Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב משפחתי פרקטי 130K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אנחנו בחיפושים אחר רכב חדש אשר ישמש כרכב עיקרי למשפחה בת 2 ילדים עד שנתיים.

הייעוד - נסיעה לעבודה בכל יום כ30 ק"מ בינעירוני בעלויות מתונות עד קשות, טיולים משפחתיים, יכול הסעת נוחה של שלושה מבוגרים מאחור ו\או- 2 'סלקלים' ומבוגר.

דרישות נוספות [חשיבות לפי סדר]

חדש, גיר אוטומטי, פרקטיות ותא מטען שיכול לאכלס בקלות 2 עגלות וזוג תיקים בגודל מלא (או לחלופין ארבעת גופות אדם בוגר :-P) כוח אמיתי זמין (מומנט גבוה), שמירת ערך ועלויות אחזקה, אבזור פנים, ספיגת מהמורות ורעש בנסיעה, חסכון בדלק, יופי.

יכולת ירידה לשטח מתון, גחון גבוה מהסטנדרט - יתרון משמעותי.

בתקציב של עד 140 א"ש ללא חריגה (!)

מה ראינו עד כה

סקודה יטי 1.2TSI - רכב נהדר ופרקטי שעונה על כל הצרכים שלנו למעט... נו, כמובן - כוח. הרכב שמגיע עם 1.2TSI ומשודך לDSG7 מרגיש קצת 'עצל' בעליות (תקנו אותי אם אני טועה) וקיק דאון נראה דבר שבשגרה.

סקודה אוקטביה 1.8TSI - עונה על כל הצרכים למעט - יכולת שטח. את המראה האישה פחות אהבה (אפשר לחיות עם זה), נרצה לשמוע מכם מהיא ירידת הערך המשוערת, כדאיות וכו'.

פולקסווגן ג'טה 1.4TSI - אחות תאומה לסקודה אוקטביה, מנוע קטן במחיר גבוה בהשוואה לאוקטביה, וגם הופתעתי מאוד מתחושת הזולות של הרכיבים והאבזור המנימליסטי עד כאב.

יונדאי I35 - נראה שעונה על הצרכים למעט יכולת שטח. אבל מה לגבי כוח? ומודאג מאוד מירידת ערך של 15%, שוק מוצף ורכב משעמם ולא ייחודי בעליל.

סובארו XV 2000 - עונה בהחלט על כל הדרישות, רכב נהדר ומומלץ מאוד אבל חורג בגדול מהתקציב שלנו... אבל עדיין במשוואה - נשמח לעזרתכם בנושא.

סיאט לאון 1.8TSI - רכב נהדר במחיר עוד יותר, תא המטען נראה זעיר ואני לא חושב שיספיק לנו. זה המקום לבעלי המשפחות לתקן אותי :)

יונדאי IX35 - בהמלצת "אוטו". יקר, ולמרבה ההפתעה ה-ייטי מרגישה הרבה יותר מרווחת.

טויוטה RAV4 - תמחור לא שפוי.

כנראה שמחר נקפוץ לראות את אופל אסטרה ברילנה, שנראית על הנייר מעולה עבורנו, רציתי לשמוע מה לגבי ירידת הערך ועלות האחזקה של הרכב הנ"ל.

הצעות נוספות יתקבלו בברכה :lol:

תודה מראש יקיריי.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם
סיאט לאון 1.8TSI - רכב נהדר במחיר עוד יותר, תא המטען נראה זעיר ואני לא חושב שיספיק לנו. זה המקום לבעלי המשפחות לתקן אותי :)

תא המטען שלו לא קטן יותר משל הייטי, הייטי והלאון שניהם מבוססים על הגולף.

אגב, למה לא גולף?

פורסם

תודה על התגובה.

ב ייטי תא המטען בהחלט מרווח יותר גם על הנייר וגם בזכות התקרה הגבוהה. אתה רוצה להגיד לי ששלושתינו חווינו פאטה מורגנה? :-P

הגולף יקרה יותר מהלאון עם מנוע קטן יותר, וכבעל VW אני באמת ובתמים חושב שאין כל הצדקה להפרש השערורייתי במחיר...

פורסם
תודה על התגובה.

ב ייטי תא המטען בהחלט מרווח יותר גם על הנייר וגם בזכות התקרה הגבוהה. אתה רוצה להגיד לי ששלושתינו חווינו פאטה מורגנה? :-P

הגולף יקרה יותר מהלאון עם מנוע קטן יותר, וכבעל VW אני באמת ובתמים חושב שאין כל הצדקה להפרש השערורייתי במחיר...

