרכב מכתיב לי וביונדאי I25 מצאתי את עצמי משתעמם באוטו גם בגלל הגה זוועתי שרציתי לתלוש ממקום וגם משעמם כאילו אוטו צפוי מידי, מצטער שחפרתי מקווה שתבינו ותביעו את דעתכם בנושא.

:shock:

יופי, טוב לדעת שיש עוד לא שפויים כמוני אי שם. ועל זה נאמר "זה לא הגיל, זה התרגיל". מה שיותר מוזר הוא, אני יכול להביא לכאן מישהו שישבע שהפיאסטה MK3 היא חרא של מכונית (מבחינת נוחות לנהג) והפיאסטות הקודמות משנת 89 ומטה היו מכוניות יותר נוחות וכפיות לנהיגה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

זו בדיוק הסיבה שאני עדיין מחזיק את האסקורט 92 שלי - אפילו בלי הגה כח.

אני נוהג בו ביום יום לעבודה - פשוט כייף לנהוג.

בסופי שבוע, לנסיעות משפחתיות - זה כבר סיפור אחר:shock:

פורסם
ההגה ביונדאי באמת מת,נורא קל.

לדעתי אתה נהנה יותר בפיאסטה כי היא ידנית,קלה יותר ויש משהו ברכבים ישנים שעושה את זה,למשל ריח של רכב ישן.אני מת על זה.

הייתה לי פיג'ו 92, עכשיו יש לי רנו 95, ואין לי שמץ של מושג מה זה ריח של רכב ישן? :shock::shock::shock:

פורסם

מצבי לא שונה ממך, גם לי יש רכב משנת 94 גיר ידני, מנוע 1400 עם 82 כוח סוס, ואני נהנה לנהוג בו הרבה יותר מהרכב השני משנת 2006, גיר אוטומטי, מנוע 2200 עם 150 כוח סוס.

אני לא יודע להסביר למה, אבל יש משהוא מיוחד יותר, אולי העדר כל הרגולציות והתקנים אז, שקיימים היום שעושות אותו "כיפי" יותר לנהיגה (אבל בטח שיש בזה גם צד שלילי, וצריך להיזהר :roll: )

אבל בטח עדיין קיים רכבים חדשים עם קסם, אבל נדמה לי שרוב המכוניות שאנחנו מקבלים כעת עלובות ומשעממות ( אולי זה נובע גם מהטעם הגרוע של ישראלים במכוניות, והם קונים כל דבר שמחירו נמוך והעיקר שקבלו אותו עם ג'נטים [סינים])

פורסם

אני גם שונא מכוניות חדשות.

אם זה המראה החיצוני, הפנימי, ההרגשה שבתוך הרכב, ממולא פלסטיקים, מסכים, כפתורים, הדשבורדים העצומים והחלון הקדמי שנמצא כל כך רחוק.

הנהיגה חסרת השליטה עם כל הבקרות האלה!

אני נוהג בסיוויק 99 אבל זה עדיין מרגיש לי חדש מדי.

החלום הוא איזה E30 מיושנת.

פורסם

כן,גם אם רכב מודרני יהיה חזק יותר,ובטיחותי יותר.

לדעתי אי שם בסוף שנות ה90 הגענו לפיק מוטורי שמשלב מודרניות,מנועים חזקים אמינות,וכיף מנהיגה. מאז אנחנו בירידה מתמדת בנושא האמינות והפאן והתקשורת של הנהג עם הרכב.

לדוגמא סידרה 3 של ב.מ.וו E36,|(91-98( לדעתי נחשבת לסדרה 3 הטובה ביותר,328,וM3 חזקות מספיק,אמניות נפלאה ותקשורת ופאן מהרכב שלאחר מכן רק מדרדרים כנ"ל נושא האמינות.

גם אצל פורשה מצב דומה כאשר השיא היה אי שם באמצע שנות ה90 עם ה993,ואפילו פרארי היחידות שאני באמת מזיל מהן ריר היו ה355 ו550 מתי ? שנות ה90 כמובן.

כמובן שיש עוד הרבה דוגמאות עוד אחת בולטת היא הE39 סידרה 5 של שנות ה90 המופלאה. מיאטה NA, ואפילו אצל הצרפתים ה306GTI הייתה הפיזו החמה האמיתית אחרנה,רנו הצליחו למשוך עוד עשור וכל הכבוד להם עם הקליאו.אבל כנראה שגם זה נגמר בדגם האחרון.

Porsche 944 turbo

פורסם
הייתה לי פיג'ו 92, עכשיו יש לי רנו 95, ואין לי שמץ של מושג מה זה ריח של רכב ישן? :shock::shock::shock:

זה בגלל שלא היה לך רכב חדש:hihi:

אני ניתקלתי בריח של ישן כמה פעמים,דווקא ברכבים מהשנה שלך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...