Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אתה עובר בירושלים תודיע לי.

האמת? רוב המתקינים בארץ לא מבינים באודיו, הם יודעים להתקין (וגם זה לא ברמה הכי גבוהה)..

לא הייתי סומך עליהם שיכוונו, מהסיבה הפשוטה שהם פשוט לא יודעים.

JL Audio

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הם מנסים לכוון איך שהם יודעים וזהו אני חושב שהוא שם קצת יותר מהחצי של הגיין לקומפוננטים וזה הכניס עיוותים גבוהים

אבל בגיין צריך בזהירות רבה בכיוונים ידוע שזה לא כפתור ווליום זה רק בשביל לשנות את רגישות היציאה עדיף לא לעבור את הארבעים אחוז אחר כך מתחילים העיוותים הגבוהים 40% שזה פחות מחצי

שהמתקין התקין את המערכת הוא לא כיוון את הLPF והHPF

פורסם

השיטה הנ"ל לא מדוייקת כמו סקופ* או DD1** אך עדיין טובה יותר מכיוון על ידי האוזן, וסביר להניח שאף טובה יותר ממה שיש למתקין שלך להציע:

קח מולטימטר תכוון אותו על AC VOLTS 200.

תבטל כל אקולייזר ותוריד את הגיין עד הסוף (את החיתוך של 80Hz תשאיר!)

תגביר את הרדיו דיסק לווליום 75-70% מהמקסימום.

ותנגן דרך הרדיו טון של 1kHz (זה טון מעצבן בשמיעה רצופה, אז מומלץ לנתק את ה+ וה- של הרמקולים לפני).

תיגע עם ה+ וה- של המולטימטר ב+ וה- של אחד הערוצים שמחובר אליו הקומפוננט ותתחיל להגביר את הגיין עד שהמולטימר יראה לך 22.3 (אם תגיע למספר כל שהוא פחות מ22.3 זה לא נורא, אבל תשתדל לא לעבור את זה).

אתה לא אמור לשמוע עיוות בנקודה הזו, אך אם אינך בטוח \ במידה ואתה כן שומע עיוות, תכוון את הגיין עד שהמולטימטר יראה לך 20 על הצג (או פחות כמובן).

*סקופ (או בשמו המלא: אוסילוסקופ) מודד מתח באופן ויזואלי על מסך, ככה אתה יכול לראות מתי מתחיל עיוות במגבר ולכוון בעצם למקסימום שהוא יכול, ללא עיוות.

**DD1 אמנם אינו מציג את המתח על מסך אבל הוא מדליק נורה מתי שהוא מגיע לנקודת עיוות וגם דרך מכשיר זה אפשר לכוון את המגבר למקסימום.

JL Audio

פורסם

בעיקרון הייתי אצל אותו מתקין שהתקין הוא לא כיוון טוב את המערכת אז חזרתי הביתה איפסתי את כל הכיוונים וכיוונתי בעצמי בעדינות רבה הגעתי לתוצאה טובה מאוד שהגיין על החצי אני מניח שמתחילים העיוותים

את הגיין הורדתי עד הסוף למטה ל0 בעדינות העלתי לא עברתי את האמצע לא היו עיוותים מיוחדים (בעוצמה 47 אמנם לא שומעים עוצמתי כמו לפני כן שהיה חזק מאוד אבל היה עיוותים עכשיו יותר טוב אבל אם מגבירים מעל 47 לא מרגישים את העיוותים שיוצאים מהרדיו דיסק יש לי DEH4450BT של פיונר (ללא מגבר יש עיוותים רבים מעל 47) ואם עוברים את ה50 העוצמה שהייתה ב47 נמצאת

את סאב כיוונתי בLPF ואת הקומפוננט בHPF איך שאמרת פחות או יותר אני מניח 80HZ וגם הסאב מוגדר ברדיו דיסק על 80HZ

האקולייזר מכוון על FLAT שום בס בוסט,טרבל,ומיד לא מוגברים דרך הרדיו דיסק הכל על +0

כמו כן שמתי לב שהשירים שאני שומע שירים עם הרבה בס אחד מהם פשוט לא מתאים לקומפוננט בגלל שהוא כנראה רך ולא מספיק קשיח באלקטרונית משתלב יפה מאוד (מורל רכים מידי לשירי היפ הופ) גם כאשר הHPF מכוון לקומפוננט

למרות שב47 זה עדיין לא מספיק חזק להשאיר ככה? (מקסימום ווליום זה 62)

יש גם את הפונקיה בפיונר שמשחזרת חלקים מהשאיר באיכות נמוכה אצלי זה על 1 שיש עד 2

פורסם

לא יודע על פי מה החלטת שמוראל ״רכים מידי״ לבאסים והיפהופ אבל זה לא נכון בכלל.

אתה חותך מהמגבר, רוב הסיכויים שאתה לא עומד על הנקודה הרצויה, וגם אם כן יכול מאוד להיות שהחיתוך שבחרת לא מתאים פשוט לשמיעה בווליום שאתה שומע.

תעלה קצת את נקודת החיתוך של הhpf ויהיה בסדר.