ייטי זה גולף 6, ג'טה זה גולף 6, אוקטביה זה גולף 6, לאון זה גולף 5.

אם אתה רוצה גולף 6, נשארו ב VW שאריות והם מוכרים את ה 1.4 ב 128K.

לדעתי זה לא כדאי כי הגולף החדשה רחבה יותר, ארוכה יותר, חסכונית יותר, ה DSG עבר שיפורים, המנוע שונה משמעותית לטובת צריכת דלק, תא הנוסעים ברמה הרבה יותר גבוהה מכל הרכבים הנ"ל ולטעמי האישי היא יפה יותר.

כוח ל 1.2 ממש לא חסר ואת ההבדל במתלה לא הרגשתי...

זו הסיבה שאני מחכה בימים אלה לגולף 7 שלי...:-D

פורסם

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

Barney שלום,

הצגת רשימת דרישות מלאה ומפורטת, ולכן יהיה קל יותר לתת לך חוות דעת מקצועית.

ראשית, תיקון קטן. המונח "שמירת ערך" זהו מונח חמקמק (כמו "אמינות", אגב) שלא צריך להוות שיקול אמיתי בעת רכישת רכב. למשל, נבחן מכונית שתמיד הייתה לה שמירת ערך טובה (כלומר, מעט מאוד ירידת ערך) - מאזדה 6. אני מזמין אותך לפתוח את לוח המשומשות ולבדוק את מחירי השוק אל מול מחירון "לוי יצחק" ולראות מה הפער. אגב, כחדשה, עלתה המאזדה הזו, בגירסת הבסיס (אקזקיוטיב), כ-151,000 ש"ח (שהפכו אט-אט ל-161,000 ש"ח, לאור עליית שער היין). אקצר את התהליך ואומר כי בשנתיים-שלוש האחרונות, קטגוריית המשפחתיות הגדולות ("מנהלים") חווה ירידת ערך גבוהה, בשל ביקוש נמוך יותר - לאור העובדה שאנשים מעדיפים את רכבי הקרוסאובר המוצעים באותו המחיר ועם אותם נפחי מנוע - ורק קצת פחות אורך מרכב. אז מי צריך משפחתית באורך ארבעה מטר ושמונים? והעובדה הזאת נכונה גם עבור מאזדה. לסיכום, כדי שתתבלבל פחות, אני מציע להסיר את הפרמטר הזה, "שמירת ערך". עולם הרכב השתנה מאוד בשלוש השנים האחרונות.

בחזרה לייעוץ. מטרתי היא להציע לך את הרכבים הכי מתאימים עבורך, עם מינימום חריגה מהתקציב.

פולקסווגן, סיאט וסקודה (צ'מפיון מוטורס) - לא ממליץ. נכון, אלו מכוניות מעולות רוב הזמן - מנועי טורבו-בנזין חזקים, תיבת הילוכים מתקדמת מאוד, איכות גבוהה ברוב המקרים (הג'טה זו פאשלה יחידה, למעשה). אולם, מה שגורם לי לסלוד מהיבואן (שוב - מהיבואן. המכוניות עצמן טובות) זה השירות. ברשותך, לא אכנס לדיון אודות היחס מצד אנשי הצוות, כי זהו נתון קשה עד בלתי אפשרי להשוואה. מה שכן, יותר מדי תלונות על שירות לקוי בתקשורת על היבואן הזה, אבל יותר מזה - אני כל פעם כועס מחדש כשאני נזכר שהיבואן נותן רק שנתיים אחריות על הרכבים! למה רק שנתיים, כשהסטנדרט הוא שלוש שנים? ועוד מדובר במכוניות שרמת האמינות שלהן איננה גבוהה. מנועי TSI רגישים, תיבת DSG קלוקלת ועוד ועוד תקלות שונות. טוב עשה היבואן כשהרחיב, בחודש מאי 2012, את האחריות ל-5 שנים או 150,000 ק"מ - אחרי שהואיל בטובו להודות שהתיבות האלה רגישות לחום הישראלי (במיוחד כשהתיבות בעלות 7 הילוכים קיבלו מצמד יבש, במקום המצמד הקודם, שהיה טבול בשמן ולכן לתיבה היה קל יותר להתמודד עם אקלים חם בצורה טובה יותר). אבל שים לב - האחריות המורחבת נוגעת רק לגבי תיבת ההילוכים (DSG) וגרוע מכך, אני חושב שזה רק לגבי פולקסווגן גולף. אתה מבין מה זה שירות ואמינות של מוצר?

