Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עלות אחזקה יונדאי I30

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

אנחנו משפחה של שני עצמאיים והרכב משמש לעבודה של בן זוגי שמרבה לנסוע ועושה כ-35,000 ק"מ בשנה.

עד כה שכרנו באופן קבוע רכב מאחת מחברות ההשכרה תמורת 3000 ש"ח בחודש (I30).

הקאטצ' הכי גדול שלהם זו השתתפות עצמית עצומה במקרה של דפיקות (ובתל אביב יש הרבה כאלה). החודש שילמנו 3000 ש"ח על פנס שבור וכנף (לכבוד הטסט).

בקיצור, אנחנו שוקלים לרכוש רכב יד 2 ולממן מהלוואה של הבנק.

אנחנו מנסים לראות את חישובי כדאיות של המשך ההשכרה מול רכב פרטי והנתון העיקרי שחסר לנו זה עלות האחזקה.

נאמר ונרכוש יונדאי I30 שנת 2010 עם קילומטראז' סביר, כמה לדעתכם תהיה עלות הטיפולים השנתית?

תודה מראש

פורסם

למה שלא תנסו ליסינג מימוני (מה שנקרא: פרטי).

יש חברות שנותנות חבילה שכוללת את הטיפולים התקופתיים וכמעט כל שאר הבעיות הן במסגרת האחריות (כיוןן שזהרכב חדש).

אני לא יודע מה הנוהל במקרה של שריטות/פגיעות פח, אבל אני מניח שאפשר לעשות את זה במרוכז בסוף התקופה.

פורסם

חקרתי את הנושא של ליסינג פרטי לעומק כולל קריאת שרשורים כאן והגעתי למסקנה שלא מתאים לנו מכמה סיבות:

אמנם התשלום החודשי נמוך, אבל זאת בכל מובן המילה קנייה של רכב חדש לרבות ספיגה של ירידת ערך של רכב חדש.

גם אם היה לי מלוא הסכום של רכב חדש, עדיין הייתי בוחרת לקנות משומש במצב טוב מסיבה זו.

החתונה הקטולית עם חברת ליסינג מאוד מרתיעה אותי. קראתי כאן על אנשים שהגיעו לתום 3 שנות ליסינג ורק אז הבינו שכדאיות העסקה אינה כמו שחשבו או לחלופין הם לא מצליחים לשדרג לרכב חדש כפי שרצו.

אני בטוחה שליסינג ממוני מהווה חלופה טובה, אבל לא מתאימה לי באופן אישי.

פורסם

אשתי ואני רכשנו I30 שנת 2010 בקיץ האחרון. בינתיים היה טיפול אחד אבל בו גם החלפנו בלמים, 2400 סך הכל במורשה.

טיפולים נעים בין 700 שח לטיפול זול בו מחליפים דברים בסיסיים ועד 2500 כמו במקרה כזה.

על ביטוח אנחנו משלמים קצת פחות מ4000 בשנה כולל הכל (זוג נוהג בלבד)

טסט שנתי 1700 ומשהו.

צריכת דלק ממוצעת כאשר הרוב מחוץ לעיר 1:13

מקווה שזה עוזר.

פורסם
אשתי ואני רכשנו I30 שנת 2010 בקיץ האחרון. בינתיים היה טיפול אחד אבל בו גם החלפנו בלמים, 2400 סך הכל במורשה.

טיפולים נעים בין 700 שח לטיפול זול בו מחליפים דברים בסיסיים ועד 2500 כמו במקרה כזה.

על ביטוח אנחנו משלמים קצת פחות מ4000 בשנה כולל הכל (זוג נוהג בלבד)

טסט שנתי 1700 ומשהו.

צריכת דלק ממוצעת כאשר הרוב מחוץ לעיר 1:13

מקווה שזה עוזר.

כן, זה מאוד עוזר. תודה!

