Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנדסאי רכב,יש עתיד בזה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני בקרוב משתחרר מהצבא (עוד 5חודשים) ומעוניין ללמוד הנדסאי רכב,ביררתי במכללת בעתיד וביום ראשון אברר ברופין ומשיטוטים באינטרנט אין הרבה מידע ענייני. מה אפשר לעשות עם הנדסאי רכב מלבד יועץ שירות באיזה חברה?

הנושא הנ"ל מעניין אותי,בנוסף אני מתעניין לגבי קצין בטיחות או מנהל צי רכב בחברה גדולה,מישהו יודע מה התנאים להתקבל לזה?

עם יש לכם עוד ידע או משהו לחדש לי אני אשמח.

תודה!

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

אני בוגר מגמת רכב ברופין, בקיצור ולעניין התואר כשלעצמו מאפשר לך להיות מכונאי זוטר ולא יותר ומשם להתחיל להתקדם במוסך, מה שכן התעודה מאפשרת לך להמשיך ללימודי ניהול מוסך / שמאות רכב / קצין בטיחות בתעבורה, התעודה עצמה מבחינת תחום הרכב שוות ערך למכונאי סוג 2.

כדי להיות קצין בטיחות אתה צריך לעבור קורס קציני בטיחות, שכדי ללמוד אותו אתה חייב להיות הנדסאי/ מכונאי סוג 2 בעל נסיון, מדובר בקורס שקשה מאוד להתקבל אליו.

306T

פורסם

תודה על התשובה המהירה, מה שרציתי לעשות בעצם זה או להמשיך לניהול מוסך או קצין בטיחות. יש לשתי המקצועות האלה ביקוש?

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

עד שאני ינהל מוסך יהיה לי זמן להשתעשע :twisted:

פורסם

אני אולי יכול לעזור לך.

אני עשיתי את המסלול שאתה שואל עליו וכרגע אני בלימודי קצין בטיחות בתעבורה.

הוצאתי גם הסמכה לניהול מוסך ועבדתי כמה שנים בתור מאבחן תקלות ומנהל עבודה במרכז שירות גדול.

כרגע אני עובד כקצין בטיחות בתעבורה.

מה הכיוון שלך ומה אתה מתכוון לעבוד בעתיד?

האם אתה רוצה לעבוד במוסך? הנדסאי רכב לא ממש עוזר ולא לומדים שם יותר מדי

והיתרון היחיד שלו, שהוא פותר אותך ממבחן עיוני בהסמכה לניהול מוסך, ושהוא שווא ערך

למכונאי סוג 2.

עבודה כקצין בטיחות בתעבורה, היא כבר לא ממש בנושא הטכני של הרכב, אלא יותר בטיפול בגורם האנושי שהוא למעשה הנהג.

אתה צריך להחליט לאיזה כיוון אתה מעוניין ללכת.

אני במקומך הייתי הולך לאוניברסיטה ולומד תואר בהנדסת מכונות. שם יש משכורות.

לצערי אחרי כל הזמן שהשקעתי אני מעדיף למצוא את הדרך כקצין בטיחות בתעבורה ובעתיד להרוויח יותר מאשר

להתחיל 4 שנים של לימודי תואר ראשון בהנדסת מכונות(מהסיבה שאני כבר לא צעיר כמוך).

פורסם

אגב, בהמשך למה שasix אמר, אני במהלך השנה הראשונה של תואר הנדסת מכונות אחרי שהבנתי שאין יותר מדי אופציות אמיתיות להתקדם כהנדסאי, ככה שאם מתאפשר לך תכוון להנדסה.

306T

פורסם

asix, מה השכר הממוצע של קצין בטיחות בתעבורה?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

בערך 10K-11K ברוטו.

האמת, זה אחד המקצועות שככל שאתה מתבגר ויש לך יותר ניסיון אתה תרוויח יותר.

השכר גם מאוד תלוי באיזה חברה עובדים.

בכל החברות ליסינג וההשכרה, השכר נמוך מאוד.

שמעתי גם על קציני בטיחות שמרוויחים 18K ברוטו.

פורסם
אני אולי יכול לעזור לך.

אני עשיתי את המסלול שאתה שואל עליו וכרגע אני בלימודי קצין בטיחות בתעבורה.

הוצאתי גם הסמכה לניהול מוסך ועבדתי כמה שנים בתור מאבחן תקלות ומנהל עבודה במרכז שירות גדול.

כרגע אני עובד כקצין בטיחות בתעבורה.

מה הכיוון שלך ומה אתה מתכוון לעבוד בעתיד?

האם אתה רוצה לעבוד במוסך? הנדסאי רכב לא ממש עוזר ולא לומדים שם יותר מדי

והיתרון היחיד שלו, שהוא פותר אותך ממבחן עיוני בהסמכה לניהול מוסך, ושהוא שווא ערך

למכונאי סוג 2.

עבודה כקצין בטיחות בתעבורה, היא כבר לא ממש בנושא הטכני של הרכב, אלא יותר בטיפול בגורם האנושי שהוא למעשה הנהג.

אתה צריך להחליט לאיזה כיוון אתה מעוניין ללכת.

אני במקומך הייתי הולך לאוניברסיטה ולומד תואר בהנדסת מכונות. שם יש משכורות.

לצערי אחרי כל הזמן שהשקעתי אני מעדיף למצוא את הדרך כקצין בטיחות בתעבורה ובעתיד להרוויח יותר מאשר

להתחיל 4 שנים של לימודי תואר ראשון בהנדסת מכונות(מהסיבה שאני כבר לא צעיר כמוך).