עוד אלמנט חשוב בבחירת רכב, המצריך דגש לגבי תא המטען - אני ממליץ לבחור אך ורק ברכבים בעלי 5 דלתות. אם נתעלם לרגע מהעובדה שהתצורה הזאת, כמעט תמיד, נראית טוב יותר ממרכב 4 דלתות ואפילו גם נוחה יותר לחנייה (אפשר לראות יותר בקלות את הקצה האחורי של הרכב) - כאן מנצחת הפרקטיות. ברכבי האצ'בק (5 דלתות) יש מימד של גובה. אפשר להסיר את המדף בתא המעטן ולהטעין עד הגג. יותר מזה? הרבה יותר קל לגשת לתא המטען, היות וכל הדלת נפתחת, כולל החלון האחורי, כמובן.

התוצאה? מרכב קצר יותר, ויעיל הרבה יותר. כאן, אם תרצה, 350 ליטר של מכונית 5 דלתות, שווים הרבה יותר מ-350 ליטר של רכב 4 דלתות (שתא המטען שלו ארוך בהרבה, והגישה אליו נוחה פחות). בקיצור, 5 דלתות.

יונדאי I35 - לא רלוונטית, היות ויש לה מרכב 4 דלתות. ראה פירוט לעיל.

סובארו XV - לא עונה טוב מספיק על הצרכים שלכם. ראשית, מחיר בסיס של 164,000 ש"ח - חורג בהרבה מהסכום, ואין סיבה. עיצוב ייחודי (בייחוד בצבע כתום!) ויכלת שטח מפתיעה מאוד - מסתבר שזה לא סתם עוד קרוסאובר, אלא רכב כבישטח לא רע בכלל, עם מרווח גחון של 23 ס"מ (!) והענה כפולה. למרות זאת, תא המטען בשבילכם יהיה קטן, והאבזור בגריסה הבסיסית דל ביותר.

האופציות הנכונות יותר:

1. פורד פוקוס - הבחירה המועדפת. תמחור ידידותי, איכות גבוהה, אבזור שופע, נוחות נסיעה גבוהה, שקט מוחלט וחיסכון בדלק. כל אלו הופכים את הפוקוס לבחירה הטובה יותר - וזו גם הסיבה שרכשתי לעצמי אחת כזאת חדשה, לא מזמן. במקרה שלך, תוכל להתלבט בין ההאצ'בק לבין הסטיישן - שתיהן עם מנוע 2.0 ליטר עם 170 כ"ס ותיבה דו מצמדית (כמו DSG) עם 6 הילוכים (שזה די והותר). המנוע, אגב, חזק - אבל הוא לא מרגיש כזה. המטרה של המנוע הזה היא להיות חזק יותר, אבל גם נינוח - ולא איזה מנוע 170 כ"ס עצבני. מי שרוצה חיית כביש, יתכבד נא ויבחר בדגם האקובוסט הידני.. אני מאמין שההאצ'בק תוכל להספיק לך (זוכר את ההסבר על מבנה 5 דלתות?), אבל היות וכמעט לא קיים פער מחיר בין הסטיישן להאצ'בק, אז.. לך על הסטיישן. אני מניח שאם תצטרך להוביל שתי עגלות תינוקות, כנראה תצטרך עוד מקום, בשביל ציוד נוסף. לך על סטיישן, מנוע 2.0 ליטר, גימור טיטאניום (יש גם גימור בסיסי יותר, למקרה הצורך). אתם תאהבו אותה (לזוגתך-שתחיה, יש גם צבע אדום שנראה נפלא על הרכב, ואפילו אופציה למערכת חנייה אוטומטית).

רנו מגאן סטיישן - דיזל אוט' - מכונית מצויינת. מלאת אבזור ועושר עד הגג (הנפתח). אין בה עודף מקום לרגליים או לראש והתחושה לא אוורירית במיוחד, אבל זאת בעיקר תחושה, ואפשר יהיה להוביל בה את אשר ביקשתם (שתי עגלות, מושב אחורי עם שני בוסטרים; למבוגר יהיה מעט צפוף איתם). אז בתור מכוינת סטיישן היא בסדר, "לא מתעלה" - אבל היתרון החזק שלה, תרתי משמע - הוא המנוע. לא מדובר במטוס אמנם, אבל המנוע בשרני ומושך חזק, והדובדבן שבקצפת - צריכת דלק מדהימה. במבחנים מאומצים מאוד ("אוטו", ידיעות אחרונות) היא השיגה תוצאות (שוב - במבחן!) של 13-15 ק"מ לליטר! בשיוט? התקרבו ל-18-20 ק"מ לליטר. גם מאובזרת, גם חסכונית. מי צריך יותר?