אז לגבי הטיפולים יהיה הגיוני לומר שעלות שנתית ממוצעת תהיה סביב 2000-3000 ללא חריגים?

הרי רכב הולך ומזדקן. אני יוצאת מנקודת הנחה שנחזיק בו כ-4-5 שנים.

פורסם

מדוע דווקא I30 ?

יש קופקטיות עדיפות באחזקה ושמירת ערך, למשל טויוטה אוריס אוטו' (לא רובוטית), מזדה 3.

פורסם
מדוע דווקא I30 ?

יש קופקטיות עדיפות באחזקה ושמירת ערך, למשל טויוטה אוריס אוטו' (לא רובוטית), מזדה 3.

ממממ. שאלה טובה.

בעבר נהגנו על מאזדה 2 ויונדאי I20 ובצורה משמעותית נהנינו יותר מיונדאי.

היום נוהגים על I30 ומאוד מרוצים מכל הבחינות.

אז, אני מניחה שהתשובה היא ש"מה שלא שבור, לא מתקנים".

פורסם

אני לא בטוח שמאזדה 3 עדיפה מבחינת אחזקה, אני חושב שהבעיה ביונדאי זה המוסכים המורשים שפשוט לוקחים המון כסף בחריג יחסית לשוק, משהו שם ביונדאי פשוט מוזר.

לאבא שלי הייתה תאונה קלה של פגוש, הוחלף פגוש, כמה לדעתכם לקחו במוסך המורשה של יונדאי על התיקון? 15,000, ואני אומר לכם זה היה רק החלפת פגוש, קראתי את החשבון כמה פעמים ופשוט לא הצלחתי להבין איך הם עשו את זה ומי המשוגע בחברת הביטוח שגם אישר את זה.

גם בטיפולים, הם עושים עבודה טובה, אין לי תלונות אבל קורעים במחיר וצריך תמיד להתמקח איתם.

ובקיצור, אם מטפלים לאו דווקא במוסך מורשה, לדעתי דווקא I30 זו עלות טיפולים נמוכה יחסית.

פורסם

אל תשווה חשבוניות שמוגשות לחברות ביטוח, זה באמת הזוי (ובזוי) בדרך כלל.

אני גם חושב שהמחירים ביונדאי לא זולים אבל מצד שני במקום לשלם רק על ההשכרה ופעם בתקופה על הנזקים אתם תרכשו רכב שגם יהיה שווה משהו בתום התקופה שלו אתכם וההוצאות יהיו דומות.

כדאי אולי באמת טרם הרכישה לעשות חישוב של עלויות השכרה עם תיקוני נזקים ולהשוות להחזקת יונדאי I30 שבקילומטראז' כזה תדרוש כמעט שני טיפולים, מחירי ביטוח והוצאות נוספות כמו צמיגים, אגרת רישוי כיוון פרונט וכדומה.

פורסם
מדוע דווקא I30 ?

שמירת ערך?

תבדוק לי כמה שווה מאזדה 3 אחריי 3 שנים.

את המאזדה 3 קשה למכור בפרטי, את הI30 יש אנשים שמחפשים. (אני לא סתם אומר, ההורים שלי מכרו אותה בלי יותר מדי בלאגנים)

הI30 בלי קשר מכונית הרבה יותר טובה מהמאזדה 3. יותר חזקה, יותר חסכונית ויותר מאובזרת.

אני לא בטוח שמאזדה 3 עדיפה מבחינת אחזקה, אני חושב שהבעיה ביונדאי זה המוסכים המורשים שפשוט לוקחים המון כסף בחריג יחסית לשוק, משהו שם ביונדאי פשוט מוזר.

לאבא שלי הייתה תאונה קלה של פגוש, הוחלף פגוש, כמה לדעתכם לקחו במוסך המורשה של יונדאי על התיקון? 15,000, ואני אומר לכם זה היה רק החלפת פגוש, קראתי את החשבון כמה פעמים ופשוט לא הצלחתי להבין איך הם עשו את זה ומי המשוגע בחברת הביטוח שגם אישר את זה.

