Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום 6 שנים רנו מגאן DCI 1.5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אחרי שמאלו לרנו מגאן 6 שנים במשפחה ושהגיעה אלינו עם 30,000 ק"מ והיום סיימה לגמוע כ-190,000 ומתוכם שנתיים שאני נהגתי על הרכב, החלטתי לסכם אותה לטוב ורע, קצת פרטים על הרכב הנ"ל רכב ידני שנת 07 מאובזר, נתחיל בנתונים.

צריכת דלק - הרכב דיזל עם מנוע מוצלח מגיע לתוצאות דלק של היצרן 21ק"מ לליטר ולא מתרחק מצריכת דלק של מכוניות יברדיות.

טיפולים ואמינות - הרכב עד היום עובר רק טיפולים שנתים הרכב למעט פעם אחת שהלך ברכב המוח של הקלאץ ובדיוק כשהגעתי למוסך רנו בסגולה גם הפיוז הראשי החליט שהגיע סופו, עם לדבר על בעיות חשמל אז לצערי אכן קיימות חלונות חשמל שלא תמיד עובדים אורות דרך חלשים מאוד שמחייבים אותי להדליק פנסי ערפל, אני רוצה לקחת תאוטו לבדוק אבל לצערי רוב הזמן אני בצבא ואין זמן, בשנתיים האחרונות אני הנהג היחידי של הרכב למעט נסיעות קצרות של ההורים.

נוחות הנסיעה - הרכב מרגיש מרווח בפנים ונוח מאוד עם אפשרות לכיוון הכיסא לכל מקום המאפשר ישיבה גבווה ושליטה בכל הרכב בנוחות גם בנסיעות ארוכות של יותר משעתיים הרכב מרגיש נוח ובפניות מרגישים שכיסא מאוד תומך ולא זורק אותך.

הנדסת אנוש - כמו שרשמתי קודם מאוד נוח לתפעל את האוטו ממושב הנהג, מה שמעצבן שבפנים כל הרכב מתפרק החלפתי פעמים את כל הידיות של הדלתות (בפנים) האמברקס נוטע ליתפרק, כל הפלסטיקה מגעילה וסדוקה ובגלל אבזור והמושבים בצבע מוקה, קשה לנקות כתמים על הכסאות הפלסטיקה שליד הרגלים של הנהג בצד ימין מתפרקת ועושה רעשים ובתא המטען הגומי הספיק ליתפרק.

ירידת ערך- אחד הדברים שכמעט יגרמו לי לחשוש מקניית רכב מסוג רנו זה ירידת הערך חדה מאוד הרכב היום נמכר ב20,000 וביחס למכוניות בשנתונים האלה שנמכרות ב40,000למרות שאני לא מתלונן אני אוהב את הרכב ולא חושב על למכור ערך רגשי שווה יותר:grin:

ביצועים- הביצועים טובים מאוד הרכב מרגיש חזק מאוד ליחס רכב משנת 2013 והכוח זמין תמיד גם במהירויות ואינו מרעיש בנסיעה ובקושי ניתן לשמוע את מנוע הדיזל.

תפעול הגיר - הגיר חלק מאוד וקל תפעול ומיקום הקלאץ רחוק מברקס והגז נוח מאוד.

לסיכום- אני מאוד נהנה מרכב ולאחר הרבה זמן איתו גם שלא נהגתי אני מרגיש הרכב לא נופל ממכוניות חדשות ברמת האיבזור של הרכב והטכנולגיה ממכוניות רנו חדשות שיצא לי לנסוע בהם אני מאוכזב מירידת ערך והפלסטיקה הרעועה שלו אבל בסך הכל הרכב עושה תפקידו בלי תלונות ונוסע כמו רכב חדש ובשורה תחתונה זה הכי חשוב, וצריכת הדלק הטובה שרק גורמת לי לא לעבור לרכב אחר

אם יש שאלות אתם מוזמנים לשאול.

ומי שכותב דברים לא לעניין שכבר ילחץ על קודם בדפדפן תודה.

הרכב שלי: שברולט ספארק 1.0 14'

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה רבה על הסקירה!

אם תוכל להרחיב בנושא צריכת הדלק (שהיא מאפיין מרכזי של הרכב הזה לצד הנוחות לטעמי) מה שרשמת נוגע למחשב הרכב?

