Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול 100K יונדאי I30 2008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

הגיעה הזמן לטיפול 100 אלף, הרכב אמנם רק על 93000 ק"מ ועבר טיפול לפני שנה כשעל המונה היו אז 88 אלף ק"מ.

הרכב מודל 2008, גיר אוטומט, דגם INSPIRE, הרכב נוסע כ 5-6K ק"מ בשנה.

השאלה שלי היא מה צריך לבצע בטיפול הבא כאשר בשנה שעברה הרכב עבר את הטיפולים הבאים (ומאז הטיפול נסע רק חמשת אלפים ק"מ אך עברה שנה והגיע זמן הטיפול הבא):

החלפת שמן סינטטי מלא

החלפת פילטר שמן מקורי

החלפת פילטר אוויר

החלפת 4 פלאגים

החלפת רצועת מנוע V

החלפת רפידות בלם אחוריות

החלפת פילטר מזגן

כמובן שאת הטיפולים אני מבצע במוסך המורשה, אשמח לשמוע מה עליי להחליף ולבדוק מלבד כמובן שמן ופילטר שמן.

רב תודות לעוזרים!

פורסם

הרכב הזה עובר טיפול פעם בשנה או 15,000 ק"מ.

בהנחה שהרכב בן 5 תסתכל כאן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=446681

ותראה מה צריך לבצע.(סרקתי את המידע הנחוץ לטיפולים כל כמות ק"מ או זמן).

חשוב להקפיד על מצתים מקוריים ואם לא החלפת נוזל קירור בטיפול הקודם זה הזמן -כל 5 שנים או 95,000 ק"מ.

בדוק מתי פעם אחרונה החלפת שמן גיר ושים לב גם להערה בשרשור בעניין- הוא צריך להישאר בצבע אדום ורק מקורי.אם השמן החליף צבע לחום- להחליף לפני שייגרם נזק לתיבה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

זה שנה או 20,000 קילומטרים.

לגבי שמן הגיר, אשמח אם תגיב כאן לאחר הביקור במוסך כי אצלי למשל טענו שלא מחליפים אותו לעולם ואני מתלבט האם להחליף בצורה יזומה בטיפול הבא.

פורסם

עדכון: עדיין לא ביקרתי במוסף אך משהו מאוד מוזר: הסתכלתי בספר הרכב שלי (2008) ולאחר מכן הסתכלתי בספר רכב של חבר שמחזיק ב I30 2010 ומסתבר שיש שם שוני בטיפולים:

2008 - להחילף מסנן דלק כל 3 שנים. 2010 - לבדוק מסנן שמן כל 3 שנים.

2008 - להחליף שמן גיר כל 3 שנים. 2010 - לבדוק שמן גיר כל 3 שנים.

2008 - בדיקת שסתומים כל 95K ק"מ. 2010 - בדיקת שסתומים כל 80K ק"מ.

מאוד מוזר, הרי זה אותו מנוע, אותו רמת גימור ואותו רכב... מישהו יודע באם באמת יש הבדלים בצורך בטיפולים השונים או שאולי ב - 2010 יצא ספר רכב מעודכן לאחר הניסיון של שנתיים - שלוש עם הרכב?

ושאלות נוספות - 1. מה הכוונה לבדיקת שסתומים? בבדיקה שבצעתי לפני הקנייה באמת נרשם שקיים רעש שסתומים + דליפות לחץ.

2. החלפת נוזל בלמים / מצמד - מה הכוונה, האם ברכב אוטומטי הכוונה רק לבלמים או שיש גם קלאץ' כלשהו? רשום שיש להחליף זאת כל שנתיים.

פורסם
זה שנה או 20,000 קילומטרים.

לגבי שמן הגיר, אשמח אם תגיב כאן לאחר הביקור במוסך כי אצלי למשל טענו שלא מחליפים אותו לעולם ואני מתלבט האם להחליף בצורה יזומה בטיפול הבא.

כאשר עשיתי טיפול 3 שנים בספטמבר האחרון הוחלף שמן גיר לפי הכתוב בספר,מדוע המוסך המליץ לא להחליף שמן אעפ"י שכתוב זאת בספר שחור על לבן רק המוסך יודע.

השמן היה בצבע צהוב בהיר במקום אדום וכבר איבד לגמרי מתכונותיו והתחמצן לפחות להערכתי ובניגוד למאזדה3 שם רוב המוסכים המורשים לא מוכנים לקחת אחריות אחרי החלפת השמן,כאן העבודה בוצעה לבקשתי ללא שום אזהרה והרכב,שעבר מאז ההחלפה 6,500 ק"מ נוסע מצויין.

יש בקישור שהשארתי את שגרת הטיפולים בצורה מאוד ברורה כפי שהיא כתובה בספר.

לפותח הנושא- ברכבי 2008-9 היו אותן הוראות של טיפול ברכב.מה השתנה ב 2010 ? צריך לשאול בחברה.

מצד שני גם ל MIKE808,מסתבר,אמרו שלא מחליפים יותר שמן גיר (למה ? מה הם רוצים להחליף גירים ברכב הזה ב-100,000 ק"מ ואם כן שיגידו לי עכשיו כי עוד מעט יתחילו להשוות אותם לקונצרן אחר,שמאוד אוהבים בפורום.. )

לגבי שאלת השמן:הכוונה היא לנוזל בלמים שיש להחליפו כל שנתיים או 30,000 ק"מ.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...