Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיר הלך - אפשר לתבוע ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אנשים אני זקוק לעצה

ולפני פחות מ3 חודשים קניתי את הסקודה פליסיה 97 שלי

לקחתי אותה לבדיקה אצל מושך שגב בכרמיאל

לפני שלושה שבועות כשחזרתי מסיני עם האוטו בעליות של ורד הגליל התחלתי להרגיש קושי במעבר לשלישי ואחרי זה גם לחמישי , למוחורת כבר הייתי במוסך שהודיע לי בכובד ראש שהלך הגיר ולהגיד תודה שהאוטו הגיע בכוחות עצמו למוסך .

בקיצור עלה לי כל העסק עם עבודה , קלאץ ומעביר שמן - 4100 ש"ח

עכשיו אני מסתכל בטופס של הבדיקה כדי לראות אם יש לי עילה לתביעה וזה מה שכתוב שם :

העברת כח - חופש ידית , רעש מיסבים , ק ,פ.

ומצויין שיש נזילות שמן לא ברור מאיפה

אז השאלה היא קודם כל מה זה לעזעזל ק ו פ ( ואיך לא שאלתי את זה את הבוחן ... )

והאם יש לי עילה לתביעה ? ואם כן איך אני עושה את זה ? הולך לעורך דין ?

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא

תודה , טל

:wink:
פורסם

ראשית לפחות חלקית אתה צודק!

אם לא אמרו לך במפורש שהגיר בבעיה- ואתה יכול להוכיח! יש עילה...

המלצתי פנה לארגוני צרכנות לקבלת יעוץ ואולי גם איגוד המוסכים

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

יהיה טוב גם לעיין באיזור האותיות הקטנות של סעיפי החוזה של הבדיקה שעליו חתמת. רק כדי לקבל תמונה יותר נרחבת על מצבך מול המוסך הבודק.

פורסם
שלום אנשים אני זקוק לעצה

ולפני פחות מ3 חודשים קניתי את הסקודה פליסיה 97 שלי

לקחתי אותה לבדיקה אצל מושך שגב בכרמיאל

לפני שלושה שבועות כשחזרתי מסיני עם האוטו בעליות של ורד הגליל התחלתי להרגיש קושי במעבר לשלישי ואחרי זה גם לחמישי , למוחורת כבר הייתי במוסך שהודיע לי בכובד ראש שהלך הגיר ולהגיד תודה שהאוטו הגיע בכוחות עצמו למוסך .

בקיצור עלה לי כל העסק עם עבודה , קלאץ ומעביר שמן - 4100 ש"ח

עכשיו אני מסתכל בטופס של הבדיקה כדי לראות אם יש לי עילה לתביעה וזה מה שכתוב שם :

העברת כח - חופש ידית , רעש מיסבים , ק ,פ.

ומצויין שיש נזילות שמן לא ברור מאיפה

אז השאלה היא קודם כל מה זה לעזעזל ק ו פ ( ואיך לא שאלתי את זה את הבוחן ... )

והאם יש לי עילה לתביעה ? ואם כן איך אני עושה את זה ? הולך לעורך דין ?

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא

תודה , טל

כסת"ח (או שלא) בעל חשיבות (במקרה שלך):

מספיק שצויין שקיימת נזילת שמן, המוסך/מכון יכול לטעון שנסיעה בלי שמן גיר תביא להרס הגיר - וזה נכון.

חבל על ביזבוז הזמן והכסף בתביעה, להבא קבל המלצה: קנית רכב - בצע יישור קו כולל בדיקת שמן גיר, נוזל בלמים ומערכת קירור.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זהו שאני לא מצליח למצוא את החוזה !

הפכתי את האוטו , אני צריך להפוך את הבית גם

ועשיתי יישור !! שבוע לפני המקרה עשיתי לאוטו טיפול גדול ב 500 שקל - כולל שמנים והכל !!

פורסם
זהו שאני לא מצליח למצוא את החוזה !

הפכתי את האוטו , אני צריך להפוך את הבית גם

ועשיתי יישור !! שבוע לפני המקרה עשיתי לאוטו טיפול גדול ב 500 שקל - כולל שמנים והכל !!

אבל בטח לא כולל שמן גיר...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אתה יכול לגשת שוב לאותו מכון ולבצע בדיקה. ייעלה עוד קצת כסף אבל אם ירשמו את אותם הדברים אחרי השיפוץ אז יש עילה לתביעה.

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

קל לתבוע,קשה לזכות.

אתה עלול להיות מחוייב בהוצאות כבדות.

גיר אפשר להרוס ב 10 דקות,קל וחומר ב 3 חודשים.

הערות המכון הינן כסת"ח יעיל,במיוחד כשרוב השופטים אינם מומחי מכונאות.

יתכן ובאמת נסעת ללא שמן.

