Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לדרמן וחוצפה ישראלית.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי זאפ,

אחד הדברים הטובים הוא,

שכאשר אתה הולך לחנות ומציג את המחירים שחנויות אחרות מפרסמות,

יש חנויות שישוו מחיר במקום מבלי שתצטרך לרוץ אחרי החנויות הספציפיות שמפרסמות שם.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ועל חשבון איזה תקציב היבואן צריך להחזיק חדר עבודה+טכנאי+לוגיסטיקה של רישום התיקונים? על חשבון המחיר שבו הוא מוכר את המוצר לחנות, שבתורו מגולגל ללקוח.

יש ליבואן הסכם עם הספק הבין לאומי - ואם הספק הבין לאומי מתחייב לאחריות בין לאומית עליו לממן את התיקון אצל היבואן - כולל כל הלוגיסטיקה. אם יבואן רוה לטפל במותג בין לאומי - הוא צריך להביא בחשבון את העלויות בתכנון העסקי שלו ובחוזה עם הספק. אם היבואן לא יודע להתחשבן עם הספק לגבי מתן שירות במסגרת אחריות שהספק מחוייב אליה יש ליבואן בעיה רצינית, ואם הוא מיקר את מחיריו על מנת לכסות על התחיבויות הספק הבין לאומי עליו להביא בחשבון אובדן נתח שוק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
למה לא רלוונטי?

האחריות כוללת את עלות המשלוח לשני הכיוונים?

לא, היא כוללת את השירות שהיבואן צריך לתת לך בארץ.

ועל חשבון איזה תקציב היבואן צריך להחזיק חדר עבודה+טכנאי+לוגיסטיקה של רישום התיקונים? על חשבון המחיר שבו הוא מוכר את המוצר לחנות, שבתורו מגולגל ללקוח.

נכון שיש מקומות זולים לרכישת מוצרים מסויימים, אבל יש לכם מושג כמה מהמוצרים האלו נרכשים כמתנות?

חלק גדול מרכישה של מוצר (יקר ממחירו בשוק) בחנות רשת היא כדי לאפשר למקבל המתנה להחליף את המוצר במגוון רחב של מוצרים אחרים.

אני רוצה לראות את החייל שקיבל שני לדרמנים/ פנסי ראש/ וואט אבר לגיוס, ושניהם נרכשו מחו"ל/ מחנויות בניין... :lol:

אתה כנראה לא מבין, הלדרמן שלי נקנה בחו״ל ויקבל טיפול בארץ על אף שנקנה בחו״ל.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

לפני פסח יצא לי לעבור בכפר ערבי ליד אלפי מנשה...מוכרים שמה פח צבע של טמבור במחיר שאני אפילו לא קונה. סתם בשביל להמחיש את גודל הכאב, אני ממש לא לקוח קטן של טמבור ומדובר על עסק בעל 2 טמבוריות ולא אחת. איך אתם מסבירים את זה?

אני מנחש שההסבר פשוט: טמבור (או כל ספק אחר) מוכרים במחיר שהשוק מוכן לשלם. היהודים מוכנים לשלם הרבה ולכן מוכרים להם ביוקר; הערבים מוכנים לשלם פחות ולכן מוכרים להם יותר בזול.

אותו עקרון קיים גם בכלי עבודה, שמחירם באירופה בערך כפול (לפעמים גם משולש ואף יותר) ממחירם בארה"ב. לכן, יש יצרנים שדואגים לכך שמטען סוללות לכלי עבודה שנמכר בארה"ב לא יוכל לפעול במתח של 230V, למרות שהדבר מצריך תוספת מאמץ (אמנם מזערית) מצידם.

כשיתקלקל לכם חלק במוצר שחסכתם עליו את כל עשרות האחוזים, תסכימו לשלוח אותו לחו"ל על חשבונכם בשביל תיקון מקורי? ... חלק גדול ממחיר של מוצר זה השירות שעומד מאחוריו, ועל שירות בארץ אנשים לא מוכנים עדיין לשלם.

