Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"נהגים זהירים מדי"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה יצא לי לנסוע עם מישהו מהעבודה ברכב שלו. הבנאדם כאמור בן 40 אך נוהג בצורה מחרידה ביותר!

כביכול הוא מנסה לנהוג בצורה "בטיחותית" אך למעשה דעתי היא שזה יוצר את המצב ההפוך דווקא...

למשל נהיגה כשהגב זקוף(לא נשען על הכיסא) או נהיגה כביכול עם ריכוז גבוה מדי שלטעמי רחוקה מדי מנהיגה טבעית ומתן תשומת לב מוגזמת לפרטים קטנים מאוד כמו רכב שעומד לפנות או בעת עקיפה(על כביש דו מסלולי לכל כיוון), נהיגה איטית מדי, מרוב "ריכוז" מתעלם מפרטים חשובים, מרכבים שאפילו קצת מתקרבים לנתיב(ברקס חזק יחסית) ועוד לא דיברתי על רוורסים..

אפילו לא מדובר על רכב ידני...

אני אומנם לא מדען או סטטיסטיקן אבל לפי דעתי אותו בנאדם הוא חלק מתופעה גדולה ואני חייב להגיד שגם מעצבנת, נהגים שפשוט מפחדים לעלות על הכביש ולפי דעתי מסכנים פי כמה וכמה את הסביבה בגלל נהיגה כאילו "מודעת" יותר..למרות שבלא מעט מקרים זה ההיפך הגמור.

מה דעתכם על "נהגי השבת" למיניהם? מה הכי מעצבן אתכם למשל כשאתם נתקלים באחד כזה?

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מפחד מהם יותר ממה שאני מפחד על מישהו שמזגזג או אופנוע שעוקף מהר מימין.

בורח מהם כמה שאפשר.

כמו שאמרת- הם לא זהירים, הם פחדנים ולא מצליחים להיות מרוכזים ורגועים= סכנה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אם לא מתאים לך איך שהוא נוהג, אל תסע איתו.

אין דבר כזה "זהיר מדי", טוב להיות חיישן לסביבה. שיישב איך שהוא רוצה. יש את כל ההזויים שיושבים עם רגל שמאל על החלון- ככה אסור לשבת. שיישב זקוף, שישים לב לכל מה שמתרחש סביבו, ושישמור על הימין.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בכלליות אני חושב שצריך להתנהג בסבלנות על הכביש, לא לצפור, להיצמד ולהבהב לכל אחד שנוסע במהירות המותרת ולתת לנהגים שמחכים להשתלב בתנועה ולא "להלחם על הזכות שלך" כמו ערס מסריח.

לעומת זאת יש אנשים כמו שאתה מתאר שכנראה עדיף שלא ינהגו - אותם אנשים נוהגים באיטיות מוגזמת לכל הדעות, לוקחים פניות כמו סמיטריילר במקום להיצמד לכיוון הפניה (ומעכבים כך את כל התנועה מאחוריהם), נוהגים עם אורות גבוהים (כי עד שהנורה הכחולה לא דולקת הם לא בטוחים שהאור באמת עובד), נתקעים בשמאלי ומפתים את כל השאר לעקוף אותם מימין ולבצע עברת תנועה, בלימות חירום על ימין ועל שמאל וכדומה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

נגעת במהות.

אותם נהגי ונהגות שבת, באותם תיאורים - הם אלה שצריכים את הטיפול האמיתי. לא בנקודות או בקנסות, אלא חינוך והדרכה.

אותם נהגים, גורמים לרוב האנשים להישבר ברוחם ולנהוג בצורה לא רגועה - קרי - עקיפות מימין ושמאל, הידחפות וביריונות.

ואז מה קורה? יש תאונות. ההגיון הלא מוצלח של משרד התחבורה עושה 1+1 אבל שוכח שיש משתנים חוץ מפעילויות חיבור וחיסור, שזה כנראה כל מה שהם זוכרים משיעורי מתמטיקה.

ואז הם אומרים: רגע... אם מרחק כפול זמן שווה מהירות, יעני, האדם עובר הרבה מרחק בפחות זמן, המוח לא מעכל. הוא אינו יכול.

אז זה בטח מה שגורם לתאונות...

רבותיי - מה שגורם לתאונות זה עצבים!! זה נהגים שלא מתחשבים ולא אכפת להם מהזולת. איפה ואהבת לרעך כמוך? זה תקף גם בכביש!

כעס ועצבים מעוורים, בדיוק כמו השפעת סם או אלכוהול - אף גרוע יותר כי יש פה המון אגו!

