Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גם בזה הערבים אשמים ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא ,אני ממש לא מתכוון לפתוח כאן ויכוח פוליטי (ואני אמחק כל הודעה שתהיה כזו) . כל אחד ודיעותיו .

אבל איך לעזאזל קשורים הפיגועים לעלייה בכמות תאונות הדרכים ?

http://news.walla.co.il/?w=/1/601106

עם כל הכבוד למחקר של אותו ד"ר מכובד , יש כ"כ הרבה סיבות אחרות לעלייה בכמות ההרוגים .

רק שזה לא יהיה תירוץ נוסף לרשויות לאוזלת ידם בטיפול בתאונות...:?

אם כבר - אולי אפשר יהיה להכיר בנפגעי תאונות הדרכים כנפגעי פעולות איבה , אפשר יהיה לבטל את "אבנר" והנפגעים יטופלו ישירות ע"י משרד הבטחון.

אני בטוח שכמה וכמה אנשים היו מעדיפים את הסידור הזה...

פורסם

חחח איזה שטות .. הרבה דברים כן להאשים אותם .

אבל לזרוק את זה על הפיגועים? .. שטויות.

להוציא התאונות ה"מיסתוריות" של כביש 6, ועוד כמה תאונות "מיסתוריות" שבאורך פלא עמד לו מיקרוגל על מכונת כביסה באמצע הלילה במרכז הכביש בדרום הארץ.

אי - אפשר להאשים אותם בזה.

וזה שטות אחת גדולה , הכי קל זה להאשים אותם בכל מה שקורה פה.

הסיבות האמיתיות שכל ילד שמקבל רישיון שבוע ימים , מרשה לעצמו לא לעצור ב"עצור" - הרי למה הוא צריך? הוא נהג טוב! וכו' וכו' ..

"מתחילים בשיא המהירות ומגבירים לאט לאט.."

(קרמבו - מבצע סבתא).

פורסם

פשוט מאד.

אחרי פיגוע אתה מנסה להיות עירני יותר למה שקורה סביבך ולפעמים אנשים מתרכזים במה שמסביב לכביש ולא במה שקורה על הכביש. לדוגמא, אם ידוע שמחבל ירה בקאלאץ' בצד הדרך על מכוניות חולפות (קרה בירושלים בכביש בין צומת הגבעה הצרפתית לרמות בערך לפני כשנה שנתיים) אזי אנשים מתרכזים יותר בצד הדרך...וזו רק דוגמא אחת. כמו שלאחר פיגוע באוטובוס כשעולים לאוטובוס אז מסתכלים על כולם בחשדנות וכך פחות ערים למה שקורה מחוץ לאוטובוס...

פורסם

בטח שהערבים עשמים תשאל כל מתנחל והוא יגיד לך כמה זה קשה גם להתחמק מכדורים וגם לסוע ישר :lol:

סתם סתם... גם לי נראה שזה בגלל שאחרי פיגוע מתרכזים יותר בדברים אחרים ולא בנהיגה וגם העצבנות שהידיעה על הפיגוע גורמת לא מועילה לבטיחות הנהיגה.

פורסם

דבר ראשון אתה אומר "גם בזה הערבים אשמים?" ובאותה נשימה "אני ממש לא מתכוון לפתוח כאן ויכוח פוליטי"...

כפועל יוצא מדבריך אני מבין שבעינייך כל הערבים הם מחבלים? או רק אילו שאתה לא מכיר? או רק אילו שלא גולשים כאן בפורום?!

אנא תקן את זה, ישנם כאן בפורום גולשים ערבים (אינני יודע אם הם מחבלים, סביר להניח שלא :wink: ) ויכול להיות שהם יפגעו....

לעינינו...

ברור שכן יש קשר בין פיגועים לתאונות... כמו שיש קשר לעליית מחירי הדלק, החלב וכו'... לשביתות, לעיצומים... לבן שמשרת בשטחים... ועוד...

נוסיף לזה את "איכות" הנהגים, הכבישים ה"מדהימים", תערבב טוב-טוב ותקבל תאונות דרכים למכביר...

אגב, שמת לב איך אנחנו "זורקים" את התופעה הזו על "הדרך"? כאילו שהדרך "אשמה"...

"תאונות דרכים"... תגיד את זה כמה פעמים, לאט לאט תתחיל להבין שלא הדרך אשמה!!! הדרך היא סטאטית, ולא דינאמית, כמו הרכבים....

עוד "סימפטום" של "לא אני אשם, זו הדרך" או "הטרור" או צבעי הקשת...

"ישראליזם" במיטבו!!! לנער את האחריות, לטאטא מתחת לשטיח, לשפוך לים ועוד "דרכים" להעלים בעיות :?

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
דבר ראשון אתה אומר "גם בזה הערבים אשמים?" ובאותה נשימה "אני ממש לא מתכוון לפתוח כאן ויכוח פוליטי"...