אתה צודק בהחלט, אבל יש כאן צד שני: בגלל שאנשים לא מוכנים לשלם על שירות, הרבה חנויות לא נותנות שירות. ולכן לפעמים יש מצב שאתה קונה ביוקר בחנות בישראל, אבל כשיש בעיה שולחים אותך לפה ולשם ותלך ותבוא וכולי. לא כולם כמובן, אבל זה קיים.

לגבי זאפ, אחד הדברים הטובים הוא, שכאשר אתה הולך לחנות ומציג את המחירים שחנויות אחרות מפרסמות, יש חנויות שישוו מחיר במקום מבלי שתצטרך לרוץ אחרי החנויות הספציפיות שמפרסמות שם.

קרה לי מקרה כזה: הלכתי לחנות מרשת "בסט טולס" לקנות כלי עבודה. רצו ממני בערך 700. אמרתי, אתם בעצמכם מפרסמים באינטרנט ב-530. מה פתאום, כן פתאום, הוצאתי מהכיס דף מודפס מאתר הרשת ובו המחיר הנמוך. טוב, זה לפני מע"מ (כבר ירדנו ב-200 ש"ח!). הצבעתי על השורה שבה כתוב "כולל מע"מ". טוב, ובכן, נראה, נחשוב - ומכרו לי ב-530 כולל מע"מ, עם קבלה.

מה שנקרא, להשוות ולקנות באותה חנות.

דני

פורסם

שלום לכולם, אני בעל עסק שמוכר מוצרים מסויימים. הוויכוח הזה שעכשיו אנחנו מנהלים התנהל בעוד פורומים. הועלתה הטענה שאם בתי עסק ימכרו ביותר זול אז יבואו יותר קונים ואז לכאורה עדיף לבעל העסק להפסיד קצת במחיר אבל הוא ימכור בכמויות. זוהי הטענה שלכם, הצרכנים. אין בעייה.

נכון להיום יש לי מבצע שכבר נמשך שבוע שלם. אני מוכר מוצר במחיר הרישמי הכי זול במדינת ישראל. בוודאות ובאחריות. מחיר כאסח. הלקוח מרוויח יותר בתור הנחה על המוצר מאשר אני מרוויח עלו ממכירה בתור בעל עסק.

נו? חשבתי שאנשים יטרטרו אותי בטלפונים, יזמינו סטים של צמיגים על ימין ועל שמאל. אבל לא, אין ממש שינוי. למה?

פשוט מאוד, כמו שלכל אדם יש גבול כמה הוא יכול לאכול במסעדה "אכול כפי יכולתך" ככה יש לשוק כמות מסויימת שהוא צורך.

אנשים לא יטחנו יותר צמיגים רק בגלל שהם יותר זולים כמו שאתה לא תאכל 10 צלחות רק בגלל שקיבלת הנחה במסעדה.

יבואן עושה את החשבון שלו, הוא יודע איזה כמות מהמוצר הוא מוכר פחות או יותר פלוס מינוס בחודש\בשנה אז כאשר הוא מוכר את המוצר הוא גם מתמחר אותם בהתאם כי הוא צריך לשלם את החשבונות שלו להתקיים. כנ"ל לגבי בעל עסק.

כנ"ל לגבי החנות שמוכרת לדרמנים. כמה לדרמנים כבר מוכרים בשנה? אז זהו המחיר שהמוכר צריך לגבות על מנת להתקיים. מה קשה להבין את זה?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

זה די מוזר מה שאתה אומר,

צמיג זה מוצר מתבלה, אני לא בתחום הדו גלגלי, אבל אם תציעה לי עכשיו סט של צמיגי לרכב במחיר נמוך משמעותית, לא הבדל של 100-200 ש"ח לסט, בשמחה אחליף אותם לחדשים גם עם זה לפני הזמן.

אבל בתור אחד שיש לו לדרמן, גם אם תמכור עכשיו את הלדרמן במחיר של 150 ש"ח, אני לא יקנה, למה? אין לי צורך.