להעלות את המהירות המותרת בבין עירוני ל-150 קמ"ש זה נחמד, אבל קודם צריך ריסטרט מבחינת כל מה שהם יודעים על נהיגה.

פה צריכה לבוא רפורמה חדשה ואכיפה נוקשה נגד אלה שחולמים, ולקנוס על סטיה מנתיב, חוסר איתות והתאהבות בנתיב השמאלי.

כל זה אומר דבר אחד - אני שם *ין ענק על כולם.

יש באמת אבל באמת הבדל תהומי בין נהג ממהר לנהג מהיר... נהג ממהר לחוץ אינו מרוכז, אלא בשעון... והמהיר, הכי מרוכז מכולם.

פורסם

הייתי בארה"ב במקום שכולם נוהגים ככה (לאט בזהירות ובאדיבות) דווקא אפשר להתרגל לזה וזה סבבה.

אבל אצלי בשכונה יש הרבה כמו ההוא שנסעת איתו (לאט בטוח, זהירות אולי ואדיבות לא שונה מהשאר) ואני פשוט משתגע מזה.

אפשר בקלות לעקוף אותם בריצה ולעיתים גם בהליכה. אין גם טעם לצפור או להעיר, פשוט הרבה סבלנות.

פורסם

מוזר מה שאתה אומר אאוץ, רק לא מזמן העלתי פוסט שתפסו אותי על מהירות ובלי להכיר אותי או איך אני נוהג ישר שפטו אותי שאני נהג מסוכן, מה היה קורה אילו היתי מעלה פוסט על זה שתפסו אותי נוסע במהירות נמוכה מהמותר, מה אז כול אותם המתלעמים שאומרים שמהירות הורגות היו אומרים אז?

אני נוסע 120-130 קמ"ש בכביש רגיל ו160-150 קמ"ש בכביש 6, אני מזגזג בין רכבים כאשר אני מאותת ולאומת נהגים שפונים ב5 קמ"ש ברמזור ואז עוד נותנים ברקס באמצע אני הרבה יותר בטוח לסביבה מהם!

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

פורסם

כל עוד אתה מכבד נהגים אחרים, דואג לאותת וחש אחראיות לשלום כולם - תחיה עם האמת שלך.

מתייפייפים או פחדנים תמיד יהיו, בכל מקום.

פורסם
אם לא מתאים לך איך שהוא נוהג, אל תסע איתו.

אין דבר כזה "זהיר מדי", טוב להיות חיישן לסביבה. שיישב איך שהוא רוצה. יש את כל ההזויים שיושבים עם רגל שמאל על החלון- ככה אסור לשבת. שיישב זקוף, שישים לב לכל מה שמתרחש סביבו, ושישמור על הימין.

האמת שזו הפעם האחרונה שנהגתי איתו...

סכנת מוות מוחלטת

אני לא מדבר על כללים בסיסים, אלא על דברים שאפילו אישה לחוצה לא הייתה עושה(למשל לצפור למישהו מק"מ!! במקום לעמעם אורות למשל), אני תמיד אומר שיש היגיון ויש היגיון אבל כל אותם נהגים לחוצים פשוט רחוקים שנות אור מזה, הם כאילו סבלניים אבל במהות ובצורת הנהיגה הם מקרינים לחץ וזה לא בריא לאף אחד בכביש. כשאתה על הכביש אתה צריך לשדר רוגע בין אם אתה נוהג מהר ובין אם נוהג לאט.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

יש באמת אבל באמת הבדל תהומי בין נהג ממהר לנהג מהיר... נהג ממהר לחוץ אינו מרוכז, אלא בשעון... והמהיר, הכי מרוכז מכולם.

אמרת את זה...

מסכים עם כל מילה :mm_yeah:

פורסם

להעלות את המהירות המותרת בבין עירוני ל-150 קמ"ש זה נחמד, אבל קודם צריך ריסטרט מבחינת כל מה שהם יודעים על נהיגה.

פה צריכה לבוא רפורמה חדשה ואכיפה נוקשה נגד אלה שחולמים, ולקנוס על סטיה מנתיב, חוסר איתות והתאהבות בנתיב השמאלי.

זה בדיוק מה שצריך לעשות. להעלות את המהירות המותרת בכל הכבישים הראשיים שניתן ל-140-150 קמ"ש ואז להוסיף אכיפה אכזרית על החולמים בשמאלי. פתאום תראו איך כל התנועה זזה מהר יותר ויהיו גם פחות תאונות כי אנשים יעברו פחות נתיבים.