פורסם

מורל לא רכים מידי, הם פשוט לא חדים כמו הרץ (מבחינתי זה יצרון עצום), עברתי כמה סטים וקומבינציות של מורל, ואני שומע מלא סגנונות-הכל בכיוונים.

תגיע למפגש.

SCANSPEAK

פורסם

נקודת החיתוך של הקומפוננט עומדת על פחות מחצי בHPF אני חושש קצת לעלות לאמצע קצת פחות מהאמצע אין לי מושג אם זה עומד על 80HZ

עכשיו בגלל ששמעו חלש בהאזנה לרדיו העלתי קצת את הגיין לקצת יותר מחצי לא יותר מדי ולא נוצרו עיוותים עדיין יותר מזה אני מניח שמתחילים העיוותים בגלל שהמקס' ווליום בפיונר זה 62

בUSB שמעו יותר עוצמה שזה נגיד על 37/38

פורסם

כיוונים זו פעולה שלא כ"כ אפשרי להעביר ע"ג דפי הפורום.

כמה ווליום מופיע לך על המכשיר לא מתייחס לעוצה הכללית, אפשר שב25 כבר יהיה המקסימום ואפשר שב 62, אל תייחס לזה חשיבות כלל וכלל.

בגדול, רק ככיון כללי

1. סגור גיינים לגמרי, אפס אקולייזר,באס בוסט, לאודנס וכל שקר כל שהוא שמוסיף/גורע מהצליל משהו.

2.שים את הוולים על 45, עם שיר שאתה מכיר ואוהב (דאג מראש לקובץ איכותי או WAV או MP3@320KB/S, או דיסק מקורי)

3.HPF אם יש לך סקאלה שך תדרים על המגבר, נסה לשים אותו בערך על שמונים, הדיוק כאן לא כזה קריטי.

4.תתחיל לפתוח את הגיין עד שתשמע עיוותים, ברגע שהם מתחילים, תחזיר את הגיין טיפה אחורה עד שהם יעלמו לגמרי, ועוד טיפה.

5. סגור דלתות ובגאז, שב תשמע את השיר שוב (בלי סאב), נשמע טוב? יופי!

לא נשמע טוב?

יותר מידי באס שמתעוות?, תעלה טיפה את ה HPF.

אתה מרגיש שהמיד באס יכול לתת עוד יותר באס- תוריד קצת את ה HPF .

שוב שמיעה, שוב אותו שיר אהוב, תתחיל לשחק עם האקולייזר, דרכו רק מנמיכים תדרים מסויימים, אישית אני נמנע מלגעת בו.

תוך כדי נסיונות אתה תבין פחות או יותר מי נגד מי ומה עושה מה, ותוכל לכוון לטעמך.

רק זכור:

גיין איננו ווליום.

רמקול שלא נשמע טוב- ברוב המקרים זה רמקול שסובל.

ההמלצה לחתוך מידבס בשמונים היא רק המלצה, אפשר לחתוך ב 63 ואפשר גם ב100 הכל תלוי בטעמך, ובעמידות הציוד שלך.

בהצלחה.

SCANSPEAK

פורסם

אתמול איפסתי את הכיוונים דרך המגבר וכיוונתי מחדש

עד האמצע של הגיין לא יצא לי לשמוע עיוותים מהמגבר את הקומפוננט כיוונתי לפני כמה דקות לאמצע בערך ואת הסאב טיפ טיפה פחות האיזון בדקתי אותו והיה נשמע לי טוב יותר מקודם אני יודע שזה לא כפתור ווליום

כל הכיוונים ברדיו דיסק הסאב על 80HZ ברדיו דיסק,אקולייזר FLAT,בס בוסט,טרבל,מיד על +0 כמו שאמרתם שצריך להיות

בפיונרים הווליום המקס' הוא 62 מ30 בערך מתחיל להיות גבוה אבל עם מגבר זה שונה שהרדיו דיסק על 40+ הוא מתחיל להתחמם אני מקווה שזה לא גורם לו נזק

פורסם

זה טבעי שהמגבר יתחמם, לדעתי אתה מתעסק יותר מדי על ריק, המערכת שלך לא מצריכה כיוונים רבים, אני אישית משתמש בשיטה שרשמתי לך למעלה ואני מנצל את המגבר ללא עיוותים בכלל.

JL Audio

פורסם

התכוונתי שהרדיו דיסק מתחיל להתחמם מ40 ווליום

לבנתיים הכיוונים יצאו קצת יותר טובים משל אתמול משאיר את זה ככה לבנתיים נראה אם לא יהי טוב אני יכוון שוב עד לתוצאה הרצויה

את הLPF בקומפוננט המליצו שלא לעלות

פורסם

כן HPF לצלילים גבוהים LPF לסאב

המתקין באמת לא יודע להתקין הוא הגביר אצלי את הבס בוסט לקומפוננט חוץ מלהתקין הוא לא מכוון טוב

בס בוסט במגבר רק הורס את האיכות של הסאונד

אצלי הקומפוננט מכוון לסביבות ה80HZ לא בדיוק ל80 אבל בסביבה

בשירים עם קצב שקט יותר אין הרבה בס אבל שירים עם הרבה בס דווקא יש

• תוכן חדש...