אולי השיווק\הפירסום לא היה נכון?

אתה צודק ברוב מה שאתה אומר, אין ספק שזה לא פשוט להחזיק עסק, יש כל כך הרבה הוצאות שהלקוח הפרטי אפילו לא יכול לעלות בדעתו, אני מכיר את זה מאוד מאוד מקרוב.

אבל ריקושט לא חיים רק על הלדרמן, בכל עסק יש מוצרים יותר חזקים (שמכניסים יותר רווח) ויש מוצרים יותר חלשים שהרווח עליהם נמוך, בנוסף לזה בהרבה מקרים יש גם מוצרים שאין עליהם רווח בכלל והם נמצאים בחנות בגלל שזה חלק מסל המוצרים שציך להיות לחנות מסוג זה.

אז לבוא ולומר כמה לדרמנים הם מוכרים זה לא ממש מעניין, כי אם ריקושט צרכים לחיות רק על מכירת לדרמנים, אז הסניף היחיד שהיה להם הוא בשוק הפישפשים.

כל עסק, בכל תחום יש לו את הבעיות שלו, "הדשא של השכן" קיים גם פה.

בכל מקרה, אנחנו בתור צרכנים עושים את החשבון שלנו.

פורסם

יואיל העסק ויקח בחשבון שלצרכן הנבון יש אופציה להזמין מחו"ל, ולא יכעס על כך. הוא בחר לתמחר במחיר מסויים, הצרכן יבחר אם מתאים לו או לא.

אתה באמת מנסה לשכנע אותי לקנות מוצר במחיר יקר רק כדי להתאים לתחשיב של בעל העסק? אולי לא הבנתי אותך נכון.

כבר הרבה זמן שאני רוכש כל מוצר שאינו דחוף לי ברשת, במידה וההפרש במחיר מוחשי. במקרה ואני מוצא עסק שמוכר במחיר שפוי, אני מוכן לשלם מעט יותר ולרכוש אצלו. למה? כי בכל זאת יש יתרון לקניה מידיית, אני חלש בדחיית סיפוקים והכל יכול להתחרבש בקניה אונליין (אם כי הניסיון שלי מוצלח ב-99% מהזמן). כמה יותר? משתנה ממוצר למוצר.

למשל לא מזמן "גיליתי" חנות בשם המיתר השישי ונכון לכרגע הפסקתי להזמין מיתרים ברשת, מעבר למחירים שפויים בהחלט הם גם חבר'ה סופר נחמדים, שאפילו שכנעו אותי לא לקנות אצלם מיתרים כי לא היה בדיוק מה שרציתי. עולה לי כמה שקלים יותר, ואני שמח על כל שקל כזה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
אני לא יודע לכמה מכם יש ניסיון בניהול עסק,לפי איך שזה נראה רובכם רואים את זה מעיינים צרכניות וזה דיי מובן.

את ריקושט אני לא אקח כדוגמא כי מדובר ברשת ענקית שרוב החנויות שלה נמצאות בקניונים ומדובר בחנויות לרוב שהן גדולות מהממוצע ,שמה כמובן השכירות יקרה פי כמה.

על כל מצב, אתם לא מבינים כמה דברים.

זה שהמחיר באייבי הוא זול ב700 שקל נניח,ה700 שקל האלה הם ממש לא הרווח של החנות.

לפני שהמוצר מגיע לידים של הלקוח הוא עובר כמה וכמה ידים.

אני אהיה הכי גלוי שאפשר,היום שאני גם עוסק בייבוא של מוצרים לארץ מסין אני מבין את הפרשי המחירים.

היבואן הוא היד השניה מהספק בחו"ל,לרוב המוצרים נקנים ע"י היבואן מהמפעל בדרך כלל באותם מחירים שאתם רואים באיבי + - 15 אחוז.