יונדאי IX35. ממש לאחרונה הוזלה הגירסה הבסיסית לכדי 150,000 ש"ח, לאחר ויתור על חישוקים קלים, מע' מולטימדיה ועוד תוספות אבזור קלות מבחוץ. האמת? חבילה מעניינת. יכול להיות שהרגשתם שהייטי היה מרווח יותר, אבל זה לא בהכרח (ייתכן והמושבים בסקודה ייטי היו משוכים אחורנית, מה שמגדיל את מרווח הפנים על חשבון תא המטען; חוץ מזה, שהמרווח בין הריצפה לתקרה אולי גדול קצת יותר), בוודאי כשיש הבדל משמעותי ברוחב של המכוניות. מרווח הגחון גדול ביחס למכוניות פרטיות מן השורה (17 ס"מ) וההנעה קדמית, כמובן. למעשה, מדובר באופציה הזולה ביותר לרכוש קרוסאובר אוטומטי (הייטי משתייך לסקודה, השייכת לצ'מפיון מוטורס, שאצלם אני לא ממליץ להיות לקוח - ולכן הסקודה לא נחשב; ניסאן ג'וק קטן מדי, כמובן). לכשעצמו, אגב, מדובר במכונית "בסדר", אפילו בינונית משהו. היתרון העיקרי הוא העיצוב החיצוני הנאה (וכל אווירת הגובה והרושם), אבל.. נוחות הנסיעה לא גבוהה, הפלסטיקה מבפנים זולה וחלולה, והיות ומדובר בגירסת הבסיס, תצטרכו לוותר על תחושת העושר והפינוקים, תמורת אותו מרווח גחון מוגדל.. בקיצור, המונח של "אופציה מעניינת" בא לידי ביטוי בכך שאתם, כביכול, רוכשים "ג'יפ" במקום עוד איזו משפחתית, אבל כרכב - האיכות של היונדאי לא מתעלה כלל.

הכי חשוב - לא קונים לפני שמבצעים נסיעת מבחן :)

פורסם

הדרישות שלך צועקות מגאן סטיישן דיזל!

ערוך נסיעת מבחן,אני בטוח שתתאהב.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

E.T 4X4, תודה על התגובה הכ"כ מועילה ומפורטת. כיף לדעת שיש אנשים כמוך שישקיעו את מיטב זמנם כדי לתת ייעוץ אמיתי, מקצועי ומפורט ביותר.

אתייחס לתגובתך

"המונח "שמירת ערך" זהו מונח חמקמק (כמו "אמינות", אגב) שלא צריך להוות שיקול אמיתי בעת רכישת רכב"

נתת דוגמא טובה אבל לצערי יוצאת מן הכלל, ישנם רכבים מסויימים כמו היונדאי I35 שמוגדר מראש כמאבדת ערך סידרתית. אני לא אומר שקיימים רכבים שלעולם לא יקבלו קיצוץ אגרסיבי במחירון או כאלה שמבטיחים שמירה על ירידה מתונה. אני כן אומר שישנם דגמים ויצרנים שההסיטוריה שלהם מוכחיה שוב ושוב שהרכב המדובר מאבד ערך בצורה שפויה (שפוי מבחינתי זה 5% בשנה).

דוגמה מצויינת נוספת ליצרנית שסובלת מירידת ערך אגרסיבית - סיטרואן. לעומתה פולקסווגן שומרת על ירידה מתונה ונמכרת לעיתים מעל המחירון.

"פולקסווגן, סיאט וסקודה (צ'מפיון מוטורס) - לא ממליץ"

כלקוח שלהם אני מסכים איתך בכל מילה. למרות שישנם יוצאים מן הכלל כמו מוסך "מורג" נהריה.

"אני ממליץ לבחור אך ורק ברכבים בעלי 5 דלתות"

אני מסכים שרכבים "בלי תחת" נראים ואוחזים יותר טוב ממרכב סדאן. אבל כדי שזוג עגלות יכנסו לתא מטען הוא צריך להיות רחב וארוך, ומרכב האצ'בק לא רחב ולא עמוק אלא גבוהה.

