Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אדריכלות ומשכורות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

דילמה קטנה לאחותי

היא סיימה סטאג' של 3 שנים ועברה את בחינות רישיון האדריכל. בוגרת טכניון.

עבדה ב3 השנים האחרונות במשרדי מאמן, בכל מקום כ1.5 שנים, עם שכר של 6-7 ברוטו.

כרגע לומדת תואר שני אדריכלות ירוקה שנה שניה, והתפטרה מהעבודה.

קיבלה כעת הצעה של 11K+ ברוטו במשרד בפ"ת לתפקיד אדריכל עם רישיון. עוסקים בעיקר בתכנון כבישים/גשרים ועוד

היא מעדיפה להיכנס לאחת העיריות בתפקיד יותר מעניין, או למשרד "ירוק" (הציעו לה 7.5 ברוטו באחד הירוקים בר"ג וסירבה)

הבעיה שאין לה כרגע מספיק נסיון להיכנס לעיריות במרכז (היא שוכרת בת"א) וירושליים כרגע לא אופציה.

היא נוטה לסרב להצעה, מסיבות של "עבודה לא מספיק מעניינת" וגם בשל מרחק יחסי מת"א (אין לה רכב אבל יש רישיון)

יש לה חברה שמקבלת 7.5 נטו בחברה יחסית גדולה והיא עדיין בסטאג' וזה קצת סינוור אותה.

ממה שראיתי התחום גם מבחינת משכורות , במצב הנוכחי לא ממש מאיר פנים. 11K זה שכר של אדריכלים עם 10 שנות ותק ולא 3.

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000257314

http://www.themarker.com/realestate/1.1644076

בכל אופן אנשים נוטים בסוף לעשות מה שנוח להם באותו רגע ורק אח"כ לעשות חשבון נפש.

אני מנסה להסביר לה שזו יכולה להיות תחנת מעבר ומקפצה לתפקיד יותר טוב, אבל היא מחפשת את הדברים הרעים בתפקיד (אנשים לא נהנים מהעבודה במשרד, הדרך לא נוחה באוטובוס, יושבים בקיוביק בצד וכו)

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

אני אנסה לענות בתור אדריכל רשוי בעל משרד עצמאי.

ובתור אחד שעבר את כל הליך הרישוי החדש לאדריכלים ומהנדסים.

לפי דבריך אני יכול להסיק את הדברים הבאים:

- אחותך סיימה 5 שנות לימוד, התנסתה לפחות עוד 4 שנים בתור אדריכלית מתמחה, ועברה את בחינת הרישוי.

- אני מניח שאחרי רקורד של כמעט 9 שנים היא אמורה לדעת מה טוב בשבילה.

- לרוב הנקודה שהיא נמצאת בה זה המקום שממנו מתחילים לחשוב אם להמשיך להיות שכיר או להפוך לאדריכל עצמאי.

בשביל להכנס לאחת מרשויות התכנון לא צריך להיות אדריכל רשוי. אני אישית מכיר גם כאלה שהם לא על תקן רשום.

בנקודת גיל מסויימת כל אחד עושה את החשבון שלו.

האם כדאי לקחת עבודה X בהנחה שזה ייקד אותי אח"כ - זה גם לא בטוח.

האם לנסות להשיג עבודה עם תנאי שכר טובים יותר ללא קשר לאופ העבודה.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

אכן קיבלה תעודת לוחם אחרי מסלול של כמעט 9 שנים

בשלב הזה לפחות אין לה את האופי להיות עצמאית, לא מבחינת בטחון ולא יצירתיות,יוזמה וכוחות נפשיים.

אולי בעתיד עם שותפים/חברים ללימודים.

אם כך אז שתחליט לבד מה שטוב לה כרגע, יש לה הון עצמי לא רע וגם גב מההורים כך שהיא לא בלחץ לקחת את העבודה.

פשוט לנוכח מצב השוק ומה שאני שומע ממנה, לא יודע עד כמה אטרקטיביות כשכירה היא תצליח למצוא בקרוב, גם כשהשכר הוא פקטור.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

אני אגיד לך מה שאדריכל מאוד מנוסה אמר לי פעם: אדריכל שמאבד את חדוות היצירה שלו, הופך להיות שרטט. אם יש לה גב כלכלי, אני הייתי מציע שהיא תלך לתחומים שמרתקים אותה ומקדמים אותה מבחינה מקצועית, גם בשכר יותר נמוך, כדי להתמקצע, וכדי שיהיה לה ניסיון בתחומים שהם cutting edge.

בשלב כל כך מוקדם בקריירה לעבוד במשרד שלא בא לה רק בגלל שהמשכורת שם יותר גבוהה נשמע לי לא לעניין.

פורסם

לפעמים יש ניגודים ואילוצים (ולא כ"א אוהב ומת על מקום העבודה שלו, אך ייתכן שנשאר שם, כי יש תנאים, אולי שכר יותר גבוה וכו'. בחיים לא הכל אידיאלי !).

בנוסף למה שפייזר הציע - ניתן להציע משהו ב"קצה השני" של הסקאלה - "לקחת" את העבודה בשכר הגבוה (בפ"ת), גם אם היא לא ממש אטרקטיבית/גרנדיוזית/ירוקה. אולי משהו ישתנה בהמשך ? אולי ניתן לעבוד שם (זמנית, רק שלא יידעו שם...) ולהמשיך ולחפש במקביל עבודה כזו שהיא באמת ממאוויי הנפש ? (גם בתוכן עצמו וגם בשכר).

alfa 156 2.5.

פורסם
אני אגיד לך מה שאדריכל מאוד מנוסה אמר לי פעם: אדריכל שמאבד את חדוות היצירה שלו, הופך להיות שרטט.

משפט מאד עצוב - אבל מאד נכון!

אממה.. רוב המשרות של אדריכלים בארץ בתור שכירים הם 90% על תקן שרטט.

אני מצאתי שלהיות אדריכל שכיר בתקופת ההתמחות היתה אחת התקופות הקשות ביותר שעברתי.

בתור עובד כולם מאד העריכו את היכולות שלי. הבעיה שמעבר לזה לא קרה כלום.

הייתי מתוסכל 24/7 בכך שאני עובד אצל אדם (לרוב "אדריכלים זקנים") שבקושי מנצלים 20% מהיכולות שלי.

ולמה..?? כי הם כל כך היו עסוקים בלפחד שאולי "תגנוב"להם את הלקוחות שלהם או שתגיד משהו שהם לא חשבו עליו.

לצערי המצב לא שונה בכלל גם אחרי שאתה אדריכל רשוי ואחרי שסיימת "מסלול" בתור אדריכל.

המגוכח הוא שהיום כדי להגיע לרישיון - "רשוי" אתב באמת קורע את התחת.. לא כמו הדור הקודם שפשוט

שלח בקשה לקבל רישוי אחרי 3 שנות עבודה (ללא כל הוכחה).

טיפ חשוב לאחותך - שלא תעז בשום מקום עבודה כשכיר להשתמש בחתימה שלה כאדריכלית!

1. אם כן זה אומר מדיע לה גמול כספי הרבה הרבה יותר גבוה עכב האחריות המקצועית שלה.

2. היא חייבת על פי חוק ביטוח מקצועי. במדינה שלנו ביטוח מקצועי לאדריכל עולה 8,000 ש"ח ++

[CENTER] [/CENTER]

• תוכן חדש...