גם בטיפולים, הם עושים עבודה טובה, אין לי תלונות אבל קורעים במחיר וצריך תמיד להתמקח איתם.

ובקיצור, אם מטפלים לאו דווקא במוסך מורשה, לדעתי דווקא I30 זו עלות טיפולים נמוכה יחסית.

מה לא בסדר במחירים של הטיפולים?

ההורים שלי מכרו את הI30CW, הטיפולים לא היו יקרים בכלל.

גם לי הייתה גטס והטיפולים היו מאוד סבירים ואפילו די זולים הייתי אומר.

טיפול מקיף בגטס של 75 אלף ק"מ, החלפת נוזל קירור וניקוי מערכת, החלפת רפידות מאחור, החלפת דיסקים + רפידות מלפנים, כל זה עלה משהו כמו 1600₪ במורשה. (חוץ מזה שבמסגרת האחריות החליפו דברים נוספים)

אבא שלי ביצע טיפול 3 שנים לI30CW, החליף רפידות קדמיות, עלה משהו כמו 800₪. (טיפול אחרון)

לא כזה יקר.

לא צריך להתמקח ולא שום דבר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אולי זה לא רלוונטי לגמרי.

אך אכן לפעמים המורשים של יונדאי קורעים במחירים, אם כי לא תמיד.

כמו כן יש לדעתי הבדלים בין המחירים בין המורשים השונים.

ומניסיוני יש לקחת בחשבון שעל תיקון במורשה יש אחריות של שנתיים על החלק המוחלף.....ואני ראיתי מניסיוני שזה רלוונטי.

לאחרונה חזרתי לטפל ביונדאי בת 15 במורשה.....כי הזול הלא מורשה עלה לי ביוקר.

כל מה שתוקן בזול בלא מורשה....תוקן שוב במורשה.

פורסם

dorsht, כנראה לא טיפלת ברכבים ותיקים יותר, בהחלט שצריך להתמקח איתם בטיפולים הגדולים ולזכותם יאמר שהם גם מנסים לבוא לקראתך אבל אין ספק שהם מודעים לכך שהם מגזימים וזה לא מפריע להם, גם בחישובי שעות העבודה שלהם הם משחקים משחקים עם התרגיל ש"כאילו" כמה חבר'ה עבדו על האוטו ואיכשהוא הם סיימו בשעה אבל חייבו על 5 שעות אני אישית לא אוהב.

בנוסף יש להם נטייה להחליף גם כשלא צריך, עם מצבר שהם טענו שגמרו נסעתי שנתיים אחרי הטיפול, הם החליפו תושבות מנוע שבשביל הסדק היה צריך מיקרוסקופ, אני שם דגש גדול על בטיחות אבל הם מגזימים.

יתרה מכך כדי להוכיח שהתנהלותם גם לא אחידה, היה לי סיפור עכשיו עם פנס בלימה עליון שהתחיל בו סדק באזור של המתיז מים של השמשה האחורית, במוסך אחד אמרו שאני גרמתי לזה ולכן זה לא באחריות (למרות שאין שום הסבר פיסקלי איך הצלחתי לעשות זאת למעט שהלכתי עם פטיש ודפקתי על הפנס בנקודה הספציפית) ובמוסך השני החליפו על המקום ואמרו שזה פגם בהרכבה של הפנס

במפעל.

פורסם

היחס באמת אישי וטוב במוסך שלי (עפולה) אבל זאת לא סיבה למחיר היקר.

חיוב על עבודה נקבע לפי "שעתון יונדאי" שלטענתם נקבע על ידי היצרן וכל פרוצדורה מחוייבת בזמן קבוע מראש ולא משנה כמה זמן באמת זה לוקח.

• תוכן חדש...