אך עדיין לא מדובר ברווח של 400 אחוז על המוצר. היבואן מחוייב לקנות בכמויות מאד גדולות,הרי הוא לא צרכן פרטי שמזמין ומקבל חבילה בדואר. יבואן צריך לקנות בכמות של קונטיינרים מהמפעלים או מהספק בסין. הסחורה הזאת מחוייבת בהובלה ימית מסין, שיכולה להגיע ל1000 דולר לקונטיינר.

אחרי שהמוצר מגיע לפה הוא עובר במכס,לוקחים בחשבון תמיד שהקונטנר יעצר ע"י המכס והוא מעוקב,גם זה עולה כסף,כל יום כזה שהוא מעוקב במכס יכול לעלות בסביבות ה100 דולר ומעלה.

מה עם מיסים? המדינה שלנו ממש לא עושה חיים קלים ליבואן. המיסוי הוא מאד יקר. אני למשל שילמתי על יבוא של חצי קונטיינר מסין כמעט חצי מהסכום רק מס,עלויות ייבוא ותשלום לעמיל מכס.

פה נכנס גם ענין של מכון התקנים,תלוי במוצר אבל לרוב צריך וגם זה עולה כסף.

שהמוצר משוחרר מהמכס הוא עובר במשאיות,ההובלה הזאת לא עולה כסף?

הוא מגיע ישירות למחסנים,שגם השכירות שלהם עולה כסף,המשכורת של המחסנאים,הפקידה ושאר העובדים במשרד.

על זה יש עלויות של סוכני מכירות,רכבים,חשמל,מים,ביטוחים וכמובן עוד פעם מיסים למינהם.

ומה עם רווח? ליבואן לא מגיע להכניס כסף הביתה ולמשפחה שלו?

מהמחסן הסחורה יוצאת לבית העסק שהזמין את הסחורה. בדר"כ מדובר על שוטף 90\60 שהייבואן ממן את בית העסק.

עוד פעם אפשר להוסיף את המס על המוצר שבית העסק צריך לשלם בקניה שלו. מעבר לזה יש שכירות,יש עובדים יש חשמל שמגיע בחודשיים כמעט ל5 אלף שקל,ביטוחים ועוד המון הוצאות שלא עולות לי כרגע.

ומה עם בעל העסק? הוא צריך לממן את הלקוחות? אולי להחליף כסף בין הבנק לבין הלקוח?

מקווה שסגרתי לכם את הפינה הזאת.

ולא ריקושט היא ממש לא החנות לדוגמא שנתתי.

יש לי שאלה אחת לכל המייבאים עצמאית שקופצים שגונבים אותם:

כשיתקלקל לכם חלק במוצר שחסכתם עליו את כל עשרות האחוזים, תסכימו לשלוח אותו לחו"ל על חשבונכם בשביל תיקון מקורי?

מי מבטיח שבאותה נקודה בזמן המוצר הזה גם לא דחוף ויכול לסבול את המשלוחים הלוך וחזור?

חלק גדול ממחיר של מוצר זה השירות שעומד מאחוריו, ועל שירות בארץ אנשים לא מוכנים עדיין לשלם.

רומק - כבר יצא לשלוח מוצרים בחזרה לחו"ל, ועדיין כולל המשלוח המחיר היה זול משמעותית מבארץ. במקרים מסויימים שהמחיר הוא פחות מחצי, אני מוכן לקחת את הסיכון ולהזמין עוד מוצר במקרה הצורך ;)

וברוב המקרים אין לי שום צורך באחריות ובשירות על המוצרים האלה.

אין לי שום נסיון בניהול עסק סיטונאי, יבוא, או קמעונאות - אבל היום כשהכל נגיש דרך האינטרנט, אין לי שום סיבה לקנות בארץ.

הגענו למצב שאפילו מזון לתינוקות ובקבוקים אנחנו מזמינים מחו"ל, ולא צריך להזכיר בגדים, חלפים לרכב גאדג'טים וטלפונים.

אז למה לי לסבסד את אותו קמעונאי? בגלל שהוא ישראלי?