שלום

לגבי מהנדס מכונות אני צריך לראות מה תנאי הקבלה, אם יהיה מצב שאני יצטרך להפוך את כל הבגרות שלי ופסיכומטרי בשמיים זאת תהיה בעיה. לא הולך לי טוב עם מתמטיקה יש 3 יחידות לימוד. בכל מקרה אני צריך לברר עוד על מהנדס כדי שהיה לי יותר רקע ולא בעלטה.

לא ממש מעניין אותי לעבוד במוסך מתחת לליפט, וניהול מוסך דווקא כן מדבר אלי, או שגם קצין בטיחות בתעבורה.

מישהו יודע מה תנאי סף למהנדס מכונות?

מה מהנדס מכונות יכול לעשות שהנדסאי לא?

תודה

פורסם

תראה, לנהל מוסך ללא ניסיון בעבודה כמכונאי יהיה לך מאוד קשה.

כדי לנהל מוסך, יש צורך לעבור את כל התחנות במוסך, ממכונאי, מאבחן תקלות , ניהול העבודה ובסוף ניהול מוסך

באופן עצמאי. (לא בהכרח מוסך שלך, יכול להיות מנהל מוסך שכיר שעובד אצל מישהו).

את התחנות המעשיות לניהול מוסך יהיה לך קשה לעבור אם לא עבדת בתחום.

מהנדס מכונות, שהשקיע 4 שנים מהחיים שלו בלימודים (שהם לא קלים) לא ילך לעבוד במוסך כדי להביא הביתה 7K שקל.

מהנדס מכונות, בדרך כלל יתחיל באיזו חברה, ומשם הוא יתקדם לניהול מחלקה ואח"כ חטיבה וכדומה.

המשכורות לא קרובות למה שמרוויחים במוסך.

קצין בטיחות בתעבורה זה משהו אחר. אתה כמעט ולא מתעסק ברכבים( בשביל זה יש ליסינג), אתה יותר עוסק בחינוך הנהג, חוזים עם חברות הליסינג, הדרכות וכדומה.

לגבי תנאי קבלה להנדסת מכונות, יש לעסוק בדיקה מול המכללות והאוניברסיטאות.

תסתכל לטווח רחוק, האם זה מה שאתה רצה לעשות בחיים.

אני הייתי במצבך, לא אגיד שאני מצטער, אך אם הייתי מחזיר את הגלגל אחורה, הייתי עושה את מה שאני מציע לך.

מקווה שהצגתי לך את התמונה כולה לטוב ולרע.

פורסם
שלום

לגבי מהנדס מכונות אני צריך לראות מה תנאי הקבלה, אם יהיה מצב שאני יצטרך להפוך את כל הבגרות שלי ופסיכומטרי בשמיים זאת תהיה בעיה. לא הולך לי טוב עם מתמטיקה יש 3 יחידות לימוד. בכל מקרה אני צריך לברר עוד על מהנדס כדי שהיה לי יותר רקע ולא בעלטה.

לא ממש מעניין אותי לעבוד במוסך מתחת לליפט, וניהול מוסך דווקא כן מדבר אלי, או שגם קצין בטיחות בתעבורה.

מישהו יודע מה תנאי סף למהנדס מכונות?

מה מהנדס מכונות יכול לעשות שהנדסאי לא?

תודה

אם כך אז אני ממליץ לך להתחיל לימודי הנדסאי ולהשקיע טוב בלימודים.

לאחר מכן תוכל עם התעודה להתחיל לימודי הנדסה במכללה (ואם תרצה אפילו תוכל לשלב את זה עם עבודה אבל זה לא כזה מומלץ). אם הציונים שלך יהיו טובים לא תצטרך לעשות בגרויות ופסיכומטרי ואם הסילבוסים של הקורסים שעשית יהיו זהים לקורסים במכללה אז אתה תקבל פטור ממספר קורסים במהלך התואר.

תנאי הסף משתנים ממכללה למכללה ולכן תאלץ לברר את העניין הזה בעצמך.

מה התפקיד שאתה חולם להגיע אליו?

אם כל מה שאתה רוצה זה להתקדם בתחום הרכב אז הנדסאי זה הכיוון הנכון להתחיל.

אני מסכים עם ASIX, לא חושב שיש מהנדסים שאחרי 4 שנים של יריקת דם ילכו לעבוד במוסך (בלי לזלזל כמובן).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

המסלול שתיארת הוא הכי ארוך ולא יעל. בנוסך אם הבחור מתקשה ב3 יחידות - אין לו מה לחפש בתואר הנדסה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום חברים יש עדכון

בשישי שעבר הייתי ביום הפתוח ברופין, נשאלו הרבה שאלות וקיבלתי תשובות לכאן ולכאן. כרגע חושב שהגיע הזמן לשפר את הבגרות במתמטיקה ביואל גבע, לפחות בתחילת הדרך. נתנו לי להבין שם שאני יהיה זמן מה מכונאי ובאיזה מקום זה מרגיש לי לא נוח להתחיל משם, יש מספיק סטיגמות רעות והתפקיד מרגיש לי מעט נחות ותקנו אותי עם אני טועה. אני כרגע בחשיבה של איך לעבור את זה ולהיות בתפקיד יותר נוח.

פורסם

קשה לייעץ לך כי אני לא מהתחום. אבל רק רציתי להגיד לך שאין שום דבר נחות או לא מכובד בלהיות מכונא, ואני לא יודע איזה סטיגמות רעות יש .אני תמיד "הערצתי" מכונאים כי הם עושים משהו שאני יכול .

...Our necessities are few but our wants are endless

• תוכן חדש...