Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום שמתי את הרכיבים למערכת ברכב לצורך התקנה הרכיבים הרכיבים הם

קומפוננט Morel Maximo 5.25 בגלל התקציב הנמוך לא היה מספיק לטמפו

מגבר Crunch GTR 4x1000 נתון לא נכון אולי מוציא מקסימום 500-600

סאב Powerbass 10" לא זוכר בדיוק את הדגם כולל תיבה מקורית 275RMS ו500W ב 4Ohm ללא אפשרות ל2Ohm ככה רשום על הקופסא

הרדיו דיסק שיש ברכב Pionner DEH4450BT

בכיוונים יש

BASS על +6

Treble על +1

Mid על +1

Loud - על High עכשיו

עכשיו לפי מה שהבנתי צריך לשנות את ההגדרות מה צריך להיות במקום ההגדרות הנוכחיות?

ברכב מותקנים עכשיו רמקולים אחוריים JBL GT 66-9

מקדימה רמקולים המקוריים

למגבר יחוברו הקומפוננטים והסאב ואת האחוריים אני משאיר על ההגברה של הרדיו דיסק מקסימום אנמיך אותם

זאת מערכת ראשונה שאני רוכש

הרכב הוא סובארו אימפרזה 2006

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין לך יותר מידי מה לכוון ברדיו דיסק, וזה לא מתכון קבוע, פשוט תעשה מה שנשמע לך טוב.

מה שכן אתה צריך להגדיר במגבר hpf לערוץ של הסט קומפוננט, כוון לאיזור ה100hz.

פורסם

תודה על התשובה

ההתקנה בוטלה בגלל שהמתקין טען שהקיט התקנה עלול לשרוף את המגבר תוך חמש דקות הוא אמר שצריך 8 ג'יג ולא 4 ומה שיש עכשיו זה 4 לא יודע מה לעשות לגבי זה בגלל זה אני חשבתי להחזיר את הכל

לגבי המצבר האם המצבר בהספק המקורי שהרכב צריך מספיק חזק בשביל להחזיק את המגבר ואם הרכב כבוי המצבר לא יגמר בגלל המגבר?

מחר זה שבועיים אחרי שקניתי את הכל וזה יום אחרון להחלפה או החזרה

פורסם

קיט ארבעה גייג עדיף על שמונה גייג בכל פרמטר, ובכל אופן עובי הכבל לא יגרום למגבר להשרף תוך חמש דקות... עבודה בעיניים.

המערכת לא אמורה לעבוד כשהרכב כבוי, רק כשהוא מונע מכיוון שהיא צורכת הרבה כוח, לא מומלץ להפעיל מערכת מוגברת כשהרכב כבוי.

SCANSPEAK

פורסם

תתרחק מהמתקין הזה! כמה שטויות הוא מדבר בחיי. כפי שציין בני למעלה- "קיט ארבעה גייג עדיף על שמונה גייג בכל פרמטר".

מבחינה טכנית כאבל 4 גייג' זה כאבל עבה יותר מ8 גייג' (לדעתי אם תשווה 4 גייג' סיני ל8 גייג' אמיתי, ה8 גייג' יהיה יותר טוב).

בכל מקרה כאבל עבה "מדי" לא יכול לשרוף מגבר. (תחשוב על זה לרגע- הגיון בסיסי...)

JL Audio

פורסם

התרחקתי ממנו אתם צודקים הוא מנסה לעשות עלי כסף

אחרי שכל הרכיבים יותקנו ברכב אני אבצע כיוונים ברדיו דיסק לראות מה התוצאה הכי טובה למרות שלפי המלצות בנושאים אחרים פה ראיתי שעדיף לא להגביר את הבס בוסט