כפועל יוצא מדבריך אני מבין שבעינייך כל הערבים הם מחבלים? או רק אילו שאתה לא מכיר? או רק אילו שלא גולשים כאן בפורום?!

אנא תקן את זה, ישנם כאן בפורום גולשים ערבים (אינני יודע אם הם מחבלים, סביר להניח שלא :wink: ) ויכול להיות שהם יפגעו....

בעיניי כל ערבי הוא מחבל עד שלא הוכחה חפותו...:roll: (NOT)

ברצינות , הדעות שלי כלפי בן אדם , כל בן אדם שהוא - מבוססות על מעשיו והתרשמותי ממנו .

ממש לא מעניין אותי אם הוא מזרע דויד המלך , כושי מהג'ונגל , ערבי מדיר אל בלח , נינה של מלכת אנגליה או סיני שעובד בבניין אצל דודי אפל.

אני בחיים לא אשפוט בן אדם על פי מוצאו , צבעו ,דתו ,מינו (למרות שאת בנות המין השני אני "שופט" קצת אחרת :wink: ) או הגזע שלו.

למרות זאת , ידוע לך ולכולם שלא מעטים באוכלוסייה נוטים להאשים את הערבים בלא מעט מהצרות שלנו (ולא משנה כרגע אם הם צודקים או לא - העובדה היא שיש כאלה שמאשימים). הכותרת הייתה אמורה לשמש מעין קונטרה . אם מישהו מוצא עצמו נפגע או שלא הבין אותי כראוי , אני מתנצל מעומק ליבי .

אני מקווה שזו ההתייחסות האחרונה לעניין :idea: .

פורסם

אני לא רואה בכלל צורך לקרא את הכתבה הזאת... כתבות כאלו הם מהסוג שאחרי שאתה קורא את הכותרת, אתה מחליט שבולשיט כזה לא שווה קריאה...

פורסם

ניתן גם להסתכל גם במחקר הזה על ההסתגלות של הישראלים:

ביום הפיגוע כולם מזועזעים וכועסים

ביום השני מקבלים את התמונה האמיתית

וביום השלישי כבר חוזרים לשגרה ומחכים עם היד על הדופק לפיגוע הבא בתקווה ש"יהיה בסדר".

אומנם המחקר הזה נשמע לחלקכם מצוץ מן האצבע ונראה שנעשה על רגל אחת, אך שימו לב לתופעה הפוכה: בחודש נומבר 1995 נרצח רה"מ יצחק רבין הי"ד, במחקר שנעשה גילו כי כמות התאונות בחודש נומבר (שגם גלש קצת לדצמבר) ירדה פלאים (אם אני לא טועה המספר עמד של כ-60% בקירוב). הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים תפסה את המומנטום החיובי ויצאה בסיסמא עם פתיחת שנת 1996 ובנוסף הפיקה פרסומת שבה כיכב משה איבגי שאמרה:

"חודש נומבר היה חודש קשה,

בכינו, התאבלנו [...]

1 בינואר 1996

שקט בכבישים, בבקשה"

אז תחשוב שיום אחרי פיגוע, אותו נהג/נהגת שחושבים על בן/בת הזוג שלהם שעובדים במרכז מסחרי מועד לפורענות, על הילדים שלהם שנוסעים באוטובוס לביה"ס בקו גדוש ועמוס אנשים, ועל הבן/הבת שמשרתים בצבא באיזור רגיש ועולות להם מחשבות למה החיים בארץ הזו כ"כ קשים בלי אף רגע של מנוחה והפלאפון פתוח תמיד וכל שיחה מקפיצה את הלב - בוא נגיד ככה באותו רגע הריכוז שלו בנהיגה הוא לא מהגבוהים אם בכלל ישנו ריכוז כלשהו.

פורסם
לא ,אני ממש לא מתכוון לפתוח כאן ויכוח פוליטי (ואני אמחק כל הודעה שתהיה כזו) . כל אחד ודיעותיו .

עם כל הכבוד למחקר של אותו ד"ר מכובד , יש כ"כ הרבה סיבות אחרות לעלייה בכמות ההרוגים .

אם כבר - אולי אפשר יהיה להכיר בנפגעי תאונות הדרכים כנפגעי פעולות איבה , אפשר יהיה לבטל את "אבנר" והנפגעים יטופלו ישירות ע"י משרד הבטחון.

אם כל הכבוד, אתה לא יכול לומר שד"ר מדבר שטויות...

אתה יכול לחלוק על דעותיו,אבל לא יותר מזה..

אני לא אומר את זה כדי להצדיק את אותו הד"ר, אבל

אני בטוח שיש מאחורי מה שהוא אומר קמצוץ קטן של דברים נכונים.

הם לא סתם מגיעים למשכורות שלהם:wink: ...

תחשוב על זה!

פורסם

לי זה ממש נראה כמו סתם צירוף מקרים שאחרי פיגוע יש יותר תאונות.

