Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ההרגשה שאחרי מוסך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, יש לי סיויק 95 שלאחרונה החום שלה התחרפן. מסתבר שצינור התפוצץ והחליפו לי אותו.

לאחר מכן הוא זרק מבט מהמכסה של הרדיאטור ואמר שצריך להחליף והחליף...

באותו רגע להחליף את הרדיאטור היה הגיוני אבל עכשיו אני לא כל כך בטוח.

הוא שם לי אחד לא מקורי והוא הסביר לי שהלא מקורי לא שומר על קירור אחיד במנוע.

מאז שחזרתי ועד עכשיו היה לי זמן לעבד את כל מה שקרה שם ועכשיו אני מרגיש כמו אדיוט גמור ומרגיש שדפקו אותי בשביל כסף גדול כי הצינור היה הכסף הקטן בסיפור.

מה נראה לכם? גם לכם יש סיפורים עם רגשות דומים? אני רוצה לשנות קצת את ההרגשה של האדם המטומטם ביותר עלי אדמות חחח :?

פורסם

כשהוא זרק מבט אל הרדיאטור הוא ראה שם לכלוך או צבע אחיד של מים\נוזל קירור? לא שאלת למה צריך להחליף?

מקס.

פורסם
כשהוא זרק מבט אל הרדיאטור הוא ראה שם לכלוך או צבע אחיד של מים\נוזל קירור? לא שאלת למה צריך להחליף?

מקס.

תודה על התגובה

הרדיאטור היה מרוקן כי החליפו צינור לפני ואז הוא זרק מבט חטוף לפתח ואמר שצריך להחליף. באותו רגע בתור אדם ממורמר על תקלה ברכב שלו ולצערי אין לי ידע במכניקה הזו, לא שאלתי כלום

פורסם

אחרי שכבר החליפו אי אפשר לדעת אם היה צריך להחליף או לא.

לא כולם רמאים, יכול להיות שבאמת היה צריך להחליף.

קיבלת שיעור לחיים - בפעם הבאה תשאל לפני.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

הוא נזל?הרכב התחמם?

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

יכול להיות שבאמת לא היה צריך להחליף כעת את הראדיאטור, ורק רצו להרוויח עליך, אבל אם הגעת למצב שצינורות ישבשים ויש מהם נזילות (קרי - בלאי) ישנו גם מצב שגם הרדיאטור היה במצב של פחות או יותר כמו הצינור ששמנו היה לך נזילה, והיה כדאי להחליף את הרדיאטור כבר עכשיו.

אשתף אותך בסיפור קטן, איפה שאני עובד יש גברת עם רכב מטופל שבמהלך נסיעה רגילה נסדק לה הרדיאטור מבלאי, והרכב התחמם לה, לא שמה לב.... ובסופו של יום הלך מנוע (אחרי הנחות בערך 5,500 ש"ח).

אז לא סוף העולם, ולפחות יש לך עכשיו שקט נפשי לקיץ.

פורסם
יכול להיות שבאמת לא היה צריך להחליף כעת את הראדיאטור, ורק רצו להרוויח עליך, אבל אם הגעת למצב שצינורות ישבשים ויש מהם נזילות (קרי - בלאי) ישנו גם מצב שגם הרדיאטור היה במצב של פחות או יותר כמו הצינור ששמנו היה לך נזילה, והיה כדאי להחליף את הרדיאטור כבר עכשיו.

אשתף אותך בסיפור קטן, איפה שאני עובד יש גברת עם רכב מטופל שבמהלך נסיעה רגילה נסדק לה הרדיאטור מבלאי, והרכב התחמם לה, לא שמה לב.... ובסופו של יום הלך מנוע (אחרי הנחות בערך 5,500 ש"ח).

אז לא סוף העולם, ולפחות יש לך עכשיו שקט נפשי לקיץ.

חחחח תודה על השיתוף ועל התגובה :)

אני מתאר לעצמי שזה באמת חוסך לי כאב ראש עתידי אך האם העובדה שאמרו לי שמכיוון שהרדיאטור לא מקורי אז הרכב ימשיך להתחמם, אולם לא כמו קודם אך עדיין, היא הגיונית?

פורסם

לפותח השרשור:

בהמשך לשאלתך, רדיאטור לא מקורי (חילופי - שמתאים לרכב שלך) אמור לקרר את מי הקרור בדיוק כמו רדיאטור מקורי.

זה שהרדיאטור לא מקורי של הונדה זה לא אומר שהיא לא תעשה את העבודה.

