Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופל-לוטוס אומגה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

האם מישהוא יודע אם יובאה איזה אופל-לוטוס אומגה לארץ בזמנו? הרכב די נדיר בעולם, אז הסיכויים שיהיה בארץ דיי אפסיים, אבל בכל זאת אולי יש לפחות אחת שיובאה שאני לא שמעתי עליה.

מדובר ברכב הבא:

opel-lotus_omega_3.jpg

opel-lotus_omega_5.jpg

:wink:

פורסם
אין בארץ.

:-(

אז מה הדגם הכי יוקרתי\חזק שהיה בארץ? גם את דגם האיבו נראה לי שאין ממנו פה, אז מה נשאר אומגה רגילה עם מנוע 3,000?

והאם המנוע שבלוטוס אומגה משותף לדגמים אחרים של לוטוס, אם כן אז אולי ניתן לבצע הסבה לאומגה רגילה (ברמה תיאוריתית, מעשית זה יהיה פרויקט קשה, כי אומגה A כבר קשה להשיג פה, ונראה לי גם מנועים כאלה קשה להשיג ושלא נדבר על כל הפלסטיקה החיצונית המיוחדת)

אין אבל אתה יכול לייבא אחת עוד 7 שנים כאספנות.

גם אופציה

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/opel-omega-lotus-omega-d%C3%BCsseldorf/145040273.html?lang=de&pageNumber=110&__lp=110&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=19000&makeModelVariant1.modelId=20&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&makeModelVariantExclusion1.searchInFreetext=false&negativeFeatures=EXPORT

:yum: :yum:

אם מחירה 28 אלף יורו (עד אז נראה לי יעלה באופן משמעותי), כמה תעלה בפועל לאחר יבוא? אני לא אהיה מופתע אם זה יוכפל.

פורסם

אומגה דור ראשון יובאה עם מנועי 1.8 ו-2 ליטר. למנוע ה-1.8i המוזרק היו 115 כ"ס אך על האומגה הכבדה, עם גיר אוטומטי ארוך ומסרס, זו היתה נבלה סרוחה.

הדור השני כבר יובא עם מנועי 6 צילינדר, בעיקר בנפח 2.5 ליטר.

שתי המכוניות היו נעימות לנהיגה ונהנו מניהוג לא רע. מכונית הבנצ'מרק בפיתוח הדור השני היתה סדרה 5(E34). למרבה הצער, כמו אופלים רבים של התקופה הספציפית, הן סבלו מבעיות אמינות רבות.

בחו"ל נמכרה גם האומגה דור ראשון עם מגוון מנועי 6 צילינדרים בריאים, שהוצעו גם בסנאטור, מכונית הדגל של אופל שמעולם לא יובאה ביבוא סדיר.

כיום, אתה יכול כבר לייבא כרכב אספנות את הדור הראשון של הסנטור, לרבות דגמי 83' מתוחי הפנים - ואת גרסת הקופה האלגנטית שלו, מונזה. הדור השני הוצג למיטב זכרוני ב-86', אך בגרסת 4 דלתות בלבד.

אלו מכוניות קלסיות מהנות, עמידות ושימושיות גם ב-2013 - והן אינן יקרות.

חיפשתי תמונה שתציג את השתיים. מודלים אתה כבר יכול לקנות...

579496_1_l.jpg

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

לדור השני יש מנוע V6 בנפח2500 ו-3000 סמ"ק לפני מתיחת הפנים ומנועי 2600 ו 3200 סמ"ק לאחר מתיחת הפנים (אבל כולם עם גיר אוטומט).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
אומגה דור ראשון יובאה עם מנועי 1.8 ו-2 ליטר. למנוע ה-1.8i המוזרק היו 115 כ"ס אך על האומגה הכבדה, עם גיר אוטומטי ארוך ומסרס, זו היתה נבלה סרוחה.

הדור השני כבר יובא עם מנועי 6 צילינדר, בעיקר בנפח 2.5 ליטר.

שתי המכוניות היו נעימות לנהיגה ונהנו מניהוג לא רע. מכונית הבנצ'מרק בפיתוח הדור השני היתה סדרה 5(E34). למרבה הצער, כמו אופלים רבים של התקופה הספציפית, הן סבלו מבעיות אמינות רבות.

בחו"ל נמכרה גם האומגה דור ראשון עם מגוון מנועי 6 צילינדרים בריאים, שהוצעו גם בסנאטור, מכונית הדגל של אופל שמעולם לא יובאה ביבוא סדיר.

כיום, אתה יכול כבר לייבא כרכב אספנות את הדור הראשון של הסנטור, לרבות דגמי 83' מתוחי הפנים - ואת גרסת הקופה האלגנטית שלו, מונזה. הדור השני הוצג למיטב זכרוני ב-86', אך בגרסת 4 דלתות בלבד.

אלו מכוניות קלסיות מהנות, עמידות ושימושיות גם ב-2013 - והן אינן יקרות.

חיפשתי תמונה שתציג את השתיים. מודלים אתה כבר יכול לקנות...

579496_1_l.jpg

כן אני מכיר את ה-SENATOR וה-MONZA גם, ובדרך כלל אני מעריץ של מכוניות 2-3 דלתות, אז אם כבר אני מעדיף את ה-MONZA :wink: .

אבל בכל זאת לאופל-לוטוס אומגה יש משהוא מיוחד יותר.

לפי דעתי הדבר הכי ""קרוב"" לה שנמצא בארץ, זה האינסיגניה OPC (אבל אוטומטית :( ) וגם אותה בקושי רואים בכבישים.

פורסם

אין בארץ לוטוס אומגה.

האומגה הוצגה בסוף 86' כמחליפתה של הרקורד, ולטענת אופל הושקעו בפיתוחה למעלה מ 2 מילארד מארק.

אופל רצתה לפנות לפלחי שוק גבוהים יותר מאלו שפנתה הרקורד, שכוונה בעיקר לקהל מבוגר.

ההבדל המכאני העיקרי בין האומגה לרקורד היה במיתלה האחורי הנפרד שהביא לנוחות נסיעה והתנהגות כביש עדיפות בהרבה.

האומגה דמתה מאד לרקורד, אך התגאתה במקדם גרר מעולה של 0.28 שהיה הנמוך ביותר בזמנו.

בשנת 87' זכתה בתואר מכונית השנה.

למרות התואר המרשים וההשקעה הגדולה, האומגה נחשבת לכישלון, ובדיוק במה שמכוניות גרמניות אמורות היו להיצטיין בו - איכות ייצור ואמינות.

הלוטוס אמוגה הוצגה בשנת 90', לאחר ש GM השתלטו על לוטוס הבריטית.

האומגה עברה תחת לוטוס השבחה רצינית; מנוע ה 3.0 6 צילינדרים בטור של אופל הוגדל ל 3.6 ונוספו לו זוג מגדשים, תיבת ההילוכים היתה בת 6 מהירויות ונלקחה מהשברולט קורבט.

ההספק המירבי עמד על 382 כ"ס.

מערכת המיתלים עברה אף היא השבחה תחת אשפי לוטוס, ובמקום מערכת ההיגוי הרגילה של האומגה, שכללה תיבה ותפוחים, הושתל מסרק הגה, צעד מאד לא שיגרתי.

תא הנוסעים צופה בעור והמכונית הציעה פאר ואיבזור ברמה גבוהה.

הביצועים היו לא פחות ממדהימים, עם תאוצה מ 0-100 תוך 5.5 שניות ומהירות מירבית של 270 קמ"ש, והיתה אף מהירה יותר מהב.מ.וו M5 בשעתה.

הלוטוס אומגה הוצעה בצבע אחד בלבד - ירוק אנגלי כהה.

בשנת 92' נפסק ייצורה, והיא הפכה לפריט אספנים בעל ערך גבוה מאד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ראיתי באיזה דף בפייסבוק (נראלי- רכבים נדירים בישראל).

שיש אופל כלשהי, היא דומה קצת לזאת בתמונה, אבל הייתה יותר יפה.

לפי התגובות היא נפגעה מפיצוץ קסאם, אבל עד כמה שאני זוכר תיקנו אותה.

פורסם

בארץ רכב כזה יעלה לך קרוב ל-300K ש"ח, אני חושב שזה ישאר בגדר חלום.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הייתה בוודאות אומגה מהדור הראשון 3000GSI, זה לא לוטוס, אבל זה קרוב.

מזה שנים איבדתי לצערי הרב כל קשר איתה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מעניין אותי אם שרדו לימוזינות של האופל אומגה המדוברת.

הן זכורות לי מהילדות בתור מוניות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

בזמנו חיפשתי בנרות תיבת הילוכים ידנית של אופל אומגה, הגעתי לחנות חלקי חילוף לרכב בואדי ג'וז שמאחוריה 304 אופל אומגה מוניות וגם שתי לימוזינות.

זה היה לפני איזה 5 שנים אז אין לי מושג אם הן עוד שם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

^ האם אתה מתכוון באמת ללימוזינה ? כמו זאת :shock: :

opel-omega-limousine-promo-1992_84199174.jpg

לא ידעתי שבארץ היו מוניות אומיגה ועוד לימוזינות!

• תוכן חדש...