Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כנראה מחר אני מזמין סוויפט ידני, 1.25 חדש (כחול מטאלי עם ידיות ניקל... תמונות בעוד מספר שבועות. אני מקוה :) )

אני ניסיתי למצוא פרטים לגבי הרצה של הרכב, הסבר מפורט, אבל מצאתי פיסות מידע שחלק גדול מהן התייחסו לרכבים אוטומטיים, עם טורבואים וכו', שלא ברור כמה רלוונטי בשבילי.

ממה שהבנתי עד כה:

1. 1500 ק"מ ראשונים לנסוע רגוע, רצוי לא לעבור 3500 סל"ד. (בערך 3 שבועות בשבילי)

2. מפלס הנוזלים עלול לרדת, אז לעקוב כל 200~300 ק"מ.

3. אחרי X ק"מ להגיע למוסך להחלפה של נוזלים ופילטרים - כמה זה X ואיזה נוזלים ופילטרים צריך להחליף? (מצאתי כל מיני נתונים סותרים)

דברים נוספים שאני רוצה לברר:

1. איך להתנהג עם תיבת ההילוכים (דברים מיוחדים לתקופת ההרצה)

2. 90% מהנסיעות שלי בינעירוניות. זה טוב ליהודים או שרצוי לנסוע קצת בעיר באופן יזום?

כל מידע נוסף יתקבל בברכה,

תודה מראש וחג שמח!

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

סעיפים 1+2 נכונים.

לגבי סעיף 3 לא צריך להחליף שום פילטרים,אם אתה רוצה שיש ירידה במפלס השמן או המנוע,גש למוסך והם יוסיפו לך ללא תשלום.

לגבי הגיר אין משהו מיוחד לגבי ההרצה.

אין צורך לנסוע בעיר בשביל "כיול הרכב".

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני מכיר ממכונות אחרות (צבא- לא יכול לפרט) שבתקופת ההרצה יש יחסית הרבה שחיקה עד שכל הרכיבים מתיישבים במקום שלהם ומתאימים אחד לשני. זה לא סותם את הפילטרים (פילטר שמן, לדוגמא)?

פורסם

כיום המנועים עוברים הרצה במפעל והרכב מגיע מוכן לשיומש, אך יש להיצמד להוראות היצרן המצורפות עם קבלת הרכב בספר נהג ואותו הדבר לגבי טיפולים.

פורסם
אני מכיר ממכונות אחרות (צבא- לא יכול לפרט) שבתקופת ההרצה יש יחסית הרבה שחיקה עד שכל הרכיבים מתיישבים במקום שלהם ומתאימים אחד לשני. זה לא סותם את הפילטרים (פילטר שמן, לדוגמא)?

עד לפני יחסית לא מזמן (שנות ה 90) היה מקובל לבצע טיפול סיום הרצה לאחר 1000-1500 ק"מ ראשונים.

בטיפול זה היו מחליפים שמן ופילטר שמן.

היום טכנולוגיית ייצור המנועים התקדמה, רמת הדיוק ביצור ובהרכבה עלתה ויצרני הרכבים ויתרו על הטיפול הזה.

פורסם

והמהנדסים עדין משתמשים בתמונות של אנשי השיווק בתור מטרות על זה שהם שיכנעו את הבוסים לקבוע מרווח תחזוקה אחיד להכול ב-15000 ק"מ.

אני רוצה לדעת אם בפועל כדאי להחליף שמן בגלל השחיקה המוגברת בהתחלה שיכולה לסתום מהר יחסית את הפילטרים וללכלך מהר יותר את השמן עצמו

אם אתם בטוחים שההוראות בספר הרכב לגבי הרצה מדוייקים ולא נערכו יותר מידי ע"י מח' השיווק, ובאמת לא צריך לעשות טיפול מוקדם מהמוגדר, אז אני סומך עליכם :)

• תוכן חדש...