Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה תאורטית, אסור, מותר זה כרגע לא מעניין אותי. במנוע אטמוספרי איך אני מעלה מומנט, אני יודע שברגע שמעלים כוח סוס עולה גם המומנט אבל נגיד וכ"ס יש מספיק (למרות שאין דבר כזה מספיק).

פורסם

כ"ס היא פונקציה של מומנט וסל"ד, ז"א אי אפשר לעלות כ"ס בסל"ד נתון ללא העלת מומנט, ואם מומנט יעלה בסל"ד מסויים גם כ"ס יעלה באותו סל"ד.

פורסם

אני לא רוצה לדבר באוויר, אבל משום מה בחלק מהסדנאות נתקלתי בפרויקטים על שסתומים בראש. שכן נתנו תוצאות יפות מבחינת המומנט.

לא ישים:

1. כאן עולה הכוח סוס והמומנט בסלד מטורף.

2. עלות

3. מי יעשה לך את זה.

4. אתה באמת רוצה לנסוע ככה ביום יום?

פורסם

חבר יקר, ספר לנו באיזה מנוע בדיוק?

האם קיימת מערכת טורבו למנוע?

והעלאה של כמה מומנט בדיוק?

אתה לא יכול לשאול את השאלה הכללית הזאת ככה, אתה חייב לספק פרטים.

סוג מנוע הוא דבר חשוב בגלל שמנועי הונדה לדוגמא לרוב חסרי מומנט אך עתירי כוח סוס ושם יותר קשה להעלות מומנט מאשר במנוע טורבו דיזל של קנגו ששמה להעלות מומנט הרבה יותר קל.

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

השאלה שלי היא תאורתית בלבד, אני לא מעוניין לעשות פרויקט כרגע או לפחות עד שיהיה חוקי לעשות שינוי כזה או אחרת לרכב הפרטי. כמו שאמרתי אני כרגע מדבר רק על מנוע אטמוספרי, ואם כבר האם סוג מבנה של מנוע למשל V8 או בוקסר יתן תוצאה אחרת.

פורסם
השאלה שלי היא תאורתית בלבד, אני לא מעוניין לעשות פרויקט כרגע או לפחות עד שיהיה חוקי לעשות שינוי כזה או אחרת לרכב הפרטי. כמו שאמרתי אני כרגע מדבר רק על מנוע אטמוספרי, ואם כבר האם סוג מבנה של מנוע למשל V8 או בוקסר יתן תוצאה אחרת.

שמע, קודם כל לצערי כמו שאני מכיר את המדינה שלנו ב27 שנים שאני חי, זה לא יקרה לא יהיה פה שום דבר חוקי, אלא אם זה באישורי יצרן (וזה נדיר מאוד שיש כאלה דברים).

מנוע אטמוספרי...

אני לא יודע אם זה יעזור, אבל אתה יכול לדעתי לנסות מתנול או לשנות את הצנרת.

שוב, לא קראתי מספיק בשביל לתת משהו קונקרטי אבל אני הולך לקרוא עכשיו. :)

-אם אתה לא יודע תשאל, אם אתה יודע תגיד, אם אתה חושב שאתה יודע... עדיף שלא תגיד.

:wink:

כרגע אייקון זמני, מייצר טובים יותר להמשך.

פורסם

התשובה תלויה בסוג המנוע. קיימות כל מיני דרכים להעלות מומנט, אבל הן לא תמיד אפשריות.

1. דרך אפשרית אחת היא להגדיל את מהלך הבוכנות. יש חברות שבהן מנוע בנפח מסויים (נניח 1800 סמ"ק) הוא למעשה דומה מאוד למנוע בנפח גדול יותר (למשל 2000 סמ"ק), ואז ניתן להחליף את הבוכנות ולקבל מנוע יותר גדול.

2. מערכת ניהול מנוע משופרת (תוכנה או קופסת ניהול מנוע חיצונית).

3. זרימת אויר חופשית יותר למנוע. קיימות כל מיני שיטות לעשות את זה.

באופן כללי השיפור יהיה קטן וההשקעה גדולה. לכן לא מומלץ.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

לפי מה שזכור לי, אם תקח אותו מנוע בדיוק (בדיוק) ותבנה אותו בתצורת בוקסר וV, מנוע הV יפיק יותר מומנט בעוד מנוע הבוקסר יפיק יותר כוח סוס.

העצה שלי אליך כדי שתקבל תשובה לשאלה שלך היא פשוט שתלמד בעצמך מה משפיע במנועים על המומנט,

הרי אם תלמד מה מייצר את המומנט תדע מה צריך לשפר כדי להגדיל אותו...

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

בוא אקצר לך את הסיפור- זרוק למנוע סופרצ'ארג'ר ותקבל מומנט.

קצר מספיק?

:wink:

אם אני מבין נכון את שאלתך, אתה רוצה לדעת איך לשפר עם דגש על עליית מומנט (כי מומנט וכ"ס קשורים אחד בשני).

בשביל זה צריך לדעת איזה רכב ומנוע כי לכל רכב\מנוע יש צוואר בקבוק שברגע שתטפל בו- ישתחררו סוסים\מומנט.

תאוריות זה טוב, אבל במבחן המציאות מנועים שונים יגיבו שונה לשיפורים שונים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני ינסה להסביר, קודם כל נכון שלמנוע וי יהיה יותר מומנט ולבוקסר יותר כוח.

זה בגלל מהלך בוכנה קצר יותר במנוע בוקסר. כמה שיותר קצר יותר סוסים יותר ארוך המומנט עולה על חשבון הסוסים.

דוגמא, רכב אמריקאי שמוציא הרבה מומנט. ממנוע 5.7 אבל רק 150 סוסים, זו קאפריס באחד הדגמים.

לעומתה סיוויק עם מהלך קצר מוציא הרבה סוסים אבל מומנט יחסית נמוך מאד.

יש גם פרמטרים אחרים כגון:

מנוע של פגיו tu בעל 8 שסתומים הוא בעל אותו הבלוק ואותו הבוכנות והטלטלים כמו אחיו עם 16 שסתומים, כמובן אני מדבר על מנוע 1600, אבל המומנט ב8 מושג מוקדם יותר מב16, בגבוהות ה16 יותר חיי, בנמוכות ה8.

ככה שאתה מבין כמה פרומטרים צריך לחשב? זה לא שיש קיצורי דרך על רגל אחת.

פורסם

תודה לכולם על התשובות זה בהחלט קצת עזר. אולי בעתיד הלא רחוק החוקים בארץ יתנהלו קצת אחרת ויהיה חוקי לעשות שינויים כאלה וגם בהתאם המחירים ירדו.

• תוכן חדש...