יש היום הרבה חלקים חילופיים מחומרים איכותיים רק צריך לשים לב שאתה קונה חלק חילופי מחברה מוכרת ולא סתם זבל סיני..

על הדרך תבדוק גם את יתר הצינורות, משאבת המים, טרמוסט ואת המאוורים שנכנסים לפעולה מתי שצריך.

אם הכל תקין הרכב לא אמור להתחמם מעבר לטמפרטורה התקינה גם אם הרדיאטור היא לא מקורי.

פורסם

אם הישן היה חום אז הגיע זמנו.

אם אתה מאיזור ירושלים אוכל להמליץ לך על האדם הנכון שיטפל בהונדה שלך בלב שקט.

בקשר ההרגשה, קרה לי לא פעם, לכן למדתי לעשות מחקר שלם לפני כל כניסה לתחום שאני לא בקיא בו, כדי להפחית נזק.

Honda civic EJ6

פורסם
לפותח השרשור:

בהמשך לשאלתך, רדיאטור לא מקורי (חילופי - שמתאים לרכב שלך) אמור לקרר את מי הקרור בדיוק כמו רדיאטור מקורי.

זה שהרדיאטור לא מקורי של הונדה זה לא אומר שהיא לא תעשה את העבודה.

יש היום הרבה חלקים חילופיים מחומרים איכותיים רק צריך לשים לב שאתה קונה חלק חילופי מחברה מוכרת ולא סתם זבל סיני..

על הדרך תבדוק גם את יתר הצינורות, משאבת המים, טרמוסט ואת המאוורים שנכנסים לפעולה מתי שצריך.

אם הכל תקין הרכב לא אמור להתחמם מעבר לטמפרטורה התקינה גם אם הרדיאטור היא לא מקורי.

חחחח קשקוש יש הרבה רדיאטורים תחליפים שפשוט לא עושים את העבודה מגיעים ימים חמים והמנוע פשוט מתבשל

אתה בודק ומגלה שהרדיאטור יותר דק מהמקורי או חסרים שורות או שניהם בקיצור בדיחה

אם מכונאים לפעמים נופלים בפח של חלפים מאיכות זבלה אתה מצפה מאדם מהישוב והכפר להבין משו?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תברר מה היצרן של הרדיאטור שמכרו לך. ככה לפחות יהיה לך מושג על איכות החלק.

בגדול יש חלקים תחליפיים באיכות טובה, אבל כמו שאמר Dan-idin, לא חסר גם זבל. בחלק חשוב כמו רדיאטור עדיף לקנות את היקר ולהיות בראש שקט.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
חחחח קשקוש יש הרבה רדיאטורים תחליפים שפשוט לא עושים את העבודה מגיעים ימים חמים והמנוע פשוט מתבשל

אתה בודק ומגלה שהרדיאטור יותר דק מהמקורי או חסרים שורות או שניהם בקיצור בדיחה

אם מכונאים לפעמים נופלים בפח של חלפים מאיכות זבלה אתה מצפה מאדם מהישוב והכפר להבין משו?

זה כבר שאלה של איזה רדיאטור תחליפי שמת, חברה טובה ומוכרת תעשה את העבודה בצורה טובה.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

תחליפי לא עושה עבודה של מקורי, אבל כל עוד אתה נוסע רגוע ומשתמש ברכב לתפקיד שהוא נועד לו, זה צריך להספיק.

אם הישן, זה שהחליפו היה מקורי, אז עשו בשכל, 18 שנים המון פזם. (אפשר להשאיר אותו אם הוא תקין, אבל לך תדע עוד חודש יתפוצץ לך באמצע הדרך, חבל תיתקע).

כל אופן, התפוצץ לך כנראה הצינור שמכניס מים למנוע, יש רכבים שזה עולה בהם גם כמה מאות.

הרדיאטור היה סתום או שהוא נזל?

פקק רדיאטור גורם ללחץ בצינורות וברדיאטור עצמו, בגלל שהוא לא משחרר עודפי מים או עודפי לחץ. (פועל כמו שסתום).

ב406 שהייתה לי, גם התפוצץ צינור, החשד הראשוני שהראש דפוק והמנוע בונה יותר מידי לחץ, בסוף הבעיה הייתה בפקק מיכל עודפים, קניתי חדש ב80 שח והכל הסתדר. (גם החלפתי את הרדיאטור המקורי כי הלחץ פוצץ אותו).

• תוכן חדש...