צמיגים או צבע אני לא אקנה בחו"ל כי זה חסר טעם ;)

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

קורטקס - אתה מוכר צמיגים - לה המוצר המתאים ליבוא אישי, לכן אין לך בעיה של תחרות מול המכירה ברשת. לדרמן, לעומת זאת, קל מאד להזמין ברשת ולקבל במשלוח, אז המפיץ בארץ צריך להביא בחשבון את התחרות מול הקניה ברשת, כולל בתמחור שלו. אם יש לו מספיק קונים בחנויות - הרויח. אבל תמחור שגוי הוא גם עלול להפוך לגורם שרק נותר שירות למכשירים המיובאים (טוב, אני קצת מזים, אבל הוא מפסיד הרבה לקחוחות ומצד שני יש לו עלויות של שירות לקונים מחו"ל).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
נכון להיום יש לי מבצע שכבר נמשך שבוע שלם. אני מוכר מוצר במחיר הרישמי הכי זול במדינת ישראל. בוודאות ובאחריות. מחיר כאסח. הלקוח מרוויח יותר בתור הנחה על המוצר מאשר אני מרוויח עלו ממכירה בתור בעל עסק.

נו? חשבתי שאנשים יטרטרו אותי בטלפונים, יזמינו סטים של צמיגים על ימין ועל שמאל. אבל לא, אין ממש שינוי. למה?

פשוט מאוד, כמו שלכל אדם יש גבול כמה הוא יכול לאכול במסעדה "אכול כפי יכולתך" ככה יש לשוק כמות מסויימת שהוא צורך.

אנשים לא יטחנו יותר צמיגים רק בגלל שהם יותר זולים כמו שאתה לא תאכל 10 צלחות רק בגלל שקיבלת הנחה במסעדה.

יבואן עושה את החשבון שלו, הוא יודע איזה כמות מהמוצר הוא מוכר פחות או יותר פלוס מינוס בחודש\בשנה אז כאשר הוא מוכר את המוצר הוא גם מתמחר אותם בהתאם כי הוא צריך לשלם את החשבונות שלו להתקיים. כנ"ל לגבי בעל עסק.

כנ"ל לגבי החנות שמוכרת לדרמנים. כמה לדרמנים כבר מוכרים בשנה? אז זהו המחיר שהמוכר צריך לגבות על מנת להתקיים. מה קשה להבין את זה?

זו ראייה קצת צרה של הדברים. הנה כמה משתנים שאני לא רואה שציינת, כלומר לא לקחת בחשבון:

1) כמות הלקוחות ששומעים על המבצע שלך.

2) כמות הלקוחות שטורחים לבדוק מחירים לפני שהם קונים.

3) כמות הלקוחות שקונה צמיגים רק אחרי הפאנצ'ר מניידת החילוץ קטנועים או איך שזה לא עובד.

4) כמות הלקוחות מהעיר שלך, שלהם שווה להגיע עד אליך לעומת לקוחות מערים אחרות ששם זה רחוק וכבר פחות משתלם (בלי להיכנס יותר לעומק לפרטי המבצע, לא אוכל לדעת בוודאות- ייתכן שדיברתי פה שטויות במיץ).

וזה רק על קצה המזלג, בלי להיכנס לעובי הקורה של איך אתה משווק את המבצע, מה אתה עושה כדי למשוך תשומת לב אליו, ובכלל בלי לגעת בנושא התנהגות הצרכנים.

כמה לדרמנים כבר מוכרים בשנה?... תתפלא, אבל לא מעט.

זה די מוזר מה שאתה אומר,

צמיג זה מוצר מתבלה, אני לא בתחום הדו גלגלי, אבל אם תציעה לי עכשיו סט של צמיגי לרכב במחיר נמוך משמעותית, לא הבדל של 100-200 ש"ח לסט, בשמחה אחליף אותם לחדשים גם עם זה לפני הזמן.

