Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיה פיקנטו - הגה כח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

עברתי מסיריון '99 ידנית לפיקנטו אוט' חדשה.

שמתי לב שכשאני נכנס לכיכר ומסובב את ההגה, ביציאה מהכיכר ובמידה ואני לא לוחץ על הגז יותר מדי - ההגה פשוט נשאר בכיוון הסיבוב וממשיך להפנות את הרכב.

בסיריון עד כמה שאני זוכר הוא היה מייד קופץ ומתיישר חזרה.

האם זה נורמלי ואני רק צריך להתרגל?

תודה.

פורסם

ידוע, ההגה בכל דגמי הפיקנטו לא מתמרכז עצמאית.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

זו לא אמורה להיות שאיפה של הגלגלים או משהו כזה להתיישר?

איך זה הגיוני שבטרנטה שלי ההגה חוזר וברכב חדש הוא לא?

פורסם

זה קשור לזוויות ההיגוי.

למרות שמדובר ברכב חדש, ייתכן ודרוש כיוון פרונט.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
יידוע???

כן. הייתי לי כזאת.. (1.0L 2011)

ברוב המבחנים ציינו את התכונה הזאת לרעה.

יצא לי להשכיר אחת יותר חדשה לפני חודשיים (2013 1.25L) וההגה התנהג בדיוק באותה צורה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
היי,

עברתי מסיריון '99 ידנית לפיקנטו אוט' חדשה.

שמתי לב שכשאני נכנס לכיכר ומסובב את ההגה, ביציאה מהכיכר ובמידה ואני לא לוחץ על הגז יותר מדי - ההגה פשוט נשאר בכיוון הסיבוב וממשיך להפנות את הרכב.

בסיריון עד כמה שאני זוכר הוא היה מייד קופץ ומתיישר חזרה.

האם זה נורמלי ואני רק צריך להתרגל?

תודה.

גם אצלי זה היה כך, בזמנו חשבתי שזו תקלת כלשהי עד שמישהו הסכים לתת לי את הרכב שלו לבדיקה.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

בקיה זה נורמאלי. קיה ידועים לשמצה בכל מה שקשור להיגוי, במיוחד בדגמים היותר חדשים שלהם. התופעה הזאת מוכרת גם מהאופטימה הגדולה, גם מהריו החדשה וגם בפורטה הקודמת ההגה היה מבאס ומסטיקי (בפורטה החדשה עדיין לא התנסיתי, כך שאין לי מושג איך זה אצלה). אין לך מה לדאוג לא מדובר בבעיה, רק צריך להתרגל לאופי של ההגה והכל טוב.

פורסם
בקיה זה נורמאלי. קיה ידועים לשמצה בכל מה שקשור להיגוי, במיוחד בדגמים היותר חדשים שלהם. התופעה הזאת מוכרת גם מהאופטימה הגדולה, גם מהריו החדשה וגם בפורטה הקודמת ההגה היה מבאס ומסטיקי (בפורטה החדשה עדיין לא התנסיתי, כך שאין לי מושג איך זה אצלה). אין לך מה לדאוג לא מדובר בבעיה, רק צריך להתרגל לאופי של ההגה והכל טוב.[/quote

]יש לי פיקנטו ואייני סובל מהתופעה

פורסם
בקיה זה נורמאלי. קיה ידועים לשמצה בכל מה שקשור להיגוי, במיוחד בדגמים היותר חדשים שלהם. התופעה הזאת מוכרת גם מהאופטימה הגדולה, גם מהריו החדשה וגם בפורטה הקודמת ההגה היה מבאס ומסטיקי (בפורטה החדשה עדיין לא התנסיתי, כך שאין לי מושג איך זה אצלה). אין לך מה לדאוג לא מדובר בבעיה, רק צריך להתרגל לאופי של ההגה והכל טוב.

יש לי ריו, לא מאוכזב בכלל מההגה, לא כ-ו-ל אחד מחפש ברכב התנהגות והיגוי, ל99.9% מהאנשים זה לא מזיז את קצה הציפורן היגוי או תכונות אחרות, העיקר שייסע מA לB בשקט עם מזגן וזהו, את רובם הגדול גם לא מעניין צריכת דלק/נוחות/בטיחות.

צריך להבדיל בין התכונות ומה שמצופה מרכב, אם היה הגה כמו בריו ברכב ספורטיבי שאמור לספק גם התנהגות אז פה אתה צודק, ההגה עם זוועתי ולא מתאים לרכב.

כשקניתי את הרכב הזה ידעתי בדיוק למה לצפות ממנו, כי קראתי מבחנים, עשיתי נסיעת מבחן לא קצרצרה, דיברתי עם בעלים של רכבים מאותו דגם, ואני מרוצה, קיבלתי בדיוק מה שציפיתי, ואפילו היו קצת הפתעות לטובה.

אין רכב מושלם(!) מצד אחד קח מיאטה, תגיד מכונת נהיגה משומנת ותהיה צודק, אבל מצד שני היא קטנה, צפופה לגבוהים, לא כזו חזקה למי שרגיל לטורבו, והיא קשיחה יחסית בנסיעה יום יומית זה לפעמים לא תמיד נוח.

סתם כדוגמא.

פורסם

^

לא אמרתי שזה רע, אולי הובנתי לא נכון. ההגה מעורפל והתחושה לא תמיד נעימה וכמו שכבר נאמר כאן, זה מוזכר גם במבחני דרכים. לקיה יש יתרונות אחרים (אמנות, יעילות, אחזקה נמוכה, 7 שנות אחריות), אבל הגה זה לא אחד מהם. בנוסף אני רק אמרתי שהתופעה מוכרת מעוד דגמים של קיה שנהגתי עליהם ורק צריך להתרגל לתחושה השונה.

• תוכן חדש...