מה הצריכה בפועל? (ובאיזה אופי של נסיעה)

הגיר ידני: לא הבנתי מה זה המוח של הקלאץ', למה הכוונה?

פורסם

לגבי צריכת הדלק הרכב מאוד חסכוני וניתן להנייב צריכת דלק טובה גם בנסיעות בעיר ובפקקים, לגבי המוח של הקלאץ כך הבנתי שקוראים לזה במוסך רנו זה בעצם מעביר את השמן לקלאץ ופשוט הגיר סירב להכניס הילוך והחלק היה זול לשמחתי הרבה

פורסם

גם אחרי ההסבר שלך אני תוהה איזה מוח יש לקלאצ' ידני ועל איזה שמן שמועבר לאן (???) מדובר שם לכל הרוחות :roll:

אגב, במבחן החסכון שערכנו בזמנו בין פריוס VS 107 VS הפלואנס דיזל - הפלואנס ניצחה ובפער ניכר. ה DCI של רנו הוא מנוע מוצלח מאוד, הן בביצועים והן בצריכת הדלק. אבל לך תשכנע את ישראל ישראלי שמשוכנע שמאזדה 3 אלפששמאות אוטומט זה הרכב הטוב בעולם.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה על הסקירה. הנה עוד הוכחה שרכב דיזל הוא הפתרון. :)

יוצא רושם שלמרות הקילומטרז' הרכב אמין מאוד. זה מדהים שלמרות הנפח הצנוע מנוע דיזל הזה נותן מומנט גבוה מאוד ומרגיש חזק לאורך זמן.

אני מכיר מישהו שנוהג על כזאת רובוטית ומאוד מרוצה מבחינת חיסכון בסולר וכוח מנוע. אני גם רואה איך רכבים האלו נוסעים בעליות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
תודה רבה על הסקירה!

אם תוכל להרחיב בנושא צריכת הדלק (שהיא מאפיין מרכזי של הרכב הזה לצד הנוחות לטעמי) מה שרשמת נוגע למחשב הרכב?

מה הצריכה בפועל? (ובאיזה אופי של נסיעה)

הגיר ידני: לא הבנתי מה זה המוח של הקלאץ', למה הכוונה?

לי גם יש רכב כזה והצריכה לפי מחשב הרכב בנסיעה לא חסכונית במיוחד בסביבות 1 ל 17-18. משולב.

עושה עם מיכל בסביבות 800-900 ק"מ.

בנסיעה חסכונית על 80-90 קמ"ש אפשר להגיע ל 1-23 מחוץ לעיר.

פורסם
לי גם יש רכב כזה והצריכה לפי מחשב הרכב בנסיעה לא חסכונית במיוחד בסביבות 1 ל 17-18. משולב.

במשולב זה מעולה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הבחור הזה משרת איתי בבסיס ונהגתי על הרכב שלו,

בהחלט מדהים לגלות שאחריי כמעט 200 אלף ק"מ הרכב עדיין נוסע יפה וסוחב כמו שצריך, די הופתעתי לטובה.

הגיר חלק ונעים לשימוש ובהחלט כמו שנאמר אפשר לציין את העובדה שבידוד הרעשים טוב למדי, בדור החדש של המגאן הבידוד טוב עוד יותר ובפנים אי אפשר לחוש את העובדה שמדובר במנוע דיזל.

מעבר לכך נוחות הנסיעה אכן גבוהה, יותר טובה מזו של הקליאו שלי למשל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אולי במוסך רנו לא מתארים נכון את החלק אבל לפי הסבר של המכונאים ברנו החלק מתחת למצבר והוא מעביר שמן ישירות מקלאץ לגבי תמונות אני לא יודע איך לעלות

פורסם
מצטער, אבל אני חייב לקטול אותכם ולומר שזה שלא מרגישים שזה מנוע דיזל זה לא נכון.

מורגש שזה מנוע דיזל.

Freak_Miky- ביקשת תמונות ממני או מפותח השרשור?

זה לא מורגש ברמות שאתה מצפה להרגיש,

ביחס לרכבים מסחריים או אפילו לאוקטביה שלמדתי עליה נהיגה, הרכב הזה יותר שקט ופחות מרגיש 'דיזלי'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...