יישור קו לסקודה ב 500 ש"ח? בחלום הלילה. החלפת שמנים אינה ישור קו,האם הורידו גיר והחליפו מחזירי שמן? האם פירקו ציריות? האם החליפו טיימינג/צנרת מים/בלמים וכיו"ב? אני חושש שלא.

תשלים עם הגורל ותמשיך הלאה

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

1.אז קודם כמו שרשמו לפני אתה חייב למצוא את החוזה של הבדיקה למה המכון אחראי ולמה לא. רוב הסיכויים שיש איזה שהוא סעיף סל שניתן לפרשן אותו לכמה כיוונים.

2. אתה יכול לתבוע אבל !! אתה חייב להצטייד בחוות דעת מומחה שעולה כמובן כסף (ולא מעט) כמו כן אגרת בימ"ש ועו"ד (אם תחליט לקחת). אתה יכול להביא תצהיר (שיעלה כסף) ממנהל המוסך שביצע לך את "יישור הקו" שאכן היתה נזילה בגיר אבל לא כזו שגיר יכול להיגמר.

3. תחשוב על הנקודה הנוספת שלפני 3 חודשים קנית את הרכב, ו 3 חודשים זה הרבה זמן. יכול המכון לטעון שלפני שלושה חודשים הגיר היה בסדר גמור וכנראה נסעת באגרסיביות והלך הגיר...בעיה.

הרבה שיקולים תסיק לבד.

פורסם

אני יכול להשיג הצהרה מהמוסכניק שלי על זה שהנזילה היתה ממש לא רצינית

ולפי מה שאני זוכר מהחוזה האחריות שלהם זה לחצי שנה , ולא רשום שם שום דבר לגבי איך שאני נוהג (דרך אגב אני מאמין שזו הסיבה כי אני הייתי רגיל לחיפושית ... )

אז אני כבר לא יודע

נראה לי אני הולך לנסות דרך איגוד המוסכים ומקסימום אכלתי אותה בעוד איזה 100 שקל

תודה בכל מקרה .

לאף אחד פה לא קרה מקרה דומה ? או ששמע על מיקרה דומה ?

פורסם

בית דין לתביעות קטנות...

אגרת רישום עולה 83 ש"ח (אם אני לא טועה), + יום חופשי (ותאמין לי שאותו בעל מכון בדיקה ישלם יותר אם הוא אכן יגיע)...

אם אתה חושב על הדרך הזו, המלצתי אליך, תגיע לפני הזמן, אפילו חצי שעה, תראה איך מיתקיימים המישפטים, מה השופט דורש ואיך הוא מיתנהג.

תכין מראש את כל הטיעונים, ההוכחות והדפים... והכי חשוב את התשובות!!!

אין להם זמן לאף אחד! הוא שואל אותך שאלה, אתה עונה, הוא שואל את בעל העסק, בעל העסק עונה, וזהו... ככל שתענה יותר ממצה ומשכנע כך גדלים סיכוייך!!!

בהצלחה!!!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

סתם נקודה למחשבה - תבדוק בטיפול איזה שמן גיר החליפו לך - ייתכן מאד ששמו שמן בצמיגות לא נכונה ומה שקרה הוא שהגיר התחמם במהלך נסיעות ארוכות ו"שרף" את המיסבים שלו!!

במקרים רבים לרכבים נגרם נזק דווקא לאחר טיפול במוסך ולשם דוגמא - מקרים בהם לא סגרו מספיק חזק את בורג הריקון של השמן (חוויתי זאת על בשרי יותר מפעם אחת) והשמן דלף במשך כמה ימים עד לתומו.

ולכן ייתכן והשמן מהגיר שלך דלף לו בלי ידיעתך דבר שהוביל לסופו של הגיר.

לפי המחיר ששילמת על הטיפול נראה לי כי ביצעת אותו במוסך שאינו נמנה על רשימת הממולצים לרכב הנ"ל וייתכן וכאן הבעיה.

איני רוצה "להוציא" לך את האוויר מהמפרשים אבל ישנה בעייה להוכיח כיצד הגיר נפגם ולכן תוכל אומנם לתבוע אך סיכוייך לזכות אינם גבוהים.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
אני יכול להשיג הצהרה מהמוסכניק שלי על זה שהנזילה היתה ממש לא רצינית

ולפי מה שאני זוכר מהחוזה האחריות שלהם זה לחצי שנה , ולא רשום שם שום דבר לגבי איך שאני נוהג (דרך אגב אני מאמין שזו הסיבה כי אני הייתי רגיל לחיפושית ... )

אז אני כבר לא יודע

נראה לי אני הולך לנסות דרך איגוד המוסכים ומקסימום אכלתי אותה בעוד איזה 100 שקל

תודה בכל מקרה .

לאף אחד פה לא קרה מקרה דומה ? או ששמע על מיקרה דומה ?

נסה כאן:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2932887,00.html

סיפור אחר אבל...

• תוכן חדש...