כששוטר יראה מישהו שעוקף מימין הוא יבין שיש לזה סיבה (מישהו נתקע בשמאלי) וילך לפתור את מקור התקלה ולא יעניש את העוקף מימין.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
מוזר מה שאתה אומר אאוץ, רק לא מזמן העלתי פוסט שתפסו אותי על מהירות ובלי להכיר אותי או איך אני נוהג ישר שפטו אותי שאני נהג מסוכן, מה היה קורה אילו היתי מעלה פוסט על זה שתפסו אותי נוסע במהירות נמוכה מהמותר, מה אז כול אותם המתלעמים שאומרים שמהירות הורגות היו אומרים אז?

אני נוסע 120-130 קמ"ש בכביש רגיל ו160-150 קמ"ש בכביש 6, אני מזגזג בין רכבים כאשר אני מאותת ולאומת נהגים שפונים ב5 קמ"ש ברמזור ואז עוד נותנים ברקס באמצע אני הרבה יותר בטוח לסביבה מהם!

מה שאתה מתאר זה טירוף, לאו דווקא נהיגה.

לזגזג בין רכבים זו צורת הנהיגה הכי חסרת אחריות לדעתי וגם הכי מסוכנת מכולן. אני יכול להעיד על עצמי שאני מדי פעם מזגזג, לרוב אני מאוד רגוע גם אם נוסע על 150, אבל זגזוג זה מיותר כל עוד אתה לא במקרה חירום(או כמו שפעם אמא שלי התקשרה ואמרה לי שהבית נשרף..ובסוף זה התברר שזה השכן עשה איזה מדורה קטנה..).

סע רגוע...

פורסם

כן, זה די מעצבן האובר זהירות הזאת, מצד שני לפעמים עדיף להיות זהיר מדי מאשר פזיז מדי.

שני הקצוות הללו לא טובים.

אבל אם הייתי צריך להשתייך לאחד מהם הייתי מעדיף להיות זהיר מדי.

כן, זה גם אותי יכול להטריף שבכביש של 50-60 קמ"ש, עם ראות טובה, ללא הולכי רגל או מכוניות שמפריעות, מישהו נוסע סתם ככה 30-40 קמ"ש.

אני מחפש מצד אחד להגיע בבטחה ובשלום, אבל גם חשוב לי להגיע ליעד במהירות סבירה, ולא להתעכב ולהמרח עם הנסיעה יותר מדי.

כשאין ברירה לנסוע לאט, כשאתה תקוע מאחוריי איזה טרקטור או משאית שנוסעת 60 קמ"ש - אין מה לעשות נגד זה, רק לחכות להזדמנות המתאימה לעקיפה ולהמשיך הלאה.

אבל לעכב סתם את התנועה זה נורא מרגיז.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
זה בדיוק מה שצריך לעשות. להעלות את המהירות המותרת בכל הכבישים הראשיים שניתן ל-140-150 קמ"ש ואז להוסיף אכיפה אכזרית על החולמים בשמאלי. פתאום תראו איך כל התנועה זזה מהר יותר ויהיו גם פחות תאונות כי אנשים יעברו פחות נתיבים.

כששוטר יראה מישהו שעוקף מימין הוא יבין שיש לזה סיבה (מישהו נתקע בשמאלי) וילך לפתור את מקור התקלה ולא יעניש את העוקף מימין.

אפשר לפתור בצורה יותר פשוטה, עקפו אותך מימין, קבל דו"ח על נסיעה בנתיב שמאלי שלא לצורך עקיפה, אני למשל בורח מהנהגים האלו כמו מאש,

ואותי גם מעצבנים נהגי האוטובוסים בכביש מס' 1, אחד נוסע על 80.5 קמ"ש והשני נוסע על 80.6 קמ"ש אז השני מנסה לעקוף את הראשון וככה נוצר פקק משער הגיא עד מעלה החמישה.

ובנוסף חייבים לעשות חוק חדש, רכב שנתקע באמצע הכביש וגרם לפקק בסדר גודל של חצי שעה +, בפעם הראשונה אזהרה, ובפעם השנייה אם זה קורה תוך זמן כל שהוא (חצי שנה לדוגמא), דו"ח של 1500 ש"ח + 6 נקודות, או למפרע לאסור על רכב כזה להכנס לקטעים שהוא יכול לגרום שמה לפקקים כגון כביש ת"א אשדוד הקטע שבשיפוץ (שאין בו שולייים) לזמן מוגבל כמו חצי שנה.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

לא רואה שום בעיה עם זה, נהגי שבת מבורכים.

כל אלה שמרגישים צורך לטוס כל הזמן הם הבעיה . כמו השמ!ק עם הלנד קרוזר היום שמצפצף לי שאני נוסע במהירות המותרת.... ועוד נדבלק לי לפגוש

HYUNDAI - Always there for you .

• תוכן חדש...