Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי כנס אלף שח על רמזור אדום

אני טוען שעברתי בצהוב וגם מפורט בדוח

השוטר טען שעברתי באדום אך לא סיכנתי שום כלי רכב משום שלא היה לפני כלי רכב

אך השוטר היה מאחורי ולכן לפי טענותיו שעברתי באדום גם הוא עבר באדום וסיכן אותי .( האם מותר לו גם לעבור ככה באדום )

ורק לאחר שחצה את הרמזור ונסיעה לרמזור השני הפעיל את הסירנה וסימן לי לעצור , הוא יצא ללא כובע ואמר לי ללכת איתו לתחנה

שהייתה בקרבת מקום .

מבקש את עזרתם בנושא ?

פורסם

על פניו - הדוח מוצדק.

גם מעבר באור צהוב נחשב במקרים מסויימים כמעבר באור אדום.

במקרה המתואר - לשוטר מותר לעבור באור אדום (זה לצורך מילוי תפקידו).

אין קשר אם יש או אין לו כובע על הראש. זה לא פוגע בחוקיות הדוח. מקסימום זאת עבירת משמעת שהמשטרה תטפל בו באופן פנימי (לא יעזור לך בכלום לגבי הדוח).

פורסם
הוא יצא ללא כובע

שלח מכתב לביטול הדו"ח. השוטר הזה הוא עבריין, ועליו לשלם את הדין.

פעם אחת ראיתי שאונסים מישהי באמצע הרחוב, הייתי ילד קטן, בערך בן 4. מיד הגיע שוטר למקום, אבל הוא לא עשה כלום. אבא שלי הלך אליו לשאול אותו למה הוא לא עוזר לאישה המסכנה, אז הוא ענה לו שבלי כובע אסור לו להציל אנשים. הרי הוא לא שוטר עד שהוא לא שם כובע על הראש.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
קיבלתי כנס אלף שח על רמזור אדום

אני טוען שעברתי בצהוב וגם מפורט בדוח

השוטר טען שעברתי באדום אך לא סיכנתי שום כלי רכב משום שלא היה לפני כלי רכב

אך השוטר היה מאחורי ולכן לפי טענותיו שעברתי באדום גם הוא עבר באדום וסיכן אותי .( האם מותר לו גם לעבור ככה באדום )

ורק לאחר שחצה את הרמזור ונסיעה לרמזור השני הפעיל את הסירנה וסימן לי לעצור , הוא יצא ללא כובע ואמר לי ללכת איתו לתחנה

שהייתה בקרבת מקום .

מבקש את עזרתם בנושא ?

אתה לא עשית עבירה השוטר סתם דחף לך דו"ח. הבעיה זה לך תוכיח לשפוט שהשוטר משקר (כמו רובם) ויבטלו לך את הדו"ח.

פורסם

חברים יקרים, הנה ההגדרה החוקית של רמזור צהוב :

אור צהוב:

עצור כאמור ב 701. אם אינך יכול לעצור לפני הצומת בבטחה או שנכנסת אליו, השלם את מעבר הצומת ופנהו מיד כאמור ב 703 או 704.

הערות שלי : תמרור 701 -> אור אדום.

תמרור 703, 704 - רמזור ירוק.

המשמעות היא - כאשר יש אור צהוב ברמזור, אם הנהג יכול לבלום לפני הצומת בצורה בטוחה - הוא חייב לבצע זאת, אחרת זה יחשב כאילו עבר באור אדום.

אם הנהג אינו יכול לבלום בצורה בטוחה או שהוא כבר נכנס לצומת - עליו לפנות את הצומת מיד.

למי שמפקפק - אני מצרף קישור לרשימת התמרורים המעודכנת (קובץ PDF). נא להסתכל בעמוד 53, תמרור 705.

מידע כללי בנושא תמרורים מאתר משרד התחבורה :

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=567:tt-ttamrurim-a&catid=89:2010-04-22-09-28-50&Itemid=127

קובץ עם התמרורים : (נא להסתכל בעמוד 53, תמרור 705)

http://media.mot.gov.il/PDF/HE_TRAFFIC_PLANNING/tamrurim2010.pdf

פורסם

השאלה היא מה זה לבלום בבטחה?

אצלי בביטחה זה שאם אני מעמיד קופסאת סיגריות על הדש-בורד, אסור שהיא תיפול.

אצל אחד אחר בביטחה זה גם לנעול גלגלים\להפעיל ABS.

פורסם

רשום שעמדתי 20 מטר לפני הקו עצירה כי היו מכוניות , הוא בכוונה רצה לדוחף לי כי עקפתי לפני כן , יש לי רשיון 4 שנים ללא עבירות ואני חייל משוחרר האם מכתב יעזור בעניין זה ?

פורסם

לבלום בבטחה - לבלום מבלי לגרום לתאונה.

nir100 ואם קופסת הסיגריות תיפול - לא מפריע לאף אחד (חוץ ממך).

omri2013 - אף אחד לא רצה ל"דחוף" לך דוח. אין שום קשר לכך שעקפת לפני כן. ככל הנראה קיבלת את הדוח מאחר ועברת באור צהוב (או אולי אפילו באדום), כאשר היית יכול ואמרו לבלום. אם אפשרי - תעלה סריקה של הדוח ללא פרטים מזהים.

פורסם
לבלום בבטחה - לבלום מבלי לגרום לתאונה.

nir100 ואם קופסת הסיגריות תיפול - לא מפריע לאף אחד (חוץ ממך).

omri2013 - אף אחד לא רצה ל"דחוף" לך דוח. אין שום קשר לכך שעקפת לפני כן. ככל הנראה קיבלת את הדוח מאחר ועברת באור צהוב (או אולי אפילו באדום), כאשר היית יכול ואמרו לבלום. אם אפשרי - תעלה סריקה של הדוח ללא פרטים מזהים.

אולי אני טועה, אבל זה נראה לי שנוי במחלוקת.

כי לדעתי הנהג הממוצע, אם יגיע למצב של ירוק מהבהב או צהוב, לא יסתכל במראות, אלה יפעל ישר, אם יתן קיקדאון או שיתן ברקס ויסתכל שהוא עוצר לפני הקו או ממש קצת אחרי.

(אני מסתכל תמיד במראות, אם אני יראה רכב צמוד אליי או משאית, אני פחות ישקול לעצור, באופן כללי אני נמנע כמה שפחות להכנס למצבים כאלה, במקומות שזה לא העיר שלי ואני לא מכיר, אז פשוט מאט וזהו.)

כמובן צחקתי עם הקופסאת סיגריות (ככה המורה לנהיגה של חבר שלי עשה לאיזה תלמיד).

• תוכן חדש...