הרי בשנה שעברה (או לפני שנתיים, אני לא זוכר במדויק) מספר ההרוגים בתאונות דרכים היה בנסיגה משמעותית, ואילו בשנה שעברה (או לפני שנתיים) היו יותר פיגועים מאשר בשנה הזאת (בה מספר ההרוגים בכבישים גדול יותר). איך זה מתקשר לתאוריה של 2 הדוקטורים? :?

לי נראה שמאשימים שוב פעם את הש"ג.

פליקס

ROOONEEYY

פורסם

כנראה שלא הבנת את הכתבה.

הם לא מאשימים את העלייה התקופתית ההדרגתית, של תאונות הדרכים בשנים האחרונות, בפיגועים.

הם מראים שבצורה שיטתית, כ-3 ימים אחרי פיגוע גדול אחוז הנפגעים עולה בכמה אחוזים. מה שלפי ההסבר שלהם יכול להיות מאוד הגיוני. ביום יומיים אחרי הפיגוע האנשים נוסעים בזהירות בסלחנות ובאדיבות בגלל האימפקט הרגשי שפיגוע גדול יוצר על התושבים. אחרי שעוברים להם שלושה ימים והרגשות קצת נרגעים, מגיע קונטרה להתנהגות האדיבה בצורת התנהגות אגרסיבית ורשלנית.

פורסם
כנראה שלא הבנת את הכתבה.

הם לא מאשימים את העלייה התקופתית ההדרגתית, של תאונות הדרכים בשנים האחרונות, בפיגועים.

הם מראים שבצורה שיטתית, כ-3 ימים אחרי פיגוע גדול אחוז הנפגעים עולה בכמה אחוזים. מה שלפי ההסבר שלהם יכול להיות מאוד הגיוני. ביום יומיים אחרי הפיגוע האנשים נוסעים בזהירות בסלחנות ובאדיבות בגלל האימפקט הרגשי שפיגוע גדול יוצר על התושבים. אחרי שעוברים להם שלושה ימים והרגשות קצת נרגעים, מגיע קונטרה להתנהגות האדיבה בצורת התנהגות אגרסיבית ורשלנית.

סמוך עליי שאני מסוגל להבין כתבה שנכתבת באתר אינטרנט.

אני טוען שהמחקר הוא - במקרה הטוב -בולשיט אחד גדול , כיוון שאין שום דרך לבודד את המשתנה של הפיגועים משאר הדברים שהיו באותו יום ?

מה עם ימים בהם היו פיגועים ברצף ? איך מסבירים את זה אז?

ידידי - בכל העולם חוקרים תאונות וסיבות להם , ומשקיעים במניעתן באופן מסודר - ע"י תשתיות , חינוך ואכיפה משולבות זו בזו.

רק פה שולפים כל פעם טיעון אחר וכרגיל - אף פעם הרשויות לא אשמות.

הנהג הישראלי , מזג האוויר , הערבים , ליקוי החמה - רק לא אלה שאמונים על הטיפול בעניין.

ואם נחזור למה שאמרתי בתחילה - פשוט עוד תירוץ לכסת"ח.:evil:

פורסם

אני טוען שהמחקר הוא - במקרה הטוב -בולשיט אחד גדול , כיוון שאין שום דרך לבודד את המשתנה של הפיגועים משאר הדברים שהיו באותו יום ?

ידידי - בכל העולם חוקרים תאונות וסיבות להם , ומשקיעים במניעתן באופן מסודר - ע"י תשתיות , חינוך ואכיפה משולבות זו בזו.

הנהג הישראלי , מזג האוויר , הערבים , ליקוי החמה - רק לא אלה שאמונים על הטיפול בעניין.

לדעתי בהחלט יכול להיות שבעקבות פיגוע הציבור ירגיש לחץ, אי שקט וכו' ושזה ישפיע על התנהגותם בכביש. עם זאת זה לא שולל או מפחית את האחריות והאשמה של הגורמים האחרים.
פורסם

הוא הציג לך עובדות! למה אתה מתעצבן, לא הבנתי.

הרי קראת את הכתבה, הוא אמר שם בפירוש "לדברי סטקלוב, המחקר אינו מסביר מדוע מתרחשות תאונות דרכים קטלניות...".

אתה "מתנגד" לעובדות האלה??

פורסם
הוא הציג לך עובדות! למה אתה מתעצבן, לא הבנתי.

הרי קראת את הכתבה, הוא אמר שם בפירוש "לדברי סטקלוב, המחקר אינו מסביר מדוע מתרחשות תאונות דרכים קטלניות...".

אתה "מתנגד" לעובדות האלה??

קודם כל , אני מתעצבן רק מאשתי , לא ממחקרים :roll:

דבר שני - צורם לי אופן הצגת הנתונים.

כמו שרואה חשבון משחק עם מאזנים כרצונו.

כמו שמשטרת התנועה מציגה נתוני אכיפה מול תאונות במתאם מעוות.

אותו עיקרון :evil:

• תוכן חדש...