Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הזמן מתקלקל בוולוו 240

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4768 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אודה על עזרתכם ברעיון לפתרון בעייות שעון הזמן בוולוו שלי:

ב-3 השנים האחרונות החלפתי בלוח השעונים המרכזי לא פחות מ-4 שעוני זמן. כנראה שהשעון הזה לא תוכנן להחזיק יותר מ30 שנה. הקלקולים הם במנגנון גלגלי השיניים ולא קשורים לחשמל.

אני בספק האם רכישת והתקנת שעון נוסף כדאית, כי הנסיון מלמד שתוך זמן קצר גם הוא ישבוק חיים.

אודה על עזרתכם ברעיוניות לפתרון הבעיה, או התקנת אביזר אחר במקום שעון הזמן.

חשבתי להתקין שם שעון דיגיטלי - אבל זה נראה לי לא מתאים לרוח הרכב.

אני יודע שבחלק מהדגמים היה ממוקם באותו מקום מד טורים תואם.

אגב יש לי ברכב מעל הקונסולה המרכזית עוד 4 שעונים קטנים הכוללים גם שעון זמן ומד טורים, כך שאני לא באמת צריך את השעונים האלה בלוח המרכזי, רק שזה מציק שיש מול העינים שעון שלא עובד.

האם יש לכם רעיונות של איך לפתור את הבעיה? או להתקין משהו אחר במקום השעון זמן?

אני לא חסיד אדוק של אורגינליות, ומוכן לשקול גם פתרונות יצירתיים אחרים, שישתלבו עם האופי הכללי של הוולוו.

מצ"ב תמונות להמחשה (לא מהרכב שלי): אפשר לראות את לוח השעונים המרכזי וגם את השעונים הקטנים שמול הקונסולה המרכזית ואצלי יש שם גם מד טורים ושעון זמן.

לוח שעונים מרכזי וולוו.jpeg

1908341226_2219443007.jpg

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תביא מחו"ל לוח שעונים עם מד טורים.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

אני יכול לנסות לאתר לך שעון כזה אצלנו כאן באזור הסקדנינבי.

נראה לי שהם עובדים כאן באקלים פחות קשה ולכן נראה לי שהם יאריכו ימים.

פורסם

לדגם ה GLE המוזרק שנמכר כאן ב 87' היה לוח מחוונים שכלל מד סל"ד, נסה למצוא לוח כזה אצל שלמה סייג בבני ברק.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

שלום לכולם,

עד שאמצא מד טורים בחו"ל בעזרת חברים (אין אצל שלמה) אמצתי את הרעיון של לוליסה. קניתי מנגנון של שעון מחוגים והרכבתי אותו במקום המנגנון המקורי. השעון טרם הורכב ברכב גם כי המחוגים ממתינים לייבוש ההדבקה/צבע וגם כדי לנסות לפתור מראש כמה בעיות. אבל רוב העבודה מאחורי.

כמה בעיות שאצטרך להתמודד איתן בעתיד:

1. 1. כיוון השעון. למשל במעבר לשעון קיץ/חורף או אחרי שהסוללה תיגמר. מנגנון הכיוון נמצא בצד האחורי של השעון, כלומר הכיוון ידרוש פירוק לוח השעונים כדי שתהיה גישה לגלגל הכיוון.
  2. 2. החלפת סוללה. השעון עובד על סוללת AA (אצבע) של 1.5V הסוללה אמורה להיות ממוקמת בתוך באחורי המנגנון. כדי להתגבר על הקושי להחליף את הסוללה, אני מתכוון למתוך מוליכים אל בית סוללה שימוקם במוקם נגיש יותר. אני מתכנן למקם שם סוללה D (מהסוג הגדול יותר). זה נראה לי עדיף מלהתחבר למצבר ושימוש בנגד. מישהו יודע איפה משיגים בית סוללה?

אשמח לשמוע רעיונות, כולל איפה קונים בית סוללה.

פורסם

הנסיון שלי אומר כי סוללה AA אחת מחזיקה כ 3 שנים. הוצאת השעון מלוח השעונים פעם בשלוש שנים הוא מאמץ נסבל. על מעבר משעון חורף לשעון קיץ פשוט ויתרתי. אני יודע להוסיף 1 לכל מספר.

אני אפילו לא בטוח שכדאי לשים סוללת D שתחזיק עשר או יותר שנים, ובוודאי תיסבול מקורוזיה לפני כן. בכל מקרה, תוכל לנסות את מזלך בשד' הר-ציון בתל-אביב, סביבות לוינסקי, או כאן:

http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_odkw=3+aaa+battery+holder&_lncat=0&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0&_nkw=1+D+battery+holder&_sacat=0

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

אני לא מאמין שהסוללה תשרוד יותר מכמה חודשים בודדים עקב החום באוטו בשעות היום,

יש לי בית סוללות של 3 סוללות אם תרצה אשמח לתרום לך, אני נימצא ביהוד.

פורסם
אני לא מאמין שהסוללה תשרוד יותר מכמה חודשים בודדים עקב החום באוטו בשעות היום,

לא מאמין?

מישהו כאן משקר?

ניסוח עדיף היה לכתוב "אני מופתע מכך שהסוללה מחזיקה מעמד שלוש שנים".

אבל זה טיבן של סוללות אלקליות. הן דווקא אוהבות חום. להרחבת השכלתך קרא כאן:

http://www.duracell.com/media/en-US/pdf/gtcl/Technical_Bulletins/Alkaline%20Technical%20Bulletin.pdf

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

לא יודע איזה שעונים יש לך בבית, אצלי השעונים בקיר (יש 5 בכל הבית) מחזיקים בממוצע כ-7 חודשים, וזאת לדעתי בגלל התנאים "הקרירים" בצמוד לקיר.

"דווקא אוהבות חום" זה לא הגיוני, ולא שאני בא להתווכח איתך, פשוט מניסיון של שנים כאשר סוללה חמה התפוקה שלה יורדת,

ואם אני לא טועה כתוב לשמור במקום קריר על האריזה.

פורסם

יש שעוני סל"ד אפטר מרקט, אני בטוח שניתן למצוא דגם שאפשר להכניס אותו בלוח השעונים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תודה לכולם.

יש לי בית סוללות של 3 סוללות אם תרצה אשמח לתרום לך, אני נימצא ביהוד.

תודה על ההצעה. האם הסוללות מחוברות במקביל או בטור (שאז זה 4.5v)?

פורסם
תודה לכולם.

תודה על ההצעה. האם הסוללות מחוברות במקביל או בטור (שאז זה 4.5v)?

בטור כמובן, המתח נישאר 1.5 וולט, אבל האמפר גדל.

פורסם
בטור כמובן, המתח נישאר 1.5 וולט, אבל האמפר גדל.

אתה מתבלבל חבר, בחיבור בטור הזרם זהה והמתח גדל ובחיבור במקביל הזרם גדל והמתח זהה.

בתי הסוללה שאני מכיר מחוברים במקביל.

יום אחד גם לי תהיה אוסטין אלגרו 1.3 שנת 78,

עם תא נוסעים אפוף עשן ומאורר שחותך אצבעות... :roflmao:

ורדה הוריאנט *כבר לא* מחכה לחלקים מברזיל... (הגיעו בשלום)

• תוכן חדש...