פורסם

כן יש אפשרות קדימה ואחורה ככה הייתי מנמיך את הקדמיים לפני

במגבר יש את הכיוונים הבאים

LPF - 30HZ - 250HZ

HPF - 60HZ - 1.2KHZ

BASS EQ - 0DB - 9DB

LEVEL - 6V - 0.2V

פורסם

המערכת הותקנה והכל הכל עובד מצויין המתקין לא כיוון כרגע את המגבר אבל שומעים מצויין בכל זאת אבל צריך לכוון בכל מקרה שאני שם את הכיוון של הבאס ברדיו דיסק על +0 אין באס ואם אני שם על +2 וLOUD על LOW זה טוב

המתקין מחכה שאני אבוא לשמוע איך שאני אוהב שישמעו לכן הוא מחכה וצריך מחר להרכיב את הפיוז המקורי של המגבר כי שכחתי להביא אותו למתקין

פורסם

יש פיוז אבל שהמתקין שם כי חשבתי שהפיוז הזה בשביל להחליף במקרה וילך הפיוז הקיים מחר אני מביא את הפיוז המקורי בשביל להחליף אותו

שכחתי להזכיר שאצלי במגבר LEVEL זה הGAIN? ומה הGAIN עושה?

המגבר מחובר למצבר ביחד עם הפיוז

רק שכל הכיוונים רגילים כמו שהוא הגיע

פורסם

Level זה הגיין, והתפקיד של הפוטנציומטר הזה הוא לווסת את רגישות הכניסה. חשוב לציין שזה לא כפתור ווליום.

את נקודת החיתוך של הקומפוננט תכוון ל80hz HPF

ואת נק׳ החיתוך של הסאב תכוון ל80hz LPF.

JL Audio

פורסם

סליחה שאני מתעלק, אבל מישהו יודע למה יש מגברים כמו של פותח השרשור שבהם החיתוכים של ה LP וה HP בתדרים שונים? מה ההיגיון שתרצה להריץ אלמנט אחד עד 250 ואת השני מ 1200?

פורסם

הסאב מכוון ל80HZ דרך הרדיו דיסק

בGAIN לא נגעתי נשאר רגיל ככה

את הרמקולים האחוריים הנמכתי לגמרי הם באמת משכו הכל לאחורה נגטיב צדקת לגמרי

הקומפוננט עכשיו מכוון באזור ה100HZ בHPF

בפיונר שמתי לב שהווליום מתחיל ב30 בערך וב45 הוא גבוה

פורסם
הסאב מכוון ל80HZ דרך הרדיו דיסק

בGAIN לא נגעתי נשאר רגיל ככה

את הרמקולים האחוריים הנמכתי לגמרי הם באמת משכו הכל לאחורה נגטיב צדקת לגמרי

הקומפוננט עכשיו מכוון באזור ה100HZ בHPF

בפיונר שמתי לב שהווליום מתחיל ב30 בערך וב45 הוא גבוה

80Hz זה נקודת התחלה דיי גבוהה בשביל סאב לפחות לדעתי,

מה זאת אומרת הווליום מתחיל ב30?

ב45 זה גבוה לדעתך? בלתי סביל מבחינת שמע של זיופים?

כמה המקסימום שיש בHU הזה בווליום?

עדיאל, hp, וlp, הם שני דברים שונים לגמריי, שמכוונים לא לאותו אלמנט,

LP - זאת העברה של תדרים נמוכים - מיועד לסאב וופר

HP - צלילים גבוהים - מיועד למידבאסים - מידים - טוויטרים (תלוי בנקודת החתיכה)

במצב HP, מיועד לכך שאלמנט שלא אמור לנגן את כל טווח תדרי הבאס, פשוט לא ינגן אותם על מנת לתת לו יותר "חופש" לנגן את טווח התדרים אליו הוא יותר מיועד.

זאת גם הסיבה לסאב וופר שמיועד לנגן טווח תדרים מסויים, ומוריד את ה"עומס" מהמידבאס שלא יעבוד "קשה". (זה לא הכי מדוייק בעולם, אבל ניסית להסביר כמה שיותר בפשטות.)

• תוכן חדש...