"פורד פוקוס - הבחירה המועדפת"

הרכב בהחלט קורץ לי. אבל שוב שאני רוצה להסיר את דאגותיי מירידת הערך המצופה - בגלל ציי הליסינג. יש לך מושג כמה הדגם איבד בעבר?

וכמובן ה-ecoboost ללא ספק מנוע מנצח, אבל עם גיר ידני זה קצת בעייתי לאישה, למרות שאני לעומתה מעדיף את רגל ימין פעילה :).

"רנו מגאן סטיישן דיזל"

יש לי בעייה עם צרפתיות ולא בגלל האקסית :wink:, איכות החומרים בשנתונים הקודמים, האם גם גרסאות הדיזל סובלות מירידת ערך? ובכל מקרה אני אקפוץ לסניף הקרוב כדי להתרשם מהרכב ואשמח לגלות שאני טועה.

מה לגבי האופל? אשמח לשמוע את דעתך

" הכי חשוב - לא קונים לפני שמבצעים נסיעת מבחן :smile:"

כמובן וכמובן.

פורסם

שלום לכולכם

אני לא אובייקיטבי ,כמו שאתם בטוח מבינים.

אני כבר 18 שנה ברנו וניסאן.ודגם מוצלח כמו האסטייט,לא נראה לי שהיה.

אני לא מוכר מכור מכוניות כך שאין לי הטבה מהמצב.

לדעתי הכי חשוב זה הבטיחות,ובזה רנו מובילים. מעבר לכך הרכב מאובזר מאוד,

אמין מאוד (מנסיון). לגבי ירידת ערך זה קצת בעיה,כי אתה לא יכול לחזות את העתיד לבוא.

אך ממה שיש דיזל היום בשוק,הביקוש עקב תצרוכת הדלק המעולה שלהם היא גבוהה.

בהצלחה. גיא

פורסם

לאחרונה יצא לי לעשות נסיעות מבחן בכל הרכבים בסגמנט הזה סביב ה 130K.

מתוך כל הרכבים המגאן הוא הרכב הנוח ביותר, פשוט מרחפים מעל הכביש ויש לה תא מטען עצום (יותר גדול מהסטיישנים האחרים).

החסרון בה הוא עיצוב תא הנוסעים שהגיע ישירות מהעשור הקודם, והרעש ממנוע הדיזל - בעיקר בעמידה.

לעומתה, האסטרה הוא הרכב הכי לא נוח. הכיסאות ממש לא נוחים, וכל בור בכביש עובר ישר לעמוד השידרה. חוץ מנסיעת מבחן יצא לי גם לנסוע בה לצד הנהג בנסיעה של כחצי שעה ויצאתי עם כאב גב. בברלינה לא נסעתי.

הפוקוס כיפית מאוד לנהיגה, לדעתי אם לוקחים אותה, אז עדיף 2.0 דגם Sport אבל תעשה חיפוש בפורום ותראה שאת השכר לימוד ש VW כבר שילמו - פורד מתחילים לשלם עכשיו.

אם אתה מעוניין להתרחק מצ'מפיון אז ה I30 היא אופציה מצויינת - יחסית מאובזרת, מעוצבת יפה מבחוץ (את הבפנים פחות אהבתי), איכות הרכבה וחומרים גבוהה מאוד ואמורה להיות אמינה יחסית. אם תיקח את הדגם I30 המאובזרת ותוסיף לה מערכת מולטימדיה, תקבל ב 133 אש"ח על הכביש רכב מהנה ומפנק מאוד.

אם רכבים שהולכים בליסינג מפחידים אותך, ואתה לא רוצה צ'מפיון, ואתה לא רוצה צרפתיות - תעבור לאופניים.

פורסם

Barney,

ראשית - תודה על המילים החמות. אני מאמין שהכותבים כאן, ובינהם גם אני, עושים וצריכים לעשות כמיטב יכולתנו בכדי לתת את המענה היעיל והאובייקטיבי ביותר בעת קניית רכב. אני עושה את זה מפני שזה גורם לי להרגיש טוב. אני אוהב מכוניות - ולכן זה מסתדר לי לא רע :)

בחזרה לייעוץ.