אבל בתור אחד שיש לו לדרמן, גם אם תמכור עכשיו את הלדרמן במחיר של 150 ש"ח, אני לא יקנה, למה? אין לי צורך.

יש כאלו שכן יקנו, בתור מתנה לחבר\אבא\אח\אחות\אישה\לא יודע מה, וגם בשביל להחליף דגם או בשביל לשים באוטו אחד קבוע. ויש כאלו שאין להם שום צורך בעוד אחד. שני האפשרויות לגיטימיות לחלוטין.

אתה צודק ברוב מה שאתה אומר, אין ספק שזה לא פשוט להחזיק עסק, יש כל כך הרבה הוצאות שהלקוח הפרטי אפילו לא יכול לעלות בדעתו, אני מכיר את זה מאוד מאוד מקרוב.

אז לבוא ולומר כמה לדרמנים הם מוכרים זה לא ממש מעניין, כי אם ריקושט צרכים לחיות רק על מכירת לדרמנים, אז הסניף היחיד שהיה להם הוא בשוק הפישפשים.

לא כולנו עושים חשבון... תתפלא כמה אימפולסיביים יש מבין הלקוחות.

קורטקס - אתה מוכר צמיגים - לה המוצר המתאים ליבוא אישי, לכן אין לך בעיה של תחרות מול המכירה ברשת. לדרמן, לעומת זאת, קל מאד להזמין ברשת ולקבל במשלוח, אז המפיץ בארץ צריך להביא בחשבון את התחרות מול הקניה ברשת, כולל בתמחור שלו.

זו גם נקודה חשובה שלא התייחסתי אליה. צודק.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
זה די מוזר מה שאתה אומר,

אבל ריקושט לא חיים רק על הלדרמן, בכל עסק יש מוצרים יותר חזקים (שמכניסים יותר רווח) ויש מוצרים יותר חלשים שהרווח עליהם נמוך, בנוסף לזה בהרבה מקרים יש גם מוצרים שאין עליהם רווח בכלל והם נמצאים בחנות בגלל שזה חלק מסל המוצרים שציך להיות לחנות מסוג זה.

האם בגלל שמחיר הצמיגים הוא יותר זול אתה תנסע, תטייל, תרכב וכו' יותר בשנה? לא בטוח, כמו שאמרת אתה תחליף אותם לחדשים יותר לפני הזמן. האם זה יגרום לך לצרוך יותר צמיגים בשנה?

נכון שלפעמים אתם הולכים לקנות צמיג ומקבלים צמיג לא טרי (שנה ומעלה)? באופנועים זה יותר נפוץ כי שוק הצמיגים לאופנועים בישראל הוא לא רווחי לעומת צמיגי המכוניות ששם אפשר איך שהוא להתפרנס. לא בגלל שעל צמיגי מכוניות גובים יותר כסף, אלא בגלל שיש המון מכוניות בישראל לכן יש הרבה לקוחות.

בכל מקרה, היבואן כמו בעל העסק עצמו יודע בוודאות כמה צמיגים הוא מוכר בשנה פלוס מינוס. לפיכך, על מנת להחזיק את עצמו הוא קובע כמה הוא צריך לגבות על מנת להישאר בעסק. כנ"ל לגבי בעל העסק עצמו שמתמחר את המוצר.

כרגע, המחיר כאסח שאני נותן על זוג צמיגים בעצם דופק רק אותי וזאת למה? כמות הקונים היא אותה כמות, כמות הצמיגים שנמכרים היא אותה כמות, מה שהתשנה כאן זה הרווח שלי. אני מרוויח פחות ממקודם. לפיכך, אם אני אמשיך למכור במחיר יותר נמוך את אותה כמות הרווחים שלי יקטנו. ההוצאות נשארות אותו הדבר או אפילו עולות אז או שאני אצטרך להישאר רווק למשך כל ימי חיי או שאני אצטרך לסגור את הבסטה.

מכאן ניתן להוכיח שהורדת מחירים לא תמיד מגבירה מכירת כמויות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
זו ראייה קצת צרה של הדברים. הנה כמה משתנים שאני לא רואה שציינת, כלומר לא לקחת בחשבון:

1) כמות הלקוחות ששומעים על המבצע שלך.

2) כמות הלקוחות שטורחים לבדוק מחירים לפני שהם קונים.

3) כמות הלקוחות שקונה צמיגים רק אחרי הפאנצ'ר מניידת החילוץ קטנועים או איך שזה לא עובד.

4) כמות הלקוחות מהעיר שלך, שלהם שווה להגיע עד אליך לעומת לקוחות מערים אחרות ששם זה רחוק וכבר פחות משתלם (בלי להיכנס יותר לעומק לפרטי המבצע, לא אוכל לדעת בוודאות- ייתכן שדיברתי פה שטויות במיץ).

וזה רק על קצה המזלג, בלי להיכנס לעובי הקורה של איך אתה משווק את המבצע, מה אתה עושה כדי למשוך תשומת לב אליו, ובכלל בלי לגעת בנושא התנהגות הצרכנים.

כמה לדרמנים כבר מוכרים בשנה?... תתפלא, אבל לא מעט.

לא כולנו עושים חשבון... תתפלא כמה אימפולסיביים יש מבין הלקוחות.

זו גם נקודה חשובה שלא התייחסתי אליה. צודק.

מר ברווז אתה לא ממש צודק. הנקודה שניסיתי להעביר היא שישנם אנשים שטוענים שבגלל שעסקים הם חזירים אז מחזור המכירות שלהם הוא X. לעומת זאת, אם הם יורידו מחירים אז הם ימכרו הרבה יותר. זה לא משנה אם אתה לוקח 100 אנשים, 1000 אנשים או יותר. קח קבוצה של 50 איש. תוריד את המחיר למחיר כאסח, אם הטענה נכונה שכמות מכירות תלויה במחיר אז אותם 50 איש יקנו יותר ממה שהם נהגו לקנות פעם. כמו שאמרתי, אני מציע זוג צמיגים שטח במחיר כאסח, רק לבוא ולקחת. אם המחיר הוא מה שמדבר בסופו של דבר ללקוח למה אותם קבוצה של 10,50,100 איש וכו' לא קונים פי 3 או פי 4 צמיגים ממה שהם צריכים? כי יש להם כמות צריכה מסויימת. בן אדם שרוכב כל סוף שבוע וטוחן זוג צמיגים בחודש (לדוגמה) הוא יודע שהוא צריך 12 זוגות. אם המחיר הוא שווה וכדאי נראה לך שהוא יקנה 15 זוגות? 20 זוגות? בשביל מה? הרי יש לו קצב מסוים שבו הוא צורך צמיגים.

פורסם

זה תלוי בגמישות הביקוש.

כאמור הביקוש לצמיגים שלך הוא ביקוש קשיח (אחוז השינוי במחיר גדול מאחוז השינוי בכמות המבוקשת), הורדת מחיר תגרום לקיטון בהכנסות.

לעומת זאת יש מוצרים שהביקוש אליהם הוא גמיש (אחוז השינוי במחיר קטן מאחוז השינוי בכמות המבוקשת), הורדת מחיר תגרום לגידול בהכנסות.

פורסם

רק לחדד את הנקודה שניסתי להציג בפניכם.

ממש לא התכוונתי לזה שעדיף לקנות בארץ בגלל העיינים היפות של בעל העסק. אין לי שום בעיה עם זה שאנשים קונים מוצרים בחו"ל,להפך זה מבורך וגם אני משתמש המון באייבי כי מה לעשות,זה משתלם מאד.

הענין שרציתי להעביר הוא שהמחירים באייבי הם לא קנה מידה למחירים בארץ. הם תמיד יהיו זולים יותר מאשר המחירים בחנויות בארץ ולא בגלל רצון של בעל העסק לזמבר את הלקוח.

• תוכן חדש...