לגבי מרכב 5 דלתות, עגלות ומה שבינהם - מרכב 5 דלתות עדיף. ראשית, 5 דלתות מתייחס הן להאצ'בק והן לסטיישן. הדלת החמישית נקבעת לפי היכולת לפתוח גם את החלון האחורי, ובנוסף - כאשר מבנה הרכב הינו בתצורת "שתי קופסאות", דהיינו - תא המנוע ("קופסה 1") וכל מה שבא אח"כ ("קופסה 2").

שנית, לגבי מידות התא והשימושיות. הרוחב של רכב מסוים, במרבית המקרים, הינו קבוע לכל תצורות המרכב - וגם אם יש שוני, אז לא מדובר באיזשהם הבדלים גדולים, אלא בעיקר כאלה שנועדו לתת פרופורציות קצת יותר יפות לרכב. מבחינת עומק - שוב, אין הבדל בין גרסאות המרכב - מה שמותיר אותנו עם מימד האורך - וכאן יש חילוקי דעות. קודם כל נסכם שסטיישן בכל מקרה מנצחת (וסטיישן, כזכור, משתייכת למחנה ה-5 דלתות), אבל בוא נדבר על זה "בשביל הספורט". ההתלבטות היא בין תא ארוך וצר ב-4 דלתות (אין מה לעשות, גובה החלון האחורי מגביל אותך ביכולת להכניס חפצים), לבין תא קצר יותר, אך גבוה ב-5 דלתות.

כל הרעיון ברכבי סדאן הוא לתת מקסימום גודל, בעלויות מופחתות. למה? הרבה נפח, אבל מבלי לשלם על ייצור דלת תא מטען גדולה וכבדה יותר, אלא להסתפק בהארכת השלוחה האחורית, ולעשות פתח.. קטן יותר. אז קיבלנו נפח יותר גדול, אבל עם פתח צר שמקשה על הכנסת ציוד - פתח גדול ככל שיהיה. אי היכולת לפתוח את החלון האחורי לנצח תגביל ביכולת להכניס חפצים.

לעומת זאת, ברכב עם 5 דלתות, גם תא המטען שלו קטן יותר מבחינה מספרית, בפועל - הוא הרבה יותר נכון. כן, מימד של גובה הוא משמעותי מאוד, אבל יותר מזה - זו נוחות הגישה להטענת חפצים (שוב - כי החלון האחורי נפתח גם הוא). התוצאה? על אף מרכב קטן יותר בהאצ'בק, תוכל עדיין להכניס שם כמעט את אותו מטען כמו בסדאן - על אף אורך מרכב קצר יותר! בעבר הייתה לנו אקסנט סדאן 2003, עם תא מטען בנפח 334 ליטר. לפני שרכשתי מתקן לנשאית האופניים, הייתי מכניס את האופניים לרכב, כפי שהם. על אף שהמכונית ארוכה (4.24 מ' אם אני לא טועה), זה היה אתגר גדול, גם אחרי שפירקתי את הגלגל הקדמי. למה? כי הפדלים היו מפריעים ותקעים בדופן החלון האחורי. לעומת זאת, למשך תקופה הייתה לנו גטס, שקצרה מהאקסנט באופן משמעותי - ושם האופניים נכנסו בקלות! כמובן שגם שם פירקתי את הגלגל הקדמי, אבל האופניים לא נתקעו בשום דבר. 5 דלתות זה באמת "קצר ולעניין".

עוד משהו קטן - במכוניות סדאן ישנה קורה C - זו הקורה שנמצאת לצד ראשם של היושבים מאחור. ברכבי סדאן, כמעט תמיד הקורה הזאת תפריע להיכנס לרכב, בעוד שבמרכב 5 דלתות (שוב, האצ'בק או סטיישן), הקורה הזאת נמשכת לכל אורך תא המטען, מה שאומר שבמרכב 5 דלתות , נוחות הכניסה והיציאה מהמושב האחורי (או לטעינה ופריקה של תינוקות ומושביהם), תהיה נוחה בהרבה.

ירידת ערך - 5% ירידת ערך בשנה יש למספר מצומם מאוד של רכבים, רובם הגדול כבר לא משווקים במשך שנים. מדובר על דגמים ישנים של טויוטה וסוזוקי בעיקר (טויוטה יאריס דור ראשון, סוזוקי ויטארה דור ראשון..) שחלקם אפילו רק משבחים את ערכם - ואינם מעניינים אותנו כלל ועיקר. הרעיון הוא ששמירת ערך כזו כיום כבר איננה קיימת, ובשנים שלמחירון היה כבוד, מכונית סחירה הייתה מאבדת 10-15% לשנה, כמו קורולה דור תשיעי (עד 2007, שהמחירון שלה גבוה מזה של הדור העשירי - בעיקר לאור התיבה הרובוטית) שאגב - שווקה בסיטונאות לליסינג.

ירידת ערך אגרסיבית פוגעת בכולם, למעט מספר בודד של קבוצות: מכוניות מיני, שהמחירון שלהן כמעט ולא יורד (בגלל החיסכון בהוצאות), מכוניות היברידיות (או לפחות רובן - ובטוח שאחת מהן היא לא הונדה אינסייט) ורכבי קרוסאובר, שאצלם זה נדיר יותר ונוגע בעיקר לרכבים עם רשימת המתנה מכאן ועד ירח - וזהו. אצל כל השאר - כולם אוכלים מרור, מי יותר, ומי עוד יותר. למה? לאו דווקא בגלל הצפה בליסינג, אלא לאור שלל סיבות - כמו יציאה מהבורסה ומימוש כספים, תנאי רכישה נוחים מתמיד וכמובן - עסקת הליסינג הפרטי שקורצת ללבבות של רבבות אנשים, שבתמורה לויתור על רישום הרכב על שמם - מקבלים רכב חדש ב-40% פחות, או משתדרגים לרכב יוקרתי יותר.

כמובן שישנם מותגים ספציפיים שאצלם המצב מעולם לא היה מזהיר, אבל גם כאן הדברים אינם מוחלטים. אמרת סיטרואן? מעניין יהיה לראות מה אנשים יחשבו על סדרת ה-DS (מכוניות עם מכלולים סטנדרטיים לחלוטין, אבל מיתוג שונה לגמרי). רנו? הירידה מתונה יותר כיום, ובאמת אפשר לצפות להמשך מגמת השיפור לאור המאמץ בכיוון מנועי הסולר - אחרי הכל, חיסכון בעלויות משפיע על הרכישה (מכוניות מיני, מכוניות היברידיות שמאבדות מעט מאוד ערך).

אגב, פולקסווגן שומרת ערך ונמכרת לעתים מעל המחירון? לא יודע להגיד, והייתי בודק כמה זה רלוונטי לזמננו אנו. אין שום סיבה שפולקסווגן יימכרו מעל למחירון, ואכן - במקרה נתבקשתי לבדוק מחירון (לפי לוי יצחק) של גולף שעלתה לכביש בדצמבר 2011, מנוע TSI, גימור קומפורט ליין (הבסיסי יותר, 130,000 ש"ח דאז), והרי לנו - מחירון של 102,000 שקלים, המגלמים משהו כמו 30% בשנה. נכון שזו רק שנה ראשונה (שהיא, לרוב, הכי כואבת) אבל אם היינו מגלים כאן "אורים ותומים" בתחום השמירה על הערך, גם ירידת השנה הראשונה הייתה מתונה יותר. אבל לא. גם פאסאט, אגב, מתרסקת סדרתית. אז אם כך, אני לא רואה שום יתרון מיוחד לפולקסווגן.

קשה עד בלתי אפשרי יהיה לנחש את מצב השוק בעת שתרצה למכור את הרכב. מה יוכל לעזור לך ילשמור על ערך הרכב? פשוט לבחור את הרכב שהכי מתאים לך. למה? כי חוץ מהעובדה ה"זניחה" שאתה אשכרה תיהנה מהרכב שבחרת, יהיה לך קל לשווק אותו כשתרצה למכור. תחשוב למה אתה קנית אותו - ולמה שלמישהו אחר תהיה סיבה לבוא אליך. אחרי הכל, אדם בוחר רכב שעונה לצרכים שלו, ופחות בגלל שהרכב רק "שומר ערך". אדם מחפש רכב שהוא טוב - בין אם טוב לו באופן אישי, ובין אם הרכב מציע רמה גבוהה ביחס לשאר הרכבים בקטגוריה. שברולט קרוז, למשל - מתרסקת במחירון, בעיקר בשנים הראשונות. למה? יכי בשנים הראשונות היה לה מנוע אנמי. תסתכל - רכב מרווח ובטיחותי, אבל.. לא זז, ורועש לגמרי. כיום הרכב עבר שינויים מהותיים מבחינת המנועים והאבזור, ונקודות התורפה נעלמו. לגבי גרסאות בסיס של רכבים, במיוחד אלו שנמצאים בקודקוד טבלאות המכירות - כראה שיעדיפו להסתכל קודם בחברות הליסינג, כי לשם הן מיועדות. מצד שני, אין בעיה למצוא גם דגמים מיוחדים גם בליסינג, אבל שם זה כבר יהיה קשה יותר. אחרי הכל, כיום כבר אין כמעט רכבים ש"אין בליסינג" - אפילו וולוסטר, שזה רכב נישתי "בסוף היום", יש בליסינג, וכדי להוסיף חטא על פשע - אפילו בהשכרה! וביותר מחברה אחת! צריך לבחור באלו שפופולאריים פחות - בין אם בגלל אבזור גבוה יותר, או מנועים גדולים יותר ביחס למקובל. יונדאי I35 מאבדת ערך סדרתית? קצת מוגזם בעיניי, אבל אין ספק שלאור הפופולאריות הרבה בשוק הליסינג, והעובדה שההבדלים בין רמת הגימור הנמוכה לגבוהה הם בבחינת "בטלים בשישים" - הרי שההעדפה היא לבחור בגרסאות הליסינג. אגב, אני משוכנע שגם הגירסאות היוקרתיות יותר גם נמצאות בליסינג, גם אם במספרים מצומצמים יותר.

אופל? כמובן שלא תטעה אם תבחר בה. לאסטרה יש גירסאות סטיישן והאצ'בק - וסדאן, כמובן, שממנה אתעלם כרגע. אם כבר אופל אסטרה, אז רק בגירסת ה-1.4 ליטר טורבו - דגם ה-1.6 ליטר פשוט חלש מדי ורועש מדי. בעצם, אם כך - אז נשארים רק עם ההאצ'בק.. ואז תא המטען באמת יהיה גבולי. אמרתי כבר שכדאי להתמקד בסטיישנים?

לא שאלת אמנם, אבל הועלתה כאן הצעה ל-I30 סטיישן. שוב, אפשר שזו תהיה אופציה, אבל היא מעט פחות טובה מהפוקוס ומהרנו - אין לה יתרון עליהן. תא המטען, בפועל, קצת יותר קטן (למרות שהוא בוודאי יספיק לכל שימוש הגיוני!) והרכב גם פחות נוח ושקט ביחס לפוקוס - כמובן שלכשעצמו מדובר ברכב טוב מאוד. אחרי הכל, זהו רכב מודרני.. תראה, לטעמי ההתלבטות צריכה להיות בין שלושת הרכבים הבאים: רנו מגאן סטיישן דיזל אוט' (בגלל הנוחות, האבזור והמנוע הנפלא, גם אם הוא מעט יותר רועש. סחירות? במידה ושוב אתה חושש לגבי סחירות, עצתי לך היא לגלול את הדף כלפי מעלה ולהתסכל בפיסקה של "שמירת הערך"), פורד פוקוס סטיישן 2.0 ליטר טיטאניום (זוכר מה שדיברנו על היתרון לרמות גימור גבוהות יותר, ומנועים גדולים יותר? כשכתבתי את זה, חשבתי על הפוקוס בגירסה הזאת) או יונדאי IX35 "פריים אדישן" - שעליו לא דיברנו, אבל כתבתי עליו אתמול כמה מילים.

:)

פורסם

barney- כמוני כמוך מתלבט פחות או יותר על אותם הדגמים, מלבד הקרוסאוברים אשמח לדעת מה אתה חושב לגבי הברלינה.

E.T 4x4- לאור ההשקעה שלך ביעוץ מעולה ולאור חוסר מענה כמעט, אבקש לעיין בדיון שפתחתי (שאני לא יכול אפילו לקשר אליו בגלל היותי חדש). :wink:

פורסם

"רנו מגאן סטיישן דיזל"

יש לי בעייה עם צרפתיות ולא בגלל האקסית :wink:, איכות החומרים בשנתונים הקודמים, האם גם גרסאות הדיזל סובלות מירידת ערך? ובכל מקרה אני אקפוץ לסניף הקרוב כדי להתרשם מהרכב ואשמח לגלות שאני טועה.

מה לגבי האופל? אשמח לשמוע את דעתך

" הכי חשוב - לא קונים לפני שמבצעים נסיעת מבחן :smile:"

כמובן וכמובן.

אני הייתי פחות מפחד מהמגאן, בניגוד לסטיגמות מנועי הדיזל של הצרפתיות מפגינות אמינות טובה.

עדות לכך ניתן לראות בברלינגו ובקנגו.

חוץ מזה שלא תהיה בעיה למכור דיזל עם קילומטרג